יום שלישי, 27 במרץ 2018

ג'אסיה מסעדה אסייתית בסגנון יפואי

ג'אסיה זו מסעדה אסייתית בסגנון יפואי ממוקמת ברחוב לואי פסטר ממש בכניסה לעיר העתיקה מול בית מיומנה לשעבר.
היא סמוכה למסעדות אחרות באיזור המגישות אוכל ערבי אותנטי,איזור בעל מוקד משיכה לתיירים רבים. השילוב בין שני המטבחים הוא די מתבקש הרי שיש מבחר דגים טריים היישר מהנמל אז ברור שיכוונו לסשימי וסושי,קל! המסעדה שוכנת בתוך מבנה אבן עתיק מרשים של הכנסיה האורתודוכסית היוונית.

התפריט אסייתי רחב עם מגוון מנות מהיבשת הרחוקה עם טוויסט וקריצה למטבח הערבי. מסעדה מיוחדת המשלבת שני סגנונות בישול ומגוון טעמים,שילוב מטבח יפואי מזרח תיכוני למטבח אסייתי: יפן,תיאלנד,הודו וסין. תמצאו פה מנות אסייתיות קלאסיות כמו סושי,יקיטורי סלמון/שרימפס/פרגית,מנות מוקפצות
,מרק תיאלנדי,טום יאם ופאד תאי לצד בישול יפואי מקומי,מנות בגריל,דגים ובשרים בתיבול ערבי מקומי. כמו כן ישנן מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות עשירות.   

במסעדה בר משקאות עשיר ומגוון המציע לצד המנות מבחר
קוקטיילים,סאקה,יינות שזיפים ובירה יפנית איכותית.
 מיד כשהתיישבנו הוגש לנו פפאדאם הודי,קרקר דק ופריך מקמח עדשים תוצרת המקום ומבחר מטבלים על חשבון הבית,חמוציםיפניים במתקתקות אופיינית,פנכה עם טחינה וזיתים. הפיוז'ן הערבי לגמרי נוכח במנת הפתיחה הזו לצד חמוצים אסייתים מתקתקים שנמצאים בכל מסעדה אסייתית.

פתחנו את הערב עם סאקה חם ומספר מנות ראשונות.

תחילה הוגש לנו פרחי כרובית ופרוסות חצילים בטמפורה   במרקם קראנצ'י ומאד טעים שבא בול ליד המשקה.
בנוסף,
גיוזה, ארבעה כיסונים מטוגנים ממולאים בעוף בעבודת יד,הוגש עם רוטב למון גראס. הגיוזות אמורות להיות מאודות ואח"כ צריכות לקבל טיגון קל אך לצערי הוגשו לנו מעט שרופות דבר שפגם במנה.


המשכנו עם סלט פטריות חם,פטריות יער ושמפניון מוקפצות עם שקדים קלויים,עגבניות שרי ברוטב סויה וצ'ילי. סלט עם כמות נכבדת של פטריות בשרניות. אמנם אין פה בשורה קולינרית אבל המנה פשוטה וטעימה.

סלט סום טאם,סלט פפאיה עם שעועית ירוקה,עגבניות שרי,צ'ילי חריף,צנונית,צ'ילי ובוטנים קלויים. סלט קלאסי טעים אם כי חסרה בו חריפות שיכלו להוסיף אותה בדמות טבעות צ'ילי אדום חריף.
בתפריט מבחר מנות סושי שמתבססות על הדגה המקומית הטרייה בנמל יפו. בחרנו בפוטומאקי הר געש,סלמון,טונה,
עירית וקנפיו במעטפת סלמון אבוקדו.
 רול הסושי בג'אסיה מאד גדול עם כמות נדיבה של דגים והמחיר בהתאם,56 ש"ח. נדמה כי הרול גדול בארץ לפי הצורך הישראלי כי ביפן מגישים את הרול קטן יותר שמותאם לגודל של ביס בפה. הרול טעים,
עשיר וטוב,ניכר כי הדגים היו טריים
.
בנוסף לרול הסושי הזמנו מנה מתפריט העיקריות,קדירת פירות ים,קלאמרי,מולים,חצאי סרטנים מוקפצים ברוטב קארי ירוק עם אורז מתובל בצד,99 ש"ח. הקלאמרי והשרימפסים עשויים טוב,המולים נכחו בשפע לצד חצאי הסרטן. כל אלו שחו ברוטב חלב קוקוס סמיך מתובל בקארי ירוק וכוכב אניס,רוטב  חרפרף וטעים. 
שתינו בסיום הארוחה חליטת תה בדואי וקינחנו עם עוגת ביסקווטים נהדרת וכך סיימנו את הערב המהנה בג'אסיה.

ג'אסיה
לואי פסטר 7 תל אביב
2417*
שעות פעילות:
ימים א' - ש' 12:00 - 00:00
* ויש גם משלוחים

לינק לאתר: http://www.jasia.co.il

ברקפה מלון רוטשילד, אוכל מעודן במסעדה אלגנטית במקום הכי לוהט בשדרה בתל אביב

ברקפה מלון רוטשילד ממוקם בבית המלון רוטשילד,מלון בוטיק יוקרתי אשר שוכן בלב השדרה היפה והנחשקת בתל אביב הלא היא שדרת רוטשילד. המלון בתוך מבנה היסטורי אלקלקטי מהיפים מהיפים בבנייני העיר שהוסב למלון. העיצוב רב סגנוני ומושפע מהעיצוב הצרפתי של סוף המאה ה19 וגם מהעיצוב המודרני. כבר בכניסה קיבלה אותנו בחיוך גדול המארחת ותחושה של שקט אלגנטי אפף את המקום והיה בזה מן קסם מרגיע. 

הגענו למסעדה אחרי העבודה בשעות הערב המוקדמות ובחרנו לשבת בתוך חלל המסעדה בקומת הכניסה שהוא אינטימי בתאורה מעומעמת בשולחן אינטימי הצמוד לחלון עם נוף אורבני ומקסים הישר לשדרה.

חלל המסעדה קטן והאווירה בו אלגנטית,שקטה ונעימה. כייף להתרפק על הכסא,לשבת בנח ולשחרר את תלאות ומחשבות היום מעלי. למי שחשקה נפשו באווירה אורבנית תוססת יותר יבחר לשבת בחוץ ולחוות את החוויה התל אביבית על שדרות רוטשילד ולהנות מהאוויר הפתוח והמולת האנשים על הרחוב שהוא בין המרכזיים בעיר.  




התפריט בברקפה מלון רוטשילד מוקפד מחומרי גלם איכותיים וטריים בהשפעות ספרדיות ים תיכוניות. חתום על התפריט השף צבי אבישר שהיה השף הראשי של יפו ת"א וברזומה שלו בישול במסעדות ראויות בספרד יצר תפריט אירופאי מעודן ואלגנטי. השף הנוכחי הוא עידו רוזן. למסעדה תפריט יינות ישראליים מקומיים אשר ישלימו את האווירה לחוויה רומנטית,אלגנטית ונעימה.

השולחן היה ערוך כהלכה מבעוד מועד וברגע שהזמנו קוקטיילים כוסות היין נלקחו מהשולחן.

סועדים מגוונים פקדו את המקום,תיירים,תושבי העיר שבאים לאכול ולבלות,אנשי עסקים וזוגות שבאו לבילוי רומנטי במיקום ובאווירה אלגנטית.

המלצרית ששירתה אותנו הייתה מאד נעימה ואינפורמטיבית ובהמלצתה בחרנו בשני קוקטיילים טעימים ומרעננים,האחדCAPTAIN BLISS, קפטן מורגן ספייס,חלב קוקוס, חלבון 

ביצה ופסיפלורה,48 ש"ח ו-BILLY GIN, ביפיטר ג'ין, אננס, ביטר לימון ונענע טרייה,46 ש"ח.

התפריט מחולק למנות מהגינה,הים ומהיבשה. תחילה הזמנו מנות ראשונות אשר הוגשו למרכז השולחן לחלוקה. טרטר עגבניות לחות,צלפים טרגון,שאלטוס,עירית,שמן זית ארבקינה ולחם קלוי,42 ש"ח. על צלחת שחורה קיבלנו טרטר עגבניות טעים ופרשי בחמיצות טובה בזכות הצלפים וחלה קלוייה רכה מבפנים ובעלת מרקם קראנצ'י מעל שמתפצח בפה.

קרוקט פריך של פטריות פורצ'יני,39 ש"ח. הקרוקטים הזכירו בטעמם כדורי ריזוטו פריכים במילוי פטריות פורצ'יני ורוטב לוהט שמתפרץ בעת שחותכים אותו לשניים. מנה קלילה שכייף לנשנש וטעימה במיוחד.

וכך זה ראה מבפנים: 

המשכנו עם סביצ'ה דג ים,"לצ'ה דה טיגרה" של פלפלים ירוקים,חריף וסורבה בטטה,62 ש"ח. חששתי ללכת על המוכר ולבחור ב"עוד" סביצ'ה אבל משהו בו נשמע לי סקסי ופיקנטי אז הלכתי לפי תחושת הבטן. לצ'ה דה טיגרה-חלב נמרים הוא הכינוי של הפראונים לנוזלי הסביצ'ה המצטברים בצלחת. במנת הסביצ'ה בלט דג באיכותו וטריותו שנחתך לקוביות קטנות. כל מה שהתלווה אליו היה נכון ומאוזן בטעמים,חריפות מעקצצת במידת החריפות הנעימה שהשתדכה נהדר לסורבה הבטטה במתיקות מתונה. מנה קלילה ורעננה בביצוע נקי,מדויק טעים ונעים. 


לעיקריות חברתי בחרה בפילה לוקוס,תבשיל גרגירי חומוס בולגרי ועגבניות תמר בשלות,96 ש"ח. קיבלנו על הצלחת נתח יפה וגדול של דג לוקוס שעבר טיפול מינימילי במחבת cooked to perfection. ניכר כי הדג טרי,בעל בשר לבן ורך בטירוף,בעל קראסט ועור קריספי. הדג הונח על תבשיל גרגירי חומוס נימוכים מעט פיקנטיים.

אחרי שעיינתי בתפריט וראיתי שיש מנה עם בשר סרטנים אז היה לי ברור שאזמין אותה כי בשר סרטנים זה מעדן כזה אקזוטי ותמיד זורק אותי לחלומות בהקיץ על חופים זהובים במקומות מרוחקים. בחרתי כאמור בפסטה פנה,קרם פרמז'ן,יין שרי יבש ובשר סרטנים,62 ש"ח. במעמד ההזמנה שאלתי את המלצרית לפשר סוג הפסטה פנה כי זה פחות אהוב עלי ואני מעדיפה משהו יותר רך ו"זורם" וזו ציינה שהשף מפרק את הפסטה וזה מגיע בסוג של קרעי פסטה על הצלחת,התיאור די שכנע אותי וכך היה. בתוך מחבת חמה קיבלתי קרעי פסטה עם צ'אנקים של בשר סרטנים עסיסי ורך וקרם פרמז'ן. הטעמים במנה היו מעט שטוחים,הרוטב היה נקי בטעמיו וניכר כי השתמשו בחומרי גלם איכותיים והביצוע מוקפד ומעודן אבל נדמה אולי מעט מאופק יותר מדי. הרגשתי שהיו חסרים לי עוד טעמים שיתפרצו במנה כי יש פה מרכיבים מדהימים, סרטן ופרמז'ן, הייתה ציפיה לוואו. 

בהמלצתה של המלצרית שלא הפסיקה להלל את עוגת הגבינה אז כמובן שבחרנו בעוגת גבינה אפויה על בצק קרמל. ראשית אתחיל בWOW שנית שוב WOW ושלישית חברתי ואני רצנו לעשות גוגל על הקונדיטורית יערה ורד שמה שהכינה את העוגה המופלאה הזו. כבר אכלתי בהמון מסעדות עוגות גבינה אבל זו בהחלט אחת הטובות שאכלתי ובמחיר מצחיק,35 ש"ח. בצק העוגה פריך בטעם קרמל,עוגת הגבינה עשירה ונימוכה,
מתוקה אך לא מדי אלא במידה מדויקת ומאוזנת. לא הפסקנו לגלגל עיניים ולגרגר בהנאה רבה כמה טעים ומופלא זה היה
!אז שאפו ליערה

כמו כן התפתינו לקחת את הברולה אספרסו,שברי מרנג קקאו
שנטי שוקולד חלב וקרמל. קרם ברולה מתוק אך מאוזן עם קרמל מלוח מעליו והשילוב בין המתוק למלוח עבד מצוין והיה פשוט טעים בטירוף! רמה גבוהה ודייקנות הורגשה בקינוחים של יערה.
כל הקינוחים בתפריט מתומחרים ב-35 ש"ח,מחיר סביר לכל הדיעות והם גם נדיבים בגודלם.

שורה תחתונה,העברנו אחלה ערב בבר קפה מלון רוטשילד.
המקום יפה ואלגנט,האוכל מעודן ומאופק והשירות נהדר.
המלצה שלי - לא לפספס את הקינוחים המדהימים של יערה. 



ברקפה מלון רוטשילד 


שדרות רוטשילד 96 תל אביב


03-9578870



לינק לאתר: 

https://www.the-rothschild-hotel.com/the-rothschild-bistro03 


ארוחות בוקר: א-ה 07:00-11:00

שישבת:         07:00-15:00

אפריטיף:       17:00-18:00

ארוחת ערב:   18:00-23:00






יום שני, 26 במרץ 2018

יקב בנימינה - יינות חדשים לרגל שנת 70 למדינת ישראל ולקראת חג הפסח



חג פסח בפתח זהו זמן טוב להתחדש להתרענן עם מארז יינות של יקבי בנימינה הרי שיושבים בשולחן החג ומשיקים הרבה כוסות לחיים כרוח ומנהג החג. זה מתחיל עם ארבעת הכוסות ששותים בערב ליל סדר בזמן קריאת ההגדה לפסח וגם בימי חול המועד בהם נפגשים ומארחים את המשפחה והחברים או בין אם יוצאים לפיקניקים בחוץ אז יין טוב בהחלט ילווה את המפגשים הללו בנעימות,בחיוך ובשמחה. היינות של יקבי בנימינה טובים ובתמחור שפוי ושווה לכל כיס.
יקב בנימינה השיק שתי סדרות במיתוג חדש,יינות מסדרת המושבה החדשה וסדרת טבע המוכרת במיתוג חדש. 

בסופ"ש האחרון אכלנו בערב שישי תבשילי קדירה בשריים וליוונו את הארוחה עם
יין קברנה סובניון,יין פירותי עשיר ומאוזן,מחליק בגרון והתאים בול לארוחה.



בהמשך הפוסט ישנו פירוט על היינות,אינפורמציה על כל יין מבחינת הרכבו,אחוזי האלכוהול וכל מה שחשוב לנו לדעת כצרכנים. אופציות הגשה מבחינת טמפרטורת היין ואיזה אוכל מותאם ומשתדך הכי טוב לסוג היין. תהנו עם היינות הם במחירים מצויינים ויש מבצעים לקראת פסח ברשתות.
שיהיה חג שמח 💗





סדרת המושבה, יקב בנימינה

לרגל שנת ה-70 למדינת ישראל ולציון 95 שנה למושבה בנימינה יצר יקב בנימינה את סדרת יינות המושבה. 

מתוך כבוד ואהבה למקום ומתוך אמונה שכל יין נושא בתוכו את טעם רגבי האדמה בה גדלה הגפן, את מגע יד האיכר המלטפת מביאה סדרת יינות המושבה את הטעמים והריחות של המושבה. את הגעגוע לפשטות , את ההרמוניה שבין האדם לטבע, בין אדם לחברו.
סדרת יינות המושבה היא סדרה זנית אשר מתחילה בטיפוח קפדני של כרמי היקב, ממשיכה בתהליך משמח של תסיסת הענבים במכלי היקב והתבגרותו במרתפי היין ומשם לבקבוק עדין ומתחשב.
ולבסוף, כשאנו פותחים בקבוק מסדרת יינות המושבה של יקב בנימינה, אנו יכולים, ולו לרגע, לחוות את המושבה הנעטפת כרמים אל מול כתף הכרמל.
בסדרת המושבה החדשה ניתן למצוא את היינות הבאים:
המושבה גוורצטרמינר 2017
המושבה גראנש 2017
המושבה מרלו 2017
המושבה קברנה סובניון 2017
המושבה שיראז 2017
המושבה שרדונה 2017

מחיר: 29 ₪,
מחיר במבצעי פסח: 25 ₪.


סדרת טבע – יקב בנימינהכשייצרו את סדרת TEVA ביקשו ללכוד את הטבע בצורתו הפשוטה והנקייה. התוצאה היא יין זני המבטא את אופיו של הענב באופן קל, זמין ונעים. TEVA נועדה להנאות הקטנות והיומיומיות של החיים – בכל הזדמנות פשוט לפתוח בקבוק ולשתות כוסית.

בסדרת טבע במיתוג החדש ניתן למצוא את היינות הבאים:

טבע אמרלד ריזלינג 2017
טבע מוסקט 2017 טבע מרלו 2017 טבע קברנה סובניון 2017 טבע שיראז 2017
מחיר: 25 ₪,
מחיר במבצעי פסח: 19.90 ₪,

טבע אמרלד ריזלינג 2017
אזור גידול: כפר תבור
תהליך ייצור:
ענבי האמרלד ריזלינג נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים בכפר תבור. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין ארומאטי מאד, ולו ריחות של פרחים לבנים ופרי טרופי. בפה מורגשת מתיקות נעימה ומאוזנת היטב על ידי חמיצות מרעננת. מומלץ להגיש את היין קר בטמפרטורה של כ-8-10 מעלות לצד מנות דגים או עוף פיקנטיות ומתובלות, יתאימו במיוחד כאלה מן המטבח האסייתי. טבע אמרלד ריזלינג 2017 הוא יין שנועד לשתייה בצעירותו ואינו נועד ליישון ארוך טווח. יש לאחסן את היין בשכיבה במקום קריר ומוצל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12%

טבע מוסקט 2017
אזור גידול: רמת סירין
תהליך ייצור:
ענבי המוסקט  נבצרו בבציר לילי בכרמינו הממוקמים ברמת סירין. עם שחר הגיעו הענבים ליקב, נסחטו, והמיץ החופשי (Free Run) הועבר לשיקוע של 24 שעות לפני שהועבר למיכל התסיסה. התסיסה האלכוהולית נמשכה כשבוע ימים בטמפרטורה ממוצעת של 16 מעלות לשימור מרבי של מרכיבי הארומה. לקראת סיום התסיסה, הונמכה הטמפרטורה משמעותית כדי לעצור את פעולת השמרים ולשמר מעט מן הסוכר הטבעי שבמיץ הענבים לכדי יצירת יין חצי יבש.
רשמי טעימה:
ליין ארומה פרחונית ועשירה האופיינית לזן וכן מתיקות נעימה ומאוזנת. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות , לצד פירות קיץ טריים.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול 12.5%

טבע מרלו 2017  
אזור גידול: הרי גלבוע
חבל לכיש
תהליך ייצור:
ענבי המרלו נבצרו בכרמינו  תחילת חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך  התסיסה המלולקטית ולאחר מכן לתהליך התבגרות קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע מרלו מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
טבע מרלו 2017 מתאפיין בניחוחות של פרי בשל, עשבי תיבול וכן טעם עשיר ומאוזן. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16°C לצד מנות עוף צלוי או דגים כדוגמת טונה, פסטה ברוטב בולונז או גבינות קשות. זהו יין שנועד לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של כשנתיים-שלוש.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13.5%

טבע קברנה סוביניון 2017
אזור גידול: גליל עליון
הרי  גלבוע
תהליך ייצור:
ענבי הקברנה סיביניון  נבצרו בכרמינו אשר בגליל ובגלבוע ,באמצע חודש ספטמבר 2017  כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה בילו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך תסיסה מלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של טבע קברנה סוביניון  מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.
רשמי טעימה:
היין מתאפיין בניחוחות של פירות יער ותבלינים. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ16 , לצד בשרים וירקות צלויים בגריל.
מידע טכני:
אחוז אלכוהול: 13%


בנימינה מושבה גוורצטרמינר 2017 יין לבן חצי יבש

זן הענבים: 100% גוורצטרמינר
איזור גידול: צפון נגב –כרם שומריה
תנאי גידול ואקלים:
כרם שומריה שממוקם בין יער דבירה ליער יתיר החלקה נטועה על קרקע שרובה לס חרסית וחול המשרע היומי החום של היום והללילות הקררים נותן לפרי אפשרות להתפתח ולהבשיל בצורה אופטימלית.

תהליך ייצור היין:
במהלך קיץ 2017 נבצרו ענבי הגוורצטרמינר בבציר לילי. תקופת ההבשלה הארוכה והאביב הקריר בבציר זה אפשרה התפתחות איטית וצבירת חומרי ארומה עשירים בענבים תוך שמירה על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, עברו הענבים הפרדה משדרות בהמשך נסחטו הענבים ולאחר שיקוע הועבר התירוש הצלול לתסיסה אלכוהולית. התסיסה התרחשה בקצב איטי, בטמפרטורה12 מעלות צלזיוס. לקראת סוף התסיסה טמפרטורת היין הורדה לכ-0 מעלות במטרה לעצור את התסיסה ולשמר חלק מהמתיקות הטבעית המאוזנת היטב על ידי החמיצות הרעננה שמקורה בענבים.

רשמי טעימה:
בציר 2017 זכור בעיקר בזכות אביב קריר יחסית וקיץ חם שעזרו להבשלה אחידה ברוב הכרמים, אשר אפשרה צבירת חומרי ארומה רבים תוך שמירה על רמת חומציות טובה עם רמת אלכוהול מאוזנת.
היין מתאפיין בארומה פירחונית של מי ורדים, משולבת עם מאפיינים טרופיים טיפוסיים כמו ליצ'י וכן ניחוחות אשכולית אדומה טרייה. היין בעל מתיקות קלה בלבד מאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללוות מאכלים בסגנון המזרח הרחוק המפגין סיומת ארוכה ועשירה ורעננות בטעמים ברורים ונקיים.
טמפרטורת הגשה:
מומלץ להגיש צונן, בטמפרטורה של 8-10 מעלות.
כוהל: 12%

מושבה מרלו 2017
שנת בציר: 2017 סדרה: מושבה הרכב זנים: 100% מרלו    אזור גידול: הרי גלבוע רמת הגולן
תהליך הייצור: ענבי המרלו נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה: מושבה מרלו הוא יין פירותי, עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במרתפי היקב. מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של כ-16 מעלות. מידע טכני אלכוהול: 14%

מושבה קברנה סוביניון 2017
שנת בציר: 2017 סדרה: מושבה הרכב זנים:100% קברנה סוביניון אזור גידול: גליל עליון ובגלבוע
על תהליך הייצור: ענבי הקברנה סוביניון נבצרו בכמה מועדים במהלך חודש ספטמבר 2017 כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית ואיזון טעמים. עם הגעת הענבים ליקב הם הועברו אל המפריד-ממעך ומשם אל מיכל נירוסטה לביצוע התסיסה האלכוהולית ולמיצוי מרבי מן הקליפות של חומרי ריח, טעם, צבע וטאנין. היין עבר תסיסה שנייה במיכל – תסיסה מלולקטית, ובסיומה תקופת התיישנות קצרה במגע עם עץ אלון.
רשמי טעימה: מושבה קברנה סוביניון הוא יין פירותי , עשיר ומאוזן. היין עבר תהליך התיישנות קצר במגע עם עץ אלון במכליי היקב. מומלץ להגיש בטמפרטורה של כ16 מעלות.
מידע טכני אלכוהול: 14%

מושבה  שרדונה 2017
שנת בציר: 2017
סדרה: מושבה
הרכב זנים : 100% שרדונה
אזור גידול: רכס הרי הגלבוע
אקלים:
רכס הגלבוע גובה 440 מטר מעל לפני הים משקיף על הרי הגלבוע עמק בית שאן מצפון מזרח ויזרעאל מצפון מערב. קרקע סלעי גיר קשים ורכים טרה רוסה ואדמות כהות אקלים ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 450 מ"מ בשנה, חורפים קרים ורוחות חזקות מנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה , הכרם נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה ,למרות הקרבה לעמק בית שאן החם, הרוחות יוצרות יובש וקרירות בלילות ,ובתקופת ההבשלה החמה יוצרות מזג אויר קריר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות.

על תהליך הייצור:
ענבי השרדונה נבצרו בכרם קיבוץ מירב ובמעלה גלבוע בתחילת חודש אוגוסט 2017 לאחר מכן, כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם לסחיטה עדינה לקבלת המיץ החופשי. מיץ הענבים שהתקבל מסחיטה גסה יותר הופרד בשלב זה. המיץ החופשי (Free Run) שהתקבל מן הסחיטה הועבר למיכל שיקוע לשם הצללה, ומשם אל מיכל התסיסה. תסיסת השרדונה נמשכה כשלושה שבועות בטמפרטורה ממוצעת של 15 מעלות .בסיום התסיסה השרדונה נח על משקעיו במיכלי נירוסטה. בסיום שלב זה נבנה הממסך הסופי, היין עבר תהליכי ייצוב, הצללה וסינון ונשלח למילוי בבקבוקים.
רשמי טעימה:
מושבה שרדונה נוצר עם מטרה ברורה לנגד עיניי הייננים: לייצר שרדונה "קליל", טעים ונגיש. יין איכותי ועשוי היטב שיתאים לשתייה כך בפני עצמו או כשידוך נפלא למגוון מנות.
זהו שרדונה בעל גוף קל, ארומות רעננות של פרי הדר וחמיצות מאוזנת.
מושבה שרדונה 2017 ישתלב היטב עם מגוון רחב מאד של מאכלים החל ממנות ראשונות קלות כמו מאפי גבינה פריכים, סלטים שונים ומאכלי ים; דרך סושי וסשימי, פסטות שונות ברטבים מבוססי חמאה ושמנת ועד דגים מטוגנים/צלויים בגריל בתיבול חמאה ופטרוזיליה, עוף מטוגן או נקניקיות עסיסיות ברוטב חרדל.

טמפרטורת הגשה מומלצת: 10-12°C
אלכוהול : 12%