והפעם אחרי העבודה קבענו להפגש ב"שמבז"-בר מסעדה ברעות מכבים. אני מודה שלי ישר עולה הקונטאציה שבמודעין והסביבה זהו איזור של משפחות מנומנם ולא איזו אטרקציה ויעד למוקד בילויים וחיי לילה סוערים. "שמבז" באו לנפץ לי את המיתוס כי הגענו בתחילת השבוע והמקום היה עמוס במשפחות עם ילדים וחב'רה צעירים שבאו לבלוס באווירה טובה ובמחירים ממש שפויים (מתי גם אצלינו בתל אביב?)
"השמבז" חגג 5 שנים כמדומני והוא ממוקם בישוב מכבים כחלק ממודיעין בתוך קאנטרי מכבים על שפת הבריכה תחת עצי הדקל במבנה עץ באווירה כפרית עם חלונות גדולים אשר משקיפים על המדשאות ועל בריכת הקאנטרי ויוצרים אווירה כפרית וחמימה. הוויב במקום צעיר ותוסס,המוזיקה טובה ואנרגטית והמטבח מגוון- אוכל טעים, המנות יפות ומושקעות לצד מגוון אלכוהול רחב ביותר.
תפריט האוכל ב"שמבז" הוא מגוון ,האוכל בנוי על קונספט הסטריט פוד, די שונה מאוכל ברים ממה שרגילים אליו בד"כ. על התפריט ב"שמבז" אמון השף חן ביבי אשר נכנס לתחום בגיל 15 אצל מאיר אדוני ומאז עסק בתחום המטבח המקצועי בארץ ובעולם. ב־2013 הקים את "שמבז" יחד עם ארבעה שותפים.
התפריט פה רחב,מדובר על שפע של מנות ממספר מטבחים בעולם. גילוי נאות, אחרי שעיינתי בתפריט קצת חששתי שהתפריט מתפזר לכל עבר ויש מצב שתהיינה נפילות עם המנות כי אין פה קו או קונספט ברור ולאחר טעימה מהמנות במקום שמחה שהתבדיתי כי האוכל היה מושקע, טרי וטעים !
אז מה בתפריט? מנות ראשונות כמו אנטיפסטי, חציל קלוי בסגנון יווני עם צזיקי, קרפצ'יו בקר, ארנצ'יני פטריות. מנות בינוניות ועוד: קסדייה עם בשר וצ'דר, ניוקי בחמאת מרווה, מק אנד צ'יז קרנוברה, קורנדוג מרגז ,עראיס , פיצות ומבחר המבורגרים מבשר אנגוס טרי לצד מגוון סלטים: סלט לאפ גאי בסנון תיאלנדי עם עוף, סלט קיסר, סלט בקר חם וסלט פטוש. חברתי בחרה לשתות בלימון נענע גרוס שהגיע בכוס גולגולת מדליקה ואני בחרתי בקוקטייל גרין דיי, רום, קיווי,סאוור ולינדמנס תפוח שהיה קליל ומתקתק והגיע בהגשה מדליקה כאשר הבקבוק הריק של הבירה-לינדמנס תפוח היה בתוך כוס הקוקטייל. הקוקטייל שילב טעמי רום, קיווי, סאוור לימוני חמצמץ ובירה למביק מסורתית בתוספת מיץ טבעי של תפוחים טריים.
בתפריט ישנן מספר מנות נשנוש אידאלי ליד הבירה במחיר אטרקטיבי,25 ש"ח: צ'יפס הבית, הום פרייז, קריספי צ'יקן, שניצלוני פילה עוף בציפוי ועוד. אנחנו בחרנו ב-קריספי וצ'יקן דונאטס רצועות עוף שהוקפצו בטמפורה, צ'ילי מתוק ביתי, שומשום ובצל ירוק. השניצלונים היו רכים מבפנים ובעלי ציפוי קראנצ'י מבחוץ ברוטב חרפרף שהתאים בול למנת פתיחה בליווי אלכוהול ליד.
היינו שלושה ובחרנו לחלוק מספר מנות פתיחה ראשונות:
קרפצ'יו בקר-פרוסות פילה בקר,קרם שום, קרם אבוקדו, בלסמי מצומצם,פרמז'ן ועלי מיקרו, מוגש עם לחם.
ב"שמבז" הוסיפו טוויסט למנת הקרפצ'יו הקלאסית בדמות נגיעות אבוקדו, קרם שום וענני פרמז'ן שהוסיפו טעמים נוספים ורעננים לבשר הטרי,רטבים שונים מהרוטב בלסמי המוכר ושמן הזית.
* הקרפצ'יו הוגש עם חצי ג'בטה טרייה.
זה היה קרפצ'יו טעים ומפתיע בטעמו ובמיוחד מפתיע במחירו (39 ש"ח).
מהמטבח האיטלקי:
ארנצ'יני פטריות- כדורי ריזוטו במילוי פטריות צלויות, מוצרלה, פרמז'ן בציפוי פירורי לחם, מוגש על רוטב נפולי ופרמז'ן. ארבעה כדורי ארנצ'יני זהובים בעלי פריכות טובה ובמילוי עשיר של ריזוטו פטריות כאשר הגבינה נמסה בפנים והיה בזה ביס כל כך מנחם לשעת ערב קרה. אהבתי את רוטב העגבניות הקלאסי שהגישו לצד המנה שלרגע חשבתי שאני במסעדה איטלקית בכלל ולא בבר.
קפיצה קטנה למטבח מהמזרח התיכון עם מנה כ"כ טרנדית שחייבת להיות בתפריט:
עראיס-פיתה ממולאת בקבב ביתי עולה על גריל מוגש עם טחינה, עגבניות קצוצות ופטרוזיליה. העראיס היה טעים ועסיסי, הפיתה הייתה קראנצ'ית והכילה כמות יפה של בשר בתיבול עז וטעים ובשילוב הטחינה נוצר ביס מצויין.
קפיצה קטנה למטבח האסייתי:
באו באן טריאקי- לחמניית באן מאודה במילוי תבשיל בקר מפורק ברוטב טריאקי, ספייסי איולי ומלפפון חמוץ. אתחיל מזה ששמתי לב שהלוגו של "שמבז" בדמות ברווז הודפס על לחמניית הבאן שזה היה חמוד למדי. הבאן הכיל כמות יפה של בשר שפונדרה מפורק בבישול ארוך וברוטב מתקתק. על לחמניית הבאן המאודה והרכה נמרח ספייסי איולי שלא נתן מספיק פייט חריף למתקתקות הבשר,אני הייתי מוסיפה עוד פרוסות צ'ילי חריף לעקצץ קצת את הלשון.
קפיצה למטבח המקסיקני שאני כ"כ אוהבת כי אין אוכל יותר מתאים ממקסיקאני ליד הדרינקים:
קסדייה- טורטיה מקמח חיטה ממולאת בגבינת צ'דר, בשר בקר, ספייסי איולי, פלפל קלוי, פריחולס ואבוקדו, מנה מעולה ! הקסדייה הייתה פריכה והכילה בשר בקר מפורק, גבינת צ'דר שנמסה בפנים, ספייסי איולי שהוסיף חריפות נהדרת למנה, פריחולס (היוש מטבח מקסיקאני) ואבוקדו. לראיה לא נותר פירור מהמנה הזו על הצלחת (:
לעיקריות הגענו כבר די מפוצצים מכל המנות הראשונות אבל היינו סקרנים לגבי ההמבורגר במקום שנאמר לי שהוא מבשר אנגוס טחון טרי אז החלטתי לחלוק את ההמבורגר עם החברה. בחרנו בספיישל לאותו הערב:
BRB, שתי קציצות בשר, 120 גרם כל אחת, רצועות ספריבס טלה, פלפל חלפניו, חסה ועגבניה ורוטב צ'דר.
בין שתי לחמניות רכות הונחו שתי קציצות המבורגר מבשר אנגוס טרי טחון ובינהן שתי רצועות ספריבס טלה שהיה שומני,רך וטעים בטירוף, הספריבס טלה הוסיפו טעמים חזקים של בשר כבש. עוד נכחו בלחמניה חלפניו כבוש,חסה ועגבניה ומעל הכל נטף רוטב צ'דר שכיסה את הכל, שחיתות זה פה !
את ההמבורגרים קיבלנו במידת עשייה וול דאן ומודה שזו פשלה שלי שריחפתי לרגע ולא שאלתי על מידת העשייה כי אני מעדיפה את ההמבורגר שלי במידת עשייה מידיום כך שהבשר נשאר אדום ועסיסי. לפני שנעצתי שיניים בהמבורגר המגרה ראשית הוצאנו את העצמות של הספריבס טלה מתוך ההמבורגר (שהן נשרו בקלו מהעצם) ואז נגלה בפנינו בשר עסיסי ומלא טעם שגרם לבלוטות הריר לעבוד וכבר בביס הראשון כל הרוטב נזל לכל עבר. קציצות ההמבורגר מבשר טרי היו רכות ותובלו ממש בעדינות. ספיישל המבורגר מאד מגרה ומיוחד, אחת היציאות !
שעטנו אל עבר תפריט הקינוחים:
הקינוחים ב"שמבז" הם הוד מייד מוכנים ע"י מאי ביבי הקונדיטורית. בהמלצה של המלצרית החביבה הזמנו פרוזן צ'יז קייק,דיסקית קפואה של מוס שוקולד לבן וגבינה על בסיס שברי עוגיות לוטוס עם זילוף של קרם לוטוס ושוקולד לבן. עוגת הגבינה במרקם של מוס גבינה ושוקולד לבן עשיר, מתוק אך לא מדי עם בסיס של שברי עוגיות לוטוס הממכרות בטעמן ובזילוף קרם לוטוס מתוק וסמיך ושוקולד לבן,קינוח טעים ביותר !
בנוסף נהנינו מעוגי סופרייז, עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שיוצאת הישר מהתנור על מחבת ברזל בליווי פקאנים, נוטלה וגלידת וניל. ראשית WOW ושנית - WOW !
על מחבת ברזל לוהטת קיבלנו עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית חמה ונימוחה שהרגע יצאה מהתנור בליוו שברי פקאנים, ובזילוף שוקולד נוטלה העשיר במתיקות וגלידת וניל מעל. מה אגיד לכן ? כולנו קפצנו ראש לתוך המחבת הלוהטת וגרפנו לנו עם הכף את כל הטוב הזה. מי ידע שכזה אושר מענג יכול להגיע במחבת? (:
לסיכום, ממליצה בחום על ה"שמבז"-בר מסעדה באווירה כפרית ובוייב צעיר ותוסס.
תפריט האוכל מגוון, מנות טעימות ובמחיר שפוי.על מחבת ברזל לוהטת קיבלנו עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית חמה ונימוחה שהרגע יצאה מהתנור בליוו שברי פקאנים, ובזילוף שוקולד נוטלה העשיר במתיקות וגלידת וניל מעל. מה אגיד לכן ? כולנו קפצנו ראש לתוך המחבת הלוהטת וגרפנו לנו עם הכף את כל הטוב הזה. מי ידע שכזה אושר מענג יכול להגיע במחבת? (:
מרגישים את היד הכשרונית של השף במטבח בהוצאות מנות טעימות, לא גורמה אבל אוכל שעשוי טוב וכייפי ובשפת התוצאות -טעים!! בבר מוקרנים כל משחקי הכדורגל הגדולים במסכי ענק. לא לוותר על הקינוחים פה שמוכנים במקום !
שמבז
דרך ד"ר ישראל פלד 100 מכבים-רעות
* חניה בשפע.
לא כשר.
שעות פעילות:
א'-ה' 18:00 עד אחרון הלקוחות
ו'-ש' 12:00 עד אחרון
לינק לאתר: http://www.shambazbar.co.il/?