יום רביעי, 24 ביולי 2019

תפריט חדש למסעדת מאפו הכשרה בתל אביב


מאפו הוא ביסטרו כשר אשר ממוקם בתוך מלון פרימה סיטי בתל אביב במרחק הליכה מהים. האוכל במאפו בסגנון ים תיכוני מחומרי גלם טובים באווירה קלילה וכייפית. כבר בכניסה למסעדה התפעלתי מהעיצוב הבוטיקי והאלגנט במסעדה בסגנון מודרני בשחור לבן.

הישיבה בחלל הפנימי סביב שולחנות ערוכים ומעוצבים באווירה נעימה ואינטימית, ישנם מקומות ישיבה על הבר המוארך במרכז לובי המלון שמחובר למסעדה. כמו כן ישנה מרפסת ירוקה ונעימה בחצר באווירה ים תיכונית. שומרי הכשרות ולאנשי עסקים שבאים לארוחות רשמיות באיזור המלון יכולים גם הם להנות מאוווירה נעימה ואלגנטית.
במאפו,תפריט ים תיכוני בניצוחו של השף אריק לופו, תפריט מגרה ומעורר תאבון במחירים נגישים. תחילה הזמנו מים מוגזים של חברת perrier ולאחר עיון בתפריט ראיתי שיש פתיחת שולחן - טעימות קטנות בעלות של 17 ש"ח כמו סלט חצילים יווני, כדורי פלאפל על טחינה ירוקה, סלט סלקים, טחינה גולמית ובצל ירוק, איקרה, סלט מלפפונים, מיקס עגבניות קייצי ולחם הבית.
הזמנו שלושה מאזטים במחיר כ"כ מפתה, המנות הגיעו בקצב טוב ומהיר, האוכל אסטטי, טעים ומעורר תאבון. איקרה כמו ביוון עם המון בצל קצוץ, איקרה סמיכה ומלוחה במרקם טוב שהלכה מצוין עם האלכוהול. מלפפונים לבנוניים, מלפפונים טריים קצוצים עם סומאק, נענע וצנובר, סלט רענן של מלפפונים עם סומאק מעל שהעניק להם חמצמצות ורעננות טובה ומיקס עגבניות קיצי - צנונית, זיתי קלמטה, נענע וזרעי חמניה.
לחם הבית מוגש ללא תשלום בהזמנת 3 טעימות ויותר. קיבלנו פוקאצ'ה מוארכת וטרייה,חמימה ופריכה שמעליה נבזק זעתר. עם הפוקאצ'ה קיבלנו מטבל עגבניות ופסטו עלי גפן המוכר וטוב שמוגש במסעדת מאפו מאז הקמתה. מטבל העלי גפן שהיה בבחינת שיחוק , די טעים וממכר. ממרח העלי גפן מזכיר בנראות שלו צ'ימיצ'ורי אך בטעימה מבינים אחרת.
במסעדת מאפו תפריט אלכוהולי רחב שכולל בירות מהחבית ובבקבוקים, מבחר יינות וקוקטיילים. פתחנו את הערב עם קוקטיילים מרעננים וטעימים במיוחד שהיו במבצע של HAPPY HOUR 1+1. קופנגאן, חמצמץ וטרופי, וודקה אפרסק, קיווי, לימון, בזיליקום וטוניק, השני - לונדון, פירותי וחזק, הולילנד ג'ין, קמפרי, פירות יער ומי ורדים.
בהמשך התפריט תמצאו מנות ביניים כמו שני סוגי סלטים - סלט קיסר עם ביצה קשה, עוף או סלמון מעושן ועוד סלט אביבי, סביצ'ה וקרפצ'יו בקר. בחרנו במנה קייצית קלאסית קלילה - סביצ'ה דג לבן על ירקות אדומים, סלסת פלפלים ועשבי תיבול. הסביצ'ה הוכן מחתיכות דג טר ששודכו לסלטון קליל ורענן של עגבניות, צנוניות ובצל סגול קצוצים. הסביצ'ה הונח על תלולית של קרם פלפלים מתקתק.
בתפריט מנות עיקריות כמו פסטה שחורה טבעונית, רביולי חציל ברוטב רוזה וזיתי קלמטה, פילה סלמון בקראסט אורגנו ושקדים, שיפודי פרגית במרינדת עשבי תיבול, המבורגר בקר עם איולי שום ויש גם המבורגר טבעוני ועוד. עם כזה מחיר אטרקטיבי לקוקטטיילים הזמנתי קוקטייל שווה במיוחד -מילאנו -קוקטייל מתובל ומתקתק, אפרול, סיגליות, יין לבן וסודה:

למנות עיקריות הזמנו ניוקי סלק עם קרעי דג ים ושמן זית, הניוקי סלק היו נימוכים ובטעם מתקתק והם התלוו לקרעי דג צלויים. היה חסר לי טעמים לימוניים יותר במנה שהיו משתדכים לדג בצורה נהדרת. בנוסף הזמנו גם סטייק של דקה, נתחי סינטה צרובים על רביולי תפוח אדמה שרוף ורוטב פטריות. על צלחת אובלית שקופה קיבלנו נתחי סינטה שנצרבו במידה טובה, הבשר נשאר אדום ורך מבפנים. נתחי הבשר הונחו על רביולי תפוח אדמה רך ורוטב שכלל פטריות שימאג'י בשרניות, מנה טעימה.



תפריט הקינוחים במאפו הוא פרווה (המסעדה כשרה) והוא כולל מלבי בניחוח נענע פיסטוק וקיווי, בר שוקולד ורוטב וניל, בר טופי קרמל ושברי מקרונים, מוס שוקלד לא סוכר ומנגו טרופי ורוטב פירות יער. אנחנו בחרנו בבר שוקולד ורוטב וניל, קינוח פס שוקולדי עשיר בשוקולד וטעים. בנוסף צ'ופרנו וקיבלנו על חשבון המקום מלבי בניחוח נענע פיסטוק וקיווי שהיה מפתיע בטעמו. אני לא כ"כ אוהבת קינוחי פרווה ומשתדלת להשאר רק עם קינוחי שוקולד מרוכזים בשוקולד ומתרחקת מתתחליפי השמנת. המלאבי פה היה עם על בסיס חלב סויה בניחוח נענע רענן והוא לווה עם רוטב קיווי מתקתק ושברי פיסטוקים קראנצ'ים מעל, היה ממש טעים וקליל.

מסעדת מאפו מאפו 9 תל אביב. טלפון: 053-5494941 שעות פעילות: יום א'-ה' , 12:00-00:00 עד אחרון הלקוחות. * כשר. לינק לאתר של מאפו: http://www.mapu-rest.co.il/
HAPPY HOUR בין השעות 17:00 ל19:00 1+1 על כל המשקאות

מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3 לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה