דיי התעניינתי ששמעתי שהחליפו את השף בשיין אנד שארף , כי גם מקודם היה
מצוין אבל מזמן לא ביקרתי והיתי בקריווינג עז לבשר מדמם. מהרגע שנכנסים ומביטים על חלל המסעדה אי אפשר לפספס את הויטרינה עם נתחי הבשר שמיושנים במקום, פורנו קרינוברי .המסעדה מיישנת את הבשרים במקום מקבלת את הנתחים הטובים ביותר ממפעל בשר בוטיק שבצפון.
תחילה נשנשנו את הלחם המשגע , שהיה קראנצ'י מבחוץ ,אוירירי וקליל מבפנים עם חמאה טובה ורכה מה עוד אפשר לבקש ? הלחם הוגש עם פנכה של רסק עגבניות ופלפל חריף לעקצץ ולאתגר את החך.
בהגיענו אל המסעדה המארחת כיוונה אותנו למקומותינו ומוזיקה נעימה התנגנה לה ברקע קאברים של רוק ברגוע, כמו שאני אוהבת . חברה שלי פתחה ביין אדום קליל ואני במוחיטו, אמרנו נשיק כוסות לחיים לפני היום הולדת שקרב ובא.
לחם הבית, שני סוגי לחם , חמאה ורסק של עגבניות ופלפל חריף.
תחילה הזמנו קרפצ'יו למנה ראשונה, קרפצ'יו בקר,ארטישוק, שום קונפי, אורוגולה,קוויאר בלסמי, פרמז'ן קוויאר בלסמי, פרמז'ן רבות כבר נכתב על קרפצ'יו אבל שהוא טוב הוא פשוט טוב, שמן זית בנדיבות שזולף מעל הבשר קונפי שום , קוויאר בלסמי שתחילה לא זיהיתי כי טוביקו זה לא. טוויסט מעניין שמעקצץ את הלשון.
ראשונה נוספת שהזמנו וכבר ריירתי בטרם עת ולא יכולתי לחכות עד שתהייה מוכנה, זו מנת הכבד אווז ,קרם שורשים, בריוש, קציפת קוקוס, זרעי כוסברה מסוכרים נלחצתי שראיתי את הצבע של הכבד שקיבל מהפלנצ'ה אבל בביס הראשון התמוגגתי שהיה
כה ורוד ורך מבפנים פשוט חלום. אהבתי את החיבור עם הקרם שורשים פחות התחברתי לקציפת הקוקוס.
למנה עיקרית הזמנו את הפריים ריב (אנטריקוט על העצם) כ700 גרם , אנטריקוט מיושן על העצם בעל גוון אדום משגע מבפנים , רך כמו חמאה ובוהק מבחוץ פרוס ומתובל בדיוק מושלם במלח גס ובפלפל השחור . לא יכולתי שלא להתלהב ממח העצם, ופשוט התענגתי עליו עם כפית וחייכתי כמו ילדה קטנה בחנות ממתקים . להוסיף "חטא על פשע" לקחתי את חתיכת הבשר וטבלתי בסירת מח העצם שזה ספג את כל השומן , רגעים קטנים של אושר. טעים ועשוי לעילא. סיפוק.
התוספות שבחרנו לעיקרית : סלט ירוק טרי ומרענן בצד , בתיבול פשוט וביתי
שמן , מלח ולימון
תוספת נוספת היה הפירה שהיה חמאתי ועשוי טוב. אמנם שבענו אבל חייבים לשמור מקום למתוק .
קינחנו בהמלצתה של המלצרית במגנום ג'נדויה 'קולי קסיס, אגוזי לוז, רוטב קקאו שהיה יותר ממעולה. ביס מושלם בנוגט קרמי מתוק אבל לא מדי עם שוקולד לבן קראנצ'י מעל שנשבר בקנקאים מעוררי חיוך זדוני של סיפוק .אני מאד אוהבת מתוק אבל בגבול הטעם הטוב שלא מציפים במתוק לכן הקינוח הזה הצטיין בעיני.
פונקנו בקינוח נוסף: סיציליה מסקרפונה, פרפה תות, פרי העונה, קרם לבנדר, קנולי מסקרפונהנראה כ"כ טוב ויזואלית שחששתי להרוס עם הכף את מבנה הקנלוני (: אף פעם אי אפשר לטעות עם מסקרפונה עשירה , טעימה וקרמית .
קינוח פירותי מרענן למי שאינו חפץ בקינוח שוקולדי מתוק וכבד למשל.
Shine & Sharp
יגאל אלון 65, תל אביב
03-536475
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה