טרנד הפיתות תפס תאוצה לאחרונה,נראה שכל השפים גדולים הבינו שיש היצע גדול לאוכל רחוב בתמחור סביר לעומת מה שמשלמים במסעדת גורמה שזהו סכום לא מבוטל של כסף. כמובן שהתופעה לא פסחה על הפריפריה וגם באשדוד רכבו על הגל של אוכל בפיתה,מלא בטעמים אותנטיים ומקוריים בצירוף סלטים טריים,ממרחים ורטבים שמוסיפים המון שמוככנסים לתוך פיתה טריה וכל אלו יוצרים מנה משביעה,טעימה ובמחיר
שפוי. מיד אחרי פסח נפתח הסניף החדש של פיתה בסטה בשרונה מרקט תל אביב. התפריט די זהה לזה שבסניף הראשון שבאשדוד.
מה בתפריט? סטייק & אגס,נקניקיות מרגז וביצת עין,פיתה עם כבד צלוי,פיתה עם קציצות,פרגית במרינדה,מנת הדגל-פיתהעם בשר אסאדו מפורק שבושל כ-8 שעות,צ'ימיצ'ורי וחמוצים.לצמחונים: קציצות ירק עם צ'ימיצ'ורי ולימון,חציל קריספי-עגבניות וטחינה ובנוסף מנת תסביח-חציל מטוגן,תפוח אדמה,חמוצים,צ'ימיצ'ורי לימון,ביצה קשה ברוטב אדום-פלפל צ'ומה שהוא הטוויסט הטריפולטאי למנה עירקית,בוריקה-עלה סיגר עם ביצה רכה,צ'ירשי טריפולטאי עסלי,חמוצים וטחינה
,בצלחת או בפיתה. תוספות ליד: סיגר ירקות שורש,סיגר כבד,תפוח אדמה מדורה,בטטה שרופה ופוטטו לצד בירה מהחבית.
על המקום,המקום בוויב חיובי וצעיר באווירה צעירה,נעימה ומזמינה,אווירת שוק ססגונית,צבעונית וחיה. המקום מעוצב בהשראת השוק,צבעוני ותוסס,נראה מסודר ונקי. חב'רה צעירים בדלפק מאד חביבים ושירותיים.
במקום מטבח פתוח רוחש פעילות והוצאת מנות בפיתה ובצלחת,מנות בשריות וצמחוניות. על הדלפק זיתים סורים דפוקים,רבעי פיתות מטוגנות בשמן עמוק שהולכות טוב עם כל הטחינה ורסק העגבניות וחריף שמקבלים שאפשר לנשנש לפני הגעת המנה.
תחילה בחרנו בסיגרים במילוי כבד,15 ש"ח. סיגר קריספי במילוי כבד עם ריבת בצלים מתקתקה שהוגשה ליד.
המשכנו עם הבוריקה,עלי סיגר במילוי ביצה רכה,הוגש עם טחינה וצ'ירשי-ממרח דלעת פיקנטית,25 שקלים. הבוריקה הייתה קריספית,ברגע שחתכנו באמצע הביצה נשפכה החוצה בסקסיות מתפרצת ונדרשת (: בנוסף היה פירה בתוך המילוי הבוריק שהונח יחד עם הביצה. מרחתי צ'ירשי מצויין מעל הבוריקה דבר שהעשיר את המנה בפיקנטיות,הרגשתי כי הצ'ירשי אותנטי והכי ביתי שיש (אני חצי טריפולטאית אז אני יודעת מה זה צ'ירשי אמיתי ולא תעשייתי). לצד הבוריק קיבלנו
סלט עגבניות ובצל סגול מרענן במיוחד,מנה טעימה !
שניצל עגבניה,חציל מטוגן,צ'ימיצ'ורי טרי וטחינה הר ברכה,28 ש"ח. פעם ראשונה שאני טועמת מנה כזו והופתעתי לטובה. רוטב הצ'מיצ'ורי והעגבניות דיברו באותה שפה בחמיצות נעימה וטובה.
ובפיתות עסקינן,בחרנו בהמלצת עובדי המקום,פיתה כבדה, כבדים צלויים על הגריל,סילאן,צ'ימיצ'ורי לימון,סלט עגבניות וטחינה,34 ש"ח. פיתה עמוסה בכל טוב,די מספקת ומנחמת. הפיתה רכה והכילה את כל הפרודוקטים בגאון,ספגה את כל המיצים בתוכה ולא התפרקה ונקרעה. כבד העוף היה עסיסי וטעים,פחות התחברתי למתיקות הסילאן כי אני פחות אוהבת מתוק באוכל. עוד בפיתה היה מעט סלט עגבניות ופטרוזיליה רענן וטחינה שיצרו פיתה בהחלט טעימה. חברי בחר באסאדו מפורק,אסאדו שנצלה 8 שעות,צ'ימיצ'ורי לימון,עגבניות, צנונית,בצל מטוגן וחמוצים,39 ש"ח. מדובר שוב בפיתה רכה עם עם נתחי אסאדו מפורקים עסיסיים שבושלו הרבה זמן, גם פה היה לי מתוק מדי ואיזנתי זאת עם הצ'ירשי. מנה טעימה,אני הייתי מוותרת על המתוק.
כמו כן נשנשנו פוטטוס קריספיים,13 ש"ח,פוטטוס מצויינים שהיו מעט פיקנטיים וסופר טעימים.
ובפינת המתוק,פיתה לוטי,שוקולד אגוזי עם בננות צלויות, צלוי על הגריל,10 ש"ח. חצי פיתה על הגריל עם שוקולד ובננה,סיום מתוק ופשוט לארוחה משביעה.
פיתה בסטה באווירת שוק ססגונית,צבעונית וחיה, האוכל טעים,המנות נדיבות,השירות והיחס אדיב בסה"כ-נעים ומזמין.ובפינת המתוק,פיתה לוטי,שוקולד אגוזי עם בננות צלויות, צלוי על הגריל,10 ש"ח. חצי פיתה על הגריל עם שוקולד ובננה,סיום מתוק ופשוט לארוחה משביעה.
פיתה בסטה תל אביב:
שרונה מרקט
פיתה בסטה אשדוד:
רחוב הבנאים 1 אשדוד 08-6644199
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה