יום רביעי, 29 בינואר 2020

Onauma אונאומה, מסעדה תיאלנדית חדשה ואותנטית בשוק הכרמל בתל אביב


אתמול אחרי שיטוטים בשוק הכרמל נתקלתי במסעודנת תיאלנדית חדשה שמסתבר שהיא פתוחה להרצה מזה כשבועיים. המסעדה בבעלות זוג מקסים, הוא ישראלי והיא תיאלנדית שעושה קסמים במטבח. מסעדת Onauma הינה מסעדה תאילנדית אותנטית בבעלות השפית אונאומה ששמה לעצמה דגש להגיש את האוכל התאילנדי האותנטי.


בתפריט משקאות קלים לצד מספר בירות כמו SINGA  ,CHANG ,LEO , הייניקין וקרסלברג. אנחנו בחרנו להתחמם בערב קר עם ויסקי תיאלנדי שמוגש עם סודה, מסתבר שזה שכיח כך לשתות ויסקי בתיאלנד אז זרמתי עם זה.

על השולחן היו ערוכים כבר הרטבים: 

דבר ראשון שכולם מזמינים במסעדה תיאלנדית זה הסום תאם (סלט פפאיה ירוקה חריף) אבל אני מעדיפה תמיד את סלט הנאם טוק כי הוא תמיד כ"כ פרשי, רענן וכייף כזה להתחיל איתו את הארוחה. אז גם פה פתחנו את הארוחה איתו. סלט נאם טוק, סלט סינטה קר, חריף, נענע, בצל, סינטה, גרגירי אורז קלוי וטחון ורוטב דגים. סלט שמורכב מחתיכות סינטה עם עשבי תיבול, בצל סגול, גרגירי אורז טחון קראנצ'ים והרבה חריף, פשוט מעולה !

עוד בתפריט המנות הראשונות, אגרול צמחוני, סום טאם- סלט פפאיה חריף, לאב גאי-סלט עוף קצוץ ונאם טוק - סלט סינטה קר, חריף.  המשכנו עם מרק טום יאם- עוף/טופו/פירות ים, חריף, פטריות, עגבניות, בצל, צ'ילי פסט, כפרי ליים, גלנגל, למון גראס וכוסברה שהיה חריף, טעים ומחמם. 

בתפריט מנות העיקריות תמצאו בשר, עוף ופירות ים שמוגשים על אורז ויש כמובן מנות מוקפצות עם נודלס. אנחנו בחרנו לחלוק למנה עיקרית את הפאד קפאו, עוף/בקר/פירות ים, בזיליקום, שום, צ'ילי, רוטב צדפות, שעועית תיאלנדית (בעונה), מוגש עם ביצת עין מעל האורז. אנחנו בחרנו בפאד קפאו עם בשר טחון שזה סוג של "בולונוז" תיאלנדי. המנה הייתה חרפריפה בטעמה והוגשה עם פטריות שימאג'י כי השעועית לא בעונה, אורז ומעליו ביצת עין שהותקנה כהלכה שהחלמון שלה היה נוזלי, הוסיף צבע וטעם נוסף למנה. 

שלושת המנות היו טעימות ואותנטיות, המקום בעיצוב חמים וצבעוני, מאד מזמין ונעים. * כרגע בהרצה הם פתוחים כל יום מהשעה 11 עד 18:00 ויום שישי. אונאומה אוכל תאילנדי אותנטי - Onauma Authentic Thai Food רחוב יחיא קאפח 1 שוק הכרמל תל אביב. לינק לעמוד הפייסבוק שלהם: https://www.facebook.com/OnaumaAuthenticThaiFood/ מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

יום שלישי, 28 בינואר 2020

פופ אפ המרקים התיאלנדים 🍜 של גברת קוטייאו בשוק הכרמל שיחמם לכם את החורף

השבוע שמתי פעמיי לשוק הכרמל אחרי ששמעתי על פופ אפ מרקים תיאלנדים שישאר פה לחורף, הם ממוקמים ממש מול מסעדת הבשרים M25. המקום בבעלות מתי נקש ודודו מהמכולת האסייתית הסמוכה כך שתהיו סמוכים ובטוחים שכל הפרודוקטיים טריים ואיכותיים. משיחה קצרה עם מתי הבנתי שקוטיאו זו מנה שבתאילנד מתחילים איתה את הבוקר והיא מחזיקה את הגוף כל היוםם. יש במנה הזו חלבונים, ירקות ופחמימות. 

הפופ אפ הזה בא לי בול  בימים הקרים של החורף בשנה. בישראל מכירים מנות פופלריות יותר מהמטבח התיאלנדי כמו את סלט הסום טאם,עם הפפאיה הירוקה) וכל מיני מוקפצים, במסעדונות הזו יוגשו מרקים שלא הרבה מכירים מהמטבח התיאלנדי. 
במקום מוגשים שני סוגי קוטיאו מסורתיים על בסיס ציר עוף וציר בקר בתוספת קציצות בשר, אטריות אורז וירקות שמייצגים את צפון ודרום תאילנד.
מחירים, 
48 עם עוף, 52 ש"ח עם בקר. אין בתפריט פירות ים וחזיר, הבעלים אומרים שזה בהתאם לרוח השוק. 
בתמונה, כל הפרודוקטים להרכבת המרק וסיר מחולק עם שלושה סוגי צירי מרק: 
לוקשן עוף: 


המקום פועל בימי שלישי,רביעי, חמישי ושישי והפופ אפ ימשך עד סוף החורף
המקום באווירה אותנטית, נ
תי משתמש ברטבים תיאלנדים ומגיש את המרקים בכלים תיאלנדים נאמנים למקור. נדמה לרגע שאנחנו בכלל בחו"ל ולא בשוק הכרמל.  אז מה אכלתי? בחרתי בקוטיאו מסורתי על בסיס ציר בקר בתוספת לוקשן עוף, אטריות אורז וירקות וחתיכות בקר, מצפון תאילנד. המנה הגיעה בקערה גדולה ועמוקה, מנה משביעה ומנחמת  ביום קר. ציר המרק היה כהה והוא לווה עם לוקשן, קציצות פרגית פלאפיות ואווריריות, אטריות אורז, כמות יפה של חתיכות בשר בקר, חסה ועלי בזיליקום תיאלנדי.למרק טעמים חזקים , טעים מאד בדיוק כמו בתאילנד. 

על השולחן רטבים שהוכנו במקום כמו ריבת פלפל צ'ילי מעולה שמוסיפה הרבה טעם ועומק למרק לצד צרור עלי בזיליקום תיאלנדי טרי, פיש סוס (למי שחסר מלח ורוצה אוממי כמוני תמיד!) חומץ ביין עם פרוסות פלפל צ'ילי חריף, קערית חרסינה עם פלפל צ'ילי יבש גרוס וסוכר (ככה מגישים זאת בתיאלנד). 
פופ אפ המרקים יוגש לאורך כל החורף בימים שלישי, רביעי,חמישי מ18:00 ובשישי. פופ אפ המרקים התיאלנדים של גברת קוטייאו רחוב סמטת הכרמל 31 שוק הכרמל (צמוד לm25). תל אביב. קליק אחד ואתם בעמוד הפייסבוק של המקום: https://www.facebook.com/MrsKwyteiyw/

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

יום ראשון, 19 בינואר 2020

ג'סיקה רסטרו בר בלוקיישן מטריף בטיילת בתל אביב

יום ראשון בערב קבענו מספר חברים להפגש בג'סיקה רסטרו בר שממוקמת ברחוב הרברט סמואל בטיילת תל-אביב, בלב אזור מלונות החוף של העיר. המקום משלב בין אוכל טוב לבילוי אלכוהולי. בנוסף לסניף הזה לג'סיקה רסטרו בר יש סניף נוסף בבאר שבע. תמצאו פה הרבה תיירים שמגיעים לעיר ללא הפסקה הרי היא תל אביב (: המקום פועל כבר עשור אז קודם על שאפו כי זה לא עניין של מה בכך במציאות המסעדנות בארץ.
נכנסנו לג'סיקה בערב חורפי וקר ונהנינו מאווירה חמימה במקום בזכות העיצוב המזמין ומוזיקת רקע עכשווית בווליום הנכון ולא רועש מדי. המקום מכיל מעל 100 מקומות ישיבה ובתוך החלל נמצא בר ומסביבו מושבים צמודים של כסאות בר מוגבהים ובסמוך פינות ישיבה עם ספות מפנקות. במקום שבעה מסכי פלזמה ומערכת סאונד מתקדמת וייחודית. בנוסף מתקיימות פה הופעות חיות ואירועים מיוחדים. בימי שני למשל מתקיימים פה ערבי "OPEN MIC" עם מוזיקה ב-LIVE.
בג'סיקה רסטרו בר תפריט מפתיע ומושקע, המנות אידאליות לשרינג והן בגודל בינוני, דבר שמאפשר להזמין מספר מנות לחלוקה בין מספר חברים או משפחה ולהנות ממגוון טעמים, מנות עם בשר, דגים וירקות. בשני הסניפים, בתל אביב ובבאר שבע מבשלת האמא המרוקאית של הבעלים חלק מהמנות בתפריט, משובחים. בנוסף, בגס'יקה בר אלכוהולי עשיר במותגים מובילים. פתחנו את הערב עם קוקטיילים מעולים, אני בחרתי ב-TIGER LILY - קפטן מורגן זהוב מתובל, ליקר פרלנום, סירופ אננס מתוק, מיץ לימון , אנגוסטורה ביטרס וסודה. קוקטייל חמצמץ מתקתק שהיה קליל וטעים. חברי בחר ב-INBARAK, ערק, אפרול , סירופ אשכולית אדומה, מיץ לימון, שמנת מתוקה וסודה.
אחת החברות בחרה ב-Jessica Honey Bunny – קוקטייל מתוק-חמצמץ המכיל מג'ין גורדון, מחית תות, סירופ למון גראס, מיץ לימון וביטר תפוז.
היינו שישה אנשים ובחרנו מספר מנות לשרינג , וכך טעמנו מהרבה מנות טעימות מהתפריט: לחם הבית – פוקאצ'ות טריות בליווי מטבלים, שמן זית ובלסמי, סלסת עגבניות עם חריף וחמאה.
סלט ארטישוק אלה רמונה – סלט עשיר, טרי וטעים המכיל עלי רוקט רעננים, עגבניות שרי צבעוניות, גבינת פטה, אגוזי מלך קראנצ'יים ובצל סגול.
סביצ'ה דג ים, צנון ,פלפל חריף, שומר, בזיליקום ויוגורט עזים, סביצ'ה שהורכב מחתיכות דג ים טרי, צנונית ושומר שפרוסים דק,פלפל צ'ילי חריף, יוגורט עזים רענן וטוסטונים. ברוסקטה טונה אדומה, בצל ירוק, צ'ילי חריף, הדרים ואיולי הדרים. ברוסקטה עם קוביות טונה אדומה טריה עם איולי הדרים, שילוב טעמים מוצלח שיצרו ביס כייפי.
סיגר מרוקאי, סיגר פיקנטי, טחינה ירוקה וסלסת עגבניות פיקנטיות. סיגר הום מייד קריספי במילוי בשר עשיר וטעים שאמו של הבעלים הכינה והוגש עם מטבלים בגמות טחינה סמיכה וסלסת עגבניות פיקנטית. שקדי עגל על הגריל סלט של כוסברה בצל סגול, צ'ילי אדום, פיצוחים קלויים איולי לימון וגרידת לימון. שקדים שנצרבו על הגריל וקיבלו את טעמי החריכה והיו נימוכים וטעימים. השקדים הוגשו על סלט עשבי תיבול רענן וטרי וזסט לימון שמאד מחמיא והולך בד"כ עם שקדים.
ברוסקטה פילה בקר, קשיו ושרי מקורמלים, סלט ירוקים פרש. על מגש מלבני לבן הוגשו שלוש ברוסקטות עם כמות נדיבה של פרוסות פילה בקר בצירוף סלט ירוק טרי ורענן עם עגבניות שרי מקורמלות שהיו לי מתקתקות למדי והעדפתי איזה רוטב או פלפל חריף ש"ירים" את המנה.
ניוקי ערמונים ו3 סוגי פטריות, מוקפצים בחמאה, שמנת ופרמז'ן. ניוקי עבודת יד שהיו נימוכים ואוורירים ברוטב קרמי טעים ועשיר של פטריות, שמנת, חמאה ופרמז'ן. מרגז ים תיכוני, נקניקיות פיקנטיות, סלט שרי פרש, בצל ירוק, פלפל חריף וטחינה ירוקה. נקניקיות הום מייד חריפות שישבו על סלט עגבניות שרי, בצל ירוק וסגול בתיבול שמן זית, הרבה לימון , מלח ופלפל.
פילה לברק בקראסט פיסטוק על מצע ניוקי, אספרגוס, סלרי וארטישוק ברוטב שמנת. מרגישים שהדג היה טרי, דג בשרני , לבן ונימוח שצופה בקראסט פיסטוק קראנצ'י והוגש על מצע ניוקי הום מייד קלילים ורכים עם אספרגוס וסלרי נגיסים ברוטב שמנת עדין וטעים. מנה מעולה שחוסלה תוך שניות (: פילה בר ים על בורגול ועדשים עם מריחת יוגורט עיזים. גם הדג הנ"ל היה טרי בשרו לבן ורך, הוא הותקן כהלכה כאשר העור שלו נותר קריספי והבשר בפנים רך. הדג הונח על בורגול ועדשים ומריחה של יוגורט עזים שהוסיף רעננות וקלילות למנה. שתי מנות הדגים היו מאד טעימות ומאד מומלצות !

גם הקינוחים במקום יוצאים בסגנון שרינג למרכז השולחן. קינוח שוקלדי ומלבי טבעוני שפחות התחברתי בטעם. מצד שני הייתה שם פאבולובה עם פירות יער מצויינת, קרם ברולה נהדר שנעשה במקום בתוספת טוויל תות. אקרוד סיום מתוק ומוצלח לארוחה מהנה וטעימה במקום.
ג'סיקה רסטו בר
רחוב הרברט סמואל 86, תל אביב. טלפון: 073-7584321 לאתר של ג'סיקה רסטו בר ת"א: https://www.facebook.com/JessicaRestroBar/ שעות פעילות: א – מ- 11:00 עד הלקוח האחרון. מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

יום ראשון, 12 בינואר 2020

PIZZOT פיצריית שף בתל אביב, בצק בסגנון רומאי וטופינג יצירתיים ומושקעים שלא תמצאו בשום מקום אחר


לפני שעזבתי את ביתי בשוק לוינסקי התוסס עוד הספקתי להגיע מספר פעמים ל-PIZZOT פיצריית שף בתל אביב אשר שכנה בדיזינגוף ועברה לאחרונה לרחוב הרצל בתל אביב. רחוב הרצל כידוע הוא רחוב שוקק חיים ולא חסרים בו בתי אוכל, דוכנים ומזללות. PIZZOT נהפכה לשם דבר ונהיית מאד פופלרית בקרב מזמיני WOLT.
ב-PIZZOT תמיד תמצאו בוויטרינה פיצות מעולות מבצק מושלם ומושקע עם אינספור תוספות יצירתיות, צבעוניות וטעימות. במטבח המסעדונת מייצר השף גיא אביב (אותו אני מכירה וזוכרת לטובה עוד מלפני יותר מעשור שהיה השף והבעלים בקורדוברו המצוינת בפלורנטין.) ב-PIZZOT, תפריט פיצות גורמה יצירתי המורכב מחומרי גלם לא שגרתיים שמתווספים מעל בצק איכותי, פיצות עם טופינגס סופר מושקעים שלא מוצאים בשום מקום אחר, פיצות מלבניות ומאורכות אשר נמכרות לפי סלייסים מלבניים.
כשהגעתי בשעת ערב מוקדמת יחסית אחרי העבודה היו כבר מספר פיצות שיצאו לא מזמן מהטאבון והן הוצגו בוויטרינה ונראו כ"כ צבעוניות ומגרות. התיישבתי על הכסא הגבוה בבר וצפיתי בגיא מכין את הפיצות, נהניתי לשמוע ממנו את הסיפור על הכנת הבצק והטיפול המיוחד בפיצה הנחשקת ועל התוספות המיוחדות שעומלים על ההכנה שלהם לפני.

הכל ב-PIZZOT נעשה במקום כולל המטבלים שמוגשים עם הפיצות, ממרח פסטו, איולי פלפלים וחריף. הפיצות מלבניות וארוכות, בצק הפיצה פה איכותי ומוקפד אשר נעשה במקום ולא מגיע קפוא ממקום כזה או אחר כפי שבהרבה פיצריות עושות כן. בצק הפיצה פה בסגנון רומאי מבצק מחמצת, אוורירית וקראנצ'ית בדומה לפוקאצ'ה.הפיצה בעלת תחתית נוקשה שמחזיקה בכבוד את כל המרכיבים וכאמור מגיעה עם מגוון שילובים ותוספות מושקעים, טופינג יצירתיים שירגשו כל פודי גרגרן באשר הוא/היא (:
אני בחרתי במיקס של פיצות בT.A כאשר כל פס מהפיצות שהיו בוויטרינה, עולה כ-15 ש"ח. פיצה עם ראגו פטריות ומסקרפונה, ראגו פטריות יער ומחית כמהין לבנה, גבינת מסקרפונה. פיצה שונה מכל הפיצות עם הפטריות שהכרתי עד כה. גבינת המסקרפונה העניקה טעם עדין מעל הפיצה בשילוב הפטריות. פיצה גבינות וגראטן תפוחי אדמה באטר שהייתה בעיני מעולה כי אני כ"כ אוהבת לאכול גראטן תפוחי אדמה שיש בו חמאה, שמנת וגבינות זה פשוט ביס חלומי בעיני !

ויש גם קישואים ועלי לפת מוחמצים וופיצה חריימה- צמחוני, עגבניות בבישול ארוך, מוצרלה, פרמז'ן, רוקולה ושיני שום קונפי. וכמובן שיש תמיד פיצה מרגריטה קלאסית שאני תמיד נהנית להוסיף מעליה פפרוני.

לסיכום,שמחה שגילתי אותם בכתובת החדשהבהרצל TLV כי זו אכן פיצה נהדרת שנכנסת בקלות לאחת מתוך ה-TOP 5 של הפיצות המעולות בתל אביב ! הפיצות כאן כאמור טעימות ומושקעות, בצק מחמצת בסגנון רומאי. * השירות אישי ומקסים, מוזיקה ואווירה כייפית. PIZZOT רחוב הרצל 20, תל אביב. טלפון: 077-9974360 קליק אחד ואתם באתר שלהם: https://pizzottlv.co.il/ שעות פעילות: ראשון עד חמישי: 12:00 – 24:00 שישי: 12:00 – 17:00 שבת: 18:30 – 24:00
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3

פיתה כרמל, אוכל רחוב ישראלי, בשרים עסיסיים שנעשים על גריל פחמים


‫באיחור פחות אופנתי של כמעט שנתיים הגעתי לפי לכרמל, פיתה עסיסית שאתם חייבים להכיר, ובטח חלקכם כבר מכיר. המסעדנים האחים קיצ'יס (הבעלים של דה באן המטריפה שהייתה) פתחו בשותפות יחד עם המסעדן צחי זילברליכט את "כרמל" ממש בכניסה לשוק הכרמל ברחוב הלל הזקן. טרנד הפיתות נושא עמו מבחר מקומות טובים בהם אפשר לאכול פיתה טעימה ומיוחדת, לאכול אותה בקזו'אל ככה בפינת רחוב, בעמידה או בישיבה קצרה במקום ולהמשיך הלאה. אז כזה מקום זה הכרמל.
בכרמל מקומות הישיבה הם מעטים והרבה מהפיתות נאכלות בעמידה.
אז מה אוכלים פה? בשרים ועופות היישר מצפון הארץ שנצלים על גריל פחמים ומוגשים בתוך פיתה מאודה, מנות קבועות של שיפודים לצד מנות שמשתנות מדי יום לצד בירה ישראלית או גזוז. בתפריט מעורב של חלקי פנים של טלה בפיתה, קבב אדנה בסגנון טורקי אסלי, פרגיות עסיסיות בסומק וזעתר, חלוויאת, נקניקיית מרגז, שפונדרה לילה שלם בתנור ויש אפילו מעורב ירקות צמחוני. מנות משתנות כמו עראייס עם בשר כבש, שניצל, ראמפ סטייק, שיפוד פרגית וליה, פאלדה טלה ושייטל.
הבשר ב"כרמל" מגיע מהצפון והוא כאמור טרי. אני בחרתי במנת שקדים שהגיעו נימוכים ובעלי טעמי חריכה מהגריל פחמים , השיפוד שמר על עסיסיותו. הפיתה בכרמל יוצאת מסוג סיר אידוי, רכה וחמימה. ‫כל הפיתות בכרמל מגיעות עם טחינה טובה, בצל בסומאק, כרוב, עשבי תיבול רעננים: נענע, כוסברה ופטרוזיליה טריים היישר מהשוק הסמוך, עגבניות ופלפל צ'ילי חריף שרופים ועמבה. כל אלו יוצרים שילוב של טעמים ומרקמים ונוצר פה יופי של ביס. לא מדובר ב"עוד" פיתה אלא פיתה עם כבוד כזו שנותנת פייט הגון לזו של ג'סמינו. בקיצור, כל ביס הוא אושר גדול.
בנוסף הזמנתי את הצ'יפס המתובל של המקום, מדובר על סירות תפוחי אדמה זהובים ונימוכים אשר מתובלים עם פטרוזיליה שממש קשה להפסיק לנשנש מהם:
ישנה עמדה למילוי עצמי של רבעי פיתות מטוגנות- הנשנוש האולטמטיבי, סלט כרוב, פלפלים חריפים צלויים וטחינה:
כרמל הוא עוד אחד מהמקומות בשוק הכרמל שמציע אפשרויות בליסה בין הקניות, הפיתה הייתה סופר ג'וסית וטעימה, בטוח אחזור שוב. יש פה כ"כ הרבה דברים טעימים שאני רוצה לנסות בפעמים הבאות !
כרמל רחוב הלל הזקן 18,שוק הכרמל, תל אביב. שעות פתיחה: ימים א'-ה' 11:00-23:00 יום ו' עד 16:00 * יש משלוחים. טלפון: +972509777556 לינק עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/Carmelisraeligrill/
לינק לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

יום שלישי, 7 בינואר 2020

בינאלה פיצה ארטה - Biennale Pizza Arte, פיצריית בוטיק המשלבת אוכל גלילי ואיטלקי בכפר ג'וליס


ביום חמישי האחרון הייתי ביום חופש בצפון לקצת סידורים אז רתמתי חבר ונסענו Biennale Pizza Arte שנמצאת בלב הכפר בג'וליס, פיצריית בוטיק ששמה יצא למרחקים, פנינה קולינרית שחייבים להכיר. בין סמטאות ציוריות ומבני אבן שקפאו בזמן, נמצאת הבינאלה, פינה קטנה מלאה באוכל טוב ובעיקר מאפים ייחודיים ופיצות מהטאבון בריח משכר.

במרכז המסעדה עומד טאבון איטלקי מקצועי בו סנייה מוציאה פיצות ומאפים רבים שאין כמותם באיזור שהם עיקר המומחיות שלה. הם פרי ניסיון רב שנים בתחום הקולינרי של סנייה בעלת המקום והשפית, מבוסס על למידה והכשרות מקצועיות. "יש בי אהבה לאנשים ,יש בי תשוקה לאוכל, כששניהם נפגשים זה האושר שלי". כך כותבת סניה עאמר בראש התפריט במסעדת בינאלה שפתחה ביחד עם בעלה אחמד.
סניה, הבעלים והשפית של בינאלה Biennale Pizza Arte אחרי שנים של ניסיון, לימודים והכשרות החליטה לפתוח מקום קטן ואינטימי מלא בטעמים, ריחות ותרבות של אלפי שנים ולייצר דווקא בג'וליס מקום איטלקי אותנטי. משחק של מזרח ומערב, גם מנות גליליות ושימוש במרכיבים מקומיים וגם טכניקות מתקדמות וטעמים המזוהים עם המטבחים הגדולים באירופה.
התפריט שסניה יצרה מציע מבחר פיצות (האהבה הגדולה שלה) ומאפים בניחוח איטלקי שיוצאים היישר מהטאבון שבמרכז המסעדה. יש גם ארוחות בוקר טעימות שמוגשות עם לחמים חמים מהטאבון, סלטים מלאי טעם וצבע, שקשוקה אדמונית ועוד. סניה שילבה את כל הידע וההכשרה הקולינרית בתפריט. במקום כאמור טאבון גדול שממנו יוצאים מבחר מאפים ופיצות במגוון טעמים עם תוספות מטריפות וגבינות איכותיות, טעמים איטלקיים ובניחוח גלילי.
תמונה של בינאלה פיצה ארטה - 5
בינאלה ממוקמת בפינה קטנה וחמודה בלב ג'וליס, מוקפת במבנים אבן עתיקים עם נגיעות של צבע שמוסיפים הרבה קסם גלילי-איטלקי וחצר מקסימה. מקומות הישיבה בחלל האינטימי סגור וממוזג ובנוסף יש מקומות גם בחצר בתוך מרפסת מקסימה.
הבעלים, סניה עאמר החלה את דרכה כקונדיטורית והיא תמיד אהבה את ההתעסקות עם הבצקים. התפריט בבינאלהמשלב בין המטבח האיטלקי לאוכל הגלילי עליו היא גדלה. פיצות מיוחדות כמו פיצה עם קבב וירקות צלויים בטאבון, פיצה מסאחן עוף עם בצל מקורמל, סומאק וחריסה, פיצה ים עם מוצרלה, שרימפס וקלמרי, פיצה ביאנלה עם סלמון בכבישה ביתית וקרם פרש. בנוסף יש גם מנות קלצונה - עם עראייס, עוף, אסאדו וגבינה, מספר סוגי סלטים, כריכים מפנקים וארוחות בוקר אשר מוגשות עם מבחר מטבלים הום מייד, פוקאצ'ה מהטאבון וסלט ירקות טרי, בין השעות 10:00-14:00. תחילה הזמנו שתי מנות ראשונות, האחת- סביצ'ה סלמון שהורכב מסלטון של קוביות דג סלמון נא, מיונז, בצל ונגיעות פלפל צ'ילי חריף על סלט עלי רוקט:
המנה השניה - קובנייה מבשר עז שהוגשה על פיתה דרוזית קריספית משוחה בשמן זית עם סלט עלי רוקט בזילוף רוטב בלסמי. קובנייה, טרטר בקר ערבי , קובה מבשר נא שמקורה במטבח הסורי-לבנוני. כאן היא מקבלת קיק עדין מחומץ בלסמי, צנוברים, פרוסות פלפל צ'ילי חריף וענני פרמז'ן. זסט לימון מעל הקובנייה ונוצר הביס המושלם !
הקובנייה מוגשת על פיתה דרוזית משוחה בשמן זית שהפכה לקריספית וסלט עלי רוקט רעננים וקורנישנים.
התפריט מבוסס על הבצק האיטלקי שנאפה בתוך טאבון ,מאפים בסגנון נפולטיני, הבצק אוורירי, תפוח וקליל עם תוספות מהמטבח הדרוזי. בגזרת המאפים היה לי ברור שאבחר מנות שהן לא פרופר מהמטבח האיטלקי כמו פיצה מרגריטה שבטוח שהיא מעולה כי הבצק נאפוליטני ותפוח אלא בחרתי בפיצה קבב, ירקות צלויים בטאבון, רוטב עגבניות, קציצות קבב, מעוטר בטחינה לימונית. בצק הפיצה עשוי למופת, הוא תפוח, אוורירי קליל ומעליו שכבת בשר ג'וסית מלאת טעמים ותבלינים יחד עם ירקות צלויים בטאבון, רוטב עגבניות ,פלפל חריף, עלי רוקט רעננים שפוזרו מעל, טחינה לימונית וצנוברים קראנצ'ים. וואו איזו פיצה, מפוצצת בטעמים, הבצק מאיטליה, התוספות מהמטבח הדרוזי ! הפיצה קבב הוגשה עם פנכה עם טחינה סמיכה וזיתים ירוקים, טחינה וצנוברים לקישוט.
וכך הבצק נראה מהצד, שימו לב כמה הבצק תפוח ואוורירי : 
בנוסף הזמנו קלצונה אסאדו, אסאדו בטאבון, בצל מקורמל, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות, מוגש עם סלט עגבניות ובצל פיקנטי. אתחיל מזה שהופתעתי מגודל הקלצונה שהיה פשוט ענק! הקלצונה במילוי שופע של שיערות בשר אסאדו מפורק בבישול ארוך, בצל מקורמל שהוסיף מתקתקות, רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה שהותכה. הבצק מאיטליה אבל הטעמים מהכפר, כמה נפלא !!  הקלצונה הוגש עם סלט עגבניות ובצל סגול בקוטב פיקנטי ופנכה עם טחינה סמיכה. 
וכך זה נראה אחרי החיתוך, שפע של בשר אסאדו מפורק:
סנייה היא קונדיטורית אז לא וויתרנו על קינוח הבסבוסה שלה. בסבוסה היא מנת קינוח המשתייכת למטבח הים תיכוני והיא חלק מהמטבח הערבי, הטורקי והיווני. את הבסבוסה מכינים מבלילת סולת וממתיקים אותה בעזרת מי זהר או מי ורדים. בסבוסה נימוכה, מלאה במיצים ובטעמים ומעליה פוזרו פיסטוקים קצטצים בנדיבות.
בנוסף אכלנו את הקרם ברולה (קינוח מפורסם מהמטבח הצרפתי). הברולה מורכב מקרם וניל אפוי המצופה בסוכר או בסוכר חום ונחשף לאחר מכן לחום עליון. הקרם ברולה הוגש עם דובדבני אמרנה ושיערות חלווה שלא עשוים מטחינה אלא מחומוס.
לסיכום, האוכל בבינאלה איטלקי בניחוח גלילי יצירתי וטעים, האירוח באווירה איטלקית, אי אפשר להתעלם מהריחות המשגעים של הפיצות והמאפים היוצאים מהטאבון. הכל מוגש בנדיבות ובמחירים שווים לכל כיס, מומלץ מאד לבוא על בטן ריקה. שרות מעולה, אירוח מכל הלב ויחס אישי מהבעלים ומהמלצריות.

היה פשוט נהדר, פנינה קולינרית שחייבים להכיר בצפון, אהבתי!
מסעדת בינאלה פיצה ארטה - Biennale Pizza Arte, ג'וליס. כתובת: ג'וליס. טלפון: 053-9417063 טלפון להזמנות: 077-9967252 שעות פעילות: ימי חול: 10:00-22:00 ביום ג': סגור. ימי ו': וערבי חג 10:00-22:00 שבת: 10:00-22:00 קליק אחד ואתם באתר של המסעדה: https://biennale.rest.co.il/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/