יום שלישי, 21 במאי 2019

NAGISA מסעדה כשרה עם סושי ומנות אסייתיות מצויינות באיזור תעשייה פולג בנתניה


ביום ראשון האחרון נפגשתי עם חבר מנתניה בנגיסה אחרי שהיה לי קריוויניג לסושי די רציני (: אכלתי בעבר כבר רולים של סושי בנגיסה בתל אביב וזו הפעם הראשונה שלי בסניף בנתניה. ישראלים אוהבים את המטבח האסייתי שהגיע לכאן הוא לא רק עוד טרנד חולף אלא כבר חלק משמעותי מתרבות האוכל בישראל. אז הפעם הגעתי כאמור לנגיסה הסניף בנתניה באיזור התעשייה בפולג. רשת נגיסה זו רשת סושי ומטבח אסייאתי כשר, הרשת מציעה תפריט ייחודי על טהרת הסושי ומנות ספיישל מהמטבח האסייאתי העשיר עם מנות שמותאמות לחך הישראלי תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים.
עיצוב המסעדה אלגנטי בסגנון המזרח הרחוק באווירה חמימה ונעימה. מקומות הישיבה הם בפנים בתוך חלל רחב ידיים וממוזג יש גם מקומות בחוץ ועל הבר. אפשר לקיים במקום גם אירועים סגורים עד 50 איש.
נגיסה מביאה את הטעמים, הצבעים והריחות של המטבח האסייתי. התפריט כולל מגוון רולים של סושי, מוקפצים על הווק, מנות ראשונות, קינוחים ובר אלכוהול מגוון. בין המנות בתפריט ניתן למצוא "ריינבו רול"-רול סלמון ואבוקדו עטוף בטונה אדומה, סלמון, בטטה ואבוקדו. רול ספיישל כמו "אקא טונה רול"-המכיל דניס, אבוקדו, בוטנים ושיטאקה, עטוף בטונה אדומה ומעל שבבי סלמון טמפורה בליווי ספייסי מיונז, טריאקי ובצל ירוק מעל. בנוסף ישנן קומבנציות סושי, מנות ספיישל כגון סביצ'ה דניס או טונה, סלטים ומוקפצים שכל כך פופלריים בסושיות רבות. פתחנו את הערב עם דריניקים קלילים, הוא בחר בבירה מהחבית ואני בחרתי בקוקטייל גרין ג'ין על בסיס ג'ין, מונין מלפפון, מיץ לימון, מונין שקדים ומי טוניק שהיה קליל ומרענן.
בתפריט מבחר מרקים, אגרול עוף וירקות, מיקס גיוזות, סלטים כמו סלט פפאיה עם עגבניות שרי, או סלט עם נתחי עוף / דג לבן. בנוסף ספיישל ראשונות כמו טאטאקי טונה צרובה על מצע רוטב יוזו, באן בקר-2 לחמניות באן מאודות במילוי אסאדו בבישול ארוך, סביצ'ה טונה אדומה / סביצ'ה דניס/ סביצ'ה סלמון. אנחנו בחרנו תחילה בסביצ'ה סלמון, סלמון קצוץ, אבוקדו, בצל ירוק וסגול, שמן שומשום ויוזו. מנת הסביצ'ה הייתה מעולה, המנה הוכנה מסלמון טרי שנקצץ לחתיכות קטנות ושודך לאבוקדו טרי, בצל ירוק וסגול, שמן שומשום ויוזו. היוזו הוא פרי הדר לימוני אשר נמצא בשימוש בעיקר ביפן. היוזו דומה ללימון, טעמו חמצמץ, עמוק ועשיר.


בנוסף הזמנו פיש דיש-תחתיות כרוב סיני ממולאות בדניס טמפורה, מוקפץ עם פטריות שיטאקה,בצל ומעל איולי צ'ילי בזיליקום פיקנטי ונגיעות יוזו. מנה מצוינת אשר משלבת טעמים מהמטבח האסייתי, על תחתיות של כרוב סיני הונח דג דניס טרי בטמפורה, ניכר כי הדג טרי ובשרו לבן ורך בעל ציפוי טוב של טמפורה. אל הדג שודכו פטריוית שיטאקה בשרניות מוקפצות ובצל ברוטב איולי צ'ילי בזיליקום פיקנטי ונגיעו יוזו.
מתוך התפריט הרחב של הסושי בחרנו ברול מהספיישלים: ספיישל סושי -אקא טונה רול- דניס,אבוקדו, בוטנים ושיטאקה, עטוף בטונה אדומה ומעל שבבי סלמון טמפורה בליווי ספייסי מיונז, טריאקי ובצל ירוק. רול משגע המשלב טעמים של דג דניס טרי, אבוקדו, בוטנים ופטריות שיטאקה בשרניות וכאשר הרול עצמו עטוף בטונה אדומה טרייה. מעל רול הסושי פוזרו בכמות נדיבה שבבי סלמון בטמפורה בליווי רוטב ספייסי מיונז , טריאקי ובצל ירוק. מנה מעולה שחוסלה בשניות (: עם הרול הוגשו רטבים כמו ספייסי מיונז, סויה, טריאקי,וואסבי וג'ינג'ר.
בגזרת המנות העיקריות תמצאו מבחר נודלס מוקפצים וגם פאד תאי קלאסי. מנות עיקריות אשר מוגשות עם אורז כמו נתחי בקר מוקפצים ברוטב סצ׳ואן, עוף בלימון, טפניאקי-פרגית ברוטב טריאקי, פילה סלמון ברוטב מיסו, פילה דניס ברוטב יוזו וג'ינג'ר ויש אפילו סטייק מייאבי אנטריקוט 250 גרם. אנחנו בחרנו בנתחי דג בטמפורה ברוטב קארי חרפרף שהיה יותר ממצוין. בתוך קערת חרסינה ירוקה קיבלנו נתחי דג טרי בטמפורה, כ"כ נהנתי לגלות שהדג טרי כי צבעו היה לבן בוהק ובשר הדג היה רך ומתמסר לכל ביס וביס בפה. הדג שודך לרוטב קארי חרפרף, רוטב סמיך ועשיר ובתוספת פרוסות פלפל צ'ילי אדום טרי חריף שבכלל הוסיפו את החריפות שאני כ"כ אוהבת. כי לאוכל חריף יש כל כך הרבה רבדים, זה מוסיף כל כך הרבה !

עם מנת הקארי והדגים בטמפורה קיבלנו קערת אורז שפשוט היה כייף וטעים לערבב בין רוטב הקארי העשיר והסמיך למנת האורז:

בנוסף נהנינו מפאד קפאו בשר בקר קצוץ עם בצל לבן, קישוא, חציל ובזיליקום על מצע אורז לבן בתוספת ביצת עין. פאד קפאו הוא הגרסה של האסייתים לבולונז האיטלקי. המנה מורכבת שבבסיסה אורז לבן ומעל הונחה תערובת של בשר בקר קצוץ עם בצל לבן בתיבול אסייתי חרפרף, קישואים, חציל ובזיליקום. המנה הוגשה עם ביצת עין שהותקנה כהלכה כשחלמון הביצה היה נא וברגע שחתכתי את הביצה הוא נזל מעל כל המנה וצבע את המנה בצהוב עז והוסיף טעם ומרקם נוסף למנה.
לסיכום, העברנו ערב מצוין בנגיסה באיזור התעשייה פולג שבנתניה. תפריט אסייתי רחב ומגוון, האוכל טרי, המנות גדולות ובעיקר טעים פה- מומלץ בחום !!! אפשר להנות מהטעמים של המסעדה בישיבה במקום או במשלוח ישירות עד הבית או העבודה.
שירות המשלוחים זמין בין השעות 11:00-23:00 בכל סניפי הרשת.
נגיסה מפי 5, נתניה. 077-7000333 שלוחה 9 כשר רבנות. שעות פתיחה: ראשון-רביעי: 12:00-23:00 חמישי: 12:00-24:00 שישי: 11:30-14:00 מוצש: שעה מצאת שבת-24:00 עסקיות: ראשון-חמישי: 12:00-17:00 לינק לאתר: https://nagisasushi.co.il/natanya/
ארוחות עסקיות מוגשות בימי ראשון-חמישי: 12:00-17:00


מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

יום שני, 20 במאי 2019

מסעדת פאנקי סיסיליה - בהוד השרון מתחדשת בתפריט חדש


במוצ"ש האחרון נפגשתי עם חבר בפאנקי סיסליה שבהוד השרון, זהו ביקורי השני פ וכבר כתבתי על המקום שרק נפתח. פאנקי ססיליה הינו בר מסעדה ומתחם בילוי הפרוס על פני דונם וממוקם ברחוב הראשי של הוד השרון. מקום חדש יחסית ותוסס שבא להעיר את המושבה, הדגש פה הוא על אווירה ובילוי. מעבר לאוכל הטוב והמשקאות שמוגשים פה מוצע גם תוכן תרבותי אשר שם דגש על ערבים מיוחדים שכוללים מוזיקה והופעות.

מדובר בחלל בילוי יוצא דופן ובו מספר מתחמים: בר מסעדה רחב ידיים שפונה בחלקו לחזית הרחוב, נכנסים בפנים ומגלים מקום ענק והומה אנשים. יש כאלו שישבו על הבר באווירה אינטימית וסקסית וחלקם יבחרו לשבת משפחה או חברים שבאו לחגוג בחצר הענקית:


בתפריט מנות קטנות לפתיחת שולחן לצד הדרינק כמו פלפלים חריפים צלויים בקונפי שום, טחינה עם גרגירי חומוס מתובלים וחמים, ציזיקי, עלי גפן, סלט עגבניות פרש (פיקנטי), לחם הבית מהטאבון שום אפוי ובייגלה ירושלמי. מנות ראשונות: סביצ'ה פילה לברק, קרפצ'יו פילה בקר צרוב, בוראטה- כדור מוצרלה ממולא בגבינת שמנת מוגש על מצע של קונפי שרי, סלט סלוניקי עם גבינת פטה, סלט עם גבינת חלומי, כרובית בטאבון, אספרגוס על קרם ארטישוק ירושלמי, חציל בלאדי מהטאבון עם גבינת פטה כבשים, שלל פטריות מהטאבון מבושלים בחמאה, יין לב ו טימין,מדליוני כבד אווז על חלת בריוש.
פתחנו את הערב עם שני קוקטיילים, הוא בחר ב-"ספייסי פאשן", טקילה סאוזה צ'ילי, מחית פסיפלורה ולימון, קוקטייל לאוהבי מרגריטה בגרסת פסיפלורה חרפריפה. אני בחרתי ב-''FUNKY FOREST'', בומביי ספייר ג'ין, ליקר סן ג'רמיין, קרם דה קסיס ומחית ביתית של פירות יער, ליצ'י וטימין. קוקטייל עשבוני עם טעמי פירות יער, טימין ורמיזות ליצ'י. שני הקוקטיילים היו מעולים וטעימים שפתחו לנו את הארוחה בחיוך ופתחו לנו את החך לבאות.
תחילה הזמנו שתי מנות פתיחה, האחת - קרפצ'יו פילה בקר צרוב, פרוסות פילה בקר צרוב במעטפת פולי קפה טחונים, פלפל שחור, קונפי שרי, קונפי שום שחור ולבן, שמן זית ונגיעות של בלסמי מצומצם. על צלחת אובלית קיבלנו פרוסות פילה בקר נא, אדום ועסיסי בזילוף רוטב בלסמי מצומצם, שמן זית בנדיבות, קונפי עגבניות שרי מתקתקות וקונפי שום שחור ולבן. המנה הוגשה עם טוסטונים.
מנת פתיחה נוספת - נקניקיות גוז'גוז'ה לפנתאון, נקניקיות הבית משתנות עם כרוב כבוש, חרדל וקורנישונים. שני סוגים של נקניקיות, אחת עם צ'דר והשניה בסגנון סיצליאני חריף. הנקניקיות היו טובות והוגשו עם קורינשונים, כרוב כבוש וחרדל.
בתפריט המנות העיקריות: כבדי עוף על רשת ישר מהמנגל עם בצל ועגבנייה מהגריל, כרע עוף מהטאבון, סטייק פרגית, קבב קנטינה, נתח אסאדו שומני בבישול ארוך, ניוקי עם פטריות פורטובלו,פילה מוסר ים ועוד. אנחנו הזמנו פילה מוסר ים, פילה מוסר ים מהטאבון עם ניוקי מוקפץ, שום קונפי וארטישוק אלה-רומנה מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין. מנה די נדיבה בגודלה שכללה פילה מוסר ים גדול ועסיסי שהוכן כהלכה, עור הדג היה קריספי ובשר הדג היה לבן ורך. הדג הונח על כמות נדיבה של ניוקי מוקפצים עם שום קונפי וארטישוק אלה-רומנה. כמו כן הדג לווה בקרם ארטישוק ירושלמי מתקתק בשמן כמהין.
יש לי חולשה לנתחי בשר שומניים כמו אנטריקוט ואסאדו אז היה ברור לי שלא מן הנמנע שנזמין את מנת האסאדו בתפריט. אסאדו אלביס, נתח אסאדו שומני בבישול ארוך ואורז, בשר אסאדו שומני ועסיסי שנעשה בבישול ארוך והוגש עם אורז הבית. מנה שאולי לא הצטלמה טוב ולא הכי אינסטגרמית אבל טעמה היה מצוין, הבשר היה שומני ועסיסי בתיבול טוב שפשוט נמס בפה !
בגזרת הקינוחים תמצאו פה מלבי מעודן על בסיס שמנת עם מי ורדים ורימונים טריים, בסבוסה- עוגת סולת שקדים וקוקוס בסירופ הדרים, חטיף שוקולד ופרלינה אגוזי לוז, קראמבל תפוחים, מילפיי עם קרם גבינת מסקרפונה וקונפי פירות אדומים ושוקולד קייק. אנחנו בחרנו באחרון, עוגת שוקולד בלגי עשירה בשוקולד וחמה בליווי כדר גלידת וניל ומרק שוקולד ברנדי סמיך וטעים ופרוסות תפוח קלופות. קינוח די גדול. סיום מתוק לארוחה מוצלחת.

לסיכום העברנו ערב כייפי ונעים בפאנקי ססיליה, מקום המשלב דרינק ואוכל טוב באווירה מדליקה. השירות היה אדיב , מנות האוכל הגיע די מהר. ממליצה בחום בטח אחזור שוב בקרוב (:
Funky Sisilia דרך רמתיים 54, הוד השרון. טלפון: 053-9368617 שעות פעילות: יום א'-ו' , 18:00-01:00 יום ש' , 12:00-01:00 לינק לאתר: http://funkysisilia.rest.co.il/%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98?menuId=6569251

יום ראשון, 19 במאי 2019

מאליכּ - Malik חמארה רחובותית בסגנון ים תיכוני


חמישי בערב נפגשתי עם חבר במאליכ, זהו ביקור שני שלי פה. מאליכ הוא בר מסעדה אשר ממוקם ברחוב הרצל (רחוב ראשי ומרכזי) ברחובות בוויב תוסס ואותנטי. אפשר לקרוא לו בר ואפשר לקרוא לו מסעדה, אבל בתכלס מאליכּ הוא פשוט חמארה. מקום שעושה חשק לשבת עם החברים, להזמין דרינק אחרי דרינק ולנשנש מה שבא טוב. מקום לסגור בו את היום או להתחיל בו את הסופ"ש.

סגנון המקום מבחינת אווירה ואוכל הוא עסלי בהשפעות ים תיכוניות. התפריט כולל מנות בלאדיות בסגנון בלקני, טורקי וערבי, מנות שיירינג צבעוניות לצד אלכוהול משובח וקוקטיילים שווים בהתאם לרוח המקום במחירים נגישים. כשמאליכ רק נפתח בקיץ שעבר המטבח שילב טעמים ממטבחים שונים בעולם, היו בו מנות מהמטבח הים תיכוני, בלקני ואף גם מנות מהמטבח האסייתי. נראה כי היום במאליכ יישרו קו ובנו תפריט חדש שהוא ים תיכוני בלבד.

במאליכ אפשר לשבת בחוץ באוויר הפתוח או ישיבה בתוך חלל המסעדה אשר ממוזג ודיי מרווח עם מקומות ישיבה על הבר עם כסאות גבוהים לצד ספות מפנקות בעיצוב אתנטי ומוזיקה מהעולם. האוכל במאליכ מוכן במקום בסגנון אסלי -בלאדי-ים תיכוני. אז מה בעצם בתפריט? מנות קטנות שמגיעות עם חלה: טחינה לבנה וסחוג, לאבנה סומק, צלחת חריפים ועוד. מנות ראשונות: בטטה בתנור אבן, צ'יפס מתובל , ברולה מטבוחה, כדורי פלאפל וסלט עלים, קרפצ'יו חצילים ומבחר סלטים. מנות בין לבין: קרפצ'יו בקר , חציל קלוי, פיצה עסלית, קדאיף גבינות מלוחות, דגים וצ'יפס , מינוט סטייק. עיקריות: לחמע'גון, המבורגר עם צד'ר וצ'יפוטלה, סלופי ג'ו ברוטב עגבניות בפראנה, שווארמה בקר על פרוסת חלה, שניצל וסנדוויץ' טבעוני. תחילה הזמנתי קוקטייל מתוך תפריט הקוקטיילים תוצרת הבית בשם מאליכ אקספרס, ערק, ג'ין ופסיפלורה, קוקטייל מתקתק, טעים ומרענן שפתח לי את הערב עם חיוך.

כאמור המנות במאליכ הן בסגנון SHARING אז בחרנו מספר מנות ואט אט הגיעו למרכז השולחן. פתחנו את הארוחה עם פוקאצ'ה,שמן זית פוקאצ'ה בעבודת יד שהוכנה בתנור אבן. פוקאצ'ה טרייה וחמימה שנמשחה בשזמן זית ויצאה זה הרגע מהטאבון בליווי פנכה עם זיתים וקולי עגבניות. בנוסף הזמנו מספר מנות ראשונות לחלוקה: בטטה בתנור אבן עם פטה מגוררת מעל ונגיעות פסטו זעתר, שני פלחים של בטטה בתנור הוגשו על קרש עגול מעץ בליווי גבינת פטה מגוררת ונגיעות פסטו זעתר, מנה פשוטה וטעימה.


המשכנו עם מנה מצוינת ומיוחדת - ברולה מטבוחה מרוקאית, גבינה יוונית, זעתר ישראלי וקראסט סוכר. אינטרפטציה לקינוח ברולה מתוק והפעם במאליכ הכינו נוסח ברולה משלהם בדמות מטבוחה מרוקאית מעגבניות מבושלות חרפרפות בשילוב גבינה יוונית ובקראסט סוכר. מעל השקשוקה הייתה שכבת קרמל קראנצ'ית מתפרצת בפה. בכל ביס מרגישים את משחק הטעמים בין המתוק, למלוח ולמעט החריף. מנה מצוינת !

ע"פ המלצתה החמה (ובצדק!) של המלצרית החביבה המשכנו עם מנה שהתגלתה כמנה הטובה של הערב - קדאיף גבינות מלוחות, ריקוטה, פטה,שיערות קדאיף בחמאה וסלט עלים ועגבניות. בד"כ אנחנו רגילים לכנאפה מתוקה עם שיערות קדאיף, הפעם במאליכ אכלנו את המנה הזו באינטרנפציה מלוחה. בתוך מחבת ממתכת קיבלנו שיערות קדאיף בחמאה שהיו קראנצ'יות וזהובות למראה במילוי גבינות מלוחות וסלט רענן של עלים,עגבניות ועלי בזילקום טריים.

כמו כן הזמנו חציל קלוי - חציל על הגריל, סלט צבעוני, ביצה מפוררת וטחינה. סוג של סביח מפורק אבל במקום בפיתה הוא הוגש על צלחת ! על צלחת עגולה קיבלנו מניפת חציל שנקלה על הגריל והיה רך מאד וטעים. מעל החציל הוגש סלט ירקות קצוץ בתיבול טוב, טחינה סמיכה וטעימה וביצה מפוררת. בנוסף הזמנו סלט שרי צבעוני בבישול ארוך, עלים, בצל סגול, קולי עגבניות, גבינה של המאליכ וברוסקטות. סלט קליל וטעים של עגבניות שרי בבישול ארוך שטעמן היה מתקתק בשילוב נהדר עם הגבינה שמכינים במאליק שהיא גבינת ריקוטה. (שאפו למאליכ שמכינים את הגבינה במקום !) הסלט הוגש עם נגיעות של קולי עגבניות ,זיתי קלמטה ועלי בזיליקום טריים.


בגזרת העיקריות בחרנו בלחמעג'ון מאפה בשר ערבי, מיקס עלים, בצל, סומק, אריסה וטחינה. מאפה עם בשר טחון עסיסי בתיבול מזרחי טוב עם מיקס עלי רוקט טריים ורעננים מעל. בנוסף בצל וסומק שזה שידוך משמיים שמעניק חמיצות טובה ואריסה חרפריפה שנותנת את הטעם הנוסף למנה וטחינה. כמו כן הזמנו שניצל על חלה (כי הייתי במוד כזה לשניצל !!!) צמד שניצלים, סלט ירקות ועלים בטחינה, פלפל חריף מוגש על פרוסת חלה. זוג שניצלים מטוגנים וקראנצ'ים שהונחו על פרוסת חלה בגריל (שהייתה מיותרת בעיני) ומעל השניצלים זולפה טחינה בנדיבות וסלט טרי, צבעוני וטעים. אפשר לאמר שהסלט הטרי והמרענן גנב את כל ההצגה במנה, מנה סופר ישראלית, פרשית והכי ביתית שיש !


סיימנו את הערב עם אספרסו קצר לצד עוגת גבינה וכדור גלידה פיסטוק. לדעתי היה אפשר לשים את כדור הגלידה בצלוחית ליד העוגת גבינה, כי הוא היה גדול ביחס לעוגה.


לסיכום, העברנו אחלה ערב במאליכ, מנות טעימות ומגוונות וקוקטיילים שווים שהולכים טוב לצד האוכל במחיר משתלם והכל בוייב צעיר ובאווירה שמחה. המנות בגודל ביניים ובתמחור סביר.

מאליכּ - Malik הרצל 213 רחובות. 072-3922135 ראשון-חמישי 1:00-17:00 שישי-שבת 2:00-11:00 לא כשר. לינק לפייסבוק: https://www.facebook.com/MalikRehovot/


יום רביעי, 8 במאי 2019

בראנץ' במסעדת L28 - פלטפורמה קולינרית לשפים מתחלפים


L28 מסעדה אשר נותנת במה לשפים צעירים ומוכשרים ע"י החלפת שף המקום בכל חצי שנה. כל שף בתורו יציג תפריט מקורי משלו/ה ויהפכו את החוויה במקום לכזו המבוססת על האינטרפטציה האישית שלהם. מסעדת L28 תכנית האצה לשפים יזמיים בעלי תפיסת עולם קולינרית חדשנית ותכנית חממה חדשה המעניקה פרשנות יצירתית וחדשה למה שאנו מכנים "מטבח ישראלי" המסעדה ממוקמת ברחוב לילנבלום 28,מוקד לחיי לילה וקולינריה תוססים.
חלל המסעדה רחב ידיים, המקום מואר ומזמין. העיצוב אורבני ומרשים -מהתקרה הגבוהה תלויים גופי תאורה פלורסנטיים והמטבח פתוח ואפשר לראות את כל המתרחש ב-LIVE. השפית הראשונה שנבחרה להוביל את המטבח בL28 היא שולי וימר אשר עבדה שש שנים בריבר קפה- מוסד קולינרי איטלקי בלונדון. שולי משלבת בתפריט שלה מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי ונגיעות מהמטבח הגלילי. התפריט מקורי תוך שימוש בחומרי גלם שמגיעים ממגדלים מקומיים תוצרת ישראלית. הפרוייקט הקולינרי הנ"ל בייעוץ מקצועי ובהדרכתם של האחים ירזין המנוסים (קפה איטליה, מגזינו ועוד).
הגענו לבראנץ' שהתקיים חד פעמית באמצע השבוע ביום חול ביום הבחירות. השפית הראשונה שנבחרה כאמור היא שולי וימר ,תפריט אשר מבוסס על טריות ועונתיות. לצד התפריט מוגשים קוקטיילים ויינות ישראליים מקומיים. בחרנו בשקשוקה ירוקה, אספרגוס, תרד, זעתר, זוקיני, גבינת עיזים. מנה לא גדולה במיוחד אבל מאד טעימה ומיויחדת. בתוך מחבת מתכת קיבלנו שקשוקה ירוקה במרקם קטיפתי בצבע ירוק, בוהק ומגרה. מבחינת הטעמים המנה הייתה מאוזנת ומעודנת, מנה לא עזת טעם ויש בה מן שקט שברירי כזה. המנה הגיעה עם שתי פרוסות לחם קטנות וקערית עם סלט ירוק טרי ורענן. כמו כן הזמנו ספיישל היום,סקוטיש אגז, ביצה סקוטית עטופה בבשר מרגז בקר, סלט עגבניות חרפרף וטחינה. פעם ראשונה שנתקלתי בביצוע למנה הזו בכלל בארץ. ביצה סקוטית היא מאכל בריטי, המכיל ביצה קשה עטופה בבשר טחון ומצופה בפירורי לחם, מטוגנת או אפויה. הביצוע כאן טוב עם טוויסט ישראלי שהבשר הטחון היה מנקניקיות מרגז חרפריפות. חלמון הביצה הותקן כהלכה והוא היה מעט נוזלי. הביצים לוו בסלט עגבניות חרפרף וטחינה, הרי שאין יותר ישראלי מטחינה וסלט מרענן ליד.
קינחנו עם בריוש פרנץ' טוסט, פירות הדר, נענע, דבש, יוגורט כבשים, עלי ורדים. קינוח קליל, ציפיתי שיהיה הרבה יותר מושחת, עשיר וטעים. במנה הזו פחות אהבתי את היד העדינה של השפית, רציתי להרגיש טעמים רבים יותר במנה שתסעיר לי את החך. פירות ההדר והיוגורט נתנו ניגוד למתיקות ולמען האמת לא הרגשתי מתיקות בכלל וזה היה חסר לי.
All in all היה טעים, המנות לא גדולות (ביקשנו עוד לחם וקיבלנו בכייף), אוכל יצירתי וטעים. L28  לילנבלום 28 תל אביב. 03-9003560 לינק לאתר: https://l28.co.il/he
שעות פתיחה: בראנץ': שישי-שבת 9:00-15:00 צהריים: ראשון-חמישי 12:00-15:00 ערב: ראשון-חמישי 19:00-23:00 שישי-שבת- 18:30-23:30

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/