Eataliano Dalla Costa בניצוחו של חמודי עוקלה שהיה השף התפעולי של מסעדת מגדלנה הנפלאה. השף חמודי משלב בין המטבח האיטלקי למטבח ערבי גלילי, מנות מהמטבח האיטלקי עם נגיעות שף והשפעה ערבית ואותנטית. המסעדה יושבת ממש על החוף בבת גלים, ממוקמת בבניין של הרכבל בחיפה במבנה בן שתי קומות, בקומה העליונה Eataliano Dalla Costa ובקומה למטה זו מסעדת שווטינה הנפלאה עם דגים,פירות ים וסלטים נדירים שגם שם הייתי ונהנתי עם המשפחה לא מזמן בארוחת ערב נפלאה.
המסעדה רחבת ידיים ב-Eataliano Dalla Costa העיצוב כפרי לצד מודרני,מקום מקסים ונעים, די מזמין,הריהוט צבעוני ושמח בעיניים. ניתן לראות את הים מהחלונות הגדולים הגדולים במסעדה דבר שהופך את החוויה לרגועה, פסטורלית וקסומה ביותר, נוף מדהים לים, מראה שמאד קשה להסיר את העיניים ממנו את העיניים- לוקיישן נדיר במסעדה וללא ספק מעורר השתאות.
למסעדה מטבח פתוח ובו טאבון איטלקי מסורתי במרכזו בו נאפים הפיצות ושאר המאפים, מטבח פתוח בו ניתן להשקיף על הנעשה און ליין לצפות בתהליך הכנת המנות, הכל טרי וחם היישר מהמטבח.
התפריט כאמור איטלקי עם מנות ראשונות, סלטים טריים מהמטבח האיטלקי והערבי, מבחר פיצות, פסטות, דגים ומאכלי ים. תפריט איטלקי ללא ספק אבל הנגיעות שף עם רקע ממטבח ערבי בולטות בו לחלוטין. השקנו כוסות לחיים, בחרנו ביין לבן, גוורצטרמינר,יקב בלו נאן גרמניה, 30 ש"ח.
בחרנו בקרפצ'יו למנה ראשונה, קרפצ’ו סינטה צרובה, פרוסות דקות של סינטה צרובה בטאבון, עם סלטון ארוגולה, לבבות חסה, מלווה באיולי תרד וחומץ בלסמי,54 ש"ח. אחד הקרפצ'יו הטובים שאכלתי ואני לא מגזימה, מפרגנת מכל הלב. פרוסות בשר דקיקות צרובות בצבע ארגמן עז ובוהק עם סלט ירוק טרי ורענן מעל עם זילופי בלסמי וחרדל משובח, איולי וכף שבבי גבינת פרמז'ן.
המשכנו עם ארנצ'יני פרמז'ן וסנט מור, כדורי ריזוטו קריספיים,סנט מור, מוגש עם איולי פפריקה מעושנת ורוטב עגבניות,42 ש"ח.
ארנצ'יני קריסיפים מבחוץ ושופעי טעם וגבינות בפנים, נחו על רוטב עגבניות מעודן בטעמו ומתובל טוב. מנה מאד טעימה שאכלתי בעבר ולא מן הנמנע שהזמנתי בשנית.
כמו כן הזמנו סלט טאבולה סיצליאני, פטרוזיליה קצוצה, נענע, בצל ירוק, כרובית אפויה ובורגול גס, בתיבול שמן זית ולימון,46 ש"ח. סלט ערבי קלאסי ואותנטי,שימוש בפרודוקטים טרייים, סלט שופע עשבים עם כרובית אפויה ורכה בתיבול פשוט של שמן זית. סלט טאבולה מעולה, חמוץ ומרענן,כמה פשוט ככה טעים. נהננו מהרעננות של הסלט הנ"ל מהמטבח הערבי.
מאד התחשק לנו פירות ים אז הזמנו את מנת הניוקי פירות ים, ניוקי תפו"א, שרימפס, קלמרי סגול, חמאת לימון, שום, פרחי כרובית ופטרוזילה, 96 ש"ח. מנה צבעונית ושופעת פירות ים. נתחיל מזה שמאד התרשמנו לטובה ולא בפעם הראשונה במסעדה מאיכותם של פירות הים, השרימפסים היו גדולים, טריים וטעימים מאד וגם הקלאמרי נוכח באיכות טובה, הניוקי היו עשויים טוב אך הרוטב היה מלוח מדי, מלבד זאת זו מנה נהדרת וגדולה.
המשכנו עם פילה עגל, פילנ עגל בגריל עם ריזוטו פטריות, שמן כמהין, אספרגוס, קרם ארטישוק וציר בקר,129 ש"ח. מנה שנזללה בהנאה רבה, פילה עגל איכותי במידת עשיית-מדיום לפי רצונינו , אדום ועסיסי מבפנים שופע טעמים בתיבול בסיסי של מלח גס ופלפל גרוס,מושלם. לצד הפילה עגל הוגש ריזוטו פטריות טעים. ללא ספק ב Eataliano Dalla Costa בחרו בספקי דגים ובשר מן המובחרים ביותר!
את הקינוחים במסעדה אני כבר זוכרת כמה שהיו טובים עוד כשחגגתי יום הולדת עם משפחתי האהובה בקיץ האחרון, קינוחים צבעוניים, מרהיבים ביופיים ובעיקר טעימים ונדיבים בגודלם.
בחרנו בטירמיסו איטלקי קלאסי,42 ש"ח.
צנצנת הטירמיסו הוגשה בתוך קערה עמוקה שבתוכה חלוקי נחל שחורים וקרירים שהוצפו באדי קרח יבש ולצידה גלידת קפה טעימה במיוחד. המנה נראתה מרהיבה ביופייה וזכתה להרבה מבטים סביב מהסועדים הנוספים במסעדה-הפרזנטציה משגעת !!! בראש ובראשונה אנחנו אוכלים דרך העיניים ושזה נראה כ"כ יפה ואסטטי שזה עושה חשק לצלול פנימה עמוק לתוך המנה - לתוך הטירימסו הטעים הזה.
אלו היו אחה"צ קסומים ב Eataliano Dalla Costa הגענו ממש בשקיעה ונהננו מהבריזה והנוף המדהים לים. מסעדה איטלקית עם השפעות ערביות מקומיות, מרעננת - ממש מומלצת!
הקונספט קולינרי ומעניין, השף חמודי עוקאלה עושה פלאים עם האוכל האיטלקי ומביא איתו נגיעות שף וטוויסט מהמטבח הערבי, חומרי גלם טריים ומן המשובחים.
השירות לבבי, המנות נדיבות בגודלן והמחירים סבירים, לת"א בהחלט יש מה ללמוד ממסעדות כאלו וחסרות מסעדות כאלו בת"א.
😄
איטליאנו דה לה קוסטה
העליה השניה 96 חיפה
04-6601011
04-6601011
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה