יום ראשון, 29 באפריל 2018

הקרקס הגיע לפלורנטין- תתכוננו להתאהב בביסטרו חדש ומגניב בלוקיישן מפתיע בשכונה


הקרקס,ביסטרו חדש שנפתח לפני כחודש בלוקיישן מרכזי בשכונה בשדרות וושנגטון בליבה הפועם של השכונה היכן שפעל השניצל ביר וצ'אנגוס המקסיקנית שהייתה קודם לכן. 


על התפריט אמונים המסעדן איתן גסטוירט והשף דניאל לוי,שניהם ירושלמים שעבדו בבירה במסעדות וברים יוצאי מסעדת צ'אקרה המיתולגית הירושלמית. ברזומה של השף דניאל לוי בין היתר גם מסעדת אדום שעזב את הבירה לטובת תל אביב בה עבד כשנה בקפה נואר,מוסד וותיק וידוע בסצנה הקולינרית. ניתן לזהות ה-DNA הירושלמי המובהק בקרקס שיצרו להם פה,מטבח פיוז'ן-תפריט עם מנות יצירתיות מתחלפות מדי יום,עבודה עם חומרי גלם טריים ובתמחור שפוי כיאה למיקום בו הם נמצאים שזו שכונת פלורנטין. האוכל כאמור צבעוני וססגוני,הוויב במקום צעיר וקליל. מקומות הישיבה הם בחלל המסעדה וגם ישיבה על הבר בקומה העליונה המשקיף על מטבח פתוח בו אפשר לראות את כל ההתרחשות.

התפריט בקרקס משתנה על בסיס יום יומי,תמצאו פה פירות ים
,דגים ובשר לצד מנות טבעוניות בטווח מחירים של ה30-90 שח .מה בתפריט? קרפצ'יו בקר, סביצ'ה, סלט שקדי עגל,שרימפס ארגנטינאי, כריך בקר בבישול ארוך,כריך דוקסל פטריות ברוטב ברביקיו,לזניית פירות ים ונתח קצבים. התפריט לגמרי טבעוני פרנדלי מותאם לאופייה הברור של שכונת פלורנטין,ישנן מנות המסומנות בV וניתן להפכן טבעוניות.
תחילה בחרנו בקוקטייל על בסיס ג'ין,לימון ופלפל צ'ילי, קוקטייל מרענן וחרפרף. נשנשנו לצידו לחם ומטבלים,לחם הבית,טחינה הצגה,מטבוחה,16 ש"ח. הלחם טרי ופריך,
המטבוחה חריפה וטעימה ממש כמו בבית אמא.  
הלכנו על מנה ראשונה בטוחה,מנת הכרובית,שום,לימון,
פטרוזיליה וטחינה כוסברה
42 ש"ח. זה נשמע כמו עוד מנה בנאלית אך הביצוע פה הוא נהדר. הכרובית לא רוככה עד הסוף והייתה נגיסית,השתלבה נהדר עם הטחינה והרבה לימון מעל
,כמה פשוט כמה טעים. 
בהמלצתו של השף דניאל הזמנו סביצ'ה מארץ הפלאות,טרטרמוסר ים,קולפניות מלפפון,מוחמצים,ציזיקי,כוסברה
 ולימון קונפי,
52 ש"ח. ראשית חייבת לציין שהמנה צבעונית ומרהיבה ביופייה בהחלט מעוררת את התאבון Big Time,
שנית,הטרטר היה נהדר,קוביות דג טרי ורך קצוצות שהשתדכו לציזיקי קרמי וחמצמץ,שידוך מהסרטים.


המשכנו עם Beef ַN' rool, קרפצ'יו בקר,אספרגוס,רוקט פרמז'ן ובלסמי, 58 ש"ח. קרפצ'יו שנראה אחרת על הצלחת, הקרפצ'יו גולגל ומולא באספרגוס נגיסי,רוקט חרפרף ופרמז'ן שנתן את המליחות ורוטב בלסמי מתקתק בצד שליווה את המנה. מנה יצירתית וטעימה,כשמדברים היום על "הצגה" מתכוונים דפנטלי ל-2 המנות הנ"ל.

ראיתי בתפריט שקדי עגל שהם בבחינת החולשה שלי אז לא מן הנמנע שהזמנו את הסלט שקדי עגל,שקדי עגל צרובים, פטרוזיליה,כוסברה,נענע,בצל ירוק,בצל סגול,צ'יפס סלק,
פלפל חריף ווינגרט פטל,58 ש"ח. סלט מאד פרשי וקליל כלל הרבה ירוקים שהבזילקום והנענע נתנו את טעמם הדומיננטי, שקדי עגל צרובים,רוטב וינגרט פטל חמצמץ וצ'יפס בטטה קריספי. FUN!
המשכנו עם מז'וז'ים & צ'יפס,סרדינים ממולאים בפסטו, כוסברה,צ'יפס מתובל,64 ש"ח- גרסת הפיש & צ'יפס של הקרקס. הדג שנבחר פה הם הסרדינים ששודכו יחדיו ופסטו בינהם,קריספיים וטעימים,האמת שפחות העמקתי בצ'יפס.
טורטליני בטטה קסביה,טורטליני במילוי ארטישוק ירושלמי, זוקיני,חמאת מרווה ולימון 62 ש"ח. כיסים תפוחים במילוי ארטישוק ירושלמי מלאי טעם מסודרים בקפידה על צלחת נאה,זוקיני מטוגן קריספי ששודכו לרוטב חמצמץ ועדין של חמאת מרווה ולימון,התענגתי על כל ביס.
קינחנו עם מיקס מתוקים,55 ש"ח שהגיע על תקליט במקום על צלחת, רעיון מקורי ופאנקי לגמרי. עוגת לימון בחושה,קרם לימון ובזיליקום וקצפת ערק. הקינוח הנ"ל הוא שהכי אהבתי מבין השלושה,עוגת לימון בחושה במרקם אוורירי וקליל עם קרם לימון חמצמץ אבל לא מדי וקצפת ערק לצד מוס שוקולד, מסקרפונה ושטורייזל קקאו עשיר במיוחד וסיגרים ממולאים בגבינת ריקוטה ואוכמניות מיובשות וגלידת קרם קשיו. קינוח יצירתי וטעים להפליא!
הקרקס,ביסטרו קטן ומטריף בלוקיישן מפתיע בפלורנטין. אוכל יצירתי ומוקפד כולל הקינוחים והקוקטיילים במחיר שפוי באווירה קלילה והשירות נהדר. מזמן לא התלהבתי ככה ממסעדה שבה אכלתי,אני כבר קבעתי עם חבר להגיע בשנית לאכול מנות שלא טעמתי 😜. *עסקית בקרקס בשעות 12:00-17:00,עיקרית וראשונה במחיר העיקרית.
הקרקס שד' וושנגטון 25 -שכונת פלורנטין תל אביב 03-7528555 שעות הפעילות: א' - ש' 12:00 - 00:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה