יום שני, 22 ביולי 2019

ארוחת בשרים במסעדת הטרקלין בליווי אלכוהול יפני משובח של חברת ימה וקדמה


ביום שלישי בערב חברתי לארוחה עם קבוצת פודיז במסעדת הטרקלין בתל אביב בבעלות הסומלייה יוסי בן אודיס - חגיגת בשרים לצד מגוון משקאות אלכוהול יפני שחברת ימה וקדמה מייבאת ארצה. מסעדת הטרקלין, מקום ידוע ומפורסם בזכות הבשרים המצויינים שלו, בשר איכותי מהגולן לצד 100 סוגי יינות בוטיק ישראליים, תוצרת קולינרית ישראלית מצוינת הכל במקום אחד.

הארוחה כללה שמונה מנות חלוקה לזוג לצד שבעה סוגי אלכוהול יפני משובח של חברת ימה וקדמה. בקבלת פנים התכבדנו בפוצ'י פוצי',סאקה פרמיום מבעבע. באופן אישי הערב הזה האיר את עיני לגבי משקה הסאקה כי לא באמת הכרתי כ"כ הרבה סוגים ובטח שלא סאקה מבעבע !

אט אט הגיעו לשולחנינו מבחר מנות ראשונות לחלוקה, חציל קלוי על האש בטחינה גולמית עם צנוברים וסלסת עגבניות שהגיע על מצע עלים רוקט טריים וסלטון בתיבול לימוני עם צנוברים מתפצחים בפה.

קרפצ'יו מבשר סינטה מיושנת עם בלסמי מצומצם, שמן זית גלילי ופרמז'ן מגורד. מנה ראשונה קלאסית בביצוע טוב, פרוסות דקות של סינטה נאות עם שמן זית גליל שזולף בנדיבות ורוטב בלסמי,עלי רוקט טריים ורעננים וגבינת פרמז'ן.

עם הקרפצ'יו קיבלנו פראנה מרוקאית חמה שיצאה מהתנור וסלט חסות טרי,מרענן וקליל ברוטב וינגרט:


המנה הוגשה יחד עם יוזו סאקה – ליקר הדרים יפני עם 100% יוזו סחוט טבעי על בסיס סאקה פרימיום:

ממשיכות עם ארטישוק קלוי על מיקס עגבניות שרי פטריות וגבינת עיזים. מנה קלילה עם ארטישוקים צרובים (טעם אדמתי משהו וחמוץ מעט) בשילוב עגבניות שרי מבחר סוגים וצבעים שבושלו מעט ביין עם מדליוני גבינת עזים מעל ובנגיעות פסטו. מנה קלילה וטעימה.

המנה הוגשה עם שלג מושלם – סאקה ניגורי, לא מסונן:

אחת ממנות הדגל של הטרקלין, פטה כבד עוף עם תפוחים ובצלים מקורמלים, מוגש לצד ריבת בצל ביין אדום .פטה כבד שעשוי כהלכה ,נימוך ועשיר בטעמים, עם כמויות מכובדות של חמאה, מאד נעים על הלשון. שילוב מוצלח בין ממרח הפטה לריבת הבצל המתוקה. המנה הוגשה לצד טוסטונים.

המנה הוגשה עם שוצו יסמין – ליקר תה יסמין ע"ב שוצ'ו יפני מסורתי, את המשקה הזה אהבתי במיוחד. הוא הזכיר לי בטעמים את צמח השיבה שהיה בתוך כוס התה שהייתי שותה בתור ילדה אצל המשפחה המורחבת. משקה מומלץ לחובבי התה רק בגרסה אלכוהולית- מומלץ !

מנת ספיישל של שף גיל-עד דאבוש היועץ הקולינרי של ימה וקדמה, טרטר וואגיו (בשר יפני איכותי במיוחד, בישראל תמצאו את ה"וואגיו" האוסטרלי) עם איולי יוזו כמהין, שאלוט מוחמץ באמאזו ורוטב וואפו. טרטר מצוין, בשר קצוץ ונימוח שהשתלב נהדר עם רוטב איולי כמהין עדין ושאלוט מוחמץ ברוטב וואפו ובחריפות קלה מהחרדל דיז'ון:

המנה הוגשה עם סאקה ג'וזן פינק – סופר פרימיום סאקה, חצי יבש מעודן:

בטרקלין הבשרים מגיעים מרמת הגולן וכולן מפרות בוגרות, פרה שבשרה משובח יותר ודורש זמן יישון ארוך יותר והוא בעל טעמים עוצמתיים. במסעדה מתמחים ביישון וצלייה של מגוון נתחי בשר פרימיום כמו מנת הדגל (ולו בכדי) סינטה לצריבה. נתחי סינטה מפרה בוגרת המוגשים נאים לצד חלוק נחל בטמפרטורת 300 מעלות וניתנים לצריבה על ידי הלקוח למידת עשייה מתאימה לו. מנה שמשלבת את האפקט הויזואלי שרואים את הבשר נצרב מול עיננו והריח שעולה הוא מגרה. הרי שאין דבר יותר מגרה מנתח בשר אדום ועסיסי שאת מקבלת לצלחת ואת זו שצולה אותו על חלוק נחל בטמפ' גבוהה ואת היא זו שמחליטה על דרגת הצלייה.

סינטה לצריבה – מנת הדגל של הטרקלין כבר 12 שנים – נתח בשר נא לצליה על אבן לוהטת. המנה הוגשה בערב זה עם טוויסט יפני של שף גיל-עד דאבוש-רוטב טארה מח עצם רוטב יאקיניקו פינק ליידי ויוזו קושו. פרוסות סינטה טריה בצבע אדום עז וסקסי לצריבה עם חלוק נחל רותחהמגיע עד ל300 מעלות. פשוט לקחתי חתיכת סינטה טרייה וצליתי אותה על האבן הלוהטת לפי מה שנראה לי באותו רגע ברמת העסיסיות של הבשר שאליו כיוונתי. המנה הוגשה עם ראש שום קונפי-מתוק ורטבים בטעמים אסייתים- רוטב טארה מח עצם רוטב יאקיניקו פינק ליידי ויוזו קושו. ללא ספק הצלייה האישית זו חוויה אחרת נדירה ומעניינת שלא תוכלו למצוא בשום מסעדה,אין על הקולות של צריבת הבשר מעין טקס מרגש.

בנוסף אכלנו סטייק רוקה מבשר וואגיו – נתחי שייטל מבשר וואגיו, הכלאה של קובה ביף עם אנגוס -נתח אדמדם ונטול שומן. בשר וואגיו, זן בקר יפני בעל אחוזי שומן גבוהים ואופן פיזורם בגוף שזה השיוש, בשר הוואגיו נחשב למשובח בעולם. הבשר הוגש על פלחי תפוחי אדמה ובצל קלוי לצריבה על אבן לוהטת.


המנות עיקריות הוגשו יחד עם סאקה דסאי – סאקה אולטרה פרימיום – דרגת סאקה הגבוהה ביותר:

בגזרת הקינוחים נהיננו מקינוח ספיישל,מלבי וניל-מאצ'ה (שילוב של קינוח המלבי הקלאסי של הטרקלין עם טוויסט יפני של שף גיל-עד דאבוש). מלבי במרקם סמיך וקטיפתי בטעמי מאצ'ה- תה ירוק טחון דק שאהוד ביותר ביפן. בנוסף -כדור שוקולד משובח עשיר במילוי קרם מסקרפונה עם רוטב שוקולד חם שניגר מעל כמו לבה רותחת - SUPER !



הקינוחים הוגשו יחד עם בני קיקוסוי,שיכר שזיפים יפני מסורתי בדרגת פרימיום. קמפאי:

ימה וקדמה עושה שיתופי פעולה עם המסעדות המובילות בארץ ומקיימת ערבי קונספט מיוחדים ומשתנים והאירוע הבא יתקיים במסעדת "צפרה", לינק לארוע: https://yamavakedma.co.il/product/zepra/ במסגרת הערבים הקהל זוכה ליהנות מחוויה קולינרית ולהחשף למבחר סוגי אלכוהול יפני ברמת פרמיום. ימה וקדמה ,לינק לאתר להזמנות: https://yamavakedma.co.il

מסעדת הטרקלין ביסטרו בשר ויין רחוב היכל התלמוד 4, תל אביב. טלפון: 03-5660013 לינק לאתר של המסעדה: http://www.hatraklin.co.il/

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה