יום חמישי, 14 באוגוסט 2014

משתה בגדרה 26 * המסעדה נסגרה לצערי *

עודכן ב-03.01.14
מתה על מסעדות שוק , את ההמולה שבהם את הירקות הפזורים בכל עבר במסעדה והקרבה לחומרי גלם הכי טובים וטריים (שוק הכרמל)בתוך המסעדה המקום חמים ומזמין,פחות רועש ממסעדות שוק כדוגמת מחיונדה והכי חשוב יש לאמר טעים,טעים מאד עלי לשבח. גדרה 26, של אמיר קרונברג משלבת מטבח עירקי ושוודי תודו שזה מעניין למדי.היינו שלושה ופתחנו את הערב בבירות וצ'ייסרים של ג'ק ניאלס. משהו שירענך את החך ויפתח לי את הצ'אקרה הקולינרית דבר שמחייך לי את כל הארוחה והאוירה.פתחנו בקרפציו' ותאנים: הקרפצ'יו היה טעים  עז וסקסי בדיוק כפי שהוא נראה.


צ'ייסר של ג'ק דניאלס 






























המאזטים שליוו את האלכוהול תחילה : היה שם סלט עדשים לימוני וטעים (אף פעם לא הערכתי עדשים זה תמיד הצטייר לי כמשהו פשוט ולא מזמין בעליל) ובגדרה 26 הצליחו לעורר את בלוטת הטעם בשל העובדה שזה היה חמצמץ בדיוק כמו שאני אוהבת. כמו כן היה סלט אבוקדו טרי , חצילים , טחינה , פסטו  ולחם פראנה מרוקאית  חם חם.
סלט החצילים


היין שליווה כמו כן את הארוחה






















שלושיתנו פתחנו במרקים מצוינים : מרק הקובה בורגניון היה מצוין וזה דמה לקדירת הבורגניון רק שבמקום הנתחים של הבשר קיבלנו קציצות קובה עסיסיות במילוי של בשר. לסיכום מעדן . מאד מומלץ !















בגלל חיבתי לפירות ים ולביסק סרטנים בפרט הזמנתי את הקובה פירות הים.
קובה במילוי גבינת עזים, שרימפס וסרטנים בביסק דגים סמיך
.
המרק היה עשיר ועמוק בטעמים , קובה פירות הים היה יותר ממצוין .















מרק עגבניות חמצמץ ואורז 















הזמנו את הקלמרי צרוב למנה ראשונה: גופי קלמרי צרובים עם עגבניות, שום, פטרוזיליה ויוגורט.
אהבתי את הפשטות שבה , שימוש בחומרי גלם טריים:  קלמרי צרוב , עגבניות שום , עשבי תיבול ויוגורט .
אין פה איזה רוטב מיוחד ועדיין זה פשוט וזה טעים.
















צלע לבן ברוטב אספרסו
על השולחן הונחה צלחת ובה צלע לבן די ענק אני חייבת לציין (משהו כמו 480 ג' אם אינני טועה) ברוטב אספרסו מתקתק. הצלע שמרה על עסיסיות ולא הפסקתי ללקק את הרוטב מהמזלג .
אפשר רוטב כזה טו גו בבקשה ???














ערכנו סיבוב נוסף של דרינקים כיאה למשתה והפעם בחרנו בבחרובקה .
















מנה נוספת שחלקנו היתה : בורי על ריזוטו לימוני.
הדג היה טרי ורך , הריזוטו היה קצת לימוני לי מדי ודומיננטי אבל הדג והקראסט היה פשוט מושלם.
















התלבטנו בין הקינוחים ובחרנו בשניים. האחד:עוגת גבינה עם תותים שהיתה טעימה אך מתוקה מדי .
גודל העוגה היה קטן ובהחלט מושלם לסיום של ארוחה לא משהו מכביד שאח"כ בקושי  נושמים או לסרוגין מקבלים בחילה קשה  ואובר דוז בגלל המתוק.















בחרנו במוס שוקולד  כקינוח השני. היה מוס אוורירי טעים ומוצלח.















גדרה 26 , המקום קטן ,אינטימי אוירה כייפית ושמחה והאוכל טעים ומעניין.
ללא ספק אני עוד אשוב.

גדרה 26
רחוב גדרה 26, תל אביב.
03-5100164.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה