יום רביעי, 1 במאי 2019

מסעדת בני הדייג בכפר הים חדרה, דגים טובים ולוקיישן מושלם על הים


הגענו בשבת בצהרים לבני הדייג בכפר הים שבחדרה, המסעדה ממוקמת על רצועת חוף פסטורלית מטרים ספורים מגלי הים למרגלות חוף פרטי במפרץ כפר הים מול נוף עוצר נשימה של הים התיכון. לא יכלו לבחור בלוקיישן יותר מושלם מזה, ממש הריברייה הצרפתית ואני לא מגזימה .מציעה אווירה קסומה ונינוחה בהשראת גלי הים של מפרץ בנימין.

החלונות הגדולים במסעדה משקיפים החוצה היישר על האופק ואי אפשר שלא להתמוגג מהנוף, חוף ים יפייפה ופסטורלי שנמצא מטרים ספורים מהמסעדה.

אי אפשר להגיד דגים מבלי להזכיר את בני הדייג, אחד ממוסדות האוכל הוותיקים בישראל, הרי שמדובר במסעדה שיודעת לטפל בדגים. במקום תפריט רחב ועשיר החל מסלטי הבית המגוונים, דרך הדגים הטריים לצד מנות בשריות. תפריט שמתבסס ברובו על דגים, מנות מהמטבח הים תיכוני המסורתי.

עיצוב המסעדה נעים, מסעדה מאד משפחתית ונוף לים משכר:

הכל החל כאשר בני הדייג היה יוצא לים הגדול עם רשתות דייגים פרוסות וחוזר כשידיו מלאות באוצרות מהמצולות. במשך עשרות שנים הסחורה הטריה המונחת לפתחה של מסעדת בני הדייג בנמל ת”א מטופלת בקפידה ומוגשת לסועדים עם המון אהבה. פתחנו שולחן עם פלטת סלטים כיפיים, בין 10-14 סלטי הבית, סלטים טריים וצבעוניים, היו גם מצות (כי פסח) ולחמניות כשל"פ.

היה שם חומס מצוין וקרמי עם גרגירים שממש הפתיע לטובה, סלט כרוב לבן, כרוב אדום, סלט ירוקים קצוץ עם אוכמניות בטעמים מתקתקים, חמוצים, סלט סלק, חציל בעגבניות, חציל במיונז ופרוסות קולרבי.

עוד תמצאו במנות הראשונות קרפצ'יו דג סלמון, קוביות סלמון בטחינה, לבבות ארטישוק, איקרה, חומוס, חריימה, כרובית מטוגנת, חציל בלדי, סלט ירקות ועוד. אנחנו בחרנו בנוסף למבחר הסלטים הזמנו דג חריימה חרפרף ששחה לו ברוטב אדום ,טעים ומעט חריף ששווה לקפוץ לפה ולאכול אותו:

בתפריט העיקריות מבחר דגים מתוך השלל הימי של המסעדה: בורי, סיבס, מושט, דגים מעורבים, פילה אנטיאס, דניס, פילה סלמון, ברבוניה ולברק. בנוסף ניתן למצוא בתפריט בשרים כמו המבורגר, סטייק פרגית, קבב טלה, סטייק אנטריקוט וצלעות כבש. הדגים מוגשים לפי בחירה,דג שלם בתנור עם רוטב לימון ושמן זית / פתוח בגריל / מטוגן בשמן עמוק. החבר שאיתי בחר בדג לברק פתוח על הגריל,דג חצוי ישר מהגריל במידת עשייה טובה ובכמות של מלח עדינה ומדויקת. אני הזמנתי לברק מטוגן שהיה עסיסי ועור הדג היה קרסיפי ובשר הדג היה לבן ורך, ניכר כי שני הדגים היו טריים. נהנינו מהדגים, ברור לכל כי מדובר במקום שמגיש דגים טריים שעוברים טיפול מצוין בגריל ובאיכות גבוהה. ארוחה שבמרכזה כל מה שאפשר לבקש מדג, שיהיה טרי ועסיסי וכך היה !


עם הדגים קיבלנו חצאי לימון טרי לסחיטה מעל הדג כמקובל ורוטב לימוני נהדר שהכיל כמות יפה של לימונים, שמן זית, פטרוזיליה, פלפלים אדומים טריים קצוצים ונוכחות דומיננטית של שום שאני כ"כ אוהבת ! רוטב נהדר שהלך מצוין עם הדגים.

לסיום קינחנו עם קרם בוואריה מתוקה, קינוח קרמי ממקור צרפתי שנהפך לקינוח אופנתי במסעדות ישראליות. לצד הקרם בוואריה שתינו קפה וצללנו לתוך הים הכחול שנשקף מבעד לחלונות המסעדה.

לסיכום, שילוב מנצח בין המיקום הפסטורלי בכפר הים לבין דגים טריים שמוכנים כהלכה ופתיחת שולחן עם סלטים הם אלו שעושים את ההבדל !

בני הדייג מפרץ כפר הים,חדרה. טלפון: 04-6444564 טלפון: 053-7103376 לינק לאתר: http://bennyhadera.rest.co.il/ מקום עם לוקיישן מהמם על הים לערוך בו אירועים באווירה חמימה ונעימה. המקום מכיל עד 250 איש ומיועד לאירועים פרטיים כגון: חגיגת יום ההולדת, בר/בת מצווה עם פעילויות חוף לילדים, בריתות, חתונות עם חופה ברקע השקיעה או כל סיבה למסיבה. תפריט האירוע יכלול את שלל מנות הדגים, הבשרים והסלטים, שהפכו את בני הדייג לאחת המסעדות האהובות בעיר ובכלל.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה