יום חמישי, 14 באוגוסט 2014

עסקית שבת במסה


מסה היא אחת המסעדות היקרות והיותר מוערכות בישראל ,מה כבר לא נאמר או נרשם על מסה בניצוחו של השף אביב משה . התפריט רחב מאוד ומציג מגוון מנות חדשניות ושילובים מעניינים של השף . אי אפשר שלא להתפעל מעיצוב המנה, האוכל הטעים  ,המסעדה המהודרת והשירותיות של המלצרים. שמנו את פעמינו בצהרי שבת בכדי להנות מתפריט המסעדה בעסקית שמוצעת בימי חול ובשבתות. אתחיל במנה ראשונה יפיפיה שהונחה על השולחן : שקדי עגל, קרם ארטישוק ירושלמי, לימוני ובצלי פנינהמנה מעולה שלא רק נראתה בצורה אסטטית ומושלמת אלא גם נטרפה בהנאה רבה. הרביולי היה רך וגם שקדי העגל. 

 הזמנו 2 שוטים של בחרבוקה שיפתחו לנו את התאבון בתאווה רבה. לפני שהתחלנו עם המנות הראשונות קבלנו לשולחן סלסלת לחמים ושלושה מטבלים : לימון כבוש ואריסה , פסטו ושמן זית עם בלסמי. 

הלחם היה טרי ובמיוחד אהבתי את ממרח לימון הכבוש באריסה, המרירות הזו של הלימון הכבוש יחד עם האריסה נותן איזה עקצוץ מעניין על הלשון.כמנה ראשונה בחרתי את הניוקי סרטנים עם גבינת בלו בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו. נאמר לי שאין את המנה הזו עם סרטנים והיא מוגשת עם שרימפס אז זרמתי עם זה אם כי האופציה המקורית עם  הסרטנים נשמעת הרבה יותר מפתה מאחר ואני מטורפת על הריח של ביסק הסרטנים ,ריח של ים ,ריח שעושה לי חשק לברוח לחופי תיאלנד . לא פחות. מאחר ואני לא אוהבת את החלמון הנוזלי בכל מנה כזו או אחרת ביקשתי שלא להוסיף את הביצת שליו.

אז מה שקבלתי בפועל היה : ניוקי שרימפס עם גבינת בלו בוואריה, ביסק סרטנים, אהבתי את השילוב של השרימפסים הרכים לבין הקרוטונים הקריספיים ברוטב של גבינה כחולה הרי שזו חגיגת טעמים לחך. הגבינה הכחולה לא השתלטה על הטעמים וזו היתה מנה עם טעמים מאד עדינים שהוגשה באופן יצירתי ומלהיב. התוספת שהיתה מעניינת במנה זו - זה הצ'יפס מרווה מטוגנת וקראנצ'ית שהוסיפה טעם נוסף  ומעניין למנה. אני הזמנה למנה עיקרית את הפילה לברק, עלי פסטה וקציפת פורצ'יני, הדג טוגן בצורה טובה והוא הונח על רביולי דקים ואווריריים ברוטב משגע של פטריות פורצ'יני.

מנה עיקרית נוספת שהוזמנה היתה:רצועות פילה, פטריות וקרם תפוח אדמה בבלסמי ערמונים,הבשר היה כ"כ רך ורוטב  הערמונים היה מוצלח ומתקתק.  היה בא לי משהו מתוק אבל לא היה בא לי שוקולד לכן בחרתי בקינוח על בסיס גבינה: קפוצ'ינו קוקוס, גבינה אפויה, קרם לימון ומקפא אננס עוגת הגבינה היתה בתחתית הכוס ומעל היה קרם לימון עם גלידת אננס , שילוב חמוץ למתוק בצורה נפלאה.


לסיכום החוויה היתה בהחלט  טובה , אוכל טעים , שילוב טעמים ויצירתיות ויזואלית לא פחות על הצלחת. מחיר 136 ₪ לסועד ( לא כולל את השתייה והקינוח).

מסה הארבעה 19, תל אביב יפו

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה