כשאני יוצאת מת"א ובאה לבקר את
אמי שבקריות אני קצת מתבעסת מההיצע הקולנירי שיש לחיפה ומינה טומיי אני חושבת שהיא
לא בכדי אחת מסעדות המצליחות בחיפה, מאד משפחתית ,שופעת מנות וטעמים מהמזרח הרחוק
שכל אחד יכול למצוא שם משהו. חלל המסעדה גדול, עיצוב ססגוני בהשראת שוק אסיאתי ,כל מי שטייל במזרח מקבל בטח
איזה פלשבק מהטיול ,עיצוב המקום ססגוני וצבעוני למראה דבר שמרמז על העושר
והמבחר במנות , בר עשיר בכניסה, מראה אורבני וצעיר, מוזיקה ברקע אבל לא משתלטת. מינה טומיי היא מסעדה שהתפריט שלה מורכב משילוב בין
מספר מטבחים מהמזרח הרחוק ומגישה את המיטב מהם: ויטנאם, תיאלנד, יפן , הודו
וקוריאה. מטבחים צבעוניים ועזי טעם,הכל ססגוני ושמח בעל הרמוניה של טעמים, וכל זה
הופך את החוויה למסעירה ומפתיעה. המסעדה ממוקמת במרכז קסטרא שבחיפה.
בהמלצת המלצרית החביבה הזמנתי קוקטייל קליל שהתאים לשעת צהרים,פגישה עם חברה,
פטפוטים ואוכל טוב. Dark Rain Forest Daiquiri שמכיל רום , ליקר תפוז , פירות יער ושוקלד מריר
הקוקטייל היה מיוחד וטעים, אהבתי את השילוב ומשחק הטעמים בין החמיצות של פירות היער לבין פתיתי השוקולד. ספק קוקטייל , ספק קינוח . לא היה ספק , אהבתי !
פתחנו את הארוחה עם מנה ראשונה מהמטבח היפני, הכי בייסיק שיש הכי קרייונג ל-גיוזה כמובן . כשהביצוע טוב,תמיד כייף וטעים להזמין בשנית ובשלישית אף פעם לא די. גיוזה עוף ואווז מעושן כיסוני בצק מאודים וצרובים במילוי עוף ואווז מתקתק, בצל, כרישה וג'ינג'ר
נשארנו עם הכיוון היפני והזמנו טאטאקי טונה,טונה צרובה בציפוי שומשום לבן ושחור ופלפל שחור, על מצע של סלט וואקאמה בתיבול יוזו, ג׳ינג׳ר ושמן שומשום. צבעה של הטונה היה אדום/ורוד משגע והיה רך בעל מרקם מאד נעים ומתגלגל בפה עם פלפל חריף מעל בשל לעקצץ טיפה את החך.
מהמטבח והיטנאמי הזמנו קלמארי טנדורי קלמארי בתבליני טנדורי, בצל מטוגן, רהיטה נענע, צ’אטני מנגו, כוסברה,נענע ופאפאדם. מנה חרפריפה שהצ'טני מנגו המתוק עידן אותה , והכוסברה רעננה את המנה. מנה שבאופן אישי מאד אהבתי.
לעיקרית הזמנו מנה מהמטבח הקוריאני ,קוריאן צ’אנקי ביף,סינטה בולוגוגי, טוגרשי, רוטב חרדל קוריאני,סלט סובה ואגסים, רוטב צ׳ילי קוריאני. הסינטה הוגשה בכלי חרס רותח וכבד והונחה מעל אטריות עם אגסים ששחו ברוטב שמנת וחרדל. הסינטה היתה במידת צלייה מדויקת ,מדיום, אדומה ורכה. טבלתי כל חתיכה בשמנת וחרדל דבר שיצר
ביס מושלם. האטריות כמו כן ספגו את הרוטב המשגע.
מנה עיקרית נוספת שהזמנו וחלקנו הפעם מהמטבח התיאלנדי, פא טוט סאם רוט, דניס מטוגן ברוטב תמר הינדי, צ׳יליגרוס, בזיליקום תאילנדי, כפיר ליים ובצלי שאלוט צרובים. הדג הונח על כלי חרס רותח גם כן , פרזנטציה מהממת , ממש מנת מלכים , פרחים ושבבי בצל מטוגנים מעל לרגע הרגשתי כמו בת מלוכה (: הדג היה טרי, רך ולבן בטעמים תיאלנדים מובהקים, הרמוניית טעמים בין המתיקות של תמר הינדי לבין החריפות שבצ'ילי.
היינו מפוצצות אבל לא מדי בכדי לקנח במשהו טעים הזמנו נשיקה אסייתית , שכבות של מרנג אגוזי לוז, קציפת מסקרפונה וסלט פירות אסייתי , קינוח שכבר אכלתי בעבר ותמיד היה טעים ומנחם, שכבות מסקרפונה עשירה ומתוקה עם חתיכות מרנג מעל. פירות אקזוטיים טריים שמשווים למנה טעם ומראה פרשי. בהחלט סיום מתוק לארוחה נהדרת במינה טומיי אחת מיני רבות.
לסיכום, מאד כיף במינה טומיי ,המנות מהמטבח האסיאתי מגוונות, מפתיעות בעלות אופי עז טעם ,שירות אדיב ומהיר, ובמחירים נוחים. מסעדה מאד משפחתית , תפריט מגוון, כל אחד יכול למצוא את הכיוון והטעם שלו,בין אם זה טבעוני,קרניבורי, ילדים או אחת כמוני שאוהבת ואוכלת הכל מהכל וכמה שיותר .
מינה טומיי מביאה לנו טעימה ממזרח הרחוק ומהשווקים האסיאתיים בהרמוניית טעמים,ריחות וצבעים.
זה לא הביקור הראשון שלי וגם לא אחרון. במקום אין עסקיות אך בשעות הצהריים ישנה 15% על כל התפריט.
לסיכום, מאד כיף במינה טומיי ,המנות מהמטבח האסיאתי מגוונות, מפתיעות בעלות אופי עז טעם ,שירות אדיב ומהיר, ובמחירים נוחים. מסעדה מאד משפחתית , תפריט מגוון, כל אחד יכול למצוא את הכיוון והטעם שלו,בין אם זה טבעוני,קרניבורי, ילדים או אחת כמוני שאוהבת ואוכלת הכל מהכל וכמה שיותר .
מינה טומיי מביאה לנו טעימה ממזרח הרחוק ומהשווקים האסיאתיים בהרמוניית טעמים,ריחות וצבעים.
זה לא הביקור הראשון שלי וגם לא אחרון. במקום אין עסקיות אך בשעות הצהריים ישנה 15% על כל התפריט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה