בלוג קולינרי ,מתעסק באוכל טוב, מסעדות, ברים ומלונות
כל מה שמוסיף טעם ועניין בחיים הטובים.
יום ראשון, 15 בינואר 2017
גורדוס ,המבורגרים וקינוחי רטרו מושחתים כמו באמריקה
תמיד כשצפיתי בטלויזיה קינאתי בדיינרים והאוכל המושחת בארה"ב כ"כ רציתי את זה גם בארץ אז שגורדוס נפתח הייתי מאד מאושרת. גורדוס ממוקמת בפארק פרס בחולון,מתחם בילוי וקניות שבמרכזו אגם מלאכותי,מתחם בילוי כייפי לכל המשפחה, מוקד משיכה לרבים. גורדוס,מסעדת המבורגר בר ייחודי בקונספט קולינרי המשלב בין דיינר לקוקטייל בר. דיינר אמריקאי צבעוני ונוצץ מעוצב בהשראת לאס וגאס ,עיצוב תעשייתי בסגנון אורבני שמתחבר למוזיקה תוססת ויוצר אווירה שמחה ולא פורמלית שמתאימה לבילוי קליל וקז'ואל באווירה תוססת וויב צעיר. ברקע מתנגנת מוזיקה עכשווית קצבית (שפונה לקהל הצעיר בסגנון ובווליום), ציור קיר ענקי בסגנון גרפיטי, תאורה צבעונית וגלגל מזל. למסעדה מקומות ישיבה פנימים וחיצונים והכל מעוצב בסגנון צבעוני וצעיר,אפילו השירותים מיוחדים מהרגיל הם מעוצבים מקונטנרים אשר נצבעו באדום. בתוך המסעדה מפוזרים שולחנות ופינות ישיבה מעץ, הבר נמצא במרכז המסעדה לכל אורכה ומאחורי הבא ניצב המטבח עם חלונות גדולות וניתן לראות בנעשה -הוצאתן של המנות.
בקיץ ניתן לשבת בחוץ באוויר הפתוח, ישנה משאית כמו בארה"ב מעוצבת בעיצוב מודרני וישנו בר פתוח משני צדדיו ובו מגישים קוקטיילים ושתייה קרה ואפשר להזמין את האוכל במסעדה ולאכול בחוץ. רב התפריט מבוסס על המבורגרים וקינוחים מושחתים את יסורי המצפון תשאירו בבית לערב אחד ותתפרעו בגורדוס. תפריט המבורגרים מרגש ומעניין בהחלט לא משעמם ובנאלי לצד קוקטליים יחודיים ובירות מהחבית, צורת הגשה של המבורגרים וקינוחים מושחתים כמו באמריקה אלא מה.תפריט רחב כולל מנות ראשונות קלילות וטעימות ובעיקר המבורגרים: המבורגר בתוך קראוסון חמאה, חזה אווז וסלט ביצים, פנקייק בורגר,חזה אווז וצ'דר,קבב בורגר ים תיכוני,תבשיל בורגר אסאדו בבישול ארוך וצד'ר ועוד. הכל ניתן להחלפה ללחמניה ללא גלוטן והמבורגרים בגרסה טבעונית. מסעדת גורדוס מגישה מבחר גדול של המבורגרים טריים שמכינים במקום מידי יום ביומו תוך כדי שימוש בחומרי גלם טריים מובחרים ואיכותיים. כל הבורגרים נטחנים במקום מתערובת בשר אסאדו טרי ומוגשים עם צ׳יפס בלגי וצ׳יפס בטטה בתיבול ״אדובו״ או תפו״א אפוי בשמן זית ושום וסלט קולסלאו קטן בצד או סלט קיסר קטן. לא מזמן השיקו תפריט חדש של המבורגרים אז דגדג לי ממש לנסות אותם ולהתפרע. תחילה פתחנו את הערב, הוא בבירה קרה וצוננת ואני בקוקטייל הג'יזל,קוקטייל קיפרנייה בטעמים מתחלפים על בסיס מרטיני,קרח כתוש,לימונים חתוכים וסאוור,34 ש"ח. אחלה התחלה קלילה ומרעננת לערב זה.
הזמנו שתי מנות ראשונות, האחת- טוקו, מחבת נאצ'וס בעבודת יד עם שמיכת צ'דר מותכת ,צ'ילי קון קרנה, שמנת חמוצה, גואקמולה וסלסה,59 ש"ח. נאצ'וס פריכים שהוכנו במקום מלווים בתבשיל צ'ילי קון קרנה, גוואקמולה וסלסה שבכולם היה חסר מלח ותיבול. ניכר כי המרכיבים היו טריים, היה חסר רק תיבול שירים את המנה. הנאצ'וס לא יצאו מוקרמים כפי שהיה רשום בתפריט. מנה שניה-מושיקו בתיבה (בעצם על קרטון ביצים), נקניקייה איכותית עם גבינת צ'דר בציפוי פריך, על קרטון ביצים בליווי מטבלים,39 ש"ח.נקנייקיה ארוכה בציפוי קראנצ'י ומוצלח עם מטבלים משתנים, ברביקיו, קטשופ,איולי נענע ולימון וצ'ילי מתוק/חריף. הייתי מעדיפה את המנה על צלחת ולא על קרטון ביצים.
את העיקריות בחרנו מהתפריט החדש: NEW KIDS ON THE BLOCK מקצ'יז / מק(רוני) אנד צ'יז בורגר, 220 גרם, הילד הרע של עולם הבורגרים, עם מוקרם בצ'דר, שמנת פרמזן, מיונז, חסה ועגבנייה,75 ש"ח.מנה גדולה בנדיבותה בצלחת,ההמבורגר הוגש בחלת בריוש טריה,קלילה ואוורירית בצבע זהוב משגע. הזמנתי את ההמבורגר בדרגת צלייה מדיום והוא אכן הוגש עסיסי ומלא טעם, קציצה ג'וייסית. ההמבורגר הוגש עם צ'יפס תפו"א,צ'יפס בטטה ועשבי תיבול מפוזרים מעל. הצ'יפס תפו"א היה סטנדרטי למדי והצ'יפס בטטה מוצלח ביותר בעיני, קריספי ועשיר בטעמים.
מנה עיקרית שניה: פישנזון/פיש אנד צ'יפס בורגר, פיש אנד צ'יפס ברוטב איולי נענע ולימון בתוך לחמניות בורגר, בצל, חסה ועגבנייה מוגש עם תפו"א קריספי, 69 ש"ח. אתחיל ואומר שהמנה פוטוגונית בטירוף ויצרה אצלי ציפיה לפיש אנד צ'יפס טוב בתוך לחמניית בורגר, אך לא זה קרה. הלחמניה כמו בבורגר הקודם היתה מצוינת,זהובה ואוורירית, הדג היה יבש, הציפוי לא היה כזה קראנצ'י והמנה היתה תפלה וחסרת תיבול. אז הוספתי מלח והוספתי עוד מהרוטב איולי לימון ונענע שהיה טעים אך עדיין הביס לא היה מוצלח. מנה עם פוטנציאל להיות אדירה וטעימה אך היו בה כמה כשלים והיא די התפספסה, חבל. שתי המנות העיקריות גדולות,נדיבות וניתנות לחלוקה בכייף ל2 אנשים.
אמרתם גורדוס FOOD PORNO ,כי אם עד עכשיו ההמבורגרים היו מושחתים אז הקינוחים מטורפים עוד יותר והכי בקטע רטרו. בהמלצת המלצר החמוד והצעיר הזמנו מנה די מנצחת במקום שהולכת קבוע: ערימת פנקייקים/פינוק,69 ש"ח, מגדל של פנקייקים - כשכל פנקייק בסיבוב שונה, מתוק-מלוח, לוטוס, ריבת חלב, שוקולד לבן, בייגלה, שטרויזל, קוקוס קלוי מוגש עם ביצת קינדר במילוי קצפת וגלידת קרם ברולה בצד. הפנקייקים היו מאוד מושחתים עם תועפות של ריבת חלב,גלידה וקצפת. השילוב עם בייגלה מלוח איזן את המתוק במנה והעניק מימד נוסף וקראנצ'י. מנה ענקית וטעימה לחלוקה למס' סועדים לפחות שיוכלו להנות ממנה. הייתי שמחה לראות גדלים שונים למנה הזו כי לא תמיד מגיעים כחבורה וזוג יכל להסתפק במנה ממוצעת של 3-4 פנקייקים ולהנות ממנה מתוקה אך לא בכמות של חבורה. חומר למחשבה.
לסיכום, היה ערב מהנה בגורדוס, מלצרים שירותיים וצעירים, אווירה ממש טובה, מוסיקה קצבית וזורמת בוויב צעיר,אוכל מושחת, מנחם ובכמויות שניתנות לחלוקה (ואף מומלץ). ניכר כי ישנה השקעה באוכל ובמנות יצירתיות, הרב היה טוב. רצוי להזמין מקום מראש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה