זה היה רק עניין של זמן שהגל התאילנדי יתפוס גם מחוץ לתל אביב והנה בא הרגע שהשף ליאון אלקלעי ( כולם מכירים אותו מהטלויזה ומטוני וספה ) חבר לשף תיאלנדי טאפ שמו שעבד במסעדות בבנגקוק וביחד הרכיבו מנות תיאלנדיות מוכרות ובהתאמת המנות האסיאתיות לחך הישראלי ( פחות חריף היסטרי זה מה שזה אומר). הוזמנתי לארוחת טעימות מתפריט שמכיל לפחות 40 מנות , כולם יכולים למצוא שם משהו שאוהבים , והמחירים מאד מפתיעים לטובה . יש להם תפריט עסקי ב49 שח בלבד. אתחיל במנה המוכרת לי והאהובה עלי במיוחד כשאני יוצאת לנדודיי הקולינריים במסעדות תיאלנדיות והיא :
נאם טוק- סלט אנטריקוט- חריף , נתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי בווק ושאטה טריים . אני מתה על התעוזה במטבח התיאלנדי , בבחינת הצבעים , הטעמים , התבלינים ושילוב המרקמים . הבשר היה עסיסי ואהבתי את הדומיננטיות של הנענע במנה הזו ואת החריפות המעקצצת.
תחילה הזמנתי קוקטייל אסיה ביטר : עגבניות שרי, עלי בזיליקום, ביפיטר, וולרה רד ביטר,
מיץ לימון, מי סוכר בתחילה קצת חששתי מהעגבניות שישתלטו על הטעם וזה יהיה דומה לבלאדי מרי אבל התוצאה היתה
מפתיעה ומתוקה . החסרון היחיד שהכוס היתה קטנה יחסית אבל הטעם מאד מתוק ואקזוטי .
המשכנו עם תה תיאלנדי , מרווה ומתקתק.
נמשיך במנה ראשונה קלאסית סום טאם- סלט פפאיה ,חריף, פפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר,
פלפל אדום, שום ועגבניות שרי , ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי סלט קלאסי שתמיד עובד ותמיד טעים , פפאיה ירוקה ,סלט חרפרף במידה הנכונה , הקראנצ'יות של הבוטנים נותנת את הטון במנה הזו . גם פה נראה שהיו עדינים עם החריף.
אט אט החלו להגיע מנות עיקריות לשולחן ועם כל ביס הפלגתי בדמיוני לתיאלנד הרחוקה . זהו כוחו של האוכל , מחבר אותך לזכרונות מפעם , להתענג על כל ביס , להתרגש,להזכר ולהתגעגע . מנה נוספת שאהבתי במיוחד זוהי מנת הפאד סיו חזה עוף אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצוי ברוטב בבסיס סויה שחורה המנה הזו הצטיינה בעיניי בזכות אטריות האורז (שנעשות במקום) הן היו במרקם כה רך שפשוט נמסו בפה.
אני מכורה לטעמים של המטבח התיאלנדי , הרב בשל השילוב של חלב קוקוס וקארי על כל סוגיו .
המנה הבאה היתה כ"כ טעימה בזכות הרוטב המשגע ( חלב קוקוס וקארי). ניר פט- פט רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום
לאיטלקים יש את הבולונז ולתיאלנדים יש הגרסה הזו לבשר טחון בתיבול חריף ומעל יש את הביצה
והחלמון שנשפך ומתערבב עם המנה . סוג של בולונוז תיאלנדי . פאד קא פאו , בקר קצוץ חריף בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה
פאד תאי זו מנה שאהובה עלי , זו מנה קלאסית שלא רוצים להסתכן ולהעז יותר מדי אז הולכים
על בטוח ומזמינים את זה . פאד תאי חזה עוף אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק,
נטיפי ביצה ובוטנים. ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק אטריות עם ירקות , בוטנים בשביל הקראנצ'יות ופשוט לסחוט את הלימון מעל.תענוג .
אני מאד אוהבת דגים , בכל וריאציה אז שמחתי שמנה זו הוגשה כי לרב אנשים מזמינים עוף
או בקר ופחות דגים. קיבלנו דג דניס בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום ( במקור בתפריט היה ילוטייל ) , תוצאה , דג בטמפורה ברוטב שאני כ"כ אוהבת , שוב חלב קוקוס וקארי ,
שוב ללקק מהצלחת.
את המנה הבאה פחות אהבתי מאחר והיא מתוקה (אני אוהבת מתוק בקינוחים ופחות באוכל) . מטממואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
קינחנו בטאפיוקה פירות העונה, פניני טאפיוקה ערמוני מים בחלב קוקוס וקרח כתוש טפיוקה שהיתה מתוקה והצטיינה כקינוח עדין , לא כבד , גם ששבעים אי אפשר להפסיק לאכול כי זה טרי ,קליל ומרענן .
המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות , אטריות ביצים שנעשות במקום ,
בשרים שמיושנים גם במקום ,אוכל תיאלנדי טעים , מגוון ומפתיע במחירים שמדברים בגובה העיניים לכל .
המסעדה ממוקמת מול קניון הזהב .
EAST
סחרוב 26, ראשון לציון,
מול קניון הזהב. 03-5222550
נאם טוק- סלט אנטריקוט- חריף , נתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, נענע, אורז קלוי בווק ושאטה טריים . אני מתה על התעוזה במטבח התיאלנדי , בבחינת הצבעים , הטעמים , התבלינים ושילוב המרקמים . הבשר היה עסיסי ואהבתי את הדומיננטיות של הנענע במנה הזו ואת החריפות המעקצצת.
תחילה הזמנתי קוקטייל אסיה ביטר : עגבניות שרי, עלי בזיליקום, ביפיטר, וולרה רד ביטר,
מיץ לימון, מי סוכר בתחילה קצת חששתי מהעגבניות שישתלטו על הטעם וזה יהיה דומה לבלאדי מרי אבל התוצאה היתה
מפתיעה ומתוקה . החסרון היחיד שהכוס היתה קטנה יחסית אבל הטעם מאד מתוק ואקזוטי .
המשכנו עם תה תיאלנדי , מרווה ומתקתק.
נמשיך במנה ראשונה קלאסית סום טאם- סלט פפאיה ,חריף, פפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר,
פלפל אדום, שום ועגבניות שרי , ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי סלט קלאסי שתמיד עובד ותמיד טעים , פפאיה ירוקה ,סלט חרפרף במידה הנכונה , הקראנצ'יות של הבוטנים נותנת את הטון במנה הזו . גם פה נראה שהיו עדינים עם החריף.
אט אט החלו להגיע מנות עיקריות לשולחן ועם כל ביס הפלגתי בדמיוני לתיאלנד הרחוקה . זהו כוחו של האוכל , מחבר אותך לזכרונות מפעם , להתענג על כל ביס , להתרגש,להזכר ולהתגעגע . מנה נוספת שאהבתי במיוחד זוהי מנת הפאד סיו חזה עוף אטריות אורז רחבות, נטיפי ביצה, בוקצוי ברוטב בבסיס סויה שחורה המנה הזו הצטיינה בעיניי בזכות אטריות האורז (שנעשות במקום) הן היו במרקם כה רך שפשוט נמסו בפה.
אני מכורה לטעמים של המטבח התיאלנדי , הרב בשל השילוב של חלב קוקוס וקארי על כל סוגיו .
המנה הבאה היתה כ"כ טעימה בזכות הרוטב המשגע ( חלב קוקוס וקארי). ניר פט- פט רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום
לאיטלקים יש את הבולונז ולתיאלנדים יש הגרסה הזו לבשר טחון בתיבול חריף ומעל יש את הביצה
והחלמון שנשפך ומתערבב עם המנה . סוג של בולונוז תיאלנדי . פאד קא פאו , בקר קצוץ חריף בצל לבן, שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל חריף,מוגש בתוספת ביצת עין על אורז לבן מאודה
פאד תאי זו מנה שאהובה עלי , זו מנה קלאסית שלא רוצים להסתכן ולהעז יותר מדי אז הולכים
על בטוח ומזמינים את זה . פאד תאי חזה עוף אטריות אורז, גזר, נבטים, בצל ירוק,
נטיפי ביצה ובוטנים. ברוטב ממרח תמרינדי מתקתק אטריות עם ירקות , בוטנים בשביל הקראנצ'יות ופשוט לסחוט את הלימון מעל.תענוג .
אני מאד אוהבת דגים , בכל וריאציה אז שמחתי שמנה זו הוגשה כי לרב אנשים מזמינים עוף
או בקר ופחות דגים. קיבלנו דג דניס בציפוי טמפורה ברוטב חלב קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית, פלפל אדום ובזיליקום ( במקור בתפריט היה ילוטייל ) , תוצאה , דג בטמפורה ברוטב שאני כ"כ אוהבת , שוב חלב קוקוס וקארי ,
שוב ללקק מהצלחת.
את המנה הבאה פחות אהבתי מאחר והיא מתוקה (אני אוהבת מתוק בקינוחים ופחות באוכל) . מטממואן – נתחי פרגית בציפוי טמפורה, קשיו, בצל לבן, סלרי, שאטה, בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק.
קינחנו בטאפיוקה פירות העונה, פניני טאפיוקה ערמוני מים בחלב קוקוס וקרח כתוש טפיוקה שהיתה מתוקה והצטיינה כקינוח עדין , לא כבד , גם ששבעים אי אפשר להפסיק לאכול כי זה טרי ,קליל ומרענן .
המסעדה מציעה מבחר גדול של מנות , אטריות ביצים שנעשות במקום ,
בשרים שמיושנים גם במקום ,אוכל תיאלנדי טעים , מגוון ומפתיע במחירים שמדברים בגובה העיניים לכל .
המסעדה ממוקמת מול קניון הזהב .
סחרוב 26, ראשון לציון,
מול קניון הזהב. 03-5222550
נראה מעולה והתיאורים שלך יגמרו עלינו בסוף
השבמחק