פתחנו את הערב עם בירת סינגה קרה וצוננת.
בסקשן המרקים אפשר לבחור במרק וון טון עם כיסונים,ראמן או טום יאם. הרי שמרק יכול להגיע כארוחה מזינה הכוללת ירקות, אטריות שהן הפחמימות ומנת חלבון,בשר,שרימפס או עוף. אנחנו בחרנו במרק טום יאם עם אטריות חיטה,קרם קוקוס ,עגבניות שרי,למון גראס, גלינגל,עלי קפיר,פטריות שמפניון,מיץ לימון,רוטב דגים וכוסברה ובחרנו בתוספת,שרימפס. מנה נדיבה בגודלה ומשביעה. המרק הגיע בקערה גדולה ועמוקה, ציר המרק בעל טעמים חמוצים וחריפים על גבול הפיקנטי עם
אטריות חיטה ושרימפסים בנדיבות. מרק קליל ומרענן,בהחלט מחמם לערב חורפי שכזה.
כאמור התכנסו בטוני האוס לכבוד הדים סאם כי אני מכורה לכיסונים האלו שמלאים בכל טוב ומתפצפצים בפה. בחרנו בפלטת מאודים,6 יחידות דים סאם מאודה,1 יחידה מכל סוג.
קיבלנו בתוך כלי אידוי 6 דים סאם ממולאים בירקות,שרימפס ,בשר לבן והודו ולצדם קעריות מטבלים: חריף,מטבל מתוק שמבוסס על רוטב צדפות,חומץ אורז וסויה. דים סאם עשוים בעבודת יד,מאד עדינים אך עדיין מחזיקים יפה את כל המילוי שבפנים. הדים סאם הבשרי הגיע ככיסון פתוח מבצק חיטה וכל המילוי הבשרי שלו נגלה כלפי חוץ. הכי אהבתי את הדים סאם במילוי השרימפסים מבצק אורז לבן, כיסון שקוף עם מילוי שרימפס קצוץ טעים ורך במיוחד.
ישנה גרסה גם של כיסונים מטוגנים במילוי צמחוני,בשר לבן, עוף ,שרימפס ואגרול ירקות.
המשכנו עם סלט מלפפון ורצועות עוף ברוטב בוטנים ,פיקנטי,סלט אסייתי קליל עם ירקות פריכעים ונגיסים ברוטב מתקתק,די טעים.
בתפריט בשר בקר נוסח סצ'ואן עם פלפלים ובסגנון חריף לצד בשר בקר ברוטב פלפלת. אנחנו בחרנו באופציה השניה בהמלצת המלצרית החביבה,בקר ברוטב פלפלת,בשר בקר, בצל יבש,בצל ירוק,פטריות שמפניון ופלפל שחור גרוס מוגש עם אורז מאודה. מדובר על תבשיל מנחם עם רצועות בקר רכות רכות ברוטב משגע ועשיר בטעמים בתוך קערה גדולה. בטעמים שהחזירו אותי 20 שנה אחורנית שהייתי אוכלת אוכל סיני שזה היה טרנד חדש ורק נכנס לארץ. ברגע אחד הכנסתי את הכף בתוך הקערה ונזרקתי לפלאשבק מטורף, סוג של זכרון מתוק ומעורר געגוע ל90'S, מנה מצוינת שליקקנו עד הסוף בערגה רבה.
כמו כן אכלנו לחמניות באו אווז צלוי בנוסח פקין במילוי רוטב הויסין,מלפפון ובצל ירוק עם תוספת חמוצים סינים. לחמנית באו היא פופלרית במטבח הסיני, הלחמניה מגיעה במספר וריאציות: מאודה,אפויה או מטוגנת במילויים שונים. אנחנו בחרנו בלחמניות באו מאודות במילוי פרוסות אווז צלוי עם רוטב הויסין וחמוצים אסייתים.
הקינוחים אינם נפוצים במטבח הסיני ואינם מוגשים בד"כ בסיום הארוחה אלא במהלכה. בטוני האוס נראה כי יש אדפטציה מערבית ועשו סוג של פיוז'ן בין הלחמניות המאודות למילוי שוקולד ואף חלבה שזה הכי ישראלי. בתוך כלי אידוי קיבלנו שתי יחידות באו האחת עם נוטלה והשניה בחלבה. בצק הלחמניות המאודות היה נימוח וקליל יחסית ומפוצץ במילוי מתוק שהיה חם ונמס. חתכנו את הלחמניה ונתנו למילוי להשפך החוצה כמו לאבה חמה ומתוקה,אושר !
כמו כן דגמנו אננס וקוקוס בטמפורה מטוגנים ומוגשים עם מייפל,מנה קלאסית. אהבתי יותר את הקוקוס בטמפורה שהיה טעים, מתוק אך לא מדי ומיוחד,האננס היה מתוק לי עד מאד.
ארוחות עסקיות במחירים מוזלים ומבצעים של מרקים לחורף כמו וואן טון רק ב20 ש"ח ומרק ראמן ב25 ש"ח בישיבה במסעדה בימים א' - ה'.
טוני האוס
בן יהודה 7
תל אביב
03-6127709
* לא כשר
שעות פתיחה 12:30- 22:30 בכל ימות השבוע.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה