יום ראשון, 28 בינואר 2018

דולפין ים, מסעדת דגים ופירות ים ותיקה בירושלים

דולפין ים אחת מהמסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים עם לקוחות קבועים שחוזרים לסעוד בה ותיירים מרחבי העולם שפוקדים אותה על בסיס יום יומי. המסעדה ממוקמת
במרכז ירושלים בלב התיירותי במרחק נגיעה משדרות ממילא בתוך
מבנה ירושלמי משומר על רקע הפסטורלי והמרהיב של ירושלים. 
המסעדה מעוצבת באווירה אלגנטית,ירושלמית ואותנטית, היא די מרווחת ונעימה. מוזיקה נעימה ברקע לא כזו שמחרישת אזניים,אפשר לנהל שיחה בכייף ולשמוע את הבן זוג שלך כראוי.

תפריט ברור וקלאסי על טהרת הים,דגים ופירות ים לצד בשרים בכדי להנגיש את המסעדה לציבור הסועדים שלא אוכל דגים ופירות ים וגם פסטות,מנות צמחוניות ומנות ילדים. תפריט שמשתנה לפי הדגה ופירות הים והיצירתיות של השף. במנות הראשונות תמצאו: שרימפס ברוטב לבחירה,סרטנים קטנים רכים מטוגנים,קרפצ'יו לוקוס,חציל בלאדי קלוי עם טחינה וצנוברים,סלט ירוקמרק היום ומרק פירות ים. המקום שוקק חיים,מסביב בשולחנות ליד אנשים שאוכלים ונהנים ממנות דג  ענקיות מטוגנות וזה ישר פותח את צ'אקרת הרעב לכאן ועכשיו. פתחנו את הארוחה עם קוקטייל מרענן על בסיס ג'ין לימוני. 

נשנשנו לחם הבית,סוג של פראנה עם נגיעות מלח מעל. היה מאד קשה להפסיק לאכול אותו מהרגע שמתחילים לבצוע אותו כי הוא טרי וחם ורצינו לשמור גם מקום בבטן למנות הבאות. 
אחרי לגימה מהקוקטייל הגיעו שאר מנות הראשונות שהגיעו די מהר עלי לציין לטובה. מנה מהספשייל,ביסק סרטנים במרקם שמנתי. 
שיפוד שרימפס וחזה אווז מעושן. שרימפס עשויים טוב בגריל ששודכו לחזה אווז שתובל טוב והיה לו טעם דומיננטי וחזק מהעישון, מנה טעיצמה ומיוחדת,שילוב טעמים ומרקמים נהדר.











חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשום,טרגון,יין ופרמז'ן. מנה שהזכירה בטעמים שלה מהמנות שהוגשו ב-80'S נשמע מיושן אך  מדובר בקלאסיקה טובה וטעימה בביצוע פשוט וטעים. 


בתפריט העיקריות תמצאו פירות ים לצד בשרים: אנטריקוט ,פילה בקר,שניצל וינאי מפילה עגל, צלעות טלה,קבבוני טלה ועוד. בסיוע המלצרית נבחרו שתי מנות עיקריות. תחילה קיבלנו את הסקאלופ,קוקי סאן ז'אק ברוטב בשר סרטנים ושמנת. הסקאלופס הגיעו במידת עשייה טובה הם שחו ברוטב שמנתי 
פשוט ולא מתחכםקצת מזכיר את ה80'S רוטב כבד שקצת האפיל על הסקאלופס העדינים. הייתי שמחה לאכול את הסקאלופס צלויים וברוטב עדכני יותר ומעודן.

כמו כן תמצאו בתפריט מבחר דגים עשיר: מושט,סלמון, בס, לברק,ברבוניות,בורי,פורל ודניס. הדגים מטוגנים או עשויים על הגריל עם או בלי עצם מרכזית ויכולים להגיע ברטבים משתנים. אנחנו בחרנו בסטייק לוקוס ספיישל שטוגן תחילה ולאחר מכן השתדך לרוטב לימוני טעים שמאד החמיא לדג. 
עם העיקרית קיבלנו תפוחי אדמה קטנים חמימים ורכים. 
התלבטנו בגזרת הקינוחים במה נבחר אז בחרנו ב-2 קינוחים מתוקים שסגרו לנו את הארוחה כי חייבים משהו מתוק אחרי. 

היה נעים בדוליפין ים בזכות השירות האדיב והמקצועי,האווירה במקום אלגנטית ובתחושה של חו"ל והדגים טובים.

* במקום ישנה עסקית צהרים הכוללת פוקאצ'ה,פלטת סלטים, שתיה קרה וחמה במחיר העיקרית. 

דוליפין ים 

בן שטח שמעון 9 
ירושלים 

053-9443529
02-6232272

שעות פעילות: 
יום א' - ש' 12:00 - 23:00





































יום רביעי, 24 בינואר 2018

דגים ופירות ים אוכלים באידי-פנינה קולינרית בעיר הנמל אשדוד


לא מזמן עלתה כתבה על המקומות באשדוד שאסור לפספס 
אמרתם אשדוד אמרתם אידי. מה לא נאמר כבר על המקום הזה,מוסד אשדודי וותיק בעל מוניטין מעל 30 שנה,מוקד עלייה לרגל לקהל קולינרי מכל רחבי הארץ שמגיעים במיוחד לסעוד במסעדת הדגים והפירות ים הוותיקה,אחד מהסמלים של העיר אשדוד. גבר בי הקריווינג לפירות ים אז ברור שהדרמנו לאידי בערב חורפי קריר במיוחד. כבר בכניסה מרגישים את הייחוד של המסעדה ואת האווירה הים תיכונית המשוחררת 
והחוצלארצית במקום. המסעדה יפיפיה בעיצוב חמים ונעים מה-80'S. קירות מלאים בפרטי אספנות הקשורים לימאות ,אביזרי ים ישנים,מודלי סירות,עוגנים,דגים מפוחלצים ותמונות
מהוואי יורדי הים.



במסעדה שני חדרים גדולים ועוד חדר פרטי. חלל המסעדה חם ואלגנטי,השולחנות מעוטרים במפות לבנות וכוסות יין שכבר ערוכים על השולחן,מוזיקה נעימה ברקע ואקסוטיקה טובה.
מסעדת אידי מביאה את ניחוח הים לצלחת בליווי טביעת אצבע של השף שמוציאות ממנו את המיטב. המסעדה בבעלות אידי ישראלוביץ',איש מקסים וצנוע שמסתובב במסעדה מחייך אל הסועדים וקשוב לבקשותיהם. ההתמחות כאן בדגים ובפירות ים,שימוש רב והשראה בתוצרת עונתית טרייה. בזכות הקרבה לנמל ישנה אספקה סדירה של מיני דגים ופירות ים שונים מהים התיכון. ישבנו במרכזו של החדר הגדול במסעדה,הזמנו כוסות יין והתרווחנו בכסא. נהננו מההמולה והריחות המשכרים של פירות הים והדגים סביב,אנשים משיקים כוסות יין,אוכלים ונהנים.



ממש מאחורינו ישבו אנשי עסקים מהאיזור שבאו עם האורחים ההודים מחו"ל לסעוד בשולחן ארוך ונראה כי הזמנו כמעט את כל התפריט (:
חברתי ואני 
בחרנו ביין לבן,רקאנטי שרדונה יבש. 

עיינו בתפריט שהוא די מגוון,מסע בים התיכון,סגנון קלאסי לצד טעמים מקומים. זו גם לא הפעם הראשונה שלי באידי ואני תמיד מרוצה,האוכל טעים,מוקפד ומדויק ומוגש ברוחב לב. תחילה קיבלנו את לחם הבית של המסעדה שהיה טרי וחם,הוגש עם שום אפוי.
המנות הראשונות שהזמנו הגיעו די מהר, קרפצ'יו טונה אדומה,קרפצ'יו טרי בצבע אדום ובוהק,מתובלן טוב. הקרפצ'יו שחה בשמן זית וניגבנו עם הלחם החם מן הצלחת היטב עד שלא נותר בה רמז לתכולתה. המשכנו עם קלאמרי על הפלאנצ'ה שהונח על סלט חצילים טעים עם הרבה שום שהיה דומיננטי ולטעמי. 


המנה של הערב ללא ספק וללא עוררין היתה ה-קוקי סאן ז'ק שנחרכו תחילה על הגריל וקיבלו טעמים של גריל נהדרים ושודכו לרוטב שמנת פטריות נפלא.לקוקי סאן ז'ק טעמים עזים ומובהקים מהים. חברתי ואני פשוט לא הפסקנו להלל את המנה כמה שזה רך,טעים וחלומי.  

פונקנו עם דג סלמון מפולפל שנצרב קלות ושמר על עסיסיות בשרו,צבע כתום עז, ניכר כי הדג טרי. כ"כ עסיסי,רך נעים בפה.

כאמור הגענו בקרייבינג מטורף לפירות ים אז הזמנו מחבתשרימפס ברוטב חמאה,שום ויין. מנה קלאסית בביצוע טוב. שרימפסים שמנמנים ששחו ברוטב שתובל טוב ומאוזן בטעמו, היה כייף לבצוע את הלחם ולנגב מתוך המחבת ולשאוף עמוק את הריח המשכר מהים. 
פילה לברק בחמאת לימון,שום ויין הוגש עם פירה אפונה טעים.דג הלברק היה טרי ומצויין בטעמו,בשרו לבן ורך. שני פילטים ששחו ברוטב החמאה הלימונית המשגעת שמאד החמיאה לדג. בסוף הארוחה נותרו אולי רק איזה כמה חתיכות מהעור
,הכל נזלל בהנאה רבה.  
לסיכום,ממליצה בחום לנסוע לאידי,נקודת עוגן חשובה בעיר הנמל הדרומית. מסעדת דגים קלאסית מעולה,חומרי גלם טריים
,איכותיים ועשויים טוב. 
אווירה אותנטית חמימה ומשפחתית הכי חו"ל בארץ. אידאלי לארוחה רומנטית,מקום מפגש למשפחות או לארוחה עם החב'רה בשולחנות משותפים.
שירות,צוות מסור ומקצועי.
מקום נקי ומסודר,חנייה בשפע.
*ישנה ארוחת טעימות במסעדה ב130 ש"ח בימי א' לאחר השעה 18:00 ובמוצ"ש.אידי מסעדת דגים 
הבושם 6 אשדוד 
073-7569513








יום שני, 22 בינואר 2018

חוויה קולינרית תיאלנדית בNAM

אז יש את בית תיאלנדי ויש גם את NAM,שתיהן טובות ואני מרבה לבקר בהן. NAM ממוקמת בצפון דיזינגוף בתל אביב ,מטבח תיאלנדי מורחב,אוכל תיאלנדי נאמן למקור מחומרי גלם טובים ומתכונים מארץ המקור. מגוון רחב מחומרי הגלם במסעדה מגיעים מתיאלנד והירקות והתבלינים התיאלנדים מגודלים בשטח החקלאי של המסעדה: פפאיה תיאלנדית,קפאו, גלנגה,חצילים תיאלנדים,שעועית תיאלנדית,פאק בונג וכ'ו.  

חלל המסעדה בעיצוב נעים כולל גם מקומות ישיבה על בר קטן ואיזור ישיבה בחוץ במרפסת סגורה. חסרון, המסעדה מאד רועשת,אקוסטיקה לא טובה.
בתפריט מיטב המנות התיאלנדיות הקלאסיות,מטבח עם מרכיבים עזי טעם. סלטים,איך אפשר בלי סלט הסום טאם עם הפפאיה המפורסם,מרקים,ראשונות ועיקריות. בגדול מנות נדיבות ולא כ"כ יקר. 

נפגשנו בNAM לערב פטפטת ועדכונים,הזמנו שולחן מראש כמובן אחרת אין מצב למצוא מקום,המסעדה תמיד בתפוסה מלאה. היה זה ערב קר והזמנו מרק טום יאם,נתחי דג ופירות ים,פטריות,עגבניות,בצל,כפיר ליים,עלי גנגל, למון גראס,חלב קוקוס וכוסברה,מוגש עם אורז מאודה,65 ש"ח. המרק הוגש בקערה גדולה,כמות גדולה של קלאמרי ושרימפס בתוך ציר חלב קוקוס עם פטריות,עגבניות שרי וצ'ילי חריף. המרק עשיר בהרבה ירקות ותבלינים טריים כמו עלי הכוסברה והלמון גראס. מרק טעים מאד,טעמים אקזוטים חריפים וממכרים.

המשכנו עם פי גאי,כנפי עוף פריכות וקריספי שום,39 ש"ח. כנפי עוף מצופות ומטוגנות בטמפורה טובה בעלות מעטפת מתפצפצת בפה ובפריכות טובה. הזכיר לי מעט את הפריכות של KFC אבל אולי זו רק אני (: 

ביקור נוסף בNAM כי הייתי בקרייב לאכול תיאלנדי חריף ומסעיר. הזמנו תחילה קוקטייל מאי טאי והרגשנו כמו בספינת אהבה אי שם ב80'S 

הזמנו מספר מנות פתיחה והאוכל הוגש מהר,המנות יפות ומעניינות,אוכל שמח והשירות יעיל וקצבי. התחלנו עם סלט חריף הלא הוא נאם טוק,נתחי סינטה צרובה עם בצל ירוק,בצל סגול,כוסברה,כפיר ליים,נענע, צ'ילי,אורז קלוי ולימון,53 ש"ח. נתחי בשר צרובים שעורבבו עם בצל סגול ועשבי תיבול טריים וארומטיים. הרוטב החריף הוא זה המחבר בין כל המרכיבים במנה בין פרוסות הסינטה לעשבי התיבול. סלט מרענן,חד ומדויק בטעמו. חתיכות המלפפון נועדו לרענן את החך מעת לעת בשל החריפות שאני כ"כ משוגעת עליה. מנה אדירה עשירה בטעמים,חריפות אש!
המשכנו עם יאם סום הו עם שרימפס,פומלה,מלפפון,למון גראס,נענע,בצל סגול,בצל מטוגן וקשיו,53 ש"ח. סלט מרענן ברוטב רוטב לימוני חמצמץ וחריף שעטף את הירקות והשרימפס.

מיאנג קאם,דג קצוץ עם בצל ירוק,בצל סגול,נענע,צ'ילי,שום ואטריות שעועית עטוף בעלי כרוב סיני,53 ש"ח. מנה שמזכירה בטעמים שלה את הסלט הנאם טוק ופרוסות הבשר אבל הפעם עם חתיכות דג רכות מבושלות,עשבי תיבול ורוטב חריף. נהננו לקפל את כל המסה בתוך עלי הכרוב ונגסנו בהנאה רבה, גם חריף אש!  

עברנו למנה העיקרית בחרנו בגנג פט נומאי,נתחי דג ופירות ים,תבשיל חלב קוקוס בקארי אדום,דלעת תיאלנדית,במבו שוט,כפיר ליים ובזיליקום תיאלנדי מוגש עם אורז מאודה,71 ש"ח. נתחי הדג היו עסיסים השתלבו נהדר עם רוטב חלב הקוקוס החריף והקארי האדום,ביצוע מוצלח ביותר למנה הזו שכבר הזמנו אותה מספר פעמים שאני בNAM. 



NAM 

 דיזינגוף 275 תל אביב

03-6708050

http://namrestaurant.co.il


יום חמישי, 18 בינואר 2018

טוני האוס, הגענו בשביל הדים סאם ונשארנו לאוכל סיני אותנטי שמעורר געגוע

הגענו לטוני האוס עם חשק עז לדים סאם מאחר וזכרתי שאכלתי בעבר מספר פעמים במסעדה ומאד נהנתי ואף ולקחתי גם בT.A והיה מאד מוצלח. טוני האוס זו מסעדה סינית אותנטית שמתמחה ומתגאה בדים סאם שהם מכינים במקום. המטבח הסיני הוא בין המטבחים העשירים בעולם ובטוני האוס תמצאו תפריט עם מבחר דים סאם עשיר,כיסונים מאודים ומטוגנים במבחר מילויים,צמחונים,בשריים עם בקר,עוף,בשר לבן,פירות ים וטופו לצד מבחר מרקים כולל ראמן, סלטים,מנות נודלס מוקפצות עם בשר או צמחוני לבחירה. על התפריט אמון טוני מק המייסד והשף הראשי שנולד בהונג קונג.

פתחנו את הערב עם בירת סינגה קרה וצוננת.

בסקשן המרקים אפשר לבחור במרק וון טון עם כיסונים,ראמן או טום יאם. הרי שמרק יכול להגיע כארוחה מזינה הכוללת ירקות, אטריות שהן הפחמימות ומנת חלבון,בשר,שרימפס או עוף. אנחנו בחרנו במרק טום יאם עם אטריות חיטה,קרם קוקוס ,עגבניות שרי,למון גראס, גלינגל,עלי קפיר,פטריות שמפניון,מיץ לימון,רוטב דגים וכוסברה ובחרנו בתוספת,שרימפס. מנה נדיבה בגודלה ומשביעה. המרק הגיע בקערה גדולה ועמוקה, ציר המרק בעל טעמים חמוצים וחריפים על גבול הפיקנטי עם 
אטריות חיטה ושרימפסים בנדיבות. מרק קליל ומרענן,בהחלט מחמם לערב חורפי שכזה.

כאמור התכנסו בטוני האוס לכבוד הדים סאם כי אני מכורה לכיסונים האלו שמלאים בכל טוב ומתפצפצים בפה. בחרנו בפלטת מאודים,6 יחידות דים סאם מאודה,1 יחידה מכל סוג. 

קיבלנו בתוך כלי אידוי 6 דים סאם ממולאים בירקות,שרימפס ,בשר לבן והודו ולצדם קעריות מטבלים: חריף,מטבל מתוק שמבוסס על רוטב צדפות,חומץ אורז וסויה. דים סאם עשוים  בעבודת יד,מאד עדינים אך עדיין מחזיקים יפה את כל המילוי שבפנים. הדים סאם הבשרי הגיע ככיסון פתוח מבצק חיטה וכל המילוי  הבשרי שלו נגלה כלפי חוץ. הכי אהבתי את הדים סאם במילוי השרימפסים מבצק אורז לבן, כיסון שקוף עם מילוי שרימפס קצוץ טעים ורך במיוחד. 

ישנה גרסה גם של כיסונים מטוגנים במילוי צמחוני,בשר לבן, עוף ,שרימפס ואגרול ירקות.
המשכנו עם 
סלט מלפפון ורצועות עוף ברוטב בוטנים ,פיקנטי,סלט אסייתי קליל עם ירקות פריכעים ונגיסים ברוטב מתקתק,די טעים. 

בתפריט בשר בקר נוסח סצ'ואן עם פלפלים ובסגנון חריף לצד בשר בקר ברוטב פלפלת. אנחנו בחרנו באופציה השניה בהמלצת המלצרית החביבה,בקר ברוטב פלפלת,בשר בקר, בצל יבש,בצל ירוק,פטריות שמפניון ופלפל שחור גרוס מוגש עם אורז מאודה. מדובר על תבשיל מנחם עם רצועות בקר רכות רכות ברוטב משגע ועשיר בטעמים בתוך קערה גדולה. בטעמים שהחזירו אותי 20 שנה אחורנית שהייתי אוכלת אוכל סיני שזה היה טרנד חדש ורק נכנס לארץ. ברגע אחד הכנסתי את הכף בתוך הקערה ונזרקתי לפלאשבק מטורף, סוג של זכרון מתוק ומעורר געגוע ל90'S, מנה מצוינת שליקקנו עד הסוף בערגה רבה.   

כמו כן אכלנו לחמניות באו אווז צלוי בנוסח פקין במילוי רוטב הויסין,מלפפון ובצל ירוק עם תוספת חמוצים סינים. לחמנית באו היא פופלרית במטבח הסיני, הלחמניה מגיעה במספר וריאציות: מאודה,אפויה או מטוגנת במילויים שונים. אנחנו בחרנו בלחמניות באו מאודות במילוי פרוסות אווז צלוי עם רוטב הויסין וחמוצים אסייתים. 
הקינוחים אינם נפוצים במטבח הסיני ואינם מוגשים בד"כ בסיום הארוחה אלא במהלכה. בטוני האוס נראה כי יש אדפטציה מערבית ועשו סוג של פיוז'ן בין הלחמניות המאודות למילוי שוקולד ואף חלבה שזה הכי ישראלי. בתוך כלי אידוי קיבלנו  שתי יחידות באו האחת עם נוטלה והשניה בחלבה. בצק הלחמניות המאודות היה נימוח וקליל יחסית ומפוצץ במילוי מתוק שהיה חם ונמס. חתכנו את הלחמניה ונתנו למילוי להשפך החוצה כמו לאבה חמה ומתוקה,אושר ! 
כמו כן דגמנו אננס וקוקוס בטמפורה מטוגנים ומוגשים עם מייפל,מנה קלאסית. אהבתי יותר את הקוקוס בטמפורה שהיה טעים, מתוק אך לא מדי ומיוחד,האננס היה מתוק  לי עד מאד. 
טוני האוס,לאוהבי אוכל סיני בחוויה אותנטית וטעימה.


ארוחות עסקיות במחירים מוזלים ומבצעים של מרקים לחורף כמו וואן טון רק ב20 ש"ח ומרק ראמן ב25 ש"ח בישיבה במסעדה בימים א' - ה'. 

טוני האוס 
בן יהודה 7 
תל אביב
03-6127709

* לא כשר 

שעות פתיחה 12:30- 22:30 בכל ימות השבוע.