חוות צוק-מסעדת בשרים בין המשובחות
שמעתי המון המלצות על מעדניית חוות צוק, פנינה קולינרית נסתרת בלב השכונה ברמת אביב (ליבה הבורגני של תל אביב),קומפלימנטים מטורפים על האוכל המצוין ואיכות הבשרים כפודי אמיתית היתי חייבת לקפוץ לבקר גם אם אינני תושבת השכונה ואני מגיעה בכלל מדרום ת"א. אבל ביננו,לפודי,לא המרחק הוא זה שיעצור אותו מלהגיע למסעדה שתעשה לו נעים בבטנו המגרגרת,אז שווה להתגבר על הרתיעה הקלה מהמיקום במרכז מסחרי ברמת אביב ולהנות ממסעדה נפלאה עם בשר בין הטובים בארץ !!! חוות צוק בראש ובראשונה מסעדת בשר,נכון, לא הכי פוליטיקלי קורקט בימים בהם הטרנד הטבעוני מהדהד בכל עבר אבל לפחות נתנחם שחומרי הגלם המשובחים מגיעים היישר מהחווה בעמק האלה, אז לפחות אנחנו יודעים שמגדלים שם בצורה הומאנית ומוסרית ולא תעשייתי בתנאי מחפירים. וכן תפריט המסעדה מבוסס על בשר עם בשר (: כמובן שיש מגוון מנות אחרות בתפריט אבל אם אתם כבר פה אסור לפספס את הבשר הטרי (שכבודו במקומו). את המעדנייה של צוק פתח תומר צוק,חקלאי שהביא את החווה (חוות צוק מעמק האלה) ללב העיר ברמת אביב. המסעדה נולדה מתוך רעיון להביא את מיטב התוצרת של החווה המשפחתית ישר לצלחת הסועד את מה שמגדלים ומייצרים בחוות צוק, גידולי שדה בלאדי, גבינות, בשרים (מתמחים בטלאים) שמן זית, דבש, ריבות ביתיות יין ועוד. לימים המעדנייה התרחבה והחלה לתפקד כמסעדה בניצוחו של אסף שנער, שותף ושף במקום. מעבר לאיכות הבשרים וטריותם עלי לציין ולשבח את היד המצויינת של השף בתיבול האוכל,כל מנה קלעה בול בטעם! תפריט המסעדה מורכב כולו ממוצרי החווה, המעדניה והקצבייה, כחלק מהחוויה במקום הסועדים במקום מוזמנים לגשת לוויטרינה ולבחור את נתחים שהם מעוניינים לפי ראות עינם (וחשקם) ובכמות בה הם מעוניינים והרי זה קסם מיד זה כבר על הפלנצ'ה. חלק מאד גדול ועיקרי מהתפריט מבוסס על בשרים טריים ואיכותיים. המקום מעוצב בצורה נעימה ורגועה באווירה כפרית ונטולת פוזה ושאר גינוני יוקרה,ריהוט מעץ כפרי, קיר עם מבחר בקבוקי ייינות וצמחייה סביב. הסקשן של המעדניה עם מבחר נקניקים, גבינות, דגים כבושים ומבחר מוצרים מיובאים כמו פסטות ורטבים למינהם. הזמנו מקום על הבר בשעה 20:00 בערב ולפי הוויז הגענו בול על הדקה. הבחירה בישיבה על הבר היתה נכונה ואיפשרה לנו להשקיף על המטבח הפתוח היישר מול הפלנצ'ה שעליה נצלו ירקות ובשרים (הריחות יא אלוהים הריחות!) את היין ניתן לבחור מאחד המדפים ולשלם את המחיר בחנות ותמורת דמי חילצה 29 ש"ח להנות ממנו בישיבה במסעדה.
החבר שאיתי בחר ביין אדום גרנש (יין חווה) ואני בחרתי ביין לבן (שבלי)
תחילה נשנשנו כבד קצוץ גס, עתיר שומן שהיה מצוין עם בצל סגול מעל.
למנה ראשונה הזמנו סשימי אינטיאס ,סלט וואקמה עם דפי אורז מנופחים,רוטב על בסיס סויה בוניטו (טונה שעברה ייבוש ועישון). היה כייף לשחק ולבנות את המנה בידיים, לקחנו את דפי האורז המנופח ומילאנו בו חתיכות דג בשרניות ועסיסיות ומזגנו את הרוטב מעל (אוחחח האוממי הזה-אהבת חיי!) כל אלו יצרו ביס מושלם. שילוב מרקמים מופלא בין הרכות של הדג לקרנצ'יות של דפי האורז והרוטב האסיאתי שאפשר להתמכר אליו.
רוטב בוניטו מוכן מטונה שעברה ייבוש ויישון (כאן בתמונה)
המשכנו עם מנת פתיחה אהובה עלי מכל, תפו"א מדורה,דג מטיאס, שמנת חמוצה ונגיעות של פלפל ירוק חריף,צ'ייסרים של וודקה. וודקה ודגים כבושים- שילוב מנצח שלי (וחולשה שלי) אפרטיף מושלם. זו נראית כמו מנה פשוטה וסטנדרטית אך הביצוע מושלם,כל ביס היה חלום ולא היה בא לי שיגמר.
החווה מתמחה כאמור בגבינות ובבשרים, בעיקר בטלאים אז כמובן שהזמנו כבד טלה על לאבנה וריבת גויאבות, הכבד היה מעולה ועז טעם, בהמלצת השף קיבלנו אותו במידת עשייה-מדיום והוא שמר על העסיסיות שלו וצבעו אדום עז. (המעטפת החיצונית שלו טוגנה מעט ומבפנים ניתן לראות שהוא עדיין אדום ונא). הרכות הזו בפה,כל ביס ממנו היה נימוך בשילוב הלאבנה החמוצה והריבה המתקתקה יצרו הרמוניה של טעמים, שילוב מקורי וטעים. כ"כ טעים שממש אכלתי את זה מעט בכדי לבחון ולהנות מהטעמים בכל ביס וביס.
ממשיכים עם פלטת שרקוטרי שכללה שיפוד לשון אדמדם וטעים (פחות הרתיע אותי מברגיל,שונה מצורת ההגשה בבית של אמי שזה בעצם חתיכת לשון AS IS) רוסטביף בקר שהלך מצוין עם החרדל ונזלל בהנאה חיש קל, טלה עטוף בעוף, בשר שומני ועסיסי, מלוח כפי שאני אוהבת (הולך טוב עם אלכוהול), כרוב כבוש בטעם ביתי עם חזה אווז ( החבר שאיתי פשוט "עף" על הכרוב הכבוש הביתי הזה),סינטה מעושנת מצויינת ומלפפונים חמוצים. אחלה יריית פתיחה להתחלה במקום בו מתמחים בבשר.
כשיושבים על הבר מרגישים את האווירה הקז'ואלית במקום, את הוייב החיובי מצד העובדים, כולם מאד שירותיים ולבביים, מפנקים בעוד צ'ייסר על הבר (להעלאת המורל), הפעם פינקו בערק רימונים טעים ומתקתק, השקנו לחיים עם הזוג שישב מולנו- כל מי שעל הבר מבוסם מאלכוהול,שותה, אוכל, נהנה מהחיים הכל בפאנן. קשקשנו עם אסף השף על הבר והוא שמח להסביר לנו על הספיישלים ועל ייחודיות המקום וגם קלט מה אני אוהבת (בשר שומני) ומה החבר שאיתי אוהב (בשר פחות שומני) ועל סמך זה בנינו את הארוחה. אני המשכתי עם סלט כליות,עם שומן כליות וביצת עין, הוגש עם תפוחי אדמה צלויים בתיבול מלח, פלפל בצורה מושלמת. מנה שומנית (לפי אהבתי כמובן) סלט למעזים בלבד הרי שמדובר בהרבה שומן (שאני מתה על המרקם בפה). המנה מתקתקה בזכות השומן, אני באופן אישי אהבתי מאד.
מבט נוסף על סלט כליות
חברי המשיך עם סלט שקדי עגל,עם מבחר סוגי עגבניות,צנוניות דקות,בצל סגול,פלפל חריף, שקדי העגל נצלו על הפלנצ'ה וקיבלו טעמי חריכה נהדרים, שמרו על מרקם שומני (אבל לא מדי). תיבול חמוץ ונהדר בסלט ותפוחי האדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. מנה נפלאה !
במסעדה מגישים את מנות הבשר בצורה הכי בסיסית על קרשי עץ גסים, המיקוד על אוכל טרי וטעים בלי פוזות קישוטים ויומרות מיותרות. לי כאמור ישנה חולשה לבשר כבש וטלאים וחוות צוק ידועה בטלאים שלה, כך שזה היה בלתי נמנע להזמין צלע של טלה שהוגשה עם בטטה צלויה וגבינת רוקפור ישראלית מעל (ספיר, מחלבת נוקד). הצלע היתה שומנית ועסיסית כמו שאני אוהבת בתיבול מדויק של מלח פלפל, לנגוס בבשר הרך ופשוט להנות. שהבשר טרי והתיבול מדויק מה עוד צריך? (כלום-מסתבר !) התוספת שליד בדמות הבטטה הצלויה בשילוב גבינה כחולה וחריפה רק הוסיפה עושר לחגיגת הטעמים, הרי מדובר "רק" בשתי אהבות גדולות שלי -בשר טלה וגבינות כחולות. אז פה הן הוגשו יחדיו, זה לצד זו וחיוך גדול נסוך על פניי.
חברי פחות אוהב שון, הוא אכל פילה בקר, מידת עשייה-מדיום, הפילה נצרב קלות מבחוץ ונשאר אדום ועסיסי מבפנים, רך ונעים בפה- אפשר לראות זאת בתמונות.
וכך זה נראה מבפנים, אדום וסקסי , Porno Food
מאחר וזו הפעם הראשונה שלי במקום, התלהבנו וטעמנו בהמלצת השף אסף חלק מכובד מהמנות בתפריט. "לקינוח" בחרנו באנטריקוט מיושן (כ40-50 ימים) על הפלנצ'ה שהוגש אף הוא על בול עץ זית מנוסר בלווית תפו"א מדורה וצ'ימיצ'ורי ביתי. האנטריקוט הגיע במידת עשייה-מדיום, עבה, חרוך מבחוץ מהצריבה על הפלנצ'ה, אדום, רך ושמנוני מבפנים (לא סתם אני אוהבת בשר אנטריקוט), טאץ' מדויק של מלח ופלפל שחור גרוס והרי קיבלנו סטייק מושלם ועסיסי. ללא ספק אחד הסטייקים הטובים שאכלתי!
זה היה משתה קרינבורי כהלכתו שופע במבחר מנות בשריות אבל אי אפשר בלי סיום מתוק לערב זה. אכלנו כנאפה עם גבינה צ'רקסית, כל ביס היה קראנצ'י מהשיערות קדאיף וגבינה נוטפת מבפנים והמתוק מעל, אוחחח כמה טעים!
כמו כן אכלנו מגש טעימות עם מלבי יוגורט עזים ותמרים, סורבה אבטיח וגם סורבה פסיפלורה חמצמץ נהדר,עוגיות חלווה, חתיכות טריות של אבטיח. היה מושלם! ניתן לאמר שהארוחה בחוות צוק היתה אחת הטובות שחוויתי בשנה האחרונה,בין אם זה באווירה השמחה (ניכר כי צוות העובדים שם ללא ספק נהנה מעבודתם) השירות לבבי באווירה סחבקית, חומרי גלם סופר איכותיים מהחווה היישר למסעדה בתל אביב עם טאץ' מיוחד של השף אסף בהכנת המנות, יד של שף שמספק מנות שכולן ללא יוצא מן הכלל פשוט מעולות! בעיני, חוות צוק היא קודם כל מסעדת בשרים איכותית, אז למי שבא לו על בשר טוב ומשובח - חוות צוק זה המקום בה' הידיעה.
חוות צוק
פרלוק 5 רמת אביב
077-5155905
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה