יום רביעי, 27 ביולי 2016

תפריט ספיישל פירות ים ימי שלישי בOGGIES * המקום נסגר *


שוק לוינסקי ופלורנטין הפכו לא מכבר למתחם קולינרי מסעיר אז כן יש עדיין את חנויות הבדים,ביגוד לסיטונאים, דוכני התבלינים, המעדניות,מכולות שכונתיות,בורקסים ושאר מאכלים מסורתיים ויש גם את השוק שצומח ומתפתח בכל יום עם חמארות וברים עם אוכל שמתבססים על חומרי גלם הטריים היישר מהשוק. סוף סוף יש גם לפודיז,נהנתנים גרגרניים כמוני שלא אוכלים כשר-מסעדה עם מנות אמריקאיות שמספקת את הסקרנות והרעב למשהו שונה, מושחת ומיוחד. בOggis חלל תעשייתי אורבני עם בר קטן עם אלכוהול ותפריט של דיינר אמריקאי, לדעתי המילה דיינר פחות מתאימה כי האוכל פה הרבה מעבר מבחינת איכות ודיוק בטעמים. לגיל כהן השף יש את הטאצ' המיוחד הזה שכל מנה שהוא מוציא היא פשוט טעימה ונדירה,כל מנה פשוט פוגעת בול. אופן ההגשה של המנות בפשטות כובשת,עיצוב מזמין ומגרה של הגשת האוכל, אוכל נפלא שמדבר בשקט בלי צילחותים מטורפים ומתייפיפים הטעמים הם אלו שקובעים בשורה התחתונה וגורמים לי לפקוד את המקום לעתים מאד קרובות. בOGGIES החלו מסורת של פירות ים בימי שלישי 'Province Tuesday' -הכל טרי ונקנה ביפו. ברגע שזה נודע לי הייתי חייבת להתייצב על המשמר (זה גם ככה מתחת לבית שלי,כייף גדול). הגעתי מיד אחרי העבודה והתרעננתי עם ברד מלון וודקה צונן ומרענן.

יש לי חולשה לקלמארי מטוגן ,זה ודרינק בסוף היום יהפכו אותי למאושרת בנשים, הזמנתי קלאמרי מטוגן עם רוטב צ'יפוטלה בצד. מנה מטוגנת עם רוטב חרפרף מצוין, אחלה נשנוש לתחילת הערב.

המשכתי עם גראטן תירס עם סקאלופ, גראטן טבעוני (אין בו תוספת חמאה ופרמז'ן). סקאלופ (טרי) שמנמנן שנצרב על הגריל הונח במרכז הקערה עם סוג של פולנטה/מחית תירס מתקתקה עם חתיכות חרפרפות קלות של בצלי שאלוט ועירית שנצלתה קלות והוסיפה טעם דומיננטי למנה.

בהמלצת השף אכלתי שרימפס בורגר עם רוטב טרטר מעל וצ'יפס,בורגר עסיסי שעשוי בחלקו משרימפס קצוצים ושרימפסים חתוכים גס. היה כייף להרגיש צ'אנקים של שרימפס בכל ביס,טעם מובהק של שרימפסים בגריל בליווי רוטב טרטר מעולה בתוך לחמניה אווירירת. מנה פשוט מדהימה, לא הפסקתי להתפעל כמה טעים וזה פשוט חוסל תוך מס' דקות. שאפו לגיל השף- מנה נדירה בעיני ! 

מנה נוספת שמכבבת בתפריט הספיישלים בימי שלישי - סנדוויץ' סרטנים שהגיע עם רוטב טרטר מעולה, חסה אלון ועגבניה. מי שאוהב  סרטנים מתמכר לטעם ולניחוח מהים (שתמיד מעלה זכרונות מחופשה קסומה בים תכול במקום  far far away .האוירה במקום כ"כ משוחררת באוירה חמה וביתית אז גם שאני יושבת על הבר אני נהנת לי ממשקה אלכוהולי צונן ולקשקש עם הצוות במקום (על אוכל נו מה?!) ונהנת מקוקטייל עם אבטיח, על בסיס וודקה, אייס T וטריפל סק (ליקר תפוזים). קוקטייל מרענן שמכריז שהקיץ זה כאן ועכשיו.

כאמור ימי שלישי הם ספיישל פירות ים (הכל טרי נקנה ביפו) עוד בתפריט הקבוע -מנות מושחתות מהמטבח האמריקאי,כמו מבחר נקניקיות, המבורגרים,ירקות מטוגנים, כריכים כמו BLT, קורנביף וסלופי ג'ו (הכל אגב נעשה במקום כולל הרטבים שהוגשו לשולחן,קטשופ נדיר ורוטב ברביקיו) פלטות נקניקים ודגים, צ'יפס שמוכן במקום (עזבו אתכם מכל הקפואים הפארשים) וצ'יפס משורש היוקה. הכל מוגש על נייר בצורה פשוטה, נקייה מזמינה .מאחר ואני די הרבה פה (זה מתחת לבית שלי כ"כ טעים ובמחיר שפוי) שריכזתי את שאר הדברים שטעמתי במס' הזדמנויות שונות. ראשית אתחיל עם סלופי ג'ו, בשר בבישול ארוך , ברביקיו , מוגש בלחמנית המבורגר. לחמניה אוורירית עם בשר טחון ורוטב ברביקיו שנעשה במקום-פשוט טעים.

צ'יפס יוקה, צ'יפס מיוחד ללא ספק ,פריך ונהדר.

סנדוויץ' קורנביף ,150 ג' קורנביף ביישון ביתי, בצל עגבניה, חסה, גבינת צ'דר, חרדל ומיונז בלחם אחיד. אחד הסנדוויצ'ים המושחתים והטעימים עם קורנביף ביישון ביתי והצ'דר מעליו,שוב, אני נהפכתי למעריצה של השף גיל כהן, כל מנה מדוייקת בטעמה. 

וכך זה נראה מבפנים : 

פטריות צרובות בגריל, לכאורה להתפרש כעוד מנה נדושה ובנאלית , אך פה היא מדויקת בטעמה. מבחר פטריות בשרניות בגריל, עסיסיות עם עשבי תיבול (לרגיע ניתן להתבלבל ולחשוב שמדובר על בשר) מנה צמחונית סופר טעימה.

סלט קיסר, רוטב קיסר קלאסי,פרמז'ן,קרוטונים ונתחי אנשובי, כבר אכלתי בהרבה מקומות סלט קיסר, המרכיבים די פשוטים וברורים אך משום מה התוצאה לא בהכרח  טובה. נכון, זה כולה סלט ואני כולי בהתלהבות אבל מה שמגיע מגיע ,זה אחד הסלטים הטובים שאכלתי בזכות הרוטב הנהדר, עלי חסה טריים ורעננים ופילטים של אנשובי שפוזרו מעל. מושלם!

OGGIES, מזללה אורבנית עם תפריט אוכל מתוחכם באווירה נעימה ומשוחררת, האוכל מדהים והאווירה במקום ביתית וסחבקית עם שירות חם וחיוך קבוע. זה נהפך למקום קבוע שאני מגיעה אליו היישר מהעבודה כי אני כ"כ אוהבת את האוכל פה, הכל טעים ומדויק.


OGGIES
 
מרחביה 4 תל אביב 

03-5168244


יום שני, 25 ביולי 2016

מהפך חברתי וקולינרי ב- pasta e via באבן גבירול, פסטה טעימה במחירים שווים לכל כיס


כולנו מחפשים דרכים זולות לאכול צהרים במחיר סביר ולא קריעה ל-pasta e via יש את התשובות ולהם הפתרונות -מהפך חברתי קולינרי לאכול טוב ובמחיר סביר שלא יקרע את הכיס. מהפיכה חברתית זה כבר כאן,על אבן גבירול פינת ז'בוטניסקי (רחוב שוקק חיים אשר מציע אין סוף אפשריות של אוכל החל ממסעדות,דוכני אוכל וברים ולא תמיד כזה זול) לpasta e via ישנם מס' מקומות על הבר ועוד מקומות ישיבה ברחבה החיצונית בחוץ על הרחוב, את ההזמנה מבצעים בקופה וממתינים מול המטבח ותוך דקות קצרות המנה מוכנה. אז שחושבים על ארוחה משתלמת חושבים על pasta e via של ג'ורג'יו סופינו מפסטה מיה, ארוחה מזינה החל מ20 ש"ח,תפריט פסטות רחב עם רטבים צמחונים וטבעוניים במחירים זולים, ממש פה בלב ליבה של תל אביב. מהפיכת המחירים תקפה גם על האלכוהול, בירה מהחבית ב10 ש"ח, יין ב15 ש"ח וקינוחים קטנים במחירים נגישים. האמת שהגעתי למקום קצת סקפטית והרמתי גבה כי חשבתי שלנוכח המחיר אקבל אוכל באיכות נחותה אבל איזו הפתעה נעימה וטעימה חיכתה לי. pasta e via מהרשת של פסטה מיה מציעה פסטה איכותית (שמיוצרת בפס ייחודי למקום) במחירים נמוכים (דבר שהופך את זה לנגיש יותר). תפריט עם  מבחדר סוגים של פסטות (פסטה ארוכה, חונקי כמרים,רביולי עם מסקרפונה, פסטה ללא גלוטן,פסטה מקמח מלא,פסטה טבעונית ועוד) עם מגוון רטבים ואפשרויות להוסיף למנה גבינות וירקות למינהם. 

תחילה הזמנו 2 סלטים לנשנוש  בזמן שמכינים את מנות הפסטה. בחרנו בסלט פנצנלה, עגבניות, מלפפונים, בצל,זיתים וקרוטנים (19 ש"ח) וסלט גינה,חסה, עלי בייבי, עגבניות ובצל ברוטב וינגרט (25 ש"ח) שני הסלטים היו עם ירקות טריים, סלט מרענן וקייצי עם רוטב וינגרט חמצמץ בתיבול טוב, אחלה התחלה.


בסקשן העיקריות, הזמנו פסטות ( הרי לשם זה נתכנסנו כאן לכבוד מנת פסטה -מלכת הפחמימות) חברתי בחרה בפסטה קרנבורה טונה,שמנת,טונה פרמג'ינו וחלמון ביצה. מנה טעימה ומיוחדת כי אני רגילה לחשוב על קרנבונרה עם בשר (בייקון או אווז) וכן הבחירה בטונה היתה מעניינת. (39 ש"ח). אני בחרתי בפסטה (פסטה בומבטי) ברוטב אליו אוליו,שמן זית,שום, בצל מטוגן, שבבי צ'ילי חריף ובזילקום. מנה טעימה עם נוכחות דומיננטית של בזליקום שהעשירה את הרוטב והטעמים במנה ובשילוב פרמז'ן מעל פשוט נהדר ומשביע. (29 ש"ח)

קינחנו בטירמיסו מתוק במרקם אוורירי, קליל וטעים (15 ש"ח)

לסיכום, אם חשקה נפשכם בארוחה מזינה טעימה ובמחיר נמוך pasta e via היא התשובה,פסטות טריות וטבעוניות שמיוצרות במיוחד למקום, פסטה במחיר שווה לכל נפש ! 


Pasta e via

אבן גבירול 142 תל אביב

03-6296299


יום ראשון, 24 ביולי 2016

דומיניק קיטשן בר,בראסרי כשר ואלגנט


דומיניק קיטשן בר,מסעדה אלגנטית במרכז העסקים שברמת גן (מתחם הבורסה שופע מגדלים רבים מקומות המאכלסים עשרות משרדים) בניצוחו של השף גיא צרפתי מציעה תפריט כשר ועשיר בטאפסים, ברוסקטות עסיסיות עם טופינג שונים,סלטים טריים,מנות פסטות,בשרים,דגים ועוד. דומיניק קיטשן בר מבית היוצר של קונדטוריית דומיניק הידועה בר"ג. מקום אידאלי לשומרי הכשרות שחושקים באוכל טוב,מנות קלאסיות בביסטרו אלגנטי, אוכל עדכני, טעים ומעניין. לא סתם המילה בר מופיעה בשם כי יש גם בר מפנק במקום עם תפריט יינות וקוקטיילים צוננים. האווירה רומנטית במקום, התאורה עמומה, המלצרים לבביים ומאד שירותים ומסבירים את כל הדקויות במנות בתפריט המסעדה.פתחנו את הערב עם קוקטייל מרמלד'ס, וודקה ליקר קוקוס, פסיפלורה וראשן עם מרמלדות (מעשה ידיו של דומיניק) קוקטייל מרענן ומתקתק בזכות המרמלדות,מתוק, קליל וממש מיוחד. נשנשנו מלחם הבית, סלסלה עם לחם אגוזים קראנצ'י, תפוח ואווירירי ( צריך לראות בLIVE בכדי להבין כמה הוא מדהים וקראנצ'י !) הלחם היישר מהמאפיה שלהם (דומיניק קונדטוריה ומאפיה צרפתית) מגיע עם שלושה מטבלים: סחוג, טחינה וסלסלת עגבניות. פתיחה מרשימה ללא ספק.


המנות מצולחתות באלגנטיות נעימה בדיוק כמו המסעדה, התחלנו עם ברוסקטה עם סינטה כבושה, עגבניות לחות, ארטישוק ירושלמי, איולי אריסה. הברוסקטה נמרחה בעריסה ביתית חריפה קלות, ועליה הונחו רצועות סינטה כבושה עם סלטון מירקות טריים בתיבול לימוני  חמוץ, מרענן וטעים. אפרטיף מצוין שנזלל חיש קל. כמו כן הזמנו סביצ'ה טונה אדומה,חתיכות נאות של דג בשילוב עם שזיפים וירקות טריים שמתאימים לטעמו המעודן של הדג.


המשכנו לעיקריות, בהמלצת המלצרית החביבה הזמנו סלמון צרוב, ניוקי פטריות יער ואפונת גינה. סלמון עסיסי ורך-כמו לנגוס בחמאה שהונח במרכז הצלחת על ניוקי פטריות ברוטב עשיר וסמיך עם אפונה שהעניקה קראנצ'יות לכל ביס וביס. חברתי בחרה בקונפי ברווז,גזרים צבעונים, בצלי שאלוט, תפו"א שבורים. ירקות הצלויים שליוו את הבשר היו מצוינים ומזוגגים בבלסמי במן מתיקות כזו נעימה שהעניק צבע משגע לברווז ולירקות,ציפיתי שהברווז יהיה שומני יותר ועסיסי.


קינחנו עם פלטת מתוקים ישראלית וכשרה, את כל הקינוחים דומיניק מכין בעצמו בביסטרו: ריבועי חלבה, מקלות שוקולד מריר עם אגוזי לוז,מיני קרם ברולה,מוס שוקולד עשיר ומרמלדות מתוקות. בהחלט סיום מתוק ואלגנטי.



היה נפלא בדומיניק קיטשן בר,נהננו מהאוכל עם מבחר מגוון של מנות ונהננו אף מהאוירה האלגנטית המעודנת במקום והשירות לבבי.
המסעדה כשרה.

דומיניק קיטשן בר

החליזון 5 רמת גן

053-9383631


יום רביעי, 20 ביולי 2016

פפיטו, בר שכונתי בבוגרשוב עם תפריט אוכל משובח


פפיטו, בר מסעדה שכונתי,אינטימי וקוזיי שנפתח ע"י שני חברים דרור ודודי, בר שכונתי עם קהל לקוחות קבוע כמו בשיר:   Sometimes you want to go where everbody knows your name. הבר ממוקם בחלקו המערבי של רחוב בוגרשוב (החלק שקרוב לים) רחוב מרכזי ותוסס, בר שכונתי שהוא כמו בית, באווירה קלילה ומשוחררת, להעביר ערב בכייף עם החברים על בירה טובה מהחבית ואוכל טוב. המקום מעוצב בפשטות ובחמימות ביתית, עם בר ישיבה ארוך, שולחנות מעץ גדולים בפנים ובחוץ, מסכי טלוויזיה שמשדרים ספורט, דיספליי של בקבוקי אלכוהול, מבחר עשיר של בירות מהחבית או בבקבוק, תפריט אוכל בהחלט מכובד לבר -הבעלים חובבי אוכל אירופאי וזה ניכר בתפריט מנות כמו הרינג וכבד קצוץ (אני מאוהבת!) תפריט אוכל עשיר עם מבחר בשרים מגוון, שניצל וינאי (לבן), המבורגר (אחד הטובים בעיר) צלע לבן, כריך רוסטביף משובח, נקניקיות ברטוורסט ביתיות, ברוסקטות עם עם טופים שונים ומגוונים,סלטים ועוד דברים טעימים ליד הבירה. התאורה  בבר עמומה והמוזיקה, קלאסיקות רוק, בלוז,ג'אז ועוד.


פתחנו את הערב בקפריניה חמצמצה

הזמנו שמאלץ הרינג למנה ראשונה, דג בשרני ,עסיסי ועז טעם, השמאלץ הוא גדול יותר, עסיסי ושומני יותר. הדג הונח במרכז הצלחת וסביבו פרוסות עגבניה טריות, טבעות בצל  בנדיבות ובצל ירוק  קצוץ מעל. פשוט מושלם ליד הדרינק, מליחות הדגים פשוט משוועת לאלכוהול- שידוך משמיים.

מנה ראשונה נוספת סלט ירוק עם פלחי תפוח, גבינת רוקפור ואגוזים ורוטב בלסמי. סלט מרענן משלב בין החריפות של הגבינה הכחולה למתיקות והחמיצות של התפוחים. מנה ראשונה מצוינת וקלילה.

את פפיטו אני מכירה כבר מזה מס' שנים שאני וחברותי נפגשות בקז'ואל בשעות ערב לשיחות קשקושים בירה ונשנושים טעימים ואיכותיים כך שאין מצב שאני בבר ולא מזמינה את כריך הרוסטביף  המושחת או את ההמבורגר  המושלם שהוא מבחינת MUST בפפיטו ! אחד ההמבורגרים הטובים בעיר מסתתרים בפפיטו: המבורגר זלמן 200 ג' בתוספת גבינת צד'ר לבקשתי. ההמבורגר מתערובת בשרים שאותה מכינים אצל זלמן (זלמן בשרים ביפו) ביקשתי אותו במידת עשייה מדיום, הגיע בשרני, אדום ורך, כפי שנראה בתמונה הכי  porno food, קציצה עסיסית ושומנית,עזת טעם בשילוב עם גבינת צ'דר היה פשוט מצוין מלא בטעמים, הוגש עם צ'יפס פריך בנדיבות ואיולי שום וצ'יפוטלה ליד. והמחיר- באמת אחד השווים, 55 ש"ח כולל צ'יפס ! הרבה יותר איכותי, נחשק וטעים מהמבורגר תעשייתי ברשתות הגדולות.


חברתי הזמינה fish & chips, מנה שהגיעה נדיבה בגודלה, דגים בשרניים בטמפורה ששודכו לרוטב טרטר מצוין זה וזסט לימון מעל פשוט תענוג, אוכל מטוגן שהולך מצוין ליד המשקה.

לסיכום, פפיטו בר הוא מקום מקסים לסגור בו את הלילה או לחלופין להגיע ישר אחרי העבודה להנות מHAPPY HOUR למפגש קז'ואלי עם החברים לבירה ולאוכל טעים ליד. בפפיטו ניתן לראות את כל הגילאים במקום, בני 20 ו40, כולם נהנים מבירה צוננת ואוכל ליד, אוכל נטול פוזות - פשוט טעים ליד המשקה. השירות לבבי באווירה ביתית ושוב -אתם חייבים לבוא ולהכיר את פפיטו - אתם בטוח תתאהבו ותהפכו אותו לבר השכונתי שלכם !
כי בפפיטו  everybody knows your name





פפיטו בוגרשוב 28 ת"א
073-7584218



א' - ה' - שעה 19:00 עד הלקוח האחרון
ו' - ש' - שעה 20:00 עד הלקוח האחרון

HAPPY HOUR
א'- ה'   19:00 -21:00

יום שלישי, 19 ביולי 2016

מורל,טאפס עולמי ויין בעיר התחתית שבחיפה- בדיוק מה שהעיר הזו צריכה מקום בוייב צעיר ואוכל טעים

מורל מסעדת טאפס בר ויין ממוקמת בלוקיישן שובק חיים,איזור המסעדות מול העיר התחתית שנושק לנמל חיפה,מתחם שהפך למרכזי ותוסס עם מגוון מסעדות מצליחות. המסעדה קרויה על שמה של פטריית היער היוקרתית מורל שמקורה בצרפת (ומשם באה ההשראה למסעדה). במורל תפריט רחב של טאפסים-פשוט להזמין דרינק ולפתוח שולחן עם מס' מנות ולהנות ממגוון טעמים ומנות מובחרות. במורל המטבח אקלקטי,מגוון שופע סגנונות וטעם, תוכלו למצוא בו מנות איטלקיות ,צרפתיות, מקסיקניות ודרום אמריקאיות. המקום אמנם טאפס בר אך לא כל המנות בו הן ספרדיות. התפריט בעל מגוון רחב של טאפסים החל מירקות, דגים, פירות ים ובשרים בהשראת מטבחי העולם,תפריט בניצוחו של השף לירז קריספין (בעל רפטואר מזה כ30 שנה והיה השף של מסעדת "קלודין" הצרפתית המיתולוגית ביהוד) מנות שף יצירתיות שאליהן שודך תפריט גדול של יין מהיקבים המובילים בישראל. אז מה נאכל שם בעצם? קציצות סרטן נהדרות,קלמרי ושרימפסים מוקפצים ביין, טרטר טונה (בטוויסט מדליק שהוא בתוך קסדיה מקסיקאנית פריכה), נקניקייה סיצליאנית, שיפודי טלה ועוד. המנות בינוניות בגודלן ומיועדות לחלוקה והמחירים בהחלט סבירים. הגענו בשעת ערב מוקדמת עוד כשהיה מואר ונעים בחוץ האוירה היתה רגועה ונעימה ואח"כ המקום התמלא ושקק חיים עם סועדים רבים שבאו כמונו לקשקש ,לשתות ולאכול ביום חמישי בערב.


פתחנו את הערב בדרינקים קלילים, הוא ביין לבן (היינו איפאל שיין גוורצטרמינר חצי מתוק) ואני במרגריטה קפואה ונשנשנו לחם בליווי מטבל שמן זית, סלסת עגבניות,שמנת חמוצה ובלסמי מצומצם. הלחם היה טרי וקריספי מבחוץ, היה לי ברור שיהיה בו שימוש בהמשך עם מנות אחרות.

הזמנו מס' מנות לחלוקה,הראשונה, טרטר טונה,במיני טאקו, בליווי ממרח אבוקדו ושמנת חמוצה. הטרטר היה מצוין, בשר הטונה היה עסיסי ונימוח בתיבול אסיאתי מדויק (חרפרף במידה הנכונה והנעימה) והונח במיני טאקו קריספי. מנה שיכולתי בכייף לאכול עוד איזו חמישייה לפחות. ממשיכים עם קציצות סרטנים בליווי סלט ירוק, ברוטב איולי שמיר וחלפינו, קציצות שמנמנות במרקם אוורירי בניחוח מהים (מתה על ריח הסרטנים שזורק אותי לפנטזיות על חופים קסומים ורחוקים)



אין כמו סלט טוב לרענן את הארוחה, סלט ניקוסיה,סלט איים יוונים, עם אטרישוק א-ה רומאנה,זיתים שחורים וגבינה פטה. סלט ירקות טרי ומרענן בתיבול לימוני טעים ומדויק, עם ארטישוקים בשרניים וגרגירי חומוס שהפתיעו לטובה בפריכות שלהם וזה הוסיף עוד מרקם ועוד ביס מתפצח בפה.

בגזרת פירות הים בחרנו במנת הספיישל: קלמרי מוקפץ בצ'ילי, עגבניות שרי, שום ויין לבן. כפי שציינתי שהקונספט הוא אמנם טאפס בר אך המנות בו לא כאלו קטנות,המנה שקיבלנו היתה נדיבה בגודלה (גודל בינוני) עם קלאמרי עסיסיים שהוקפצו ביין לבן,שום ועגבניות שנתנו את החמיצות העדינה. טוב שלקחנו את הלחם בהתחלה כי היה כייף לנגב את כל הרוטב מהצלחת.

ועוד קצת יין לפני שממשיכים ...


ממשיכים עם נקניקיית צ'וריסוס,בליווי פריאולס וסלסה צ'יפוטלה בצד, נקניקייה שומנית ועסיסית מבשר טוב ובתיבול פיקנטי (הנקניקייה של של אלן טלמור,שרקוטייר ישראלי נודע וטוב במה שעושה) עם מחית שעועית נימוחה (משהו במרקם בין פירה לפולנטה) ובליווי חרדל טוב שהיה בחריפות עדינה.

המשכנו במוד קריניבורי עם טיבון טלה (יש לי חולשה לטלאים וכבשים בגלל הבשר השומני והטעים!) טיבון טלה ברוטב דבלים ויין אדום על מצע פירה. בשר הטלה היה עסיסי ושומני, אהבתי את השילוב בין רוטב היין המתקתק לתאנים המיובשות שהיו מעט חמוצות ומתוקות בו זמנית והשתלבו נהדר עם בשר הטלה. הזמנו גם את רצועות האנטריקוט ברוטב חרדל דיז'ון,בליווי תפוחי אדמה קטנים אפויים. הבשר היה עסיסי אך נצלה יתר על המידה בגריל והיה מעט שרוף מעל. את החרדל היתי מעדיפה לקבל ליד (כי הוא מאד דומיננטי וכך היתה לי השליטה על הכמות הרצויה בכל ביס וביס)



"קינחנו" עם נתח קצבים ברוטב גבינה כחולה ותוספת תפו"א קטן. נתח בשר עסיסי ושומני ברוטב גבינה כחולה שהעניקה את החריפות היחודית שלה ששודכה נהדר לבשר.

סיימנו את הערב עם פנקוטה עם פירות יער וחתיכות תפוחים מעל שהיתה במרקם קליל, מתוק (אך לא מדי) עם פירות יער חמצמצים שיוצרים ביס מאוזן של טעמים נעימים בפה. סיום מקסים לסוף ארוחה ולא מכביד יתר על המידה.

לסיכום, כייף וטעים להכיר טאפס בר חדש (נדמה שזה בדיוק מה שהיה חסר בחיפה המנומנמת) מקום צעיר בוויב שמח במתחם העיר התחתית שבחיפה, מנות טאפס מעוררות חושים ממטבחים שונים בעולם,המנות בינוניות בגודלן מיועדות לחלוקה והמחירים בהחלט אטרקטיביים, תפריט יין עשיר מיקבים גדולים ויינות בוטיק. מורל,מקום חמוד ותוסס, אידאלי למפגש חברתי על כוס יין,שיחה ונשנוש מנות טאפס טעימות ליד.

מורל - טאפס עולמי ויין 

הנמל 33 חיפה

04-8441404

יום א' - שבת 12:30- 24:00