יום שני, 15 בינואר 2018

ארוחות שף בחינאוי הרצליה, מפגש בין אוכל טוב,אלכוהול והרבה מצב רוח

את מעדניית חינאוי-בשרים ויין בהרצליה פיתוח אני מכירה טוב רק שלא ידעתי שמעבר לפרודוקטים האיכותיים שנמכרים במקום מתקיימות גם ארוחות שף יצירתיות ומפתיעות של השף רן דישאוני. בהחלט מקום לא שגרתי מתאים לאירועים קטנים בקונספט מפתיע וחוויתי. בשעות הערב לאחר הסגירה הופכת החנות למסעדת שף ומתקיימות בה ארוחות לקבוצות קטנות שנקבעות מראש עם מטעמים ממטבחו הפרטי של רן באווירה ביתית ולא מחייבת בליווי שפע של אלכוהול. מגוון המנות משתנה בהתאם למה שיש בחנות ממרכיבים טריים,דגים ובשר ואותם בוחר רן בקפידה רבה מדי יום. השף רן כשרוני וצנוע יצר תפריט אוכל לא פלצני,טעים מקורי ומרענן. קונספט מדליק המחבר בין אנשים טובים,אוכל משובח ואלכוהול.

תפריט מיוחד לימי שישי מ12:00-16:00 המשלב את הקנייה במעדנייה לישיבה מהנה על דרינק ואוכל טרי,טעים ויצירתי היישר ממוצרי החנות. תפריט שברובו מנות ראשונות יחסית גדולות לחלוקה ומספר עיקריות שיגרמו לכם למואי כייף בצהריים. האלכוהול אגב במחיר החנות ובתוספת דמי חליצה. 

במעדניה מקומות ישיבה סביב שולחנות עגולים גבוהים ושולחן אבירים מוארך שמותאם לארוע קבוצתי. 

הגענו בצהרי יום שישי ופתחנו את הארוחה עם בירת קסטיל רוז',בירה דובדבנית מתקתקה די חזקה מבחינת אלכוהול,עושה ראש כזה שובב ושיכור קלות.

מה בתפריט? מנות בשר, דגים, פירות ים וירקות. מנות קטנות ליד הדרינק: חלת מטיאס, כרובית צלויה, סלט עוף תיאלנדי, קלאמרי סביח, ברוסקטת פירות ים, קרפצ'יו בקר ועוד לצד מנות גדולות יותר: שרימפס טום יאם,סינטה בניחוח כמהין 300 גרם וצלעות טלה 250 גרם. אט אט החלו לזרום אלינו המנות אל השולחן. פתחנו את הארוחה עם סשימי מוסר בוינגרט עגבניות. ניכר שהדג טרי, נפרס דק דק בתיבול וינגרט עגבניות טעים ומדויק וטבעות צ'ילי חריף שפוזרו מעל,כמה פשוט ככה טעים.

סלמון cube,איולי חמאת בוטנים וג'ינג'ר. חתיכות דג סלמון טרי נא ובשרני עם איולי מצוין ומלפפון שנפרס לגפרורים שהעניק קראנצ'יות למנה בשל הנגיסות שבמלפפון. 

בראז'ולה,בשר כבוש ומיובש,נפלא. 

המשכנו עם וראיציה על פריקסה, לחמנית באן,סלמון סמבל. בתוך לחמניית באן אווירירית וקלילה הונחו קוביות סלמון טרי נימוכות,ביצה חצי רכה ורוטב סמבל אדום-כתום מהמטבח האסייתי חריף שמוכן מפלפל צ'ילי. טייק אוף ממש מיוחד לפריקסה האהוב והמוכר ממרכיבים טריים בזכות הסלמון הטרי שבוהק בצבעו הכתום וטעמו רך ונעים בפה.

טאטקי חזה אווז בתחמיץ יפני. מנה שאני אישית מאד אהבתי ו"עפתי" עליה, נתחים דקים של חזה אווז ברוטב חמוץ מתוק, הסוד הוא ברוטב של רן שהיה מופלא

המשכנו עוד עם מנות טריות ויצירתיות של דגים,פירות ים ובשרים. מנת הספיישל לשישי הזה היתה,אריטשוק ושרימפס צלויים עם אוזו על מצע לאבנה וסלסה עגבניות. שרימפסים שמנמנים על הפלאנצ'ה וארטישוק רומאי צלוי, שני מרכיבים שאני הכי אוהבת ושהם ביחד על הפלאנצ'ה הרי שזו חגיגה. 

המשכנו עם צ'וריסוס בצל וחרדל. נקניקיות עסיסיות צלוית על הפלאנצ'ה, מלאות טעם וממש טעימות! 

גיוונו עם קרפצ'יו קולרבי 

ראיתי שיש בתפריט צלעות כבש אז לא היה מן הנמנע שאנחנו נמצאות במרכזה של מעדניית בשרים משובחת ולא נזמין צלעות טלה. צלעות טלה,250 גרם על הפלנצ'ה בדרגת עשייה טובה ששמרה על  עסיסיות הבשר בתיבול מינימלי של מלח ופלפל ,חלומי ! הקינוח המושלם בעיני לארוחה הנ"ל. מי צריך מתוק שיש בשר טלה? 





האווירה במקום שמחה כולם שותים אלכוהול ונהנים מאוכל טוב ומטעמים שרן מפנק והוא מפנק מכל הלב. נהננו מארוחה יצירתית מפתיעה בטירוף,טרי ואסקלוסיבי. ארוחה מגוונת במחיר מאד משתלם, מבחר מטורף של אלכוהול במחיר שווה לכל נפש. 

מקום מעולה לערבים סגורים עם חברים או ארועי חברה, ארוחת טעימות,10 מנות ב170 ש"ח. יין נמכר במחיר חנות.
מינימום 10 אנשים.


כל שישי בין 12:00-16:00 וערבים מיוחדים לפי תיאום מראש.

חינאווי הרצליה 

החושלים 4 הרצליה פיתוח

09-8822660
052-4201610

dishoni.chef@gmail.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה