שילה ,בר אוכל של השף שרון כהן, אחד המקומות שיותר מומלצים על ידי מבחינת מסעדה איכותית טעימה ובאוירה הנכונה. במהלך עשר שנים לקיומה הפכה שילה למקום שהוא בית ולאחד המוסדות הגסטרונומים האהובים בקרב אנשים שאוהבים ומעריכים אוכל טוב ומנות מוקפדות. התפריט בעיקרו מתבסס בעיקר על חומרי גלם מהים,אוכל שעשוי במקצועיות המשלב שימוש בחומרי גלם הכי טריים ומשובחים שמדברים בעד עצמם ובפשטותם עם יד טובה ונוכחות שף במטבח. אוכל טוב המשלב בין מנות דגים נאים או על הפלנאצ'ה, משחק מרקמים וטעמים והכל בהרמוניה. לשילה ישנה תמיד פינה חמה אצלי בלב, תמיד כששואלים אותי על מסעדה מומלצת רומנטית וטעימה -שילה ישר קופצת לי לראש. אני תמיד תוהה למה אני לא יושבת שם לעתים יותר קרובות, אה כן המחיר(: חבל כי אני נהנת מגיחות רנדומליות מדי פעם לדייט בקטנה לדרינק ונשנוש על הבר, או לחגוג יום הולדת וכ' כי שילה זה מהמובחר ובאוירה הכי מהודרת. מה שכן לשבת בשילה זו אכן חוויה, הכי מומלץ בעיני לשבת על הבר ולהשקיף על הטבחים בעמדה מרכיבים את המנות מכלום וכך צופים בכל הנעשה מאחורי הבר. התפריט הוא ים תיכוני, מטבח עילי עשיר בריחות ובתופת של יצירתיות של השף שרון כהן הכל ביד עדינה, נטול תיבול דומיננטי. הזמנו יין רוזה ונהננו מפוקצ'ה משוחה בשמן רוזמרין שהגיעה עם מטבל חציל מעושן ומטבל קרם שעועית שמזכיר מעט חומוס אך עדין יותר. מדובר בפוקאצ'ה שתלווה את שאר המנות בהמשך כי חייבים לנגב הכל מהצלחת. עם כאלו רטבים זה MUST
תחילה הזמנו טרטר דג ים עטוף באבוקדו שקדים, בזיליקום ואיולי נענע שזו אחת המנות הקלאסיות במסעדה ולו בכדי. על צלחת לבנה מונח כדור ירוק ומבריק מלא בכל טוב מבפנים,דג נא קצוץ עם בוטנים שנעטף מפרוסות אבוקדו טריות. נגיעות של רוטב איולי מנטה ליד וקרם סלק. משחק טעמים ומרקמים הדומיננטי בו הוא החמוץ, ללא ספק מנה מנצחת וטעימה שמוכיחה את גדולתו והשראתו של השף במטבח.
המשכנו עם תמנונים וקלמרי בצל קונפי, עגבניות ופלפלים חריפים, שוב כאמור שימוש בחומרי גלם טובים, רמת צלייה מדויקת בחריפות קלה עם שמנת שמרעננת הכל.
מנה ראשונה נוספת שהזמנו כי זה היא MUST קרפצ'יו טונה אדומה, ווסאבי, סלרי וסורבה קמפרי למון-גראס. מנה המשלבת מנעד טעמים ומרקמים. שילוב גאוני בין סורבה קמפרי (קרררררררר בפה) לבשר הטונה האדומה שהיה רך ונעים. זו לא הפעם הראשונה שלי עם המנה הזו שהיא מדויקת בטעם , כפיים לשף כבר אמרנו?
מנה ראשונה נוספת שהזמנו כי זה היא MUST קרפצ'יו טונה אדומה, ווסאבי, סלרי וסורבה קמפרי למון-גראס. מנה המשלבת מנעד טעמים ומרקמים. שילוב גאוני בין סורבה קמפרי (קרררררררר בפה) לבשר הטונה האדומה שהיה רך ונעים. זו לא הפעם הראשונה שלי עם המנה הזו שהיא מדויקת בטעם , כפיים לשף כבר אמרנו?
למנה עיקרית בחרנו בפילה דג בחמאת סרטנים שעועית ירוקה, זיתים, בצלי שאלוט וקלמרי. הדג היה קראסטי מלמעלה נתח בשרני ועסיסי, הרוטב מחמאת הסרטנים מאד החמיא לו והרים אותו,ואהבתי את שילוב הטעמים והמליחות מהזיתים. מנה מאד עשירה שכייף לאכול אותה בנחת ולהנות מכל ביס.
לפני שאסיים עלי לשבח ארוחה נוספת שאכלתי בשילה בפעם הקודמת שכללה עוד אחת ממנות הדגל שבמקום, קרפצ'יו שרימפס קריסטל עם זרעי עגבניות, כוסברה ושום מוחמץ. מנה מדויקת בטעמה, בלי תיבול מוגזם-תיבול שפגע בול. נהננו גם מסלט סבידה ושרימפס עם אספרגוס, בצלים צלוים ודפי אורז, טעמים אסייאתים חדים מעט חריפים שמעקצצים את החך, סלט רענן וקליל.
למנה עיקרית הזמנתי מנה שהיא גם בגדר חובה במקום, ניוקי בחמאה לבנה ובשר סרטנים עם קוקי סאן ז'ק ושרימפס קריסטל. הניוקי היו במרקם אוורירי וקליל ושחו ברוטב חמאה עשיר ומשכר עם בשר סרטנים ועל כל אלו התווספו קוקיות רכות צרובות בטעם משגע ושרימפס שנצרב, בהחלט תענוג מפתה ומפנק.
לסיכום, לא יכולה להסתיר את אהבתי והערכתי הגדולה לשף שרון כהן. מאד אוהבת את היד שלו במטבח, יד שמובילה את המטבח בשילה מזה כ10 שנים בגאון ולתפארת. האוכל מוקפד, חומרי הגלם הכי טריים האיכות לא מתפשרת ותמיד מפוצץ שם. אז נכון,לא זול במיוחד, אבל כשרוצים באמת להנות ובגדול, אז שילה זה המקום.
שילה
בן יהודה 182
תל אביב
03-5221224