אישפיש, מסעדת דגים ופירות ים באווירה קלילה ובניחוח צרפתי משכר *המסעדה נסגרה *
פייר התרגשתי לשמוע שנפתחה מסעדת דגים ופירות ים בחיפה מאחר ואני קרייתית במקור ואני מרבה לבקר את המשפחה באיזור ואני תמיד מחפשת איפה לאכול טעים תמיד בקווסט אחר מסעדה שתתכתב ברוח ובטעמים של ת"א גם אם היא לא במרכז, לא בא לי על עוד בתי קפה וכו, בא לי לאכול טוב גם כשאני בחיפה, לא בא לי להתפשר על איכות אז למזלי נפתחה "אישפיש"-מסעדת דגים ופירות ים חדשה כבת שבועיים לערך, משב רוח רענן וקליל בקולינריה הצפונית. המסעדה ממוקמת במרכז הכרמל על חורבותיה של מסעדת voila (וואלה) הצרפתית-שוויצרית שעבדה כ6 שנים בהצלחה רבה והגישה מנות אירופאיות קלאסיות כמו פונדו ורושטי. גם עיצוב המסעדה שונה בהתאם לרוח המסעדה החדשה-לא עוד ריהוט חום מעץ מלא בצבעים עמוקים באווירה אלגנטית רומנטית וכבדה, המסעדה עברה שיפוץ מאסיבי והגוונים בה היום הם גווני טורקיז וכחול מרגיע עם אלמנטים של ים באווירה קלילה והכי איזי גוינג,קליל וצבעוני. השף והבעלים אבירם שטיינמץ ולו 23 שנות ניסיון וותק בארץ ובעולם הרכיב תפריט על טהרת הדגים ופירות ים טריים היישר מהשוק של עכו תוך שימוש בחומרי הגלם,התבלינים ועשבי התיבול הכי טריים ואיכותיים. תפריט ים תיכוני קליל עם טכניקה קלאסית אירופאית מעודנת ונגיעות פיוז'ן. גם את הלחמניות, הרטבים הקינוחים ואפילו הגלידות הוא מכין מדי יום במקום. התפריט במסעדה החדשה שונה מהקונספט הצרפתי שהיה עד כה והיה מעט "כבד" ואולי אף מתאים לארועים מיוחדים,הקונספט כיום הוא יותר בקז'ואל ומתאים לארוחות משפחתיות או עם חברים ביום יום ,שיש קריווניג למאכלים מן הים.
אז מה בתפריט? בראשונות תוכלו למצוא סביצ'ה מדג טרי, מרק מהים מתחלף,סלט יווני וקרפצ'יו עגל. בעיקריות: דגים שלמים או כפילטים במגוון רטבים מיוחדים שהשף רקח בעצמו (חלק מהרטבים הקלאסיים שרצו שנים איתו עם המסעדה הצרפתית) דגים כמו דנים שלם מהגריל בקארי בוטנים, פורל בלי עצמות במילוי גבינה מלוחה ובזיליקום, פילה מוסר בקרם פרג וחריימה בורי. בסקשן של פירות הים: שרימפס וקלמרי ברוטב לבחירה, חמאת תפוחים מפולפלת וערמונים, רוטב ים תיכוני- קוביות עגבנייה, זיתי קלמטה ,פטרוזילה ואוזו, רוטב גבינה כחולה ושמנת, בורקס סרטנים,ריזוטו פירות ים בזעפרן ופרמז'ן ועוד. חובבי הבשר ייהנו מפילה בקר ברוטב פלפלת שמנת, שניצל עוף וחזה עוף בגריל ומנות ספגטי לילדים. כמו כן מוצע תפריט עשיר של יינות בוטיק ישראליים במחירים שווים וקוקטיילים בשיק, בירות בוטיק, סיידר תפוחים או אגסים ,אלכוהול כייפי ליד המנות להשלמת הארוחה. תרבות האוכל מתורגמת לארוחה טובה שמתחילה עם דרינק טוב ואוכל מפתה שיוגש ליד. עם הזמנת המנה העיקרית מקבלים פלטת מאזטים מיוחדים-לא סטנדרטית שמתחלפת מדי יום לפי קריזה וגחמותיו של השף ובריפיל חופשי: לחמניות שנאפות במקום,לאבנה מתובלת שנעשית במקום, טחינה, כרובית ברוטב טרטר, סלט שעועית, סלט עדשים בתיבול קינמון בין היתר, כבד עוף עם בצל מטוגן, סלט דלעת וסלט עגבניות בשמן זית.
בתמונה השף שטיינץ עם חיוך קבוע שנסוך על פניו
אז פתחנו את הארוחה בקוקטיילים קלילים בצהרי היום, הוא באיש פיש, אוזו, לימון,סודה,רוטב פירות יער ואני במוחיטו, רום,לימון סודה,נענע. (כל אחד ב30 ש"ח).
עיינתי בתפריט והמנה של בורקס סרטנים צדה את עיני, אם אני כבר במסעדה של דגים ופירות ים הרי שאזמין ואתפנק על הטוב ביותר כי מן הסתם לא בכל מסעדה מגישים סרטנים. הזמנו בורקס סרטנים עם תרד ברוטב עגבניות. הביס הראשון היה מופלא, תחילה היה קראנצ'י, בצק עלים פריך ממולא בתערובת בשר סרטנים ותרד בתיבול טעים ומדויק על רוטב עגבניות קליל. מנה נפלאה, היתי חוזרת ולו רק בכדי לאכול מהנ"ל.
למנה עיקרית הזמנו פילה בס פסים מהטאבון ברוטב וורמוט וטימין, ראשית עלי להגיד WOW. אחד הדגים היותר טעימים שאכלתי לאחרונה. הדג היה טרי, לבן ובשרני שנצרב בצורה מושלמת עם עור קראנצ'י ובשר הדג רך כחמאה. הרוטב "הוי הרוטב" אגדי עם ורמוט מתקתק וטימין. מנה שמאפיינת כ"כ את המטבח הצרפתי המעודן והאלגנט עם טעמים מאוזנים והכל כ"כ שקט ורגוע פשוט אושר גדול וביס שמסמל שקט ופשטות בלתי מתפשרת. הדג כאמור הוגש עם פלטת מאזטים ולחם בריפיל חופשי כך שאין מצב שתשארו רעבים. כמו כן בהמלצת המלצרית החביבה הזמנו פירות ים ברוטב שעוד כיכב בעבר במסעדה הצרפתית,שרימפס וקלאמרי ברוטב שמנת חרדל גרגירים ועירית. פירות הים שחו ברוטב שמנת עדין,טעים וכ"כ מדויק שוב בזכות העידון הצרפתי. היה אפשר בקלות לקבל אותה מנה ברוטב כזה כבד או מלוח מדי אך הרוטב פה היה עדין ונעים בפה מאוזן בטעמו. חרדל הגרגירים ממש לא השתלט ולא היה דומיננטי כמו שחששתי מעט. איך אומרים בצרפתית - מאניפיק-סה טרה טרה בו !
קינחנו עם מנת הדגל עוד מתקופת מסעדת וואלה, תמרים לחים בטופי וויסקי (25 ₪). בקלות היה אפשר לטעות ולחשוב על טעמם המתוק של התמרים שדמו בטעמם לבננה. אותם תמרים מגולענים הונחו במרכז הצלחת עם רוטב טופי ויסקי בטעם מקורמל ובצבע משגע שלא היה אפשר להפסיק לאכול וללקק עד תום מהצלחת. גלידת וניל שהוגשה ליד הוכנה גם במטבח המסעדה והקצפת שליוותה את הקינוח היתה אוורירית, קלילה ולא מתוקה מדי. קינוח שסוגר בול את הפינה ואת החשק למתוק אחרי הארוחה, קינוח מתוק אך לא גדול ומכביד מדי-משאיר טעם של עוד. כמו כן ניתן למצוא בתפריט הקינוחים, גלידת מרציפן ביתית ברוטב פירות יער וקצפת וקומפוט בבושקה שהכי מעלה זכרונות מבית סבתא.
לסיכום, התענגתי על האוכל באישפיש, תפריט מקורי ומגרה, שף שמכין אוכל עם יד בטוחה,טובה ואהבה למקצוע. לא תמצאו פה עוד סתם דג בגריל או בצ'יפסר וגם לא פיתות אלא מנות מתוחכמות עם רטבים יצירתיים ומיוחדים,טעמים מאוזנים ומעודנים כיאה למטבח הצרפתי. המלצה חמה חמה לאישפיש- מקום מקורי ומרגש, השירות לבבי וקשוב, תכ'לס? מתי שוב?
אישפיש
שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל חיפה
שעות פתיחה: 17:00-23:00
שישבת: 12:00-23:00
טל' 04-8370737
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה