יום רביעי, 27 ביוני 2018

תערוכת ציורים של מקס רינקה במיין בזאר

הוזמנתי בערב חמישי האחרון לתערוכה של מקס רינקה ב"מיין בזאר" בלב סמטה ציורית כשאת הסמטה כולה מעטרים ציורי הגרפיטי שלו. מאיין בזאר,בית קפה וגלריה ממוקמת בשוק
הפשפשים שביפו ברחוב עולי ציון 7 ב
סמטה תוססת,צבעונית ובעלת אופי חי ומזמין ומציגה לראשונה תערוכות של אמנים,מעצבים תעשייתיים,מעצבי תכשיטים, ציירי רחוב ומאיירים. התערוכה של מקס היא התערוכה השניה שהם מציגים במיין בזאר.

אביעד מאיה ועומרי רבינוביץ חברי ילדות הם הבעלים של מיין בזאר פתחו לפני 6 שנים רצו מקום בסגנון בר שכונתי לכל היפואיים כמוהם שמחפשים איפה להפגש אחרי העבודה בקזו'אל באווירה נעימה ומתחת לבית. מיין בזאר, מוסד יפואי שמשלב קהילתיות,משפחתיות ואומנות לצד אוכל ואלכוהול טוב. עיצוב המקום חמים חפצי נוי שלוקטו מרחבי השוק. ישבנו בחוץ מתחת לכיפת השמיים,נהננו מהתרחשות הסמטה ההומה אנשים ביום חמישי בערב. 

התפריט מורכב מחומרי גלם מקומיים טריים,אוכל מקומי בשילוב אווירת בר שכונתי נינוח ונעים. בין המנות ניתן למצוא מזטים עונתיים,סלטים טריים,כריכים המוגשים בלחם מרוקאי מאפים ופיצות שנאפים במקום. מיין בזאר מצוייד בשישה ברזים של בירה מהחבית,ארבעה מתוכם של בירה מקומית. כמו כן מוצע תפריט קוקטיילים מיוחדים המוכנים מהשריות ביתיות ומיצוי אלכוהול עם צמחים ותבלינים ארומטיים. הקוקטיילים המיוחדים במיין בזאר נרקחים ממגוון תבלינים כמו: טרגון,זעתר,אניס,זרעי כוסברה ולמון גראס. בחרתי בקוקטייל מייד אין ג'אפה,ג'ין הבית,תבלינים יפואים,מלפפון,לימון נענע  וסודה שהיה מרענן וטעים. 

בזמן הארוחה נהנו מהופעה של להקת מסטרינה שניגנה להיטי רוק מכל הזמנים. 
במהלך שעות היום מציע "מיין בזאר" חומוס טרי הנעשה במקום ומתחרה בקלות בכל חומוסיה טובה אחרת ברחבי העיר. תחילה בחרנו לנגב מהחומוס 
המפורסם של אביעד ממתכון של אביעד והוא מוגש במיין בזאר מזה כ-3 שנים.
בחרנו לחלוק מספר מנות: לחמג'ון,לאפה דקה במיוחד עם בשר טחון ותבלינים,מוגש עם עגבניה,בצל והרבה פטרוזיליה. עומרי ואביעד מציינים את לחמג'ון כמנת הדגל של המקום, מאפה בשר המתובל בתבלין מיוחד שמיוצר רק בטורקיה. 


לאבנה עשירה וחמוצה עם רבעי פיתות ופרוסות מלפפון טרי.

כמו כן נהננו משולחן טעימות: פוקאצ'ה עם שמן זית,טימין טרי ומלח ים,טחינה סגולה,פלפל חריף שרוף,חציל קלוי בטחינה,עלי גפן חמים וסלט עדשים.

כריך כתף בקר חם מלחם מרוקאי (פראנה) טרייה ופריכה,איולי חרדל וירקות טריים הוגש עם סלט ירקות חתוך גס בתיבול פשוט וטוב. 

חומוס טחינת סלקים סגולה,מוגש עם קוביות סלק אפוי פטרוזיליה ואגוזי מלך.

בסוף הארוחה הלכנו לפגוש את מקס בגלריה בה הוא מציג את תערוכת הציורים שלו בסמטה. מקס רינך אומן,צייר צעיר בסמטאות שוק הפשפשים לבקשת עיריית תל אביב ובעלי החנויות בשוק.
מקס רינקה מספר קצת אודות הציורים:

מקס רינקה – הצהרת אמן: אמנות של מקס מתבססת על ניגודיות רעיונית וחזותית בין שני שדות מתוכם הוא שואב את עולם הדימויים שלו. הראשון כולל את התרבות העכשווית והמדיה החברתית שמשפיעים באופן מאסיבי על האדם ומזינים אותו באסתטיקה סינתטית ושטוחה.
השדה השני מגיע 
מתת-התרבות ״גרפיטי״, אשר מתרכז בביטוי חופשי פורץ גבולות,לפעמים באופן בוטה ואגרסיבי שנוגד מבחינה עקרונית את התרבות העכשווית. בתהליך היצירה שלו הוא אוסף דימויים מתוך עולם המדיה החברתית שמייצגים את תרבות הצריכה העכשווית ואת הסטנדרטים החברתיים שהיא מציבה מבחינת אופנה, מיתוג ועוד. הוא משלב אותם עם דימויים
המושפעים מהחוצפה והביטוי החופשי המחוספס והאגרסיבי שהתפתח מהתת תרבות בכך שרצה להתבדל מהכלל. 
בעזרת אותם דימויים הוא מרכיב קומפוזיציות שמייצרות ניגודיות בין אסתטיקה טכנית ושמרנית, לצד אסתטיקה אגרסיבית וחופשית יותר, תוך שמירה על הרמוניה בין השניים. תהליך היצירה מתחיל מעבודה בסטודיו וכולל שימוש בנייר, הדפסי זירוקס, טושים, עטים ודיו.  לאחר מכן הוא מייצר רפליקה של אותם דימויים במרחב הציבורי על פני משטחים גדולים כגון דלתות ברזל, קירות בטון, זכוכית ופלסטיק, ומשתמש בטכניקה של צבעי ספריי וצבעים אקריליים. הגלריה מציגה תערוכת יחיד וראשונה של מקס רינקה – אמן ומעצב צעיר. מקס מציג ציורים ועבודות גרפיטי בהשראת תרבות המדיה העכשווית והחברתית בשילוב תרבות "Underground" שפורצת גבולות מקובלים בתרבות המדיה עצמה.
עוד מהאיורים המיוחדים של מקס:


מיין בזאר
עולי ציון 7 תל אביב 
03-5183927
לינק לעמוד הפייסבוק: 
https://www.facebook.com/main.bazar.56/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה