אחרי העבודה קפצנו לסברוסו, מזללה מקסיקנית יחסית חדשה, פתוחה מזה חודשיים בגבעתיים. מדובר על מסעדונת שובבה וצבעונית ממש על פינת הרחוב בגבעתיים. את סברוסו אני מכירה עוד כשהיה דוכן מקסיקני קטן ומקסים בשוק הכרמל לפני 4 שנים. המקום בגבעתיים שובב וצבעוני ממש על הרחוב, אינטימי וצבעוני בהתאם למסורת המקסיקנית, מלא תמונות של של דמויות מקסיקניות מפורסמות, כובעי סומבברו ועוד באווירה שכונתית קלילה ומשוחררת.עומרי הוא טבח מקסיקני שגדל בקליפורניה, הוא עבד במספר מטבחים בארץ עד שהחליט לצאת לדרך עצמאית. הכל בסברוסו נעשה במקום מאפס, הטורטיות מתירס, סוגים שונים של סלסות, נאצ'וס קריספיים, בשר בבישול ארוך שמגיע מעל טאקוס ועוד מנות מקסיקניות קלאסיות שאוהבים. להשלמת האווירה תמצאו פה מבחר אלכוהול.
הגענו ב-HAPPY HOUR בין 18:00 ל-20:00 בערב, כל הבירות מהחבית, יין וקוקטיילים ב-1+1 שזה טוב לנו (:
אני בחרתי במרגריטה קלאסית עם כתר מלח והוא בחר בבירה גרמנית קרירה מהחבית.
הכל פה כאמור הום מייד, הזמנו תחילה נאצ'וס קריספים מתירס עבודת יד עם גווקאמלה, גבינת קסו פרסקו ,שעועית שחורה, סלסה פיקו דה גיו ושמנת מעל. מנת נאצו'ס קריספיים עשירה עם התוספות מעל, שפע של גבינה, תענוג של פתיחה.ממשיכים עם טאקו טוסטאדס, טינגה, עוף מפורק עם בצל ברוטב צ'יפוטלה, שעועית שחורה, חסה, קסה פרסקו-גבינה ושמנת מעל טורטיות תירס קריספיות מטוגנות. מנה עשירה בטעמים ובצבעים - פשוט חגיגה,חתיכות העוף היו נימוחות וספגו את כל הטעמים בבישול הארוך יחד עם השעועית השחורה, גבינת הפרסקו והשמנת יצרו מנה מלכלכת אבל בקטע טוב שהכל נוטף מלא טעם.הזמנתי סנגריה מקסיקנית קרה ומרעננת:
עוד מנה מצוינת שהזמנו, טאקו עם דג קוד מטוגן, דג עסיסי וקריספי, מיונז צ'יפוטלה, ליים, כרוב וסלסה פיקו דה גאיו. הרוטב הליים פה משגע ברעננות, בחמיצות ובחריפות הקלה שבו מתאים בול לדג המטוגן!קסדיאס, טורטייה חיטה גדולה ממולאת בגבינת וואחקה מותכת ושעועית, "טוסט" מקסיקאני מושחת וטעים, הוגש עם גווקומלי בחמיצות טובה ורוטב ליים עם עשבי תיבול משגע.
קינחנו בפלאן עם רוטב קרמל.
לסיכום, מקום מקסיקני אינטימי וחמוד באווירה שכונתית, האוכל פה טרי, טעים ומרענן.
בכל ראשון עד רביעי בין השעות 18:00-20:00 מבצע 1 + 1 על בירה מהחבית והקוקטיילים !
בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום חמישי, 27 באוגוסט 2020
סברוסו בר מסעדה מקסיקנית שכונתית חדשה בגבעתיים
יום רביעי, 26 באוגוסט 2020
שנסקי ברנסקי, סטריט פוד קפה, המקום החדש של בעלי הג'סמינו
יום ראשון, 23 באוגוסט 2020
משלוח אוכל אמריקאי מושחת עד הבית של Yo-Mama
איסוף מר"ג או במשלוח, הזמנות ראשון עד חמישי מ-13:00-20:00.
יום שבת, 22 באוגוסט 2020
חומוס קליל וטעים בחומוסיית הנמל -אבו ראמי בעיר התחתית בחיפה
שישי בצהריים, לפני שהגעתי לאמי שבקרית אתא עצרתי לאכול צהריים קלילים עם חבר צפוני בחומוס הנמל אבו ראמי, חומוסייה משפחתית מקסימה אשר ממוקמת ברחוב הנמל 30 בעיר התחתית בחיפה. נאג'י במקצועו הוא הנדסאי אלקטרוניקה בוגר הטכניון שאחרי 30 שנה בעסקי הקופות הממוחשבות החליט לפתוח את החומוסיה. הוא מגיע בכל בוקר אל החומוסייה ושוקד על כל ההכנות של המנות במסעדה וב- 16:00 הוא כבר סוגר. המקום נקי ומסודר, על קירות המסעדונת תראו תמונות ממוסגרות של חיפה בשחור לבן לפני קום המדינה ועל השולחנות מעץ מפות משובצות אדום לבן, עיצוב ביתי חמוד ומקסים.התפריט נכתב על לוח מחיק גדול במסעדה, תמצאו פה סוגים שונים של חומוס, עם בשר, בצל וצנוברים,או גרגירי חומוס חמימים, פטריות טריות, טחינה או פול ועוד. המטבח פה פתוח ותמצאו את נאג'י מכין הכל במקום ,הכי טרי שיש. פתחנו שולחן חיפה סטייל, בחרנו בחומוס עם בשר טחון עדין ולא גס, עם בצל וצנוברים וחומוס עם פטריות טריות. הוא מכין את החומוס במקום ע"פ מתכון של אביו. החומוס שלו עדין, חלק וקליל. מעל שני סוגי החומוס זולף שמן זית איכותי בנדיבות, אבקת פלפל אדום ופטרוזליה קצוצה. נאג'י מכניס למסעדונת שלו רק מרכיבים טריים לא תמצאו פה פטריות מקופסא או מיץ לימון משומר. החומוס של נג'י-הבעלים חלק ועדין (ממש לא יציקה Which is good) יושב כזה קליל בבטן- איזה תענוג. לא הרגשנו בסוף הארוחה כבדים ועייפים כמו שבד"כ קורה אחרי שאוכלים חומוס ורוצים רק לישון אחרי.
הזמנו גם כדורי פלאפל ירוקים נהדרים ממתכון של חמתו עם תערובת תבלינים מיוחדת וסודית:הצ'יפס פה קריספי, עשוי מתפוחי אדמה טריים עם תערובת תבלינים ומעל ושום כתוש שזה מצוין ! בנוסף, סלט טאבולה טרי ורענן עם מלא לימון טרי שנסחט במקום וסלט ירקות שנחתך עם ההזמנה, לצד פיתות טריות, חמוצים טעימים עבודת יד, זיתים סורים דפוקים וחריף ירוק.
טחינה סמיכה ונהדרת, עם שמן זית בזילוף מעל ופטרוזיליה קצוצה:
לסיכום, החומוס פה נהדר וקליל, הכל ממרכיבים טריים באווירה ביתית וחמימה ובמחיר משתלם. השירות כ"כ מנומס ונעים, הבעלים במקום מדבר עם כולם וכולו קסם. כולם פה עם מסיכות על הפנים, צאו לאכול ותהנו (:
ביקור שני ומצוין במסעדת בית הצייד Hunter house בכפר ג'יש שבגליל
האנטר האוס מאד שונה בנוף המסעדות הערביות באיזור, לא מדובר בעוד מנת חומוס ועוד 20 סלטים המוגשים על השולחן אלא שכאן מדובר על חוויה קרניבורית באווירה של בקתת ציידים אמיתית. תפריט שמתבסס על נתחי בשרים גדולים משובחים שמגיעים מעגלות ומטופלים במקצועיות על ידי השף והבעלים באשיר סלימאן שיש לו 17 שנות ניסיון בתחום המסעדנות.
המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק בכניסה לכפר באווירה מיוחדת ולא שגרתית של בית ציידים כפרי. למבנה הכפרי תקרת עץ טבעי וכסאות ענקיים מעץ טבעי. קירותיו מעוטרים בפריטים השאולים מעולם הציד: ראש צבי (מלאכותי), רובי ציד, כובעי ציד, משקפת, עורות חיות ועוד.
כל הבשר המוגש במסעדה הוא בשר עגלות המטופל בידיו המיומנות של באשיר כאשר הוא מיישן את הנתחים במקרר יישון הנמצא גם הוא בלב המסעדה וגלוי לסועדים. בחצר שבחוץ ניצבת גם מעשנה שבעזרתה הוא מעשן נתחים נבחרים. פונקנו על חשבון הבית בפרוסות פיקנייה מהמעשנה שהוגשו עם קונפי שום וצ'ימיצ'ורי:
סלט בריאות, פטרוזייליה, בזיליקום, חמוציות, צנוברים ושקדים קלויים, סלט פרשי ורענן מתובל עם הרבה לימון, עשבי תיבול, חמוציות מתקתקות ושקדים קלויים שמעניקים קראנצ'יות בכל ביס וביס לצד סלט קפרזה שמורכב מפרוסות עגבניה, פסטו ופטה עזים מגוררת בנדיבות. שני הסלטים גדולים, טריים וטעימים, מהווים תוספת רעננה לבשרים המעולים שליד.
על האש ניצב אחד מהטבחים כאשר כובע בוקרים גדול מעטר את ראשו ליד גריל העצים ההולנדי האדיר שעליו הוא צרב את הנתחים והירקות הנלווים על אש גלויה מול עיניי המשתאות. ניתן היה לשמוע את רחשי צליית נתחי הבשר הטריים והעסיסיים דבר שהוסיף התרגשות קלה לפני הבאות במן צליל סקסי במיוחד.
הזמנו צלעות טלה כי זו החולשה שלי, בשר כבש וטלה כמה שיותר שומני ועז טעם טוב יותר בעיני. הטבח פרס לנו את הבשר וניתן היה לראות כמה שהאנטריקוט במידת עשייה מידיום כפי שביקשנו, בשר אדום, רך כמו חמאה ועסיסי, פשוט נמס פה. אני כאמור "חולה" על בשר כבש וטלה אז הזמנתי צלעות טלה נפלאות, בשר רך ועז טעם ובעל סימני וטעמי חריכת גריל פחמים, אשר תובלו במלח גס ופלפל שחור גרוס, ככה פשוט כ"כ מושלם ! כל ביס עשיר בטעמים פשוט תאווה לחיך ,תענוג אמיתי , אני התמוגגתי (: עם הבשר הוגשו ירקות שנצלו על הגריל, בצלים, עגבניות ותפוחי אדמה לצד שום קונפי מתקתק וצ'ימיצ'ורי.