יום שני, 27 במרץ 2017

ג'סמינו, מזללת גריל פחמים נטולת פוזה שחייבים להכיר והטעם ממכר !


ג'סמינו, מזללת גריל פחמים חדשה של המסעדן שאול טבת (סטפן בראון,רמלה,רדיו רוסקו) ממוקמת ברחוב אלנבי 97 מול בית הכנסת הגדול בתל אביב. פנינה אותנטית לאוכל פשוט ומנחם בפיתה בביצוע מדויק ועז טעם. דוכן אוכל רחוב קטן עם מספר מצומצם של מקומות ישיבה, שיטת צלייה מסורתית על גריל פחמים עם טעמי עשן.




התפריט קצר ובו קבב, פרגית ולב עגל חריף, 28 ש"ח. מחיר בהחלט זול בעבור פיתה עם בשר משובח. כמו כן ישנם ספיישלים משתנים על בסיס יום יומי כמו שקדי טלה ושייטל ב45 ש"ח,נקניקיית עגל חריפה שהוא מכין בעצמו במקום ומעורב ירושלמי שהדגש בו הוא על חלקי פנים ופחות עוף ( שונה מהסטנדרטי).

בניגוד למזנון של אייל שני המקום חף מיומרות ומנסיון ליצור אווירה עם מלצרים היפסטרים ומוזיקה רועשת, המקום דיי שקט ללא מוזיקה,מזנון אוכל פשוט בו אנשים מזמינים פיתה עם בשר, אוכלים וממשיכם הלאה. מקום לאנשים שמעריכים אוכל טוב,מקום שנותן כבוד לאוכל, אוכל טעים ופשוט. מאחר וזו הפעם הראשונה שלי במקום בחרתי בחצי פיתה עם קבב וחצי פיתה עם לב עגל חריף, 30 ש"ח. מיד אחרי שהבשר יורד מהאש הוא שואל האם אני רוצה הכל? אז כן - ההמלצה היא לגמרי לבחור בהכל, הוא מתחיל למלא את הפיתה עם טחינה סמיכה, סלט ירקות פשוט וטרי, פלפל חריף ובצל חרוך שהיו על הגריל ופס עמבה מעל. בחצי פיתה עם הקבב הקציצה היתה עסיסית עם פטרוזילה ובצל, קציצה רבת טעם בטעמים המיוחדים לבשר שנצלה על גריל פחמים.
מאז הזכיר לי את הקבב כבש שאבא שלי היה "עושה על האש" בחופשות המשפחתיות שלנו בכנרת, קבב שמחבר אותי ישר לזכרון של בית ומשפחה אהובה. ברב המקומות צולים בפלנצ'ה ולא מקבלים את הטעמם והריח מגריל הפחמים.
בחצי פיתה השניה בחרתי בלב עגל שמעולם לא אכלתי. ארבע חתיכות לב עגל שעברו השרייה במרינדה חריפה ונצלו בגריל. חתיכות לב עגל בשרניות, נימוחות ובעלות חריפות משגעת. מאד הזכיר לי טעמים חריפים של טחול אך המרקם היה שונה. בשני החצאים היתה כמות של בשר טובה ולא בקמצנות, והמחיר בהחלט שווה.




לכאורה ניתן להניח שזו עוד פיתה על האש אבל אחרי שטועמים מבינים שלפה רוצים לחזור שוב ושוב כי הבשר טעים בטירוף והפיתה הזו משביעה ומנחמת, התמחור נמוך מהסטנדרט, אופציה זולה ופשוטה לסגור את הפינה של הרעב שמכרכר בבטן, ובעיקר אופציה טעימה! 

ג'סמינו 

אלנבי 97 תל אביב 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה