יום חמישי, 27 באוגוסט 2020

סברוסו בר מסעדה מקסיקנית שכונתית חדשה בגבעתיים


אחרי העבודה קפצנו לסברוסו, מזללה מקסיקנית יחסית חדשה, פתוחה מזה חודשיים בגבעתיים. מדובר על מסעדונת שובבה וצבעונית ממש על פינת הרחוב בגבעתיים. את סברוסו אני מכירה עוד כשהיה דוכן מקסיקני קטן ומקסים בשוק הכרמל לפני 4 שנים. המקום בגבעתיים שובב וצבעוני ממש על הרחוב, אינטימי וצבעוני בהתאם למסורת המקסיקנית, מלא תמונות של של דמויות מקסיקניות מפורסמות, כובעי סומבברו ועוד באווירה שכונתית קלילה ומשוחררת.Image may contain: table and indoor, text that says 'Corono Extra KEEP CALM DRINK BEER R -'עומרי הוא טבח מקסיקני שגדל בקליפורניה, הוא עבד במספר מטבחים בארץ עד שהחליט לצאת לדרך עצמאית. הכל בסברוסו נעשה במקום מאפס, הטורטיות מתירס, סוגים שונים של סלסות, נאצ'וס קריספיים, בשר בבישול ארוך שמגיע מעל טאקוס ועוד מנות מקסיקניות קלאסיות שאוהבים. להשלמת האווירה תמצאו פה מבחר אלכוהול. הגענו ב-HAPPY HOUR בין 18:00 ל-20:00 בערב, כל הבירות מהחבית, יין וקוקטיילים ב-1+1 שזה טוב לנו (: אני בחרתי במרגריטה קלאסית עם כתר מלח והוא בחר בבירה גרמנית קרירה מהחבית.
הכל פה כאמור הום מייד, הזמנו תחילה נאצ'וס קריספים מתירס עבודת יד עם גווקאמלה, גבינת קסו פרסקו ,שעועית שחורה, סלסה פיקו דה גיו ושמנת מעל. מנת נאצו'ס קריספיים עשירה עם התוספות מעל, שפע של גבינה, תענוג של פתיחה.Image may contain: foodממשיכים עם טאקו טוסטאדס, טינגה, עוף מפורק עם בצל ברוטב צ'יפוטלה, שעועית שחורה, חסה, קסה פרסקו-גבינה ושמנת מעל טורטיות תירס קריספיות מטוגנות. מנה עשירה בטעמים ובצבעים - פשוט חגיגה,חתיכות העוף היו נימוחות וספגו את כל הטעמים בבישול הארוך יחד עם השעועית השחורה, גבינת הפרסקו והשמנת יצרו מנה מלכלכת אבל בקטע טוב שהכל נוטף מלא טעם.הזמנתי סנגריה מקסיקנית קרה ומרעננת:
עוד מנה מצוינת שהזמנו, טאקו עם דג קוד מטוגן, דג עסיסי וקריספי, מיונז צ'יפוטלה, ליים, כרוב וסלסה פיקו דה גאיו. הרוטב הליים פה משגע ברעננות, בחמיצות ובחריפות הקלה שבו מתאים בול לדג המטוגן!Image may contain: people sitting, table and foodקסדיאס, טורטייה חיטה גדולה ממולאת בגבינת וואחקה מותכת ושעועית, "טוסט" מקסיקאני מושחת וטעים, הוגש עם גווקומלי בחמיצות טובה ורוטב ליים עם עשבי תיבול משגע. קינחנו בפלאן עם רוטב קרמל. לסיכום, מקום מקסיקני אינטימי וחמוד באווירה שכונתית, האוכל פה טרי, טעים ומרענן. בכל ראשון עד רביעי בין השעות 18:00-20:00 מבצע 1 + 1 על בירה מהחבית והקוקטיילים !

סברוסו
כצנלסון 109 גבעתיים טלפון: 03-5044406, שעות הפעילות בימים א'-ו' 18:00-00:00 שבת סגור.
קליק אחד ואתם בעמוד הפייסבוק של סמבורוסו: https://www.facebook.com/Sabrosobar/

יום רביעי, 26 באוגוסט 2020

שנסקי ברנסקי, סטריט פוד קפה, המקום החדש של בעלי הג'סמינו

שנסקי ברנסקי, סטריט פוד קפה, המקום החדש של שאול טבת מסטפן בראון וג'סמינו-הפיתה שאני כ"כ אוהבת הן בגלל הקבב והשיפודים בחריכה של גריל הפחמים והן בבחינת הvfm שזה סופר משתלם במחיר בסופו של דבר, 31 ש"ח בעבור פיתה עסיסית עם בשר שזה סופר משתלם.
המקום החדש אשר שוכן ליד הרבה יותר מ-ר-ו-ו-ח מג'סמינו ואפשר לשבת על הבר, על ספסל ויש גם מקומות בחוץ-תענוג! החלל במקום ענק, האווירה פה נעימה ומשוחררת.
בביקורי הראשון, בחרתי מתוך התפריט המצומצם בבשר מעושן בפוקאצ'ה שהם מכינים במקום. הפוקאצ'ה חוממה קלות בגריל וקיבלה קראנצ'יות טוב ובתוכה פרוסות פיקאניה מעושנת, בצל סגול, אורוגולה, פטרוזילה, כוסברה, מיונז, חרדל ומלפפון חמוץ הום מייד. הפוקאצ'ה נהדרת כמות הבשר יפה, אחלה בשר , 35 ש"ח Well Spent 💪. שילמתי בקופה וישבתי בפנים במזגן, המלצרית כיבדה אותי בכוס מים קרים והביאה את הסנדוויץ' די מהר
בביקור השני הגעתי עם חבר שלי במקום אז אמרנו שחייבים לנסות את ההמבורגר במקום. בזמן שחיכינו למנה פונקנו על חשבון המקום בפטריות פורטובלו שנצלו על גריל הפחמים וקיבלו את הטעם המעושן שאני כ"כ אוהבת. המנה הוגשה לצד יוגורט שום ועשבי תיבול.
המשכנו עם המבורגר 220 גרם בשר בקר טחון ,עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ,בצל, קטשופ מיונז וחרדל שהוגש בתוך פוקאצ'ה טרייה. קציצת ההמבורגר קציצה עסיסית, במידה עשייה של מדיום טובה, בשר אדום ורך, אהבנו אותה אבל יותר הזכירה קציצת קבב מאשר המבורגר.
בנוסף אכלנו צ'יקן טנדורי בפוקאצ'ה, סנדוויץ' ג'וסי שממש אהבנו עם פרגית טנדורי שלא התייבשה, אורוגולה רעננה ורוטב יוגורט שעטף את הפרגית והפך אותה לרכה. שמתי לב שיש במקום הרבה משקאות בדיסלפיי, אלכוהול במחירים שווים, 15 ש"ח לכוס בירה, 60 ש"ח לבקבוק יין, בקיצור משתלם מאד
שנסקי ברנסקי
אלנבי 97 תל אביב.


יום ראשון, 23 באוגוסט 2020

משלוח אוכל אמריקאי מושחת עד הבית של Yo-Mama

הפעם התענגתי על משלוח אוכל מושחת עד הבית של Yo-Mama, אוכל אמריקאי דרומי, הכי soul food שאפשר למצוא פה בארץ הקודש. עוד לפני הקורונה כבר מלא זמן שחשבתי על כמה שבא לי מסע קולינרי בסגנון ה-soul food בלואיזינה ואז לפני מספר ימים נחשפתי לעמוד של מאיה, כבר מקריאת התפריט אפשר להרגיש את הגרוב שלה ואת האש שבה. מדובר על מיזם חדש של השפית מאיה בלום אותה הכרתי בארוחה משותפת ומוקפדת שהיא בישלה עם שף נוסף ביפו.
מאיה, שפית צעירה מרמת גן, למדה בישול בלונדון ועבדה בכמה מטבחי שף תל אביביים. היא גדלה חלק מהזמן בארה"ב ומשם נולד המיזם שלה YO MAMA, מהרצון שלה לאוכל מנחם סטייל ארצות הברית. אוכל קראנצ'י ומטוגן, משמין וללא מוסר ומצפון הכי בטעמים מהילדות שלה, אוכל שלא מקבל במה וחשיפה בארץ בישראל. ואני כ-ז-ו סאקרית של פחמימות, אוכל מטוגן מפוצץ בתבלינים, אוממי וחריף והקרמות למינהם ואני בחלומות.
ראשית, המשלוח הגיע ארוז ומתוקתק בצורה מתוקה כל כך, לחם התירס עטוף כמו באריזת מתנה עם סרט שהתלהבתי כמו ילדה קטנה לפתוח כל דבר דבר ולהסיר את סרט העטיפה ויש גם מפיות סטייל שטרות של דולרים שזה סופר חמוד.
אני רגילה להזמין אוכל איטלקי, המבורגרים ותיאלנדי הביתה אבל אוכל אמריקאי דרומי מושחת ונוטף זה חדש ומרתק כל הפחמימות והטיגונים הזה זה משהו שהנפש שלי צריכה.
אז מה הזמנתי?
קוקטייל על בסיס ג'ין, אבטיח טרי וליים, קוקטייל רענן וקליל.
ריבועי לחם תירס מתקתק עשויי מתירס טרי, כאשר בכל ביס הרגשתי את המלח שנתן קונטרס. זה הגיע יחד עם חמאת תבלינים ושמנת חמוצה. עוד מנה שהתעלפתי עליה זה האשפאפיז- כדורי גבינת צ'דר פלאפים מטוגנים עם תרד, בצל מטוגן ותירס. ממכרים בטירוף יכולתי לאכול, קל ! זה הגיע עם שמנת חמוצה, עמבה וחריף.
אמרתם ארה"ב החלק הדרומי אמרתם כנפיים עסיסיות וקראנצ'יות פיקנטיות בתבלינים דרומיים סודיים עם רוטב בצד חריף וממכר, מנת הדגל ולו בכדי.
 ואיך אפשר בלי מאק אנד צ'יז עשיר בגבינת צ'דר קרמית לנחמה- הקרמות זה כ"כ אני my god.
ולקינוח קראק פאי ממכר בטעמו כמו סם, עוגה שמקורה בארצות הברית, מורכבת מסוכר, חלב, הרבה חמאה, שיבולת שועל וביצים. קראק פאי טעים שהגיע עם עם שמנת חמוצה שאיזנה את מתיקות הפאי, נפלא ! 
משלוח טעים שכבש את ליבי ובמיוחד את קיבתי, אוכל חם נוטף ומלכלך, טעים ומנחם.
אוכל שכמעט ולא קיים בארץ ועוד במשלוח הביתה זה שיחוק !
הזמנות בפייסבוק או דרך הוואטס אפ 052-4380323
איסוף מר"ג או במשלוח, הזמנות ראשון עד חמישי מ-13:00-20:00.
לינק לעמוד הפייסבוק של YO-MAMA 

יום שבת, 22 באוגוסט 2020

חומוס קליל וטעים בחומוסיית הנמל -אבו ראמי בעיר התחתית בחיפה

שישי בצהריים, לפני שהגעתי לאמי שבקרית אתא עצרתי לאכול צהריים קלילים עם חבר צפוני בחומוס הנמל אבו ראמי, חומוסייה משפחתית מקסימה אשר ממוקמת ברחוב הנמל 30 בעיר התחתית בחיפה. נאג'י במקצועו הוא הנדסאי אלקטרוניקה בוגר הטכניון שאחרי 30 שנה בעסקי הקופות הממוחשבות החליט לפתוח את החומוסיה. הוא מגיע בכל בוקר אל החומוסייה ושוקד על כל ההכנות של המנות במסעדה וב- 16:00 הוא כבר סוגר. המקום נקי ומסודר, על קירות המסעדונת תראו תמונות ממוסגרות של חיפה בשחור לבן לפני קום המדינה ועל השולחנות מעץ מפות משובצות אדום לבן, עיצוב ביתי חמוד ומקסים.התפריט נכתב על לוח מחיק גדול במסעדה, תמצאו פה סוגים שונים של חומוס, עם בשר, בצל וצנוברים,או גרגירי חומוס חמימים, פטריות טריות, טחינה או פול ועוד. המטבח פה פתוח ותמצאו את נאג'י מכין הכל במקום ,הכי טרי שיש. פתחנו שולחן חיפה סטייל, בחרנו בחומוס עם בשר טחון עדין ולא גס, עם בצל וצנוברים וחומוס עם פטריות טריות. הוא מכין את החומוס במקום ע"פ מתכון של אביו. החומוס שלו עדין, חלק וקליל. מעל שני סוגי החומוס זולף שמן זית איכותי בנדיבות, אבקת פלפל אדום ופטרוזליה קצוצה. נאג'י מכניס למסעדונת שלו רק מרכיבים טריים לא תמצאו פה פטריות מקופסא או מיץ לימון משומר. החומוס של נג'י-הבעלים חלק ועדין (ממש לא יציקה Which is good) יושב כזה קליל בבטן- איזה תענוג. לא הרגשנו בסוף הארוחה כבדים ועייפים כמו שבד"כ קורה אחרי שאוכלים חומוס ורוצים רק לישון אחרי. 


הזמנו גם כדורי פלאפל ירוקים נהדרים ממתכון של חמתו עם תערובת תבלינים מיוחדת וסודית:הצ'יפס פה קריספי, עשוי מתפוחי אדמה טריים עם תערובת תבלינים ומעל ושום כתוש שזה מצוין ! בנוסף, סלט טאבולה טרי ורענן עם מלא לימון טרי שנסחט במקום וסלט ירקות שנחתך עם ההזמנה, לצד פיתות טריות, חמוצים טעימים עבודת יד, זיתים סורים דפוקים וחריף ירוק. 

טחינה סמיכה ונהדרת, עם שמן זית בזילוף מעל ופטרוזיליה קצוצה:

לסיכום, החומוס פה נהדר וקליל, הכל ממרכיבים טריים באווירה ביתית וחמימה ובמחיר משתלם. השירות כ"כ מנומס ונעים, הבעלים במקום מדבר עם כולם וכולו קסם. כולם פה עם מסיכות על הפנים, צאו לאכול ותהנו (:

חומוס הנמל אבו ראמי
כתובת: הנמל 30, חיפה.
טלפון: 050-753-2150
לא כשר
קליק אחד ואתם בעמוד הפייסבוק של חומוס הנמל: https://www.facebook.com/hhanamal/

ביקור שני ומצוין במסעדת בית הצייד Hunter house בכפר ג'יש שבגליל


מסעדת השף Hunter house (בית הצייד) של השף באשיר סלימאן מכפר ג'יש (גוש חלב) מביאה לכפר קונספט וניחוח של בית ציידים אמריקאי אותנטי ומציעה מגוון נתחי בשר משובחים מיושנים אשר נצלים מול עיני הסועדים על אש גלויה בגריל עצים הולנדי שיובא במיוחד אשר ממוקם במרכז המסעדה. מתוך הגריל השף מוציא את נתחי הבשר המשובחים ביותר שאפשר למצוא בצפון.

האנטר האוס מאד שונה בנוף המסעדות הערביות באיזור, לא מדובר בעוד מנת חומוס ועוד 20 סלטים המוגשים על השולחן אלא שכאן מדובר על חוויה קרניבורית באווירה של בקתת ציידים אמיתית. תפריט שמתבסס על נתחי בשרים גדולים משובחים שמגיעים מעגלות ומטופלים במקצועיות על ידי השף והבעלים באשיר סלימאן שיש לו 17 שנות ניסיון בתחום המסעדנות.

המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק בכניסה לכפר באווירה מיוחדת ולא שגרתית של בית ציידים כפרי. למבנה הכפרי תקרת עץ טבעי וכסאות ענקיים מעץ טבעי. קירותיו מעוטרים בפריטים השאולים מעולם הציד: ראש צבי (מלאכותי), רובי ציד, כובעי ציד, משקפת, עורות חיות ועוד.

המסעדה אמנם מוגדרת "מסעדת שף" אבל אחרי שאכלתי בה ברור לי שזו מסעדת בשרים שכל תפריטה מושתת על תאוות הבשר. התפריט כולל סלטים טריים קלילים ורעננים שילכו טוב עם הבשר כמו: סלט בריאות-עשבי תיבול טריים,חמוציות, צנוברים ושקדים, סלט קפרזה וסלט פטוש. מנות ראשונות כמו ברוסקטה טרטר פילה עגל, קרפצי'ו סינטה עגל,נקניקיות צ'וריסוס תוצרת עצמית ועוד. במנות העיקריות תמצאו בשר מקומי, נתחים מיוחדים כמו טומהוק, פרייב ריב, סטייק טיבון לצד פילה, אנטריקוט, סינטה,צלעות טלה ושייטל ויש גם המבורגר 200 גרם עם צ'יפס אם תתעקשו לבחור דווקא בקציצה. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה: פירה, אנטי פסטי, צ'יפס, מג'דרה ותפוח אדמה. מתוך תפריט האלכוהול במקום בחרנו ביין הבית, יין לבן שמיוצר למסעדה במיוחד ביקב דישון, יקב בוטיק אשר נמצא בין פסגות הגליל העליון בין הרבה ירוק ומסביב לשורות ארוכות של כרמים. יינות היקב מיוצרים אך ורק מענבי הכרם המשפחתי הסמוך ליקב.
לאחר עיון בתפריט בחרנו במנות ראשונות לחלוקה: ברוסקטה טרטר פילה עגל, חתיכות עסיסיות של בשר עגל טרי מתובלות טוב עם פרמז'ן שגורד מעל. ערוסה קבב טלה ועגל, עראיס בתוך פיתות קטנות במילוי בשר עסיסי ומלא טעם. נקניקיית צ'וריסוס בייצור עצמי של השף, נקניקייה שמנמנה ועסיסית שהוכנה במקום.

כל הבשר המוגש במסעדה הוא בשר עגלות המטופל בידיו המיומנות של באשיר כאשר הוא מיישן את הנתחים במקרר יישון הנמצא גם הוא בלב המסעדה וגלוי לסועדים. בחצר שבחוץ ניצבת גם מעשנה שבעזרתה הוא מעשן נתחים נבחרים. פונקנו על חשבון הבית בפרוסות פיקנייה מהמעשנה שהוגשו עם קונפי שום וצ'ימיצ'ורי:

סלט בריאות, פטרוזייליה, בזיליקום, חמוציות, צנוברים ושקדים קלויים, סלט פרשי ורענן מתובל עם הרבה לימון, עשבי תיבול, חמוציות מתקתקות ושקדים קלויים שמעניקים קראנצ'יות בכל ביס וביס לצד סלט קפרזה שמורכב מפרוסות עגבניה, פסטו ופטה עזים מגוררת בנדיבות. שני הסלטים גדולים, טריים וטעימים, מהווים תוספת רעננה לבשרים המעולים שליד.

על האש ניצב אחד מהטבחים כאשר כובע בוקרים גדול מעטר את ראשו ליד גריל העצים ההולנדי האדיר שעליו הוא צרב את הנתחים והירקות הנלווים על אש גלויה מול עיניי המשתאות. ניתן היה לשמוע את רחשי צליית נתחי הבשר הטריים והעסיסיים דבר שהוסיף התרגשות קלה לפני הבאות במן צליל סקסי במיוחד.

הזמנו צלעות טלה כי זו החולשה שלי, בשר כבש וטלה כמה שיותר שומני ועז טעם טוב יותר בעיני. הטבח פרס לנו את הבשר וניתן היה לראות כמה שהאנטריקוט במידת עשייה מידיום כפי שביקשנו, בשר אדום, רך כמו חמאה ועסיסי, פשוט נמס פה. אני כאמור "חולה" על בשר כבש וטלה אז הזמנתי צלעות טלה נפלאות, בשר רך ועז טעם ובעל סימני וטעמי חריכת גריל פחמים, אשר תובלו במלח גס ופלפל שחור גרוס, ככה פשוט כ"כ מושלם ! כל ביס עשיר בטעמים פשוט תאווה לחיך ,תענוג אמיתי , אני התמוגגתי (: עם הבשר הוגשו ירקות שנצלו על הגריל, בצלים, עגבניות ותפוחי אדמה לצד שום קונפי מתקתק וצ'ימיצ'ורי.


תפריט הקינוחים כולל קינוחים מקומיים כמו כנאפה מוכרת, קונטיסה,עוגת שוקולד, קוקוס ופיסטוק בחלב מרוכז, קרם ברולה וליאלי אל ביירות. אנחנו בחרנו בעוגת ליאלי אל ביירות- עוגת שכבות של של פודינג סולת וקרם שמנת במרקם שמנתי עשיר וטעים. סיום מהנה וטעים לארוחה מושלמת !
לסיכום, ממליצה בחום על מסעדת "בית הצייד", ארוחה עשירה בבשר משובח ותאווה בכפר ג'יש באווירה כפרית בסגנון בקתת ציידים אותנטית כאשר צליית הבשר היא על אש גלויה על גריל פחמים מול עיני הסועדים. מסעדה מומלצת לקריניבורים שרוצים להתענג על נתחי בשר טובים בצלייה מושלמת.


מסעדת hunter house (בית הצייד)
בכניסה לכפר גי'ש (גוש חלב) ליד בניין המועצה וסמוך לנקודת המשטרה.
טלפון: 04-8722708
052-6621001
פתוח א'-שבת 12:00-23:00
נגישות לכיסאות גלגלים.
לא כשר.