יום רביעי, 27 בפברואר 2019

שמבז, בר מסעדה תוסס בוייב צעיר במודיעין


והפעם אחרי העבודה קבענו להפגש ב"שמבז"-בר מסעדה ברעות מכבים. אני מודה שלי ישר עולה הקונטאציה שבמודעין והסביבה זהו איזור של משפחות מנומנם ולא איזו אטרקציה ויעד למוקד בילויים וחיי לילה סוערים. "שמבז" באו לנפץ לי את המיתוס כי הגענו בתחילת השבוע והמקום היה עמוס במשפחות עם ילדים וחב'רה צעירים שבאו לבלוס באווירה טובה ובמחירים ממש שפויים (מתי גם אצלינו בתל אביב?)

"השמבז" חגג 5 שנים כמדומני והוא ממוקם בישוב מכבים כחלק ממודיעין בתוך קאנטרי מכבים על שפת הבריכה תחת עצי הדקל במבנה עץ באווירה כפרית עם חלונות גדולים אשר משקיפים על המדשאות ועל בריכת הקאנטרי ויוצרים אווירה כפרית וחמימה. הוויב במקום צעיר ותוסס,המוזיקה טובה ואנרגטית והמטבח מגוון- אוכל טעים, המנות יפות ומושקעות לצד מגוון אלכוהול רחב ביותר.

תפריט האוכל ב"שמבז" הוא מגוון ,האוכל בנוי על קונספט הסטריט פוד, די שונה מאוכל ברים ממה שרגילים אליו בד"כ. על התפריט ב"שמבז" אמון השף חן ביבי אשר נכנס לתחום בגיל 15 אצל מאיר אדוני ומאז עסק בתחום המטבח המקצועי בארץ ובעולם. ב־2013 הקים את "שמבז" יחד עם ארבעה שותפים.

התפריט פה רחב,מדובר על שפע של מנות ממספר מטבחים בעולם. גילוי נאות, אחרי שעיינתי בתפריט קצת חששתי שהתפריט מתפזר לכל עבר ויש מצב שתהיינה נפילות עם המנות כי אין פה קו או קונספט ברור ולאחר טעימה מהמנות במקום שמחה שהתבדיתי כי האוכל היה מושקע, טרי וטעים !

אז מה בתפריט? מנות ראשונות כמו אנטיפסטי, חציל קלוי בסגנון יווני עם צזיקי, קרפצ'יו בקר, ארנצ'יני פטריות. מנות בינוניות ועוד: קסדייה עם בשר וצ'דר, ניוקי בחמאת מרווה, מק אנד צ'יז קרנוברה, קורנדוג מרגז ,עראיס , פיצות ומבחר המבורגרים מבשר אנגוס טרי לצד מגוון סלטים: סלט לאפ גאי בסנון תיאלנדי עם עוף, סלט קיסר, סלט בקר חם וסלט פטוש. חברתי בחרה לשתות בלימון נענע גרוס שהגיע בכוס גולגולת מדליקה ואני בחרתי בקוקטייל גרין דיי, רום, קיווי,סאוור ולינדמנס תפוח שהיה קליל ומתקתק והגיע בהגשה מדליקה כאשר הבקבוק הריק של הבירה-לינדמנס תפוח היה בתוך כוס הקוקטייל. הקוקטייל שילב טעמי רום, קיווי, סאוור לימוני חמצמץ ובירה למביק מסורתית בתוספת מיץ טבעי של תפוחים טריים.

בתפריט ישנן מספר מנות נשנוש אידאלי ליד הבירה במחיר אטרקטיבי,25 ש"ח: צ'יפס הבית, הום פרייז, קריספי צ'יקן, שניצלוני פילה עוף בציפוי ועוד. אנחנו בחרנו ב-קריספי וצ'יקן דונאטס רצועות עוף שהוקפצו בטמפורה, צ'ילי מתוק ביתי, שומשום ובצל ירוק. השניצלונים היו רכים מבפנים ובעלי ציפוי קראנצ'י מבחוץ ברוטב חרפרף שהתאים בול למנת פתיחה בליווי אלכוהול ליד.

היינו שלושה ובחרנו לחלוק מספר מנות פתיחה ראשונות: קרפצ'יו בקר-פרוסות פילה בקר,קרם שום, קרם אבוקדו, בלסמי מצומצם,פרמז'ן ועלי מיקרו, מוגש עם לחם. ב"שמבז" הוסיפו טוויסט למנת הקרפצ'יו הקלאסית בדמות נגיעות אבוקדו, קרם שום וענני פרמז'ן שהוסיפו טעמים נוספים ורעננים לבשר הטרי,רטבים שונים מהרוטב בלסמי המוכר ושמן הזית. * הקרפצ'יו הוגש עם חצי ג'בטה טרייה. זה היה קרפצ'יו טעים ומפתיע בטעמו ובמיוחד מפתיע במחירו (39 ש"ח).
מהמטבח האיטלקי: ארנצ'יני פטריות- כדורי ריזוטו במילוי פטריות צלויות, מוצרלה, פרמז'ן בציפוי פירורי לחם, מוגש על רוטב נפולי ופרמז'ן. ארבעה כדורי ארנצ'יני זהובים בעלי פריכות טובה ובמילוי עשיר של ריזוטו פטריות כאשר הגבינה נמסה בפנים והיה בזה ביס כל כך מנחם לשעת ערב קרה. אהבתי את רוטב העגבניות הקלאסי שהגישו לצד המנה שלרגע חשבתי שאני במסעדה איטלקית בכלל ולא בבר.
קפיצה קטנה למטבח מהמזרח התיכון עם מנה כ"כ טרנדית שחייבת להיות בתפריט: עראיס-פיתה ממולאת בקבב ביתי עולה על גריל מוגש עם טחינה, עגבניות קצוצות ופטרוזיליה. העראיס היה טעים ועסיסי, הפיתה הייתה קראנצ'ית והכילה כמות יפה של בשר בתיבול עז וטעים ובשילוב הטחינה נוצר ביס מצויין.
קפיצה קטנה למטבח האסייתי: באו באן טריאקי- לחמניית באן מאודה במילוי תבשיל בקר מפורק ברוטב טריאקי, ספייסי איולי ומלפפון חמוץ. אתחיל מזה ששמתי לב שהלוגו של "שמבז" בדמות ברווז הודפס על לחמניית הבאן שזה היה חמוד למדי. הבאן הכיל כמות יפה של בשר שפונדרה מפורק בבישול ארוך וברוטב מתקתק. על לחמניית הבאן המאודה והרכה נמרח ספייסי איולי שלא נתן מספיק פייט חריף למתקתקות הבשר,אני הייתי מוסיפה עוד פרוסות צ'ילי חריף לעקצץ קצת את הלשון.
קפיצה למטבח המקסיקני שאני כ"כ אוהבת כי אין אוכל יותר מתאים ממקסיקאני ליד הדרינקים: קסדייה- טורטיה מקמח חיטה ממולאת בגבינת צ'דר, בשר בקר, ספייסי איולי, פלפל קלוי, פריחולס ואבוקדו, מנה מעולה ! הקסדייה הייתה פריכה והכילה בשר בקר מפורק, גבינת צ'דר שנמסה בפנים, ספייסי איולי שהוסיף חריפות נהדרת למנה, פריחולס (היוש מטבח מקסיקאני) ואבוקדו. לראיה לא נותר פירור מהמנה הזו על הצלחת (:
לעיקריות הגענו כבר די מפוצצים מכל המנות הראשונות אבל היינו סקרנים לגבי ההמבורגר במקום שנאמר לי שהוא מבשר אנגוס טחון טרי אז החלטתי לחלוק את ההמבורגר עם החברה. בחרנו בספיישל לאותו הערב: BRB, שתי קציצות בשר, 120 גרם כל אחת, רצועות ספריבס טלה, פלפל חלפניו, חסה ועגבניה ורוטב צ'דר. בין שתי לחמניות רכות הונחו שתי קציצות המבורגר מבשר אנגוס טרי טחון ובינהן שתי רצועות ספריבס טלה שהיה שומני,רך וטעים בטירוף, הספריבס טלה הוסיפו טעמים חזקים של בשר כבש. עוד נכחו בלחמניה חלפניו כבוש,חסה ועגבניה ומעל הכל נטף רוטב צ'דר שכיסה את הכל, שחיתות זה פה ! את ההמבורגרים קיבלנו במידת עשייה וול דאן ומודה שזו פשלה שלי שריחפתי לרגע ולא שאלתי על מידת העשייה כי אני מעדיפה את ההמבורגר שלי במידת עשייה מידיום כך שהבשר נשאר אדום ועסיסי. לפני שנעצתי שיניים בהמבורגר המגרה ראשית הוצאנו את העצמות של הספריבס טלה מתוך ההמבורגר (שהן נשרו בקלו מהעצם) ואז נגלה בפנינו בשר עסיסי ומלא טעם שגרם לבלוטות הריר לעבוד וכבר בביס הראשון כל הרוטב נזל לכל עבר. קציצות ההמבורגר מבשר טרי היו רכות ותובלו ממש בעדינות. ספיישל המבורגר מאד מגרה ומיוחד, אחת היציאות !
שעטנו אל עבר תפריט הקינוחים: 
הקינוחים ב"שמבז" הם הוד מייד מוכנים ע"י מאי ביבי הקונדיטורית. בהמלצה של המלצרית החביבה הזמנו פרוזן צ'יז קייק,דיסקית קפואה של מוס שוקולד לבן וגבינה על בסיס שברי עוגיות לוטוס עם זילוף של קרם לוטוס ושוקולד לבן. עוגת הגבינה במרקם של מוס גבינה ושוקולד לבן עשיר, מתוק אך לא מדי עם בסיס של שברי עוגיות לוטוס הממכרות בטעמן ובזילוף קרם לוטוס מתוק וסמיך ושוקולד לבן,קינוח טעים ביותר !
בנוסף נהנינו מעוגי סופרייז, עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שיוצאת הישר מהתנור על מחבת ברזל בליווי פקאנים, נוטלה וגלידת וניל.  ראשית WOW ושנית - WOW !
על מחבת ברזל לוהטת קיבלנו עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית חמה ונימוחה שהרגע יצאה מהתנור בליוו שברי פקאנים, ובזילוף שוקולד נוטלה העשיר במתיקות וגלידת וניל מעל. מה אגיד לכן ? כולנו קפצנו ראש לתוך המחבת הלוהטת וגרפנו לנו עם הכף את כל הטוב הזה. מי ידע שכזה אושר מענג יכול להגיע במחבת? (: 
 
לסיכום, ממליצה בחום על ה"שמבז"-בר מסעדה באווירה כפרית ובוייב צעיר ותוסס. תפריט האוכל מגוון, מנות טעימות ובמחיר שפוי.
מרגישים את היד הכשרונית של השף במטבח בהוצאות מנות טעימות, לא גורמה אבל אוכל שעשוי טוב וכייפי ובשפת התוצאות -טעים!! בבר מוקרנים כל משחקי הכדורגל הגדולים במסכי ענק. לא לוותר על הקינוחים פה שמוכנים במקום !

שמבז דרך ד"ר ישראל פלד 100 מכבים-רעות * חניה בשפע. לא כשר. שעות פעילות: א'-ה' 18:00 עד אחרון הלקוחות ו'-ש' 12:00 עד אחרון לינק לאתר: http://www.shambazbar.co.il/?


יום שני, 25 בפברואר 2019

המזווה -בשרים מעושנים ונקניקים בייצור עצמי שכל פליאו ופודי חייבים להכיר


שישי האחרון בבוקר יפה ושמשי שמנו את פעמינו לפרדס חנה כי היינו במוד קרינבורי לנשנושים בשריים ופחות בקטע של בראנץ' שכולל ביצים וגבינות אז המזווה הוא הפתרון המושלם לאכול בו קליל. המזווה-בוטיק אוכל ממוקם בלב כרכור, מעדנייה כשרה שנוסדה בשנת 2014 על ידי שני שותפים,דור כהן ואור דוייב. דור למד באיטליה את אומנות ייצור הנקניקים בין סמטאות רומא שם נתקל לראשונה באומנות השרקוטרי המסורתית של איטליה ו זו הייתה אהבה ממבט ראשון. מתוך האהבה שלו לאוכל הוא החל לייצר נקניקים ובשרים מעושנים בשיטה מסורתית שעשויים מבשר בלבד ללא כל תוספות.

את השם של דור ועל המזווה שמעתי בקבוצות של פליאו ומעושנים בפייסבוק שמם יצא למרחקים על בשרים ונקניקים איכותיים שהם לא מעובדים. המזווה מתמחה בייצור ועישון בשרים ונקניקים בשיטה מסורתית, ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן וללא צבעי מאכל, פשוט בשר – מעושן, מבושל, מיובש, מיושן.

כל הבשרים במזווה עשויים מבשר טרי, איכות,ולא מעובד וללא חומרים משמרים, הבשר עובר תהליך של כבישה בת כמה ימים ללא חומרים משמרים וללא תוספות. לאחר הכבישה,הבשר עובר תהליך של עישון (חם או קר) או של סו- ויד. (סו-ויד – בישול בטמפרטורה אחידה בוואקום לאורך זמן). כך הבשר שומר על צורתו ועל צבעו, הטעם העז של הבשר נשמר ואין צורך בחומרי טעם. כל הבשרים מתאימים לתזונת הפליאו והם עשויים 100% בשר ושומן בלבד! בוויטרינה פה תמצאו מבחר בשרים: בקר, עופות וצאן טרי מיוצרים בתהליך הכנה מסורתי וייחודי בארץ ובהשראת מדינות העולם. רוסטביף – עשוי מנתח כתף ועובר אפייה בתנור עצים נפוליטני. סלמי פרח – נקרא כך בגלל צורתו, עשוי מהודו, עגל ושומן אווז. קבנוס הודו – עשוי מבשר הודו, עגל ושומן אווז.עובר תהליך של יישון, עישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית. קבנוס עגל – עשוי מבשר עגל ומשומן טלה. עובר תהליך של יישון, עישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית.
אסאדו מעושן – פשוט נתח של אסאדו נקי מעצם. חזה אווז מעושן – בתיבול של טוסקנה. עופות שלמים – עוברים תהליך של עישון חם, עסיסיים להפליא.
קונרביף – עשוי בשיטה מסורתית שמקורה בארה"ב. צלעות בקר – נתח עסיסי ושומני שעובר תהליך של עישון קר ובכך מקבל טעם עז של בשר ועשן. חזה הודו – מעושן מקורמל בסילאןמתובל בצ'ילי חריף. מעדן אווז – עשוי מחזה אווז, ירך אווז ושומן אווז שיחד עוברים תהליך של עישון חם. חזה אווז – אחד הנתחים האהובים על חובבי הז'אנר, מגיע שלם, עובר תהליך של עישון קר וסו-ויד. כתף עגל – נתח כתף שעובר תהליך של כבישה ארוכה וסו-ויד. סלמי סרוולד – עשוי מבשר עגל ושומן עגל. עובר תהליך של יישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית. סלמי אנגלי – עשוי מבשר עגל ושומן עגל. בתוספת של פלפל אנגלי טהור.
אפשר להצטייד במזווה ולקנות בשרים ונקניקים הביתה במשקל או פשוט לעצור במקום כמונו ולהנות מסנדוויץ' בשרי מושקע או להנות מפלטה מפנקת של בשרים ונקניקים בליווי חמוצים טובים. אנחנו נהנינו מפלטת בשרים עשירה שכללה 500 גרם בשר מעושן ונקניקים בייצור עצמי, שוב ללא סוכר וללא תוספים. אכלנו קונרביף – עשוי בשיטה מסורתית שמקורה בארה"ב נהדר וצלעות בקר -נתח עסיסי ושומני שעובר תהליך של עישון קר ובכך מקבל טעם עז של בשר ועשן,קר מעושן, כתף עגל–נתח כתף שעובר תהליך של כבישה ארוכה וסו-ויד,בריסקט-חזה בקר מעושן ואסאדו נקי מעצם שעברו עישון של 16 שעות. טעמי הבשר היו עדינים ולא היה שום צורך להוסיף דבר. מחיר 15 ש"ח ל100 גרם, מחיר זול למדי ביחס לנקניקים ובשרים מעושנים בייצור עצמי !
את הפלטה ליווינו עם ג'בטה טרייה וחמימה, פנכות של חרדל דיז'ון, צ'ימוצ'ורי ולימון כבוש ופלטה של ירקות טריים: עגבניה, חסה,בצל סגול,פרוסות מלפפון חמוץ, עלי גפן וכרוב ממולא:
כמו כן ניתן לקנות כריכים אשר עשויים מהבשרים המשובחים של המזווה מלחמי מחמצת הנאפים במיוחד למקום עם מגוון ממרחים של המעדנייה, ירקות טריים וחמוצים. הכריך מגיע חם ובשלושה גדלים: S – 100 גרם בשר M – 150 גרם בשר L – 200 גרם בשר
במזווה תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים למזווה הביתי,מוצרים שנאספו בקפידה מכל מדינות העולם החל מהפסטות הייחודיות של איטליה, דרך שמנים מיוחדים מספרד, זיתים מיוון ויינות בוטיק מיקבים בצרפת. כל המוצרים כשרים ואת חלקם לא ניתן להשיג במקומות אחרים בארץ אלה רק במזווה-בוטיק אוכל. כמו כן ניתן למצוא במזווה גם מוצרים המתאימים לתזונת הפליאו.

חמאות ומוצרי קוקוס,מוצרים אורגנים, ללא תוספים, 100% קוקוס, מיובאים מהפיליפינים ומסרי-לנקה: שמן קוקוס, משקאות קוקוס, חמאת קוקוס, פתיתי קוקוס וקרם קוקוס. חמאות: חמאות אורגניות ללא תוספים: חמאת אגוזי לוז, קשיו, שקדים וטחינה שחורה משומשום שחור. חומצים ומוצרי כמהין מיובאים מצרפת ואיטליה, מיוצרים מכמהין אמיתיות וטריות: שמן כמהין, מחית כמהין, קרפצ'יו כמהין, תערובות תיבול עם כמהין וממרחי כמהין. חומצים: חומץ בלסמי ממדונה שבאיטליה, מיושנים בחביות עץ אלון בין שנה למאה שנה. ניתן למצוא חומצים בטעמים,דגים משומרים מיובאים מספרד ואיטליה, עשויים במקור מדגים טריים בלבד ללא חומרים משמרים. מיוצרים בטכניקות כבישה ושימור מסורתיות ומושרים בשמן זית. פסטות המיוצרות באיטליה, ייצור בוטיק ולא תעשייתי, בין המותגים המובילים שנעשה בהם שימוש במסעדות שף מובילות בעולם: Rummo, Vinci, Taralloro, Decceco, Scotti, Molisana. חמוצים מיובאים ממספר מדינות בעולם בהתאם להתמחותן: זיתים מיוון ואיטליה, ארטישוקים מוחמצים מאיטליה ועגבניות מיובשות. יינות מיקבי בוטיק מהארץ ומהעולם, צעירים ומיושנים, כשרים, לא מבושלים, זניים או בלנדים מובחרים בעולם.

תבלינים,מגוון של תבלינים ותערובות תיבול ייחודיות, טריים ומשובחים, ללא גלוטן וללא שמנים. ממרחים עשויים מירקות טריים ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, יצרני בוטיק תוצרת הארץ. מוצרי עגבניות מוצרים המיובאים מאיטליה בתהליך שבו העגבניות נקטפות במהלך שבועיים בשנה בלבד כשהן בשיאן, וכנסות לפחיות ולבקבוקים, ללא תוספים וחומרים משמרים. 100% עגבניות איטלקיות משומרות, שלמות, חתוכות, מרוסקות, מחיות.

קפה המיוצר בבתי הקלייה הוותיקים והטובים בעולם, ניתן למצוא פולים ,קפה טחון, קפסולות. * כל מוצרי הקפה הינם לאחר בקרת איכות. במקביל למעדנייה הבשרית ישנה מעדנייה נוספת חלבית מעבר לפינה עם שלל גבינות מקומיות ומיובאות, שימורי דגים ומיני פסטות. הגבינות רובן מתוצרת הארץ אך לא רק, גבינות בוטיק ישראליות בסגנונות שונים: גבינות קשות, גבינות רכות,גבינות מעובשות, גבינות בטעמים שונים ועוד.


סיכום דבר - המזווה אחד המקומות שכל פודי, קרינבורי ופליאו חייבל הכיר. הבשרים פה מעולים ונהננו בטירוף,לפעמים כל מה שצריך זה בשר טוב,ירקות טריים ליד וחמוצים שיגרמו לנו לחייך. כל הבשרים כשרים, מתאימים לתזונת הפליאו והם עשויים 100% בשר ושומן בלבד. *הבשרים משתנים מדי שבוע, תפריט הבשרים משתנה לפי טריות הבקר המקומי.

המזווה כתובת: המושב 42 כרכור טלפון: 04-601-70-40 שעות פתיחה: א'-ה': מ-8:30 ועד 22:00 ו' וערבי חג: מ- 8:30 ועד 15:00 לינק לאתר: http://www.xn--8dbacad1c.co.il/

רשת אנגוס מתרחבת ופותחת סניף חדש ונוסף בכפר סבא


והפעם הגעתי בחמישי בערב לאנגוס כפר סבא סניף חדש ונוסף של רשת הבשרים הצפונית המשובחת "אנגוס". אז את הפוסט הבא אני מקדישה לכל חובבי ומביני הבשר. את רשת "אנגוס" אני אוהבת ומכירה מזה שנים, אכלתי כבר מספר פעמים בתל אביב ובצפון הארץ ארוחות בשרים איכותיות ומשגעות. "אנגוס" כפר סבא הוא סניף חדש אשר נפתח לפני כ-3 שבועות, זוהי המסעדה החמישית במספרה של רשת אנגוס במתחם G בכפר סבא. מדובר על מסעדת בשרים איכותית בסביבה ביתית ומשפחתית עם תפריט מגוון אשר מציע מענה לכל אוהבי הבשר והבילוי החל מהורים שרוצים שילדיהם יאכלו ארוחה טרייה ומזינה, דרך חבר'ה שרוצים לאכול תפריט המבורגרים חובק עולם, או נתחים עסיסיים ועד לזוגות שרוצים להתפנק עם סטייק טוב ויין.

,אנגוס" היא מסעדת הבית של משפחת דבאח מדיר אל אסד,בין מגדלי הבשר המקצועיים והמובילים בארץ. הרשת הוקמה ב-2010 על ידי פאדי דבאח. שלושת הסניפים הראשונים של הרשת נפתחו בצפון הארץ וב-2015 נפתח סניף הדגל ברחוב הארבעה בתל אביב. במהלך השנה האחרונה הקים הבעלים פאדי דבאח יחד עם המסעדן ואיש העסקים דוריאן קופיט את קבוצת "פרימרו" אשר בבעלותה רשת אנגוס וביירן מרקט. ההתמחות של מסעדת אנגוס היא בבשר איכותי, מקומי וטרי. כל מנות הבשר לרבות המבורגרים,נקניקיות, תבשילים וכמובן נתחי הבשר האימתניים מגיעים לצלחת היישר מהעדר הפרטי של הבעלים. דבח הפך לשם נרדף לבשר טרי ומשובח הרי שכל הבשרים שמוגשים במסעדה מגיעים בשיטת ה-FARM 2 TABLE,מהשדה לצלחת. המסעדה הציבה סטנדרט של טריות והקפדה על כל תהליך הבשר, דבר שלא קיים באף מסעדה אחרת בארץ. *אגב,רב הבקר בעדר מזן האנגוס – בקר סקוטי הידוע בעולם כולו האיכותו הגבוהה.

הסניף החדש בכפר סבא מעוצב באופן דומה לסניף הדגל מרחוב הארבעה בתל אביב. המסעדה החדשה משתרעת על פני שטח של כ-300 מ"ר,היא מחולקת לחלל פנימי עם כ 120 מקומות ישיבה ובר מרכזי רחב. למסעדה דק חיצוני הבנוי כמרפסת עם 40 מקומות ישיבה נוספים.

המסעדה שמה בפרונט את נתחי הבשר האיכותיים המגיעים מעדרים במרעה בהרי הגליל, מציע מגוון רחב של נתחים מיוחדים ומציע מגוון רחב של נתחים מיוחדים וסטייקים כחלק מהתפריט הקבוע לצד מנות ראשונות נפלאות:

כל המנות,ראשונות,ביניים ועיקריות על טהרת הבשרים כמובן עם מבחר מצומצם למדי של מנות צמחוניות. בתפריט מנות הראשונות: עראיס, נקניקיות צ'וריסו, קרפצ'יו פילה בקר, חציל קלוי, כנפיים ועוד. לצד אלו יהיו גם מנות חדשות כגון ירושלמי על הפלאנצ'ה-מעורב חלקי פנים מובחרים של בקר וטלה מוקפצים על הפלאנצ'ה ומוגשים עם טחינה,נקניקיות צ'וריסו טלה, טליאטה–רצועות דקות של וואסיו צרובות על מחבת לוהטת,מוגש עם פרמז'ן,שמן זית,לימון ועלי ארוגולה וקדירת זנב שור בבישול ארוך. בנוסף יש גם סלטים: סלט בריאות, סלט אנגוס סטייל עם חתיכות אסאדו פריכות ברוטב וינגרט חרדל וסלט עם נתחי עוף צלוי לצד כריך פילי צ'יז סטייק ,כריך סלופי ג'ו ומבחר המבורגרים מושחתים. תחילה בחרנו בקוקטיילים,APPLE MINT FIZZ, קוקטייל חמצמץ ופירותי שמבוסס על ג'יימסון בנגיעות של תפוח,נענע וג'ינג'ר,קוקטייל קליל ומרענן וגם את ה-OLD FASHIONED טוויסט לקלאסי המקורי עם שילוב של בלנטיינס 12 שנה,דבש, קוקטייל חזק מבחינה אלכוהולית.
הזמנו שתי מנות ראשונות, האחת - טליאטה,רצועות ואסיו דקות צרובות על מחבת לוהטת מוגשות עם פרמז'ן שמן זית, לימון ואורוגולה בליווי לחם הבית. על מחבת רותחת קיבלנו נתחי ואסיו טרי שזהו לב הפלדה,הנתח סיבי, לעיס ובעל טעמים עשירים אשר נחשב למעדן במטבח הארגנטינאי. נתחי הואסיו נחרכו על מחבת רוחשת קולות שזהו מראה מלבב והריחות מגרים. מעל הנתחים זולף שמן זית, לימון ופרמז'ן, מה אני אגיד לכם- מעדן האלים. השילוב הזה בין נתחי הבשר, הפרמז'ן והלימון פשוט שמיימי, מנה שאני פשוט "עפתי" עליה והתמוגגתי מאושר. המנה הוגשה עם לחם הבית ג'בטה חמה מוגשת עם סלסת עגבניות, טחינה מעושנת, חמאת שום ועשבי תבלין. ג'אבטה טרייה וחמימה שהוגשה עם פנכות של סלסת עגבניות,טחינה מעושנת וחמאת שום ועשבי תיבול טעימה במיוחד.
כמו כן נהנינו מעראיס מיקס של בשר טלה ובקר בתוך פיתה טרייה צלויה על הגריל, העראיס הכיל כמות יפה של בשר טלה ובקר עסיסיים,בשר מלא טעם. העראיס הוגש עם טחינת עמבה בטעמים מעודנים של עמבה שהשתלבו נהדר עם העראיס.
המנות הראשונות בהחלט פתחו לנו את התאבון והמשכנו למנות העיקריות, תפריט הבשרים של אנגוס הוא רחב ותמצאו בו צלעות טלה אשר מתאפיינות בבשר רך בעל אחוז שומן פנימי גבוה, פריים ריב- המלך של הסטייקים אחת מ-4 צלעות האחוריות של האנטריקוט, טומהוק-פריים ריב בחיתוך הבית סטייק גדול במיוחד המזכה את מי שמזמין אותו להיכנס להיכל התהילה של אנגוס, פורטר האוס-סינטה ופילה על העצם -קלאסיקה במיטבה, סינטה ניו יורק קאט עם העצם בטעם עשיר, פלטת בשרים מושחתת ,אנטריקוט, פילה בקר, נתח קצבים ומבחר המבורגרים מושחתים. אני בחרתי בצלעות טלה,גן עדן לקרינבורים, בשר עסיסי במיוחד עם טעמי כבש עמוקים. טעמה של המנה כשמה כן היא, צלעות הטלה היו עסיסיות ושומניות כפי שצלעות טלה שומניות בד"כ, נהנתי לאכול את סוכריות הטלה בלי סכין ומזלג, אכלתי אותן כמובן בידיים ונהנתי עד מאד.
הוא התלבט בין סטייק האנטריקוט לבין הפילה בקר ובהמלצת המלצר הוא בחר בפילה בקר לאחר שהובטח לו שהוא לא יתאכזב מהנתח פילה בקר פה באנגוס כי הוא עסיסי ורך. (אני קצת חששתי למען האמת כי מנסיון פילה בקר מדובר בנתח רזה ולא שומני ויהיה קצת קשה ללעיסה) איזה כייף שהתבדינ הבחירה הייתה מוצלחת, פילה בקר 250 גרם מבשר אנגוס מיושן ורך, נתח מובחר במיוחד,רך ונימוך, עסיסי וכמעט ללא שומן. ביקשנו אותו במידת עשייה מידיום, והמנה אכן הותקנה כהלכה וקיבלנו סטייק פילה אדום ועסיסי מבפנים רך כמו חמאה - איזו הפתעה מדהימה ! אגב - הסטייקים של אנגוס סטייקים מבשר בקר טרי מזן אנגס מובחר שמיושנים במקום. הרטבים שהוגשו עם הסטייק: צ'ימצ'ורי נהדר , שמנת פלפלים קלויים וחמאת שום ועשבי תיבול שהופיעה במערכה הראשונה לצד לחם הבית והייתה כ"כ טעימה וממכרת !
וכך פילה הבקר נראה לאחר החיתוך, אדום מבפנים,עסיסי, רך וטעים בטירוף:
לצד המנות העיקריות נהננו מפירה חמאתי, טבעות בצל הום מייד שמוכנות במקום בטמפורה נהדרת, טבעות בצל גדולות וקראנצ'יות וסלט ירוק רענן שהכיל חסה, עלי רוקט, עגבניות שרי,בצל סגול ורוטב ויניגרט.
סיימנו את ארוחת הבשרים המעולה הזו עם אספרסו כפול ובחרנו בפאי לימון ויוגורט,פאי אישי מבצק פריך עם קרם לימון ויוגורט. בסיס הפאי מבצק פריך היה רך והקרם לימון ויוגורט היה עשיר,לימוני, חמוץ אבל לא מדי, פשוט טעים ונהדר! כמו כן נהנינו מנמסיס, עוגה חמה מלאה בשוקולד מבפנים ומבחוץ עם רוטב קרמל וקרם פטייסר, מוגשת עם כדור גלידה,עוגת שוקולד עשירה שלוותה עם רוטב קרמל סמיך ועשיר,קרם פטיסייר מתוק וכדור גלידת וניל.
לסיכום,נהננו מארוחה קרניבורית באנגוס ,חומרי הגלם טריים,הבשר מובחר וברמה גבוהה ניכר כי החב'רה פה יודעים לעבוד עם בשר והשירות מעולה- ממליצה בחום! אנגוס מתחם G, כפר סבא, טל' 09-9796655 7 ימים בשבוע, 11:45 –אחרון הלקוחות לינק לאתר: www.angus.co.il