טוטו היא מסעדת שף תחת שרביטו של ירון שלו שעזב ובמקומו מושיק רוט נכנס לנעליו וזה חזר למסעדתו שבאמסטרדם ואז חזר ירון שוב לטוטו ( פייר כולנו התגעגענו וקיוונו לחזרתו) ,קיצור סאגה בהמשכים והעיקר שחזר ויש את אותה יד שמכינה את האוכל בצורה כה מדויקת נעימה וטעימה. המסעדה עם תפריט בעל אופי אירופאי וים תיכוני. מסעדה עלית, לא מפתיע לפגוש בצהרים שם פולטיקאים ושחקנים. המנות בטוטו מוקפדות וברמת ביצוע גבוהה, אוירה נעימה, עיצוב מרהיב , תאורה עמומה ושרות מקצועי. המסעדה זכתה ולו בכדי בתואר "המסעדה הטובה ביותר" בתחרות פרסי האוכל של מגזין TimeOut היתי בטוטו במספר הזדמניות במספר עסקיות מאד משתלמות ובארוחת ערב שחיתותית למדי. תפריט העסקיות כולל מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-125 שקל. אתחיל בעסקית צהרים שהזמנו תחילה קיבלנו צלוחית זיתים, סלסלת לחם עם מספר פרוסות לחם עבות וטריות מטבל עגבניות בשמן זית, שעועית לימה רכה וחרפריפה, מים קרים ומלפפון פרוס בכוס שמוסיף חן ורעננות.
שעועית לימה
למנה ראשונה בחרנו את ה"חציל" המפורסם של טוטו , חציל, טחינה שחורה, גבינת כבשים קשה, זעתר ושמן זית,טחינה שחורה, גבינת טולום (תורכית) ,עגבניות טריות מרוסקות, ירוקים מעל, צנוניות ,שמנת חמוצה וחציל שרוף שנח כמו מלך על כל התפאורה הזו, מנה מרהיבה ביופיה ובטעמיה. לגמרי נמצאה מנת החציל הטעימה בארץ. כן חציל בטחינה נשמע כקלישאתי הכי פושטי אבל בטוטו כמו בטוטו, מנה מדויקת וסופר מיוחדת.
הזמנו מהתפריט החדש, טרטר טונה אדומה עם תבלינים הודיים חתיכות שמנמנות של טונה, רכות כמו טוסיק של תינוק (אסקיוז מיי פרנץ') בטעמים אסיאתים עזים עם כוסברה ועשבי תיבול שנותנים רעננות ונעימות בפה ויוצרים את הביס המושלם. מנה מיוחדת, ונראית כמו כיוון חדש לטוטו מעבר לאירפואי וים תיכוני.
מנת דגל נוספת שהחלטנו לדגום כי זה מאסט, טורטיליני זנב שור,מילוי הטורטליני עשיר בבשר מפורק שבושל בציר עצמו,שהונח בסמוך למחית של סלרי לבן קרמית ונעימה.
הלכנו לגמרי על הקלאסיקות של טוטו והזמנו פפרדלה ראגו תבשיל עגל חלב, ערמונים וירקות שורש לכאורה נראה עוד סוג של בולנוז אבל בולונז גורמה, עלי פסטה דקים ואוורירים, ראגו עשיר שכלל בשר חזיר,חמאה , גאודה והרבה דברים טובים במנה.
המשכנו עם עוד אחת ממנות הדגל של המסעדה ,ניוקי ערמונים חמאת כמהין ופרמז'ן מיושן
התענגתי מכל ביס וביס, אני מתה על הטעם מעט אדמתי של הערמונים שהשתלבו בצורה כ"כ עדינהעם חמאת הכמהין והפרמז'ן המיושן. מנה מלאת טעמים של פטריות , נגיעות של אושר צרוף.
מנה שמבחינתי היא חובה במקום, טורטליני רך, תרד בר ומסקרפונה בחמאה מלוחה וגאודה מיושנת 5 שנים מדובר במספר מועט של טורטליני אבל כל אחד בפנים עצמו הוא עולם ומלואו ואני לא מגזימה ! שירה חברתי יכולה להעיד על הקסם שבמנה הזו, טורלטינים גדולים ועדינים מבצק רך במילוי מסקרפונה ברוטב חמאה עדין ומלטף וגאודה נהדרת. תחושה של לנגוס בענן . מרקם כה אוורירי וקל כמו חלום. האפונה הטרייה הוסיפה טיפה פריכות למנה ומרקם שונה מזה של הטורטליני העדין ( והמדהים!!) המנה הזו הסבה לי כזה עונג שתמונת הפרופיל שלי פה בבלוג צולמה ע"י שירה, שתפסה את הרגע בו אני מתענגת על הביס המושלם מהטורטליני מהחלומות , כך הוא יקרא לעד !!!
צריכים לראות אותי כעת עם עיניים מזוגגות
חברתך שירה אכן מסכימה. הכל היה טעים ומפנק ביותר. עשית לי חשק שוב!
השבמחק