יום ראשון, 28 ביוני 2020

ההמבורגר ב- BENZ נכנס בקלות ל- TOP 5 בתל אביב

זה לא הביקור הראשון של ב-BENZ וגם לא האחרון כי ההמבורגר פה הוא אחד מה-5 הטובים בכל תל אביב בעיני. המסעדה ממוקמת בליבה הפועם של שכונת פלורנטין. קבעתי עם חבר להפגש איתו במקום אחרי העבודה, בחרנו לשתות בירה קרה וצוננת מהחבית בזמן שהמתנו להכנת ההמבורגרים שנצלו על הגריל לזמן קצר.
תפריט האוכל ב-BENZ די מצומצם, הם די ממוקדים מטרה וההמבורגר הוא במרכז. הם מכינים פה המבורגר במתכון מיוחד שלהם והתוספות מעליו מושחתות. עם כל ההתחזקות של מקומות הכשרים לאחרונה בעיר אני שמחה שיש את BENZ, כי אפשר להנות פה מהמבורגרים עם גבינה ועם בייקון, ועוד בייקון אמיתי ולא פייקון טלה. נינו בחרנו באותו דיל ארוחה, BENZ קלאסי, קציצה מבשר טרי (מיושן) שעולה על הגריל, בלחמניה רכה, איולי ברביקיו של הבנץ, רוקט , עגבניה ובצל ורוד מוחמץ. ביקשנו עם תוספת של בייקון ודאבל גבינה, גאודה וצ'דר, אם כבר מושחת שיהיה עד הסוף (: שני ההמבורגרים הגיעו במהרה לשולחן ,ראשית נתחיל שהמנות ב-BENZ מאד אסטטיות, ניכר כי הבשר בקציצה טרי ומשובח. ביקשנו בשניהם מידת עשייה מידיום וכך קיבלנו אותה, מידת עשייה מדויקת וטובה. קציצה עם בשר אדום ועסיס עם כמות שומן מדויקת. הקציצה רכה ונהדרת הונחה בין שתי לחמניות ובתוספת רוטב ברביקיו שמוכן במקום שהוסיף טעם מעושן ומתקתק, עלי אורוגולה טריים,עגבניה ובצל אדום מוחמץ. כאמור בהמבורגר הנ"ל בחרנו להוסיף בייקון ושתי גבינות, תוספות שהוגשו בנדיבות וברוחב לב, נהנינו מכל ביס וביס.
תמונת חתך להמבורגר- הכי PORN FOOD:
הצ׳יפס ב-BENZ סטנדרטי אבל עם טוויסט בתיבול,בחרנו בצ׳יפס פרובנסאל,שום ופטרוזיליה שהיה פריך וממכר,השום בו היה דומיננטי - דבר שאני מאד אוהבת,היה קשה להפסיק לנשנש ממנו והזמנו אחד נוסף ! כמו כן הזמנו מיקס צ'יפס רגיל וצ'יפס בטטה קריספי וטעים אף הוא.
לסיכום, ארוחה מצוינת בקז'ואל מתחת לבית ובאחלה מחיר.
ב-BENZ טעם הבשר בהמבורגר הוא העיקר ולא כל ההתעסקות המסביב,לראיה התפריט מצומצם ויש בו את ההמבורגרים המנצחים שהם מנות הדגל של המקום ובתמחור סביר. אחלה דרך לפתוח את הערב אחרי העבודה עם החברים או לסגור את הלילה אחרי בילוי רווי אלכוהול, טוב שיש את BENZ בשכונה !

Benz Brothers
הרב יצחק ידידיה פרנקל 4, תל אביב יפו.
טלפון: 03-612-3452
לינק לעמוד הפייסבוק של BENZ:

יום שבת, 27 ביוני 2020

מסעדת REEF , מסעדה דרוזית בעספיה המשלבת אוכל מהמטבח הדרוזי לצד מנות מהמטבח המערבי המודרני

שבת בצהריים יום יפה ואחרי שטיילנו בצפון ביקרנו במנזר מוחרקה בפינת הכרמל בו נמצאת אחת מהתצפיות היפות בארץ ובחי בר המשכנו אל מסעדת REEF שבעספיה ליד. מדובר על מסעדת טאבון ובית קפה, לחמים ובשרים בניחוח כפרי. תמצאו פה מנות מערביות, מנות מיוחדות שיוצאות מתוך טאבון ספרדי איכותי לצד מנות דרוזיות אותנטיות ופלטות בשר מטורפות.
תמונת כותרת לאתר
אוכל מדהים מהמטבח הדרוזי המסורתי למטבח המערבי המודרני. חלל המסעדה ב-REEF הוא רחב ידיים, כבר בכניסה חולפים על פני טאבון ספרדי גדול שממנו יוצאים מאפים רבים.
בתפריט סמבוסקים ענקים שיוצאים מן הטאבון, פוקאצ'ה עלי זעתר ולאבנה, מסחאן ופוקאצ'ה בשר טחון. עוד בתפריט מבחר סלטים טריים, נתחי בשר בסגנון דרוזי, מנות עיקריות כמו סטייק אנטריקוט, פילה עגל עם כבד אווז, שיפוד עם כבש, פרגית ועוד. בספיישלים -מנסף עוף, מנסף כבש, אסאדו הבית, צוואר כבש ממולא בעלי גפן ותפוח אדמה,שוק טלה וכתף טלה.
כל אלו מוגשים לצד מאכלים מהמטבח האיטלקי כמו פטוצ'יני במבחר רטבים, דגים ופירות ים.
פתחנו את הארוחה עם סלט טאבולה חמצמץ ורענן, חומוס נהדר משחתי עם גרגירי חומוס חמימים, טחינה, סלסת עגבניות, שמן זית בנדיבות וסחוג ירוק חריף. אחד החומוסים הטובים שאכלתי - כ"כ נהנתי !

חציל בטאבון עם טחינה במעטפת של טחינה סמיכה,גרגירי חומוס חמימים, צנוברים קראנצ'יים קלויים מעל ושקדים, שמן
זית בנדיבות, צ'ימיצ'ורי,סלסת עגבניות וקובה מטוגנת במילוי בשר.
היינו ארבעה אנשים והזמנו פלטה של בשר אסאדו ועוף בטאבון למנה עיקרית. מה שקיבלנו להפתעתינו הייתה פלטת בשרים ענקית שהכילה בשר וכל טוב מהמטבח הדרוזי, היינו המומים ונפעמים מצורת ההגשה , מהכמות האדירה של האוכל בפלטה שהוגשה בנדיבות והטעמים האותנטיים. פלטה שהייתה בגדר של הצגה, פלטה ענקית עם חנקן נוזלי שפיזר עשן על כל המנה בשביל ליצור את אפקט ה-WOW.
במרכז הפלטה הונח נתח גדול של בשר אסאדו נימוח ועסיסי, עוף בטאבון, ואורז עם צנוברים ושקדים קלויים לצד צלוחיות תבשילים אותנטיים וביתיים מהמטבח הדרוזי.
שיש ברק- כיסונים במילוי בשר עם רוטב יוגורט חם, עלי גפן קטנטנים וחמימים במילוי אורז:
קבב ברוטב עגבניות ובמיה והיה גם תבשיל פריקי מנחם וביתי:
קינחנו עם כנאפה שהוכנה במקום תוך כמה דקות. מנה גדולה שהספיקה לארבעתינו, כנאפה קראנצ'ית במילוי גבינה עם רוטב שעשוי ממי ורדים מתוק אך לא מדי. אהבתי שהמתיקות מאוזנת ומעודנת שהסוכר לא האפיל על הכנאפה במתיקות יתר.

בעלת המקום והשפית- לינא מגישה את המנות ברוחב לב ורואים את זה בהשקעה של כל המנות הן בנראות והן בטעמים האותנטיים.

ממליצה בחום להגיע למסעדת REEF ולהינות במסעדה ממנות אוכל גדולות ומושקעות, מפנקים מכל הלב והמקום נקי ומסודר.
מסעדת REEF
טלפון: 04-887-4322
כתובת: עספיא צמוד לתחנת המשטרה.
* לא כשר. שעות פעילות:
יום א׳: סגור.
ימים ב' - שבת מ-10:00 עד 22:00
קליק אחד ואתם באתר המסעדה: https://website--7494312669759916177163-restaurant.business.site/


Municipal מוניציפל -בר קוקטיילים חדש ושיקי שנפתח בהרצליה



שני בערב הגעתי לבר המוניציפל, בר קוקטיילים חדש, הראשון בהרצליה תחת בניין העירייה שנפתח ממש לפני הקורונה. מוניציפאל מבית קבוצת אבידן מהמובילים בחיי הלילה בתל אביב (קונסיירז', סנטרו,רום סרוויס, באבגנוש ועוד) ומשפחת הדולי פרטון- בר מיתולוגי שהיה מאחד הברים הפופולריים שעבד בהרצליה במשך 8 שנים. מדובר על בר עם תפריט קוקטיילים מקוריים וחדשניים בשילוב מנות שף.
הגעתי בערב אחרי שעות עבודה מרובות וסדנת שוקולד שלקראת 21:30 בערב כבר הרגשתי שאני צונחת עם האנרגיה. להפתעתי, ברגע שהגענו המקום ישר "הרים" לי 😉. יום שני בלילה והמקום היה מלא וכולם ישבו עם קוקטיילים שמוגשים בכוסות ייחודים וצבעוניים בקיצור אווירה 🔥.
המוניציפל בעיצוב יוקרתי וקלאסי, תקרה גבוהה וחלונות גדולים בעל אלמנטים גותיים. אל תוך עיצוב המקום ואל המיקום נמזגה שכבה של מודרנית המתאימה את המוניציפל לזמננו. הבר החדש מושקע ויפיפיה בעיצוב ייחודי, צבעוני וכ"כ live.
על התפריט אמונים שני שפים, אסף יגר ואייל מאור. מה בתפריט? צ'יפס פולנטה, פיש אנד צ'יפס, סשימי טונה אדמה, סלט קיסר, BUN BURGER , ניוקי סלק, ג'בטה במילוי פרגית עם איולי בז'יליקום, מדליון פילה בקר ועוד.
לפתיחת הערב אני בחרתי בקוקטייל Holy Dolly, ג'ין, קוביות מלון טרי, ורמוט לבן ,פלפל קאיין ומי טוניק שהיה טעים וחזק מבחינת האלכוהול, שהעלה בי חיוכים למכביר.
למנה ראשונה חלקנו טרטר טונה, 4 ברוסקטות עם איולי פטרוזיליה, בצל סגול וצ'ילי אדום. על 4 ברוסקטות קריספיות הונח טרטר טונה אדומה בתיבול טוב בדמות איולי פטרוזיליה, בצל אדום ופלפל צ'ילי קצוץ דק דק. מנה טעימה שכייף לנשנש אותה לצד הדרינק.
צ'יפס פולנטה קריספי, פולנטה מצופה בתערובת פאנקו , איולי בזיליקום, ראגו פטריות ופרמז'ן. מנה טעימה גם היא באה בול עם המשקה.
המשכנו עם קוקטיילים נוספים להעלאת המורל (: ג'ין וטוניק קלאסי ועוד אחד נוסף , שהגיעו אף הם בכוסות קוקטיילים מעוצבות, כמו כוס הגולגולת סטייל מקסיקו:
היה בא לי ביס בשרי, בקרייוינג לבשר הזמנו מדליון פילה בקר, מוגש עם קראנץ' תפוח אדמה, בצלי גריל, שום קונפי וציר בקר. מנה טובה שאהבנו. מדליון פילה הבקר הוגש במידת עשייה טובה של מידיום, הבשר נותר אדום ועסיסי. הוא הונח על ציר בקר, קונפי שום מתקתק, תפוח אדמה דרוס וקראנצ'י , בצלי גריל וברוקולי חרוכים,לא מנה שמצפים שתהייה בתפריט בבר שיקי ושמח.
לסיכום, העברנו ערב מעולה במוניצפאל, האלכוהול רם שם כמו מים, המוזיקה הייתה קצבית, האנשים יפים ומצב הרוח מצוין ומרומם. מקום מהמם - אני ממש אהבתי.
מוניציפל Municipal
רחוב בן גוריון 22, הרצליה.
טלפון: 077-8042215 Happy Hour: ימים א'-ה' - 18:00-20:00
שעות פעילות: ימים א - ש' משעה 18:00 - עד הלקוח האחרון.
קליק אחד ואתם בעמוד הפייסבוק של בר מוניצפאל: https://www.facebook.com/pg/municipalil/posts
לינק לעמוד פייסבוק: https://www.facebook.com/municipalil/
טועמת ורצה לספר לחב'רה


קפה טימותי- בית קפה שכונתי עם קפה איכותי מרחבי העולם ותפריט אוכל מגוון



אחד הדברים שהתגעגעתי אליהם בכל תקופת קורונה והישיבה בבית זה לצאת החוצה ולהפגש עם חברים בבית קפה או בבר, לשבת באוויר הפתוח ולהנות מהאווירה התל אביבית האורבנית ששם הכל קורה ממש מסביב. מתוך געגוע לכזה, נפגשתי עם חברה בקפה טימותי, על חורבות בית הקפה הורקנוס המיתולוגי בצפון תל אביב. מדובר על בית קפה שכונתי קטן וחמוד בצד הכי צפוני של אבן גבירול, ממול ככר מילאנו.
מקום מעוצב עם הרבה חללי ישיבה נוחים מוקפים בצמחיה ירוקה, עם בר מרכזי גדול אותו מתפעלים בריסטות מקצועיים שלוקחים את הקפה שתטעמו מ-א-ד ברצינות. קפה טימותי- הינו בית קפה מסוג "הגל השלישי", מושג המתאר קפה שמקורותיו איכותיים במיוחד, שהזנים השונים שלו ידועים ומפורטים, וצורת הגידול ואופן הקלייה שלו חשובים ונעשים בהקפדה, כמו גם החליטה עצמה וההגשה. בית הקפה מתכתב עם המגמות האקולוגיות בעולם כמו סחר הוגן והגנה על הסביבה.

קודם כל גולת הכותרת בקפה תימותי הוא ה-הקפה. תמצאו פה תערובות קפה מרחבי העולם, פולי קפה מאתיופיה, קוסטה ריקה, ברזיל, אינדונזיה, וקולומביה אשר נקלים בבית קלייה מקומי במיוחד עבור המקום. התערובות נחלטות בחליטה איטית ומוגשות כמשקאות קפה וגם בשילוב בתוך קוקטיילים קלאסיים, ויש גם בלנד הבית בסגנון איטלקי (קליה כהה), תערובת הבית שהם טוחנים בעצמם.

התפריט פה שכונתי ,רחב ומגוון ,שימוש בחומרי גלם מקומיים ורעננים במנות תוך הקפדה על טריות מירבית. התפריט מתאפיין בשימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים והוא מחולק לקטגוריות שיוגשו בכל שעות היום:
ארוחות בוקר, סלטים, כריכים ומנות עיקריות חמות שיוגשו בקערות (בולים).
מנות כמו מוזלי מלוח, כריכים, סלטים מושקעים, וקערות של ארוחה שלמה שמספקת את כל אבות המזון.
אני בחרתי בקפה איטלקי, italian house blend. כאמור הקפה פה טרי ומגוון. הקפה האיטלקי מאופיין בטעמים מרירים ועוצמתיים שכל אוהבי הקפה האיטלקי מכירים היטב.
בחרנו לחלוק שתי מנות:
האחת - סלט קיסר, לבבות חסה, אבוקדו, צנוניות, קרעי לחם קלויים, רוטב קיסר ופרמז'ן. סלט גדול שהכיל קרעי חסה טריים ורעננים, פרוסות אבוקדו טרי, רצועות עוף, קרעי לחם קלויים וקראנצ'ים ומעל הכל ענני פרמז'ן. יופי של סלט טרי, מזין ומרענן.
מנה שניה - כריך בשר מפורק, בשר בקר מפורק, איולי חרדל, בצל מטוגן, רוקט, עגבניות שרי צלויות. בשר בקר בבישול ארוך , בשר מפורק שנכנס לתוך ג'בטה לבנה עם איולי חרדל, בצל מטוגן במתקתקות עדינה, עלי רוקט רעננים ועגבניות שרי צלויות. כריך טעים ומשביע ויחד עם הסלט היווה השילוב המושלם.
הכריך הוגש עם פוטייטוס - פלחי תפוחי אדמה קראנצ'ים ונימוחים, ממכרים בטעמם:
קינחנו עם קראק פאי משגע, עוגת שיבולת שועל וחמאה, מוגש עם שמנת חמוצה. מה שאני אוהבת בקארק פאי זה השילוב של תועפות החמאה והסוכר שהופך את זה לקינוח טעים וממכר. נכון זה מתוק אבל לא מדי. אני תמיד אעדיף קראק פאי על פני עוגת שוקולד למשל. והשמנת החמוצה למשל שמוגשת ליד מאזנת את הטעמים בקינוח.
בקיצור, ממליצה בחום על קפה טימותי, בית קפה שכונתי נעים וכייפי עם תערובות קפה מכל העולם לצד מגוון של מנות אוכל בריאות וטעימות.
קפה טימותי
אבן גבירול 187 תל אביב.
טלפון: 03-5467869
שעות הפעילות בימים א'-ו' בשעות 07:00-23:00
בשבת 08:00-23:00
לינק לאתר הבית של קפה טימותי:
לינק לעמוד הפייסבוק:
אינסטגרם:


יום ראשון, 21 ביוני 2020

Wine & More- חינאוי בפיתה, מנות בשר על גריל וספיישלים משתנים של נתחי בשר מהאיטליז

משפחת חינאווי, מבעלי רשת חינאווי Wine & More ואנוטקה מרחיבה את פעילותה העסקית ומשיקה את חינאווי בפיתה בסניף קרליבך בתל-אביב עם גריל בר שיציע בשרים טריים ואיכותיים היישר מהקצביה הידועה במקום.
הגריל בר החדש נמצא בתוך החנות של wine & more בסניף קרליבך.
גריל בר שיציע בשרים טריים ואיכותיים היישר מהקצביה לגריל לצד אלכוהול מובחר, מבחר עשיר במיוחד של יינות, בירות ואלכוהול במחירים אטרקטיביים. ליד הפיתה, היצע רחב של משקאות אלכוהוליים איכותיים במחירים מוזלים, בירה סן מיגל שמייבאת אנוטקה, חברת הייבוא של משפחת חינאווי ב-15 ₪ בלבד ומגוון יינות מובחרים לבחירה בתמחור של 15 ₪ לכוס.


על עמדת הגריל של "חינאווי בפיתה" מופקד גרילמן דרום אמריקאי מקצועי עם תפריט מהודק ומדויק הכולל: פיתה עראייס, פיתה קבב הבית, פיתה מרגז, פיתה פרגית, פיתה מיקס פרגית ומרגז, פיתה שיפוד אנטריקוט, פיתה נתח קצבים ופיתה פילה. ב"פיתה של חינאווי" הבשר נמצא בפרונט, As Is, ללא תוספות דומיננטיות שישתלטו על הטעמים של הבשר המובחר.
בנוסף, יוצעו מנות ספיישל מתחלפות בכל שבוע, נתחים שאפשר לבחור מהקצבייה הצמודה כמו 300 גרם סינטה ב-99 ש"ח, צלעות טלה, סטייק אנטריקוט, המבורגר, אסאדו ועוד לצד ספיישלים יומיים כמו פיתה עם שיפוד פילה אנטריקוט ב-59 שקלים.

אנחנו אכלנו דואט אנטריקוט 250 גרם, סטייק עסיסי במידת עשייה של מדיום במידת עשייה מדוייקת כך שהבשר נשאר רך וצלע טלה עסיסית שנצלתה על הגריל, הייתה טעימה ועסיסית אף היא.
וכך נראה הסטייק מבפנים:
מבחינת תוספות לא תמצאו פה צ'יפס, או גימיקים אחרים. הדגש הוא על תוספות ביתיות טריות שאינן מתחכמות, אך טעימות ומושקעות: סלט מיוחד של חצילים על האש, צ'ימיצ'ורי דרום אמריקאי ביתי, טחינה טרייה במתכון בייתי סודי ועוד.
הקונספט החדש מאפשר ללקוח ליהנות מבשר טרי היישר מקצביית הפרימיום הממוקמת תחת אותה קורת גג,בה הוא הוא יוכל לבחור את המשקה האלכוהולי שחשקה נפשו וליהנות ממיטב הבשרים במקום.
בתמונה- פיקניה מעושנת פרוסה עם בצלצלי שאלוט מומחמצים וקורנישנים:
כל המנות הבשריות במקום מוצעות ב-29 ₪ בלבד, למעט מנת מיקס מרגז ופרגית, נתח קצבים ופיתה פילה המתומחרים במחיר 45 ₪ ו-59 ₪ בהתאמה.
בתמונות: פיתה עם קבב טחינה ועמבה, עראיס מושלם ופרגית עם מרגז:

הפיתות הרגילות ב-29 ש"ח מגיעות עם סלט חצילים שרופים, כרובית וטחינה-עמבה והגיעו חיש קל. מדובר על פיתות עסיסיות עם בשר שנצלה על הגריל פחמים. בשר טרי וטעים, בשר חרוך בטעמי גריל שמגיע בתוך הפיתה עם טחינה סמיכה ועמבה, וכל הסיפור הזה עובד מצוין, ישר על מיצי הקיבה. והמחיר? סופר אטרקטיבי שלא לדבר שזה בשר מאיטליז נחשב וידוע.

חינאווי בפיתה רחוב קרליבך 25, תל אביב.
שעות הפתיחה: א'-ה ' בין 11-20 יום ו'- בין 9-16.
ניתן להזמין משלוחים דרך Wolt ותן ביס.

יום רביעי, 17 ביוני 2020

ננה בדאלק- משלוח אוכל מהמטבח העיראקי האסלי

דבר אחד שהקורונה פתחה לי את הראש זה בקטע של המשלוחים. פתאום הכל נהיה נגיש לי וזמין, אם זו גלידה סיצליאנית טובה, המבורגר או אוכל ביתי לעצלניות כמוני 🙃. הפעם במוד לקובה מהמטבח העירקי הזמנתי משלוח מננה בדלאק, מסעדה ביתית הממוקמת בבאר שבע אשר עובדת במתכונת משלוחים עד לבית הלקוח כבר למעלה משנתיים.
ננה בדאלק התחילה את דרכה לפני ארבע שנים בבאר שבע על ידי חנה וגל עזרא, אמא ובת. הרעיון היה לספק אוכל עיראקי מבושל, אמיתי לשבת עבור כל חובבי המטבח העיראקי, כאלה שגדלו על האוכל וגם כאלה שסתם אוהבים.
התפריט מגוון הכולל קובות במגוון רטבים, סמבוסקים, עליי גפן ממולאים וחמוצים עיראקים.
לכל המנות קיימת גרסה טבעונית בהזמנה מראש.
בחודשיים האחרונים בעקבות הקורונה, גל הבת החליטה להביא את ננה בדאלק גם לתל אביב. נפתח פה מעין סניף שני למסעדה הביתית :). הן עובדות במתכונת משלוחים מהבית, וניתן גם להגיע לאסוף.
אכלתי סמבוסק נהדר במילוי חומוס (שזו החולשה שלי), זה הגיע עם טחינה עמבה (עירקים או לא?!)
עלי גפן ממולאים:
היה לי קשה לבחור רק קובה בטעם אחד לכן הזמנתי קובה עם במיה וקובה סלק. בכל מנת קובה היו 5 קובות גדולות במילוי בשר ברוטב סמיך וחמצמץ, קובות טריות ובטעם של בית.
המנות גדולות ומשביעות, הגיעו ארוזות ומתוקתקות.
אחלה משלוח, פינוק בניחוח ביתי לסופ"ש, בישול מכל הלב, אוכל נקי ואיכותי.
הכל היה ארוז ומסודר בצורה מושלמת, הגיע באריזות פלסטיק נוחות שניתן לשמור ולהשתמש שימוש חוזר ונוח.
ננה בדלאק - אוכל שעושה שמח בלב.
מספר הטלפון להזמנה בבאר שבע הוא - 050-3344569
מספר הטלפון להזמנה בתל אביב הוא - 053-7306541
לינק לעמוד הפייסבוק של ננה בדאלק: https://www.facebook.com/nana.bdalak
* המכירה מתקיימת בימי שלישי ושישי בבאר שבע.
הזמנות לשישי יתקבלו עד יום חמישי 🙏


כרמל - פיתות ביום המבורגרים בערב

תל אביב יא חביבי תל אביב 😉 מלאה בחידושים ובהפתעות גרגרניות שוות במיוחד. אתמול לפני ההפגנה הגעתי לכרמל והזמנתי מנה חדשה שזה המבורגר מושחת, אחרי שראיתי פרסומים ותמונות מגרות באינסטוש.  מדובר על קציצת המבורגר,200 גרם בקר טרי על גריל פחמים, גבינת צ'דר מיושנת, עלי רוקט רעננים, צ'ילי חריף מוחמץ ומיונז שום שום שחור. ההמבורגר סופר ג'וסי ורך (בסרטון רואים את המיצים הניגרים הכי Porno Food). כל הסיפור הזה הזה בלחמניה עם ההמבורגר עובד ובגדול, הקציצה עסיסית והשילוב עם האיולי שום והפלפל החריף המוחמץ שמרגישים בביס האחרון זה שוס וטעים ביותר. 
ההמבורגר הוגש עם צ'יפס אומאמי עם אבקת אצות נורי מיובשות, טעים וממכר. המבורגר חדש בא לשכונה והוא טעים בטירוף, נקודה.
פיתה כרמל
ההמבורגר מוגש בימים א - ה משעה 18:30  עד 23:00 
לעמוד של "הכרמל" בפייסבוק: 

סיורי אוכל בכפרים דרוזיים עם לין לוי

כשהבוקר מתחיל ככה עם כזה נוף 🌿 את יודעת שהולך להיות יום מדהים.

בשישי בבוקר נפגשנו עם לין עיתונאית אוכל של Y-NET ומדריכת סיורי אוכל בכפרים הדרוזיים בצפון לקבוצות אינטימיות. הכרנו דרכה מסעדות ביתיות סודיות, נכנסנו לביתן של נשים בשלניות מדהימות. הכרנו דרך העיניים שלה את האוכל של העדה, תרבות האירוח וההעצמה הנשית שקורית בחברה הדרוזית. אכלנו 15 מנות שונות שהוכנו ע"י שלוש נשים מדהימות שמבשלות שורשי,מסורתי וכ"כ נהדר, נשמנו אויר הרים צלול ונהנינו מנופים מהממים והרבה ירוק בעיניים. פתחנו בארוחת בוקר הכי מפנקת שיכולתי לחשוב עליה או לדמיין. שולחן ערוך ומלא בכל טוב ומטעמים מהעדה הדרוזית ב"חומוסיית הנוף" עם טעמים מהמטבח הדרוזי, עלי גפן ומלפוף נדירים, לאבנה סמיכה וטעימה, חומוס עם גרגירים, קובה מטוגנת במילוי בשר,תבשיל פריקי, קוסא מחשי צמחוני ועוד.





תחנה שניה בסיור - אצל אסיה חלבי דאהר בביתה שבכפר יאנוח ג'ת אשר קיבלה את פנינו בחיוך ובהתרגשות ושולחן ערוך במטעמים מהמטבח הדרו י , אירוח נדיב כיד המלך. בביתה. "עפתי" על המאפים המשולשים בסגנון פאתייר במילוי הזעתר, קישואים ממולאים בבשר, מקלובה צמחונית, עלי גפן ומלפוף, סלט עולש וחוביזה עם בצל מטוגן, תבשיל חומוס וחצילים רך וביתי, סלט טאבולה רענן ועוד. הלוואי והייתה לי קיבה נוספת 😉 לכל הטוב הזה.




מסיימים את הסיור בחצר של נוהאד ביסאן קונדוטורית מופלאה. שם שמענו את נוהאד מספרת על קצה המזלג על התרבות של העדה הדרוזית, על החיים ועל האישה הדרוזית. באמצעות חווית האירוח האותנטי בביתה הכרנו את העולם הדרוזי דרך הטעמים המיוחדים וטעמנו מכל הפינוקים המתוקים שהכינה לנו.


ההגעה לסיורים היא עצמאית, משך הסיור הוא כשלוש שעות, עלות הסיור עם לין לוי כ-220 ש"ח.
תבואו רעבים כי יש מלא אוכל טעים !
פרטים נוספים בעמוד שלה the_best_food_in_israel:
העמוד של לין לוי בפייסבוק: https://www.facebook.com/lin.urman