יום חמישי, 14 באוגוסט 2014

אוזוריה


את אוזוריה הכרתי כך  סתם על הדרך , תוך כדי שוטטות שלי בשכונה החדשה שלי , שוק לוינסקי.
כוונתי היתה בכלל הלכתי לחפש חלב ואז ראיתי מקום חדש וכמובן שהסתקרנתי. חמארה יוונית שמגישים בה מאזטים ושאר פינוקים בניצוחה של אביבית פריאל אביחי שהיתה השפית של מסעדת טפאו. הצצתי בתפריט , קשקשתי קצת עם המלצרית החביבה והחלטתי לשבת על הבר ולדגום איזו מנה קטנה ככה על הדרך.
 הזמנתי סינטה מיושנת וירקות קלויים על פיתה של סופלקי וצזיקי . רמת הצלייה היתה מושלמת הבשר היה צרוב מבחוץ וורדרד מבפנים. היה טעים מאד, האווירה היתה צבעונית ושמחה זה אכן היה ביקור קצר ואמרתי לעצמי שאני עוד אשוב. כמובן שחזרתי לאוזוריה במס' הזדמנויות שונות , חגיגת יום הולדת לחברה ובמס' עסקיות שונות .בארוחת יום ההולדת פתחנו בראשונות : טוסט קטן עם גבינה וריבת עגבניות , פלפל קלוי על קרם שקדים

וגם

חברה נוספת הזמינה רביולי סלק , דפי סלק במילוי קרם עיזים: מנה שמאד אהבתי ואני בכלל לא מתה על סלק, פייר , כ"כ יפה על הצלחת התבעסנו טיפה לנעוץ את הסכין.

בעיקריות הזמנו את מנת השרימפס המוקפצים עם כל מיני עגבניות שמייבשים במקום, שמן זית, שום וצ'ילי  כביכול מנה סטנדרטית, אבל טעימה מאד , פשוט לקחת לחם ולנגב את כל הרוטב מהצלחת. מחיר יקר לכמות כזו קטנה של שרימפסים ( כ-58 ש"ח) 

עיקרית נוספת,מנה חובה שאני שם זה שוב את הסינטה המיושנת וירקות קלויים על פיתה של סופלקי וצזיקי ‎ אוהבת סופלקי , בשר ויוגורט עושה לי נעים בבטן (:
המשכנו עם מנת התמנונים בפלנצ'ה על סלט של ירקות קלוים ושעועית היתה חרפריפה מעט ובהחלט טעימה.

כמו כן הזמנו פסטה שחורה עם סרדינים, קונפי שום צרוב, ריקוטה ביתית ועריסה שילוב מעניין, אהבתי את המליחות של הסרדינים עם הריקוטה ויש גם עקצוץ של חריף בדמות העריסה. מנה מסקרנת ומפתיעה.

כמו כן הגעתי מס' פעמים לאוזוריה לעסקית צהרים כ-55 ש"ח: מנה ראשונה , עיקרית וקינוח ליד , עד השעה 16:00
פה למשל הזמנתי את הקלמרי המטוגן תחילה, שעשוי נפלא , מתפצח בפה וקראנצ'י עם איולי מצוין מעל.

ואז המשכתי עם פרוסות שייטל בשמן זית , פיימנטון, פלפל פדרון ובצלים שרופיפ על אחו בלנקו
מנה מצוינת  עם נתחי בשר על קרם שקדים, מנה מעט חריפה  וכ"כ טעימה.

אחת ממנות הדגל של המקום זה המוסאקה ופה היא עשויה מראגו ארטישוק ירושלמי , ופרמז'ן
אחת המוסאקות היותר טובות שאכלתי , והשינוי והתוספת של הארטישוק הירושלמי הוא מצוין,עם רוטב בשמל בשפע, פשוט ללקק עד תום.

טעים מאד באוזוריה, ניכר מגע היד המצוין של השפית אביבית, באמת שניסיתי אין ספור מנות במספר פעמים והכל שם טעים,שמח וססגוני. צריך לבוא מוכנים בקטע של חלוקה כי גודל המנות הן ביניים ולא כמנה עיקרית.


אוזריה, חמארה יוונית
מטלון 44, שוק  לווינסקי, תל אביב,
טלפון 03-5330899

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה