בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום שני, 31 באוגוסט 2015
פימפנלה בשוק לוינסקי
שוק לוינסקי הפך להיות המקום החם והטרנדי בת"א והוא מציע אינספור מקומות קולינריים שמקבלים
פימפנלה
יום ראשון, 30 באוגוסט 2015
הצועניה, עוד סיבה מספיק טובה ושמחה להגיע לשוק הפשפשים
הצועניה ממוקמת בלב השוק היווני ביפו בסמטאות הציוריות של יפו בתוך חלל יפואי עתיק עם תקרות גבוהות,ריהוט וינטג', שולחנות מעץ ומפות לבנות . ניתן לראות את הנגיעות של ליאור גרטי (הבעלים שגם שחקן ומחזאי) בעיצוב המקום שדומה לתפאורה בבימת תאטרון, מזוודות ישנות תלויות באויר,מגף בוקרים ישנה שמשמשת כאדנית לעציץ פורח. האוכל בצועניה מסורתי, לא מתחוכם,אוכל בעיקר שמח שנשען על מסורות וידע מארצות הבלקן (יוון, בולגריה,רומניה וטורקיה) והשפעות מהמטבח הערבי בניצוחו של השף ארז מדינה שעבד גם ברפאל. ליאור גרטי תשאל את סבתו למתכונים וביחד בנו תפריט בלקני צבעוני ושמח. תחילה הזמנו קוקטייל: ערק, אוזו ומיץ אשכוליות אדומות
פתחנו את הארוחה עם החמישייה הבלקנית צלחת מזטים שכללה סלטים מהמטבח הבלקני המזטים הגיעו עם בייגלה פריך וחם עתיר בשומשום שלא ניתן להפסיק לנשנש ממנו ופנכה של עגבניות מרוסקות ופלפל חריף ליד. צזיקי , יוגורט עזים ולאבנה עם שום ולימון, מלפפונים קצוצים ושמיר. הצזיקי היה טוב במרקם אוורירי וקל. קיופולו, סלט חצילים ופלפלים בולגרי שהוגש עם גבינת טולום וזיתים. צלחת עם גבינה אש ,מטבל גבינות צאן ופלפלים חריפים, חריף וטעים. סלט איקרא עשיר בשמנת חמוצה ובצל סגול מעל שהיה מעולה. סקורדליה,ממרח יווני מסורתי שמורכב מתפוחי אדמה מבושלים והרבה שום, הרומנים מתים על שום וגם אני ! כל המאזטים היו טריים ומתובלים היטב, פתיחה מרעננת לארוחה.
כמו כן הזמנו סלט סגאנקי,סלט עגבניות פיקנטי (עגבניות שרי), גבינת חלומי מטוגנת,זיתי קלמטה, בצל סגול ואורגנו.
סלט טרי וחריף שדורש לנגב ממנו עם הבייגלה במיוחד אחרי שספג את המיצים של העגבניה,פלפל החריף והתבלינים. לא ציינתי כבר שהבייגלה ממכר?
המשכנו עם לביבות פראסה וציזיקי
הזמנתי את הארנצי'ני שזכרתי לטובה מביקורי הקודם במקום. ארנצ'יני בלקני עם רוטב פלפלים ועגבניות מרוסקות.הארנצ'יני היו במרקם אוורירי והשתלבו מצוין עם רוטב הפלפלים והעגבניות המרוסקות שנתנו את הרעננות והטריות במנה.
הזמנתי את הארנצי'ני שזכרתי לטובה מביקורי הקודם במקום. ארנצ'יני בלקני עם רוטב פלפלים ועגבניות מרוסקות.הארנצ'יני היו במרקם אוורירי והשתלבו מצוין עם רוטב הפלפלים והעגבניות המרוסקות שנתנו את הרעננות והטריות במנה.
בפעם הקודמת הזמנתי גירוס דגים עם צזיקי וסלט עגבניות פיקנטי שהיה נהדר והחלטתי לגוון ולבחור במנה שהיתה בספיישל: גירוס אנטריקוט על פיתה עם טחינה וציזיקי'; נתחי אנטריקוט עסיסים שתובלו היטב והונחו על פיתה בשילוב של צזיקי חמצמץ ויצרו את הביס המענג.
יום חמישי, 27 באוגוסט 2015
KANU אוכל רחוב ויטנאמי
הטרנד הויטנאמי שטף את מחוזויתנו מזה כשנתיים ואין מאושרת ממני מאחר
ואני מאוהבת במטבח
המסעיר הזה המשלב משחק טעמים ומרקמים בין המבושל לירקות הטריים והפרשיים.
KANU ממוקם בהרצל פינת פלורנטין בלב השכונה, צוות צעיר ושירותי, עיצוב המקום צבעוני והאוכל טעים וכייפי.
התפריט מציע לחמניות מאודות, מגוון סלטים, מרק PHO , כיסונים נאפליים MOMO , ספרינג רולס
במילויים שונים: צמחוני, טונה , סורימי דג שטעמו כסרטן , ברווז וגבינת עזים.
המסעיר הזה המשלב משחק טעמים ומרקמים בין המבושל לירקות הטריים והפרשיים.
KANU ממוקם בהרצל פינת פלורנטין בלב השכונה, צוות צעיר ושירותי, עיצוב המקום צבעוני והאוכל טעים וכייפי.
התפריט מציע לחמניות מאודות, מגוון סלטים, מרק PHO , כיסונים נאפליים MOMO , ספרינג רולס
במילויים שונים: צמחוני, טונה , סורימי דג שטעמו כסרטן , ברווז וגבינת עזים.
המלצר החביב הציע לי פאלודה וישר חשבתי על המשקה הפרסי/איראני הלבן שהוא מתוק עז
שנמכר בקיוסקים וכ' ושאלתי בדאגה ובחרדה רבה האם זה זה כי זה כבד ולא התאים לי בכלל,
הוא ענה שזה קליל ואכן כך היה ,פאלודה עם מי קוקוס, אטריות שעועית ומי ורדים
משקה מתקתק ומרענן.
תחילה הזמנתי MOMO כיסונים נפאלים מאודים במילוי של מיקס בשרים: עוף ובוטנים, אווז ,
בקר בירקות ובקר בקארי. כיסונים רכים במילויים עשירים של בשר, טעימים בטירוף היה בא לי
להזמין כמות כפולה אבל השארתי מקום לטעום משאר התפריט.
המשכתי עם ספרינג רול , סוג של פיוז'ן , גבינת עזים ברול ויטאנמי ,
GOAT CHEESE FRESH GOAT
גבינת עזים, אבוקדו , בטטה ,מלפפון, גזר, פטריות ,קנפיו, בוטנים,אייסברג ,עירית ,נענע וכוסברה.
ספרינג רול טעים ומיוחד , לא חשבתי שאפגוש גבינת עיזים באוכל ויטנאמי אבל התוצאה מענגת.
הרול עשיר בירקות טריים, באטריות שעועית דקות ,עשבי תיבול, רוטב דגים חרפרף ורוטב בוטנים סמיך.
רול עשיר בטעמים וסופר טעים.
קינחתי בבאו חלבה, כיסון מאודה ממולא בחלבה שהיתה חמימה בפנים עם נגיעת לוטוס מעל.
סיום מתוק ומושלם לארוחה מהנה מתחת לבית , הכי קזו'אל וטעים, הכי בוייב צעיר שמתאים לשכונה .
השירות אדיב , האוכל טרי וטעים , המחירים שווים לכל נפש , אנחנו עוד נפגש , מאד בקרוב J
KANU
הרצל 77, תל אביב
03-6430846.
גבינת עזים, אבוקדו , בטטה ,מלפפון, גזר, פטריות ,קנפיו, בוטנים,אייסברג ,עירית ,נענע וכוסברה.
ספרינג רול טעים ומיוחד , לא חשבתי שאפגוש גבינת עיזים באוכל ויטנאמי אבל התוצאה מענגת.
הרול עשיר בירקות טריים, באטריות שעועית דקות ,עשבי תיבול, רוטב דגים חרפרף ורוטב בוטנים סמיך.
רול עשיר בטעמים וסופר טעים.
קינחתי בבאו חלבה, כיסון מאודה ממולא בחלבה שהיתה חמימה בפנים עם נגיעת לוטוס מעל.
סיום מתוק ומושלם לארוחה מהנה מתחת לבית , הכי קזו'אל וטעים, הכי בוייב צעיר שמתאים לשכונה .
השירות אדיב , האוכל טרי וטעים , המחירים שווים לכל נפש , אנחנו עוד נפגש , מאד בקרוב J
KANU
הרצל 77, תל אביב
03-6430846.
יום רביעי, 26 באוגוסט 2015
הוטל מונטפיורי ,שנים שהעסקית הכי טובה ומשתלמת בעיר
הוטל מונטפיור כבר מזמן הפך למקום מפגש שלי עם חברות אחרי העבודה ותמיד ממשיך לספק את הסחורה ולהציע את הארוחה העסקית בין הטובות והמשתלמות בת"א: אוירה אירופאית, אוכל מעולה ,שירות מקצועי , בקיצור , שווה הרבה יותר מכל שקשוקה ומיץ תפוזים בכל בית קפה כזה או אחר בעיר (שהמחירים די דומים עליי לציין בשיקלול הכולל) המסעדה ממקומת בלובי של מלון הבוטיק ומציעה מנות מהמטבח הצרפתי והווייטנאמי. המנות העיקריות טעימות , אין פה איזו המצאה גאונית אלא באוכל קלאסי ובסטייל שמוגש בביצוע מצטיין וטעים. מאחר ואני הרבה שם אז החלטתי פשוט לכתוב על חלק מהמנות שאכלתי ועם יד על הלב , הכל טעים שם אבל - תמיד !
הארוחה העסקית מוגשת בין 12:00 -17:00 וכוללת סלסלת לחמים , מנה ראשונה , עיקרית,קפה וקינוח קטן מתוק ליד.
המחיר בעסקית נקבע לפי מחיר העיקרית שנע בין 68 ל160 שח ( המנה היקרה ביותר , סטייק עם כבד אווז לדוגמא)
ולפי הספיישלים באותו היום שבד"כ מתומחרים בבביבות ה80-90 ש"ח , סופר משתלם ואיכותי כבר אמרתי ?
תחילה מוגשים בגטים טריים (3 במספר) חמים מהתנור לצד חמאה רכה. כשישבתי על הבר ביקשתי גם פלפל חריף ששחה בשמן זית , צנצנת עם מלפפפוני קורנישון וחרדל
מנה עיקרית מהתפריט הרגיל: דניס, קרם למון גראס
זוג פילטים של דניס, קרם למון גראס עדין בטעמו, דג רך וטעים, פירה חמאתי ליד.
הבעיה היחידה שהוא מעט קטן ונגמר מהר.
אחת ממנות הדגל של המקום והוא בגדר המלצה , לא , בעצם , חובה !
מנה עיקרית נוספת שנטעמה והפעם מהספיישלים: ראמפ סטייק ועלים רעננים
בשר מצוין , מדיום וול , סלט ירוק עם פטריות.
מנת דגל נוספת,קלאסיקה של המקום, צלעות חזיר בין הטובות בעיר ולו בכדי, ספייר-ריבס, דלעת חריפה
ספרייבס עסיסיים צרובים ומקורמלים עם דלעת ברוטב צ'ילי שיצר טעמים פיקנטיים, מעט חריפים שמשתלבים מצוין עם המתיקות של הדלעת, פשוט חגיגה של טעמים ומרקמים. הבשר פשוט נפל מהעצם והיה במרקם עסיסי ונעים ללעיסה.
א ו ש ר
בד"כ
אני מקנחת בקפה או תה כחלק מהעסקית ונהנת מפחזניות סנט אונורה פחזניות ממולאות קרם פטייסיר ומזוגגות בקרמל שיוצרות את הביס המושלם. ביס
בפחזניה,הקרמל נשבר ומתפוצץ בפה כמו שברי זכוכית ובפנים יש קרם וניל עשיר ומתוק.ח ל ו
ם
לסיכום, כפי שציינתי יותר מפעם אחת והמלצתי לרב חבריי ומכריי שהעסקית בהוטל מונטפיורי הכי משתלמת בת"א אם זה בבמחיר,באיכות ,תמיד טעים שם וקלאסי ומסוגנן ,בקצרה,סופר משתלם. טוב לדעת שהמקום שומר על אותה רמה גבוהה כבר שנים, מקום פופלארי, תמיד מלא והוא ממשיך לספק לנו את הסחורה. לא משנה כמה פעמים הייתי אף פעם לא נפלתי על מנה לא טעימה. השירות מקצועי והאוירה נעימה.
הוטל מונטיפיורי
מונטיפיורי 36, תל אביב
03-5646100
הארוחה העסקית מוגשת בין 12:00 -17:00 וכוללת סלסלת לחמים , מנה ראשונה , עיקרית,קפה וקינוח קטן מתוק ליד.
המחיר בעסקית נקבע לפי מחיר העיקרית שנע בין 68 ל160 שח ( המנה היקרה ביותר , סטייק עם כבד אווז לדוגמא)
ולפי הספיישלים באותו היום שבד"כ מתומחרים בבביבות ה80-90 ש"ח , סופר משתלם ואיכותי כבר אמרתי ?
תחילה מוגשים בגטים טריים (3 במספר) חמים מהתנור לצד חמאה רכה. כשישבתי על הבר ביקשתי גם פלפל חריף ששחה בשמן זית , צנצנת עם מלפפפוני קורנישון וחרדל
מנה עיקרית מהתפריט הרגיל: דניס, קרם למון גראס
זוג פילטים של דניס, קרם למון גראס עדין בטעמו, דג רך וטעים, פירה חמאתי ליד.
הבעיה היחידה שהוא מעט קטן ונגמר מהר.
אחת ממנות הדגל של המקום והוא בגדר המלצה , לא , בעצם , חובה !
מנה מושחתת לא לאלו שסופרים קלוריות או חוששים מה הרופא יגיד. צלע חזיר , בייקון ומנצ'גו
שילוב נהדר של בשר חזיר עסיסי שנעטף בגבינת מנצ'גו ובייקון מעושן,כל נגיסה הפכה אותי לבן אדם מאושר יותר. פירה חמאתי וקרמי ליד, עונג צרוף.
שילוב נהדר של בשר חזיר עסיסי שנעטף בגבינת מנצ'גו ובייקון מעושן,כל נגיסה הפכה אותי לבן אדם מאושר יותר. פירה חמאתי וקרמי ליד, עונג צרוף.
מנה עיקרית נוספת שנטעמה והפעם מהספיישלים: ראמפ סטייק ועלים רעננים
בשר מצוין , מדיום וול , סלט ירוק עם פטריות.
ספרייבס עסיסיים צרובים ומקורמלים עם דלעת ברוטב צ'ילי שיצר טעמים פיקנטיים, מעט חריפים שמשתלבים מצוין עם המתיקות של הדלעת, פשוט חגיגה של טעמים ומרקמים. הבשר פשוט נפל מהעצם והיה במרקם עסיסי ונעים ללעיסה.
א ו ש ר
לסיכום, כפי שציינתי יותר מפעם אחת והמלצתי לרב חבריי ומכריי שהעסקית בהוטל מונטפיורי הכי משתלמת בת"א אם זה בבמחיר,באיכות ,תמיד טעים שם וקלאסי ומסוגנן ,בקצרה,סופר משתלם. טוב לדעת שהמקום שומר על אותה רמה גבוהה כבר שנים, מקום פופלארי, תמיד מלא והוא ממשיך לספק לנו את הסחורה. לא משנה כמה פעמים הייתי אף פעם לא נפלתי על מנה לא טעימה. השירות מקצועי והאוירה נעימה.
הוטל מונטיפיורי
מונטיפיורי 36, תל אביב
03-5646100
קפה יפו
אנשים משיקים כוסות לחיים , אוכלים מדברים ונהנים ממנעמי החיים. חלל המסעדה גדול עם תקרות גבוהות ,שנדלרים בעלי נוכחות וקסם מפעם, פוסטרים ומודעות על הקירות הכי רטרו וחמוד, ריהוט ווילונות בצבעים עזים וחמים שמשבים למקום תחושה של בית, שמח ונעים.
התפריט מגוון ועשיר המציע שייקים מרעננים , דגים טרים , סלטים, מאפים ,פיצות דקות ועוד. בבוקר ובצהריים המקום מתפקד כבית קפה ומסעדה, עם מגוון ארוחות בוקר ומנות מהמטבח האיטלקי, חלבי ודגים והכל כשר. פתחנו את הערב בשייקים מרעננים, המלצרית המליצה על שייקים פירותיים ונענינו בחיוב לילך בחרה בשייק לימון , נענע ותפוח אדום שהיה טעים ומרווה, אני בחרתי בשייק עם אננס ויוגורט
קליל ומתקתק. בגלל שזה קיץ בחרנו במנות קלילות שיתאימו לשעת ערב: תחילה הזמנו פטריות העונה מוקפצות בשמן זית,שום עם שבבי פרמז'ן, שלל של פטריות מ3 סוגים הונחו בשפע על צלחת אובלית , מנה פשוטה וקלאסית שעושה נעים בבטן בשל הבשרניות של הפטריות , כמה פשוט ככה טעים.
המליצו לנו על הניוקי שממולא בגבינה אך כאמור התחשק לנו משהו קליל אז בחרנו ב2 מנות דגים
השקנו כוסות לחיים עם יין לבן גוורצטרמינר שהולך מצוין עם הדגים .
פתחנו עם פילה בורי מז'וז'ים ,זוג פילטים פריכים מטוגנים ובינהם כוסברה ותבלינים בסגנון מרוקאי
סוג של סנדויץ' שעשוי מדג ובאמצע יש תערובת של כוסברה, הדגש לחובבי הכוסברה כי היא מאד דומיננטית , זסט של לימון והביס מצוין.
המשכנו עם פילה מוסר על עדשים בשמנת , עגבניות מיובשות , קונפי שום ויין לבן
היו לי ספקות לגבי החיבור של העדשים עם מנת הדג אך העדשים היו במרקם רך ועדין בשל הבישול
עם השמנת ,שום והעגבניות המיובשות , תוספת מאד נעימה בפה ורגועה לצד הדג המטוגן.
זו היתה מנה טעימה אבל אני חושבת שהדג היה קליל יותר לו הוא היה נעטף בחמאה במקום הגרסה
המטוגנת.
קיבלנו עם הדגים סלט ישראלי , ובטטה צלויה עם טחינה גולמית שמאד אהבתי לנשנש ליד.
קינחנו בעוגת שוקולד חמה וגלידה הכי רטרו מתוק וחמוד.
לסיכום, המקום מנוהל ע"י עסק משפחתי ונראה גם בהתאם ,התפריט עשיר וכשר , שירות אדיב ומקסים
באוירה יפואית וכל זה מה שהופך את המקום לפינה מתוקה בסמטאות יפו והמחירים שפוים !!
מתקיימות במקום גם הופעות חיות במהלך השבוע.
קפה יפו
עולי ציון 11, תל אביב יפו
03-518-1988
יום שלישי, 25 באוגוסט 2015
עסקית בבסטה לאנשים שמעריכים איכות
הבסטה היא מסעדת שוק שחיה את השוק וממוקמת באחת הסמטאות של שוק הכרמל שם המסעדה בקלות יכול להטעות ולחשוב שמדובר על איזה דוכן בשוק פשוט וזול אבל לא כך הדבר. התפריט משתנה מדי יום ,מטבח מקומי ועונתי שמשלב גם וקלאסיקות צרפתיות. התפריט מחולק למנות בשריות, מהים ומהצומח. חלק מהמנות מוגש בצלוחיות קטנות ומתומחר בהתאם וחלק בגודל של מנות עיקרית .בבסטה לא עוסקים בצילחותים ושואו על הצלחת ,הדגש הוא על חומרי גלם איכותיים וטריים בשילוב של יד טובה באוכל הרי זה שילוב נהדר למנות מנצחות. האוירה רגועה בבסטה ולא פורמלית, מקום שמבין אוכל ועושה אותו מצוין. אוכל איכותי ומפתיע.העסקיות של הבסטה מוגשות עד 17:00 וניתן לבחור במחיר המנה העיקרית 2 צלוחיות קטנות ליד. הלחם שלהם מוגש עם גוש חמאה שאני תמיד מבקשת עוד. תחילה פתחנו בסינטה כבושה וחזרת מצוינת.
המשכנו עם כרובית עם עגבניות, מה כבר אפשר לחדש לי עם כרובית שאלתי את החברה אבל זו ענתה שבבאסטה, היא מאד טעימה ביד טובה , ואכן כך היה. הסלסה מעל היתה חריפה ובשילוב עם הטחינה יצרה מנה פשוט טעימה
יש לי חולשה לפולנטה ופה היא הגיעה במרקם גרגירי נעים עם פרמז'ן מעל. בתוספת תשלום ניתן לשדרג את המנות הראשונות ולהזמין בין היתר שיפוד לוקוס שמנמן ועסיסי שנצרב על הפלנצ'ה וקיבל את הטעמים מהגריל, היה רך מבפנים והוגש עם רוטב אסיאתי חרפרף שמאד החמיא לדג .
למנה עיקרית הזמנו קציצות כבש,יוגורט, תרד ופריקי הקציצות היו נימוחות ותבשיל הפריקי ספג את כל הטעמים והשומן מבשר הכבש, טעים.
גולת הכותרת בעיני בארוחה בבאסטה אחרי השיפוד לוקוס המופלא הוא בורקס הסרטנים במילוי עשיר של סרטנים בשרניים שנעטפו בבצק עלים שחום וקראנצ'י מבחוץ בציר סרטנים סמיך ועשיר באלכוהול . מנה מנצחת שאחזור אליה במיוחד .
לסיכום, נעים לי בבאסטה, אוירה רגועה לא פורמלית, אוכל טעים תוך שימוש בחומרי גלם טריים ויד טובה באוכל. טעים לי מאד.
הבאסטההשומר 4,תל אביב
03-516-9234
.
הירשם ל-
רשומות (Atom)