יום שני, 20 באוקטובר 2014

צפון אברקסס

רבות נשמע על אייל שני והערצתו לעגבנייה וכל השיח שיש לו מול הבמיה . ואם נוותר על כל ההתפלספות נשאר בשורה התחתונה עם אוכל פשוט ולא מתיימר , וכל זה מתבסס על החוויה שלי במזנון  וכי באברקסס צפון טרם יצא לי לבקר הגעתי למסעדה עם ציפיות גבוהות מאחר ואכלתי מס' פעמים במזנון שבקינג ג'ורג' ,כל פעם קיטרתי ואמרתי כמה יקר ככה טעים, וטעים מאד.  אכלתי במזנון פיש אנד צ'יפס עם איולי מופלא ששחה בשמן זית ואהבה ובהזדמנות אחרת פיתה עם בשר והמון עשבים שגם אף הם שחו בשמן זית והתענגתי מכל ביס ובי , וזה בכלל  לפוסט אחר. אבל הרגשתי לא משנה כמה רעש האיש הזה עושה סביבו האוכל פשוט טעים יש שם יד מאד טובה ואני בהחלט רוצה לטעום עוד אוכל שלו גם במסעדה. אברקסס צפון ,  משדרת המון חן וכייף , הן בבחינת האווירה , המוזיקה והסחבקיות של המלצרים עד לכדי קריצת עין בזמן קריאת המנות כדוגמת : "עלי תרד נמסים לתוך עצמם" כולל חיקוי תנועות גוף וכ'. די משעשע למען האמת. החוויה שלי משם די מזגזגת , לא היתה אחידות במנות , היו מנות שממש לא אהבתי והיו סתמיות וישנן מנות שהיו ממש מצוינות. ניכר בכל המנות הפשטות שבהכנתן , לא מדובר על עוד מנות תל אביביות מפונפנות וזה מתבטא גם בצורת הגשתן הפשוטה על נייר חום וכ' . לדוגמא כשביקשנו מלח קיבלנו אותו על הנייר החום בלי קערה בלי כלום , ככה מלח בצורתו הפשוטה והנקייה.
הגענו למסעדה בחול המועד והעסקיות היו בתוקף ( 12:00-16:00) עסקית שמאד משתלמת:
גזוז של פעם , לחם וקרם פרש עם שחלות של עגבניה וחריף ירוק , מנה ראשונה , מנה עיקרית
קפה ומשהו מתוק ליד. 
עם הגזוז  הגיע הלחם המשגע וליד
קרם פרש , שמן זית , שחלות עגבנייה וחריף צלחת מלאת פרודוקטים כה פשוטים אבל כה מחממים
 את הלב ואת הבטן בעיקר


חברי לארוחה ואני החלטנו לחלוק במנות הראשונות והעיקריות ומדהים איך שנינו לא נהנו מאותן המנות ואת האחרות שיבחנו במן תיאום קולינרי שכזהפתחנו תחילה בנתח חציל מוזהב ברוח, נח על קצף עגבניות מדבר מסוחררות בטחינה או במילים אחרות ,חציל ברוטב עגבניות וביצה קשה גרסת הסביח אייל שני.
המנה היתה כה יפה ואסטטית על הצלחת , טעימה אבל ברמת הסבירה ולא יותר. אהבתי את השילוב בין החריפות לחציל אבל היא היתה רק בסדר מבחינתי . לא היתה שם שום  בשורה קולינרית או משהו מעניין בחציל . "רק בסדר" מבחינתי זה משהו שאני אוכלת בבית קפה ולא משהו מהיד של אייל שני . למשל.




















בתור חובבת תרד היה ברור שנזמין את "עלי תרד נמסים לתוך עצמם מבושמים בחמאה וענני פרמזן"
השם כ"כ סוחף וקורע שאפילו המלצר ציחקק תוך כדי אמירת מילים אלו. ממש לא נמסתי מהמנה הזו אם כי להפך התאכזבתי . התרד הגיע מוצף בנוזלים בצלחת,רוטב דליל ממים ולא מחמאה, מנה תפלה, נטולת כל טעם, כיוון או עניין.
המלצרית שמה לב לחוסר עניין שלנו במנה גלגלנו עיניים במבוכה והשבנו כמובן שהיה מאכזב בגלל כל המים במנה  וזו המליצה שאנחנו חייבים לקחת את השעועית הירוקה עם שום ולימון שזו מנה ממש ממשבגדר  חובה .אני ממש אוהבת שעועית כן ,היה לי טעים אבל ברמת הנחמד,לא מעבר.  בקושי נגעתי בזה .אבל לפחות פה היה שום ולימון בשפע.












מאחר והראשונות לא כ"כ קלעו לטעמנו אז החלטנו להזמין גם חריף שיקפיץ לנו ככה את החך בצהרי היום .
צלחת עם 4 חריפים שונים שמסחררים את הארוחה
היה שם סלט עגבניות טרי  עם פלפל חריף ושום שהיה מצוין (כזה כמו בבית) ועוד חריף בסגנון מטבוחה
(מבושל) ועוד פלפלים חריפים בקיצור בהחלט מגרה את החך ופותח את התאבון.


לעיקרית הזמנו  קרעי פסטה טריה וסרטנים
פסטה טריה עם כמות די נדיבה של בשר סרטנים והיתה מאד טעימה לחובבי הז'אנר.














שני די מזוהה גם באהבתו וטיפולו המסור אף לדגים אז חשבנו לנסות את הלוקוס ( שכידוע יש בו הרבה בשר )
חריימה לוקוס  a la sakin  ברוטב של 5 עגבניות מדבר
מדובר על מנה לא זולה כ-140 ש"ח ובפועל היתה מאד מאכזבת .
בתוך מחבת חמה הגיע נתח יחסית קטן של לוקוס ברוטב עגבניות וכי נראה "קצת" נשכח בתנור יתר על המידה.
הדג היה יבש ובחלקים מסוימים אף נשרף , ציפיתי לרוטב עגבניות עשיר ובפועל היה לא טעים,גם פה קצת תפל ( כל הזמן חיפשנו את המלח וברגעים מסוימים גם אף את השום, אולי נכנס למטבח ונשדרג כבר את כל המנה ? )
אם זה המקרה זה אומר שמשהו במנה לא עובד , לא נעים לי להגיד אבל גם מנה זו הוחזרה .
אני שמתי עין עוד ממקודם על נתח הקצבים שהגיע  צלוי טרוף בעשבים
זו היתה מנה מופלאה , מורכבת מחתיכות קטנות של בשר , מידת עשייה מדיום עם עשבים מרענננים
 שנטרפה חיש קל ואני מאד התלהבתי מכמה שהיה לי טעים  וחזר לי האמון מחדש  מהיד של שני .












לסיום התפנקנו באספרסו קצר ופודינג משגע .
אהבתי את המרקם של הפודינג ,הוא נראה כה פשוט על הצלחת והיה בו משהו מתוק, פשוט ומנחם.
לסיכום , ניתן להגיד שחלק גדול מהארוחה אהבתי וחלק פחות .
היתי חוזרת שוב לעסקית כי היא בהחלט משתלמת ונותנת תמורה מעולה בעבור הכסף ונראה לי
שפשוט צריך לדעת מה לבחור , כי היתה שם יד טובה בפסטת סרטנים ובנתח הקצבים לדוגמא וגם בפשטות
של הקרם פרש והחריף ובגדול אפשר להגיד שדי נהנתי למרות מס' פישולים על הדרך.

צפון אברקסס

 לילינבלום 40 תל אביב

 טל' 03-5166660

יום שלישי, 14 באוקטובר 2014

מסעדת שולחן - עומר מילר * המסעדה הסגרה*

על עומר מילר שמעתי כבר הרבה אך טרם יצא לי לבקר באחת ממסעדותיו ונפל הפור שנלך
לשולחן בשד' רוטישלד בצהרי שבת חמימים , קראתי שיש שם אחלה עסקיות אז החלטתי לבוא לנסות.עסקית שבת במחירים שנעים בין 78-118 ₪ שכוללת:  סלסלה של לחם עם מטבל ,
מנה ראשונה ועיקרית. כמו כן יש ספיישלים שמתחלפים.
עיצוב המסעדה די פשוט לא מתיימר עם נוף לשדרה .אני די חלוקה לגבי סיכום הארוחה כי חלק מהמנות היו סתמיות ומעט היה טוב .תחילה הזמנו קנקן תה קר עם ג'ינג'ר נענע וליים : התה היה מצוין , אני חששתי שיהיה טיפה חסר טעם (כמו התה שמגישים בטאיזו)ולכן המלצרית החביבה הביאה לי מי סוכר שלבסוף אפילו לא השתמשתי בזה כי התה היה נפלא.


כחלק מהעסקית קיבלנו סלסלה עם לחם מצוין וקרם חציל שעורבב עם יוגורט חמוץ .
קרם החציל היה בסדר אבל היה קצת דליל וחסר איזשהו עומק .למנה ראשונה הזמנו את הגרסה שלהם לסלט קיסר :  סלט קיסר בייקון, פרמזן וקרוטני שום.סלט סתמילא דומה בשום אופן לרוטב קיסר שהכיל אנשובי וכ' הרגיש כמו סוג של מיונז/איוליתפל ומשעמם. מה שעושה את הסלט למופלא זה למעשה הרוטב והמרכיבים הטריים (געגועי העזים והכנים לסלט המושלם של מאיר אדוני במיזללה) .עלי החסות היו רעננים אבל הרוטב היה משעמם ותפל( לא הפסקתי גם להוסיף מלח גס בכדי לתבל לעורר איזשהו עניין כל שהוא)  בקיצור , אפשר לוותר.

מנה נוספת שהזמנו :  ביצה שניצל :  גראם מסאלה, קריספי שאלוט, כוסברה.
מדובר בעצם על ביצה רכה מצופה בפירורי לחם עם טוויסט אסיאתי עם רוטב דגים (איך לא)הביצה היתה מצוינת רכה ולא נוזלית (שכה תעזור לי האל קשה לי עם ביצים נוזליות )מנה מעולה בעלת  חמיצות אסיאתית מעלפת .לא בכדי המנה הזו היא אחת ממנות הדגל שלהמסעדה ולגמרי הייתי חוזרת רק בשבילה.


חלקנו 2 מנות עיקריות,תחילה הוזמן טורטליני במילוי ריקוטה , תפו"א ומחית כמהין עם אפונה עדינה ופרמז'ן ברוטב חמאתי מלטף עם אפונה עדינה . הטורטליני היו מושלמים , כל ביס הרגיש כמו נגיסה בענן . כמו כן הזמנו פילה על לביבה ופירה מחית כמהין מדובר על שני נתחים אדומים מגרים  (מדיום  כמובן) שהונחו על תרד תורכי חלוט ולביבות תפו"א
שהזכירו לי האש בראונס ופירה עם כמהין. הטעם היה רק בסדר , לא משהו טו רימממבר מבחינתי , וכן ציפיתי שהפירה ימריא בזכות הכמהין אך זה לא קרה. 

כמו כן הזמנו סיניה מוסר ים ,דג במחבת לוהטת עם בצלים מקורמלים , עגבניות שרי
ומעל הכל טחינה חמימה . מנה זו הוחזרה לאחר כבוד מאחר והיא נשרפה מלמטה וכל הטעם
השרוף השפיע על הטעמים במנה וגם ייבש את הדג .
לסיום מתוק הזמנו קינוח שולחן. מדובר בקינוח בו אנחנו הסועדים מרכיבים אותו בעצמנו והרעיון די מדליק ומעורר את החושים, יש בו הרבה שוקולד איך לא יהיה מגרה ?
על נייר אפיה  הונח בראוניס מוארך ,והמלצרית עומדת מעל עם שקית זילוף במילוי מוס שוקולד
 והתחילה לקשט ביד חופשית ורחבה מעל הבראוניז (זכינו למבטים רבים משולחנות ליד ,כי זה ממש דמה לפעילות ילדים בשולחן בגן הילדים) כמו כן היא הביאה קערה עם פיצוחים קראנצ'ים בדמות של פקאנים מסוכרים , אגוזי מלך מקורמלים ,טווילים של שוקולד מריר ושומשום ואם זה לא מספיק מעל שופכים
מפל של שוקולד איכותי .נראה לי שהיתה שם גם קערה של קצפת.
זה היה קינוח מטורף ולמרות ריבוי המרכיבים לא היה מתוק מדי לידי בחילה היה פשוט מושלם .
בכל ביס הרגשת מרקמים שונים של מתוק , פעם קצת אווריריות , פעם אחרת בראוניז
וקרנצ'ים מתפוצצים בפה ,באמת קינוח שווה ומיוחד . ( 45 ש"ח )
 בואו נשחק בשוקולד , רעיון מקסים ביצוע אדיר.


לסיכום ,השירות היה נהדר , לגבי אחידות הטעם במנות קצת קשה לי להחליט ,זו היתה ארוחה מזגזגת לגמרי הסלט התפל ,הפילה שהיה רק בסדר , הדג שנשרף והוחזר למטבח , כן אהבתי את היד שהכינה
את הטורטליני שהיה  עדין ומושלם והקינוח טעים.


שולחןרוטשילד 73, תל אביב
טלפון: 053-9424641