לא מזמן שמעתי על פתיחתה של מסעדה איטלקית שתגיש מנות גדולות שיתאים למפגש של קבוצות לחגיגת ימי הולדת או סתם מפגש משפחתי בערב שבת אז אחרי געגועים רבים לחברותיי העסוקות קבענו להפגש בטיטו. הגענו בערב קר באמצע השבוע למסעדת טיטו שממוקמת בתוך קניון גבעתיים בקומת המזון המהיר אבל אל נא להתבלבל כי מדובר על מסעדה לכל דבר עם מארחת וצוות מלצרים. למסעדה חלל גדול שיכול להכיל 200 סועדים, המקום מעוצב כהכלאה בין דיינר אמריקאי למסעדה איטלקית משפחתית. טיטו,מסעדה איטלקית מקבוצת בנדקיט שמתאימה ומכוונת לקבוצות גדולות של אנשים, משפחה וחברים,חווית אכילה משותפת עם מנות חלוקה גדולות במרכז השולחן שמתאימות ל3-4 סועדים.
ישראלים אוהבים מנות גדולות,ככה אנחנו מרגישים שלא דפקו אותנו שיש תמורה בעד מיטב כספינו ולכן טיטו היא מסעדה מושלמת למשפחה ישראלית שרוצה לאכול ולשבוע. על התפריט והמטבח בטיטו מופקדים גיא ארבל והשף בפועל דודי בן דוד. הקונספט במסעדה, השראה ומחווה למסעדות שנפתחו ע"י מהגרים איטלקים בניו יורק שהיגרו לארה"ב וגרו בדירות קטנות אך עדיין רצו להפגש עם כל המשפחה כפי שאכלו ביחד באיטליה ומשם נולד הרעיון להגיש אוכל איטלקי ביתי,מנות גדולות במרכז השולחן מיועדות לחלוקה עם שולחנות גדולים,מנות משותפות והרבה שמחת חיים. מנות מהקלאסיקה האיטלקית בדגש על שימוש בחומרי גלם הטריים ביותר, כל המרכיבים במסעדה כולל הפסטה הטריה בייצור עצמי, רטבים ואפייה הכל מותקן במטבח כולל קינוחים. העיצוב במסעדה חמים ומזמין, מזכיר מסעדות רבות בארה"ב עם שולחנות ענק מעץ המתאימים לחבורות גדולות, ספות ארוכות של דיינר וכיסאות מרופדים, רצפת שיש ותקרה מקושטת,אפילו הסכו"ם ענקי בטיטו😋המסעדה מעוצבת בשיק, מרווחת ונעים לשבת בה, מוזיקת ג'אז ברקע, מלצרים מתוקים להפליא-אווירה משפחתית וחמה.
הכל גדול במסעדה הזו,אני מביטה לצדדים רואה מלצרים עם קערות סלט משפחתיות, מגשי לזניות ופסטות ענקיות, עוגות שלמות לקינוח לכל המשפחה ועוד. מה בתפריט? תפריט במהדורה משפחתית,מנות ראשונות כמו: קרפצ'יו בקר, קפרזה ,קריספי קלמרי,כרובית בציפוי פרמז'ן, קנלוני, שלושה סוגי סלטים: ירוק,קיסר ופנצנלה. אפשרויות למנות בשריות כמו צ'יקן פרמז'ן ואוסובוקו, דגים ופירות ים, פסטות ביתיות שמוכנות במקום: ספגטי מיט בולס, פפרדלה סלמון, פפרדלה ציידים, לזניה ופיצות. הקינוחים אף הם ענקיים,עוגות שלמות למרכז השולחן כמו עוגת גבינה פירורים, קראק פאי, טירמיסו, עוגת רד וולוט וגלידות איטלקיות. את כל מה שנשאר נארז בקופסאות מסודרות ובשקיות ב-T.A וטעים גם למחרת. בואו ונגיד שאני חיה על "השאריות" ואוכלת צהריים בעבודה מזה כיומיים. אז תחילה הזמנו יין, חברותיי נהננו מיין לבן גוורץ,31 ש"ח, אני הזמנתי יין הבית לבן, MONPALTO BIARONE PINOTGRIGIO ב25 ש"ח. חלקנו מנה ראשונה סלט ירוק, תערובת חסות וירקות העונה ברוטב וינגרט הדרים, 52 ש"ח. קערה גדולה ובה עלי חסה,עגבניות שרי טריות, פלפלים קלויים ורוטב ויניגרט, ירקות טריים בהחלט התחלה מרעננת.
כמו כן נהננו מקנלוני CASA DELLA צינור פסטה במילוי תבשיל ציידים ברוטב שמנת ופרמז׳ן, 115 ש"ח. קנלוני, צינור ארוך שהוגש בצלחת הגשה מלבנית מוארכת די גדולה הרבה יותר מהסטנדרט שאנחנו מכירים, בצק הקנלוני היה רך ועשוי כהלכה, הקנלוני מולא בתבשיל בשר בקר מפורק בבישול ארוך, מאוזן בטעמים והוצף ברוטב שמנת ופרמז'ן. על מנה כזו אומרים מנה מנחמת, כי היא בהחלט העלתה חיוך של סיפוק ואושר כשישבנו על הספה בתוך המסעדה החמימה בלילה קר. הזמנו גם ארנציני פירות–ים,כדורי ריזוטו מטוגנים על שרימפס וקלמארי עם עגבניות שרי ותרד ברוטב שמנת ויין לבן, 120 ש"ח. כדורי הארנצ'יני היו קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים והם שודכו לפירות הים (קלמרי ושרימפס) ברוטב שמנת,יין לבן, תרד ועגבניות שרי. ניתן היה להרגיש בכמות השום שהחמיאה כ"כ לרוטב, הכל היה מאוזן ומדויק בטעמים שממש התענגנו על כל ביס וביס וליקקנו את הרוטב מהכף כי חבל שיתבזבז וישאר על הצלחת.
אלו היו שבועיים מטורפים בעבודה ולא כ"כ יצא לי להפגש עם החברות לקשקש ולהתעדכן כך שיצא ששהינו בטיטו מספר שעות בנחת כי היה כ"כ כייף, חם ומזמין בתוך המסעדה כזה קוזיי שהלחיים סמוקות, שתינו יין ונהננו מאוכל טעים דיברנו ודיברנו והזמנו עוד אוכל שלא יהיה משעמם😊 לעיקריות בחרנו בהמלצת המלצר שזו מנה שממש חייבים להזמין, פסטת פפרדלה סלמון, סלמון מעושן בעץ פקאן ועלי תרד טריים ברוטב וורמוט ושמנת, 152 ש"ח. הפסטה כאמור הוכנה גם במסעדה ובושלה כהלכה עם חתיכות של סלמון מעושן שהעשיר את הרוטב והיה דומיננטי בטעמו במנה. מנה מאד מוצלחת בעיני, אסור לפספס אותה במסעדה! אמרתם אוכל איטלקי אמרתם לזניה אז בחרנו בלזנייה TITO ,עלי פסטה טרייה, ראגו בקר, בשמל, פרמז׳ן ופרובולון, 136 ש"ח. חייבת לציין שוב שהמנה היתה ענקית, שכבות של עלי לזניה רכים ובשר שתובל כהלכה עם רוטב עגבניות עשיר, בשמל וגבינות. ביצוע מצויין למנה קלאסית-לזנייה (שיקום מישהו שלא אוהב לזניה!) כמובן שגם היא נארזה והיתה שופעת טעמים גם יומיים אחרי בחימום במיקרורגל.
היינו כבר מפוצצות עד אפס מקום אבל שמעתי כ"כ הרבה המלצות על הפיצה שהיינו חייבות לנסות את הפיצה בטיטו, פיצה עם ארטישוק, עגבניות שרי וזיתי קלמטה, 74 ש"ח. הפיצה היתה דקה ופריכה בקצוות שלה ,שופעת רוטב עגבניות טעים אם כי היה חסר לי שום, לדעתי עוד שום היה משדרג את הרוטב למצוין,אם כי גם שהפיצה יצאה ברוטב ככה AS IS היתה מוצלחת עם גבינות בשפע מעל. בגלל חיבתי הגדולה לארטישוק אז זו התוספת שכמובן הזמנו ,ארטישוק רומאי חמצמץ, עגבניות שרי וזיתי קלמטה שהעניקו מליחות למנה. נהנתי לאכול אותה בידיים כמובן, לקחתי ביס גדול וכל הגבינה נמסה ונזלה על הצלחת שמתחת,פשוט אושר גדול. אכלנו ממש מעט ממנה וגם זה נארז ב-T.A ,חיממתי אותה בבית בערב שלמחרת ועדיין הפיצה נשארה עסיסית עם שפע של גבינה -תענוג!
קינחנו במוס שוקולד שהגיע בקערת זכוכית גדולה. המוס היה במרקם אוורירי ולא מתוק מדי, וזה מה שבעיקר אהבתי שהוא לא קינוח מתוק ועמוס סוכר שאחרי 2 ביסים מקבלים בחילה. נהנתי מכל כף וכף מהמוס שנעשה ביד קלילה ולא היתה הפרזה במתיקות.
היה כבר כמעט חצות ולמחרת יש עבודה אז מיהרנו לצאת לא לפני שקיבלנו את שאריות האוכל בכמות ענקית בדוגי בג שנארז בקפידה ויצאנו אל הלילה הקר, קצת שיכורות, שבעות ומחויכות ישר למיטה.
המסעדה מיועדת ומכוונת לאירוח של קבוצות, קונספט מצויין לחגיגות ומפגשים עם המשפחה והחברים בו ניתן לחלוק מנות איטלקיות אותנטיות. הכי מומלץ להגיע בקבוצה של יותר מ-4 אנשים ולהנות ממבחר מנות ענקיות בצלחת מרכזית ובמחירים ידודתיים לכיס והכל באווירה משפחתית ושמחה. חייבת לציין את השירות המחויך של המלצרים המתוקים, אירוח מכל הלב. דבר נוסף ששמתי לב אליו זה שהשירותים נקיים וישנם מים חמים בברזים (מאד מאד נדיר וכייף לפגוש ולהרגיש במיוחד בימים הקרים עכשיו בדצמבר.) אה כן וגם ישנה חניה בשפע בקניון. כמובן שהכי אהבתי את הרעיון בלקחת את השאריות הרבות שנותרו בT.A, הכל ארוז כמה מסודר ואלגנט והאוכל היה טעים גם יומיים אחרי.