VAMOS בר מסעדה מקסיקאני תוסס הממוקם על ציר רוטשילד בראשון לציון (רחוב שמתחדש במסעדות ובמזללות כל הזמן) ועובד כבר מזה כשנה. המקום מציע אוכל טעים וחווית בילוי באוירה מקסיקאנית תוססת ואותנטית לצד קוקטיילים אקזוטיים וסקסיים. לשמחתי הטרנד המקסיקני רק מתחזק ושוטף את מחוזותינו וכבר מזמן שחצה את גבולות תל אביב. המחירים שם מאד נוחים וסבירים -תמחור המנות העיקריות סביב ה50 ש"ח וקצת בעבור מנות מקסיקאניות אותנטיות. מנת הדגל ולו בכדי היא מנת הנאצ'וס המושחתת שמתאימה בול עם מרגריטה קפואה או בירה צוננת ליד. מנה שלא היה ניתן בכלל להפסיק לנשנש מרב הפתעות ופרודוקטים במנה. מדובר על נאצ'וס מוקרמים במוצרלה וצ'דר, צ'ילי קון קרנה ,פריחולס,גווקאמלי וגבינה בולגרית. מנה מושחתת פשוט בגדר חובה ! עוד בתפריט,מגוון מנות מקסיקאניות כמו טאקוס לבחירה מקמח חיטה או תירס, בוריטו, קסאדיה, צ'ימיצ'נגה, מנות בשר בצלחת המוגשות עם אורז ,סלטים טריים ורעננים והכל בליוי בירות מקסיקאניות, מרגריטות וקוקטיילים על בסיס טקילה/וודקה והכל במחירים סבירים כאמור.
תחילה הזמנו קוקטיילים קלילים
פתחנו במנה ראשונה (שיכולה בכייף להיות העיקרית בשל שלל המרכיבים במנה, הגודל והשפע בה) מנה הכי מושחתת וסופר טעימה (לא נשאר כלום בצלחת !) נאצ'וס vamos מוצרלה, צ'דר,צ'ילי קון קרנה, פריחולס, גוואקמולה, פיקו דה גאיו ,שמנת חמוצה, כוסברה,בצל ירוק, חלפניו וגבינה בולגרית. לצד המנה קיבלנו 3 מטבלים: סלסלה ורדה של עשבי תיבול, סלסה רוחו- עגבניות שרופות וחלפניו ליים. מנה עשירה במרכיבים ומשחק של טעמים ומרקמים. כאילו ושמו את כל המרכיבים המקסיקאנים שאנחנו כ"כ אוהבים במנה אחת: צ'ילי קון קרנה, גווקאמלי, שמנת חמוצה ,פריחולס (ממרח שעועית שחורה) וגבינות נמסות עם חליפינו שמעניק את החריפות הזו שאתה לא יכול להפסיק לאכול ורוצה עוד ועוד.מאחר וחשבנו להזמין בשר לעיקרית אז החלטנו לגוון במנת ביניים בגרסה חלבית ועשירה בגבינות הלא היא- אנצ'ילדס קאסו, תערובת גבינות, סלסלה רוחו מוקרם בליווי סלסות. טורטיות מגולגלות עשירות במילוי גבינות מפנק שנמסו והותכו וכוסו בסלסה רוחו (עגבניות שרופות) רוטב שהעניק חרפרפות קלילה כזו וכל התענוג הזה הוקרם בצ'דר. בתור חולת גבינות והקרמות נדמה היה כי אני בהחלט במקום הנכון, חגגתי והתמוגגתי מכל ביס עם גבינה מותכת, חמימה ומתפרצת.
בתור חובבת אוכל מטוגן ובשר החלטתי לנסות את מנת הצ'ימיצ'נגה ( טורטויות שעוברות טיגון ) צ'ימיצ'נגה אנטריקוט, פטריות, בצל וצ'דר. בתוך צלחת שטוחה הוגשו שני גלילים גדולים מטורטיות (שעברו אח"כ טיגון) שופעים במילוי בשר אנטריקוט, בצל ופטריות מוקפצים וגבינת צ'דר. העטיפה קראנצ'ית מבחוץ ומילוי הבשר מבפנים עשיר,מתפרץ ולוהט, היה חסר מעט מלח ואחרי שהוספנו קצת היה פשוט נהדר.
לסיום קינחנו בעוגת אלפחורס חמה,שכבות של עוגיות אלפחורס וריבת חלב מצופות בגנאש שוקולד,כדור גלידת וניל ורוטב ריבת חלב עם שברי אגוזים מלמעלה. קינוח מתוק וטעים במיוחד, מדובר על עוגה כאמור שמורכבת משכבות של אלפחורס מצופה בגנאש שוקולד ורוטב ריבת חלב שנמזג בנדיבות מעל עם גלידת וניל ואגוזים. כל ביס פשוט חלומי , מתוק אבל לא מדי, קליל ואוורירי ,סיום מושלם בעיני.
לסיכום, אם חשקה נפשכם באוכל מקסיקאני אותנטי וטעים במקום בו האווירה צבעונית ותוססת, ואמוס הוא המקום עבורכם בראשון לציון באיזור מרכזי על רחוב רוטשילד. המסעדה נגישה לנכים וישנה מרפסת בחוץ שבה ניתן לעשן ולספוג את המולת הרחוב, השירות אדיב ומחויך ויש אחלה מחירים. המלצה שלי - לא לוותר על נאצו'ס פינוקים ועוגת האלפחורס בגדר MUST.
לסיכום, אם חשקה נפשכם באוכל מקסיקאני אותנטי וטעים במקום בו האווירה צבעונית ותוססת, ואמוס הוא המקום עבורכם בראשון לציון באיזור מרכזי על רחוב רוטשילד. המסעדה נגישה לנכים וישנה מרפסת בחוץ שבה ניתן לעשן ולספוג את המולת הרחוב, השירות אדיב ומחויך ויש אחלה מחירים. המלצה שלי - לא לוותר על נאצו'ס פינוקים ועוגת האלפחורס בגדר MUST.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה