ביום חמישי הגענו למסעדת זאכי, מסעדה ערבית עם אוכל מסורתי ואותנטי בלב הפועם של שכונת פלורנטין בתל אביב, מעוז הבליינים הצעירים, ברחוב ויטל. מדובר על מסעדה שנולדה מחברות וותיקה בין בילאל אלחלו לנגה שרוני שעבדו יחד שנים רבות.
אגב פירוש השם זאכי הינו טעים בערבית ובהמשך אני יכולה להעיד שכך היה טעים ובשפע. התפריט בזאכי מתחיל עם מספר כריכים וממשיך עם מנות בשר ועוף כמו מוסחאן, מנסאף, קבב, סינייה, שווארמה ירדנית, עראיס, שיפודי שישליק ושאר יצירות ביתיות מושקעות מהמטבח הערבי המקומי. בנוסף תמצאו בתפריט מנות צמחוניות כמו חומוס הום מייד, סלט קצוץ, כדורי פלאפל מחומוס אורגני ועדשים במתכון מצרי, שעועית ענק ברוטב עגבניות וירקות,לאבנה ויש גם מספר קינוחים.
המסעדה בעיצוב חמים ונעים באווירה משפחתית ויש פה מספר לא גדול של מקומות ישיבה ופרטי עיצוב בהשראה מהעולם הערבי כמו פוסטר בערבית של פריד אל אטרש ועוד. מהרגע שהתיישבנו לא עבר זמן רב שקיבלנו קנקן מים קרים שהוגש עם כוסות דקרוטיביים ואותנטיים.
תחילה הזמנתי קוקטייל ששילב עארק רמאללה ותמר הינדי והחבר שאיתי הזמין בירה קרה וצוננת.
בהמלצתה של נוגה הזמנו חומוס פוקוע, חומוס בתוספת תבשיל פטריות, ירקות ופיתה. המנה היא מהתפריט של המנות הצמחוניות, חומוס משחתי טעים. אל החומוס השתדכו פטריות ומספר פלפלים בצבעים שהוקפצו בתערובת תבלינים, זילוף של שמן זית בנידיבות, סומק ופטרוזיליה. נהנינו לנגב את החומוס עם פיתות שהוגשו לנו.
המשכנו עם מסחא'ן, לאפה מקמח מלא, אפויה בשמן זית ובצל בתוספת עוף בבישול איטי, מוגש עם חומוס וסלט. על מגש עגול מתכתי כסוף ובוהק הונחה לאפה מקמח מלא דקה יחסית וקלילה שנאפתה עם שמן זית ועליה שכבה של בצל מקורמל וסומק בבישול ארוך. לי באופן אישי יש "בעיה" עם עוף שמוגש על העצם, ובעיני נראה אסטטי יותר לאכול את העוף ללא העצם, לכן ביקשתי שיפרקו אותו וכך קיבלנו את המנה כשהעוף בבישול האיטי מפורק לחתיכות ומעליו שקדים ועשבי תיבול. מאד אהבתי את המנה, היא הייתה עשירה בטעמים אם כי הטעמים היו מאוזנים ולא גסים מדי. בילאל כאמור משתמש בתבלינים מאזור מגוריו. אהבתי את הבצל בבישול הארוך שהפך למקורמל ומתקתק ואת התיבול והשקדים הקראנצ'ים, מנה נהדרת, גדולה ומשביעה. מאחר ולא ידענו עד כמה נדיבות הן המנות בזאכי אז היינו די מפוצצים ולקחתי חצי מהמנה בT.A ונהניתי לאכול אותה בבוקר שלמחרת אפילו שהייתה קרה וארוזה הייתה טעימה, עססית ומלאת טעם !
יחד עם המנה קיבלנו סלט ירקות טרי ורענן וצלוחית עם חומוס:
בנוסף הזמנו מנס'אף, מנה ערבית מסורתית, ביתית ומשביעה. מנס'אף, 260 גרם של בקר בבישול איטי, על מצע אורז צהוב, קרעי פיתה, עם יוגורט, שום ותבלינים. בתוך צלחת חרסינה עגולה קיבלנו אורז צהוב עשיר בכורכום ושום ובתוכו היו גם קרעי פיתה לחים אשר ספגו את כל הטעמים של היוגורט החם. מעל האורז הונחו חתיכות בשר בקר שעברו בישול איטי ומעליהן פוזרו עשבי תיבול ושקדים. היה תענוג לחפון עם הכף את מנת הקומות הזו, קצת מהאורז, קצת מהפיתה הלחה, מהיוגורט ומהבשר, שילוב של טעמים ומרקמים בפה שעושים נעים בבטן ושמח בלב.
לקינוח הזמנו קפה שחור עם הל וכנאפה נבלוסייה שהגיעה במחבת קטנה רותחת. הכנאפה הייתה מתוקה ומלאה בגבינה ועם פיסטוק טחון שפוזר מעל.
אגב פירוש השם זאכי הינו טעים בערבית ובהמשך אני יכולה להעיד שכך היה טעים ובשפע. התפריט בזאכי מתחיל עם מספר כריכים וממשיך עם מנות בשר ועוף כמו מוסחאן, מנסאף, קבב, סינייה, שווארמה ירדנית, עראיס, שיפודי שישליק ושאר יצירות ביתיות מושקעות מהמטבח הערבי המקומי. בנוסף תמצאו בתפריט מנות צמחוניות כמו חומוס הום מייד, סלט קצוץ, כדורי פלאפל מחומוס אורגני ועדשים במתכון מצרי, שעועית ענק ברוטב עגבניות וירקות,לאבנה ויש גם מספר קינוחים.
המסעדה בעיצוב חמים ונעים באווירה משפחתית ויש פה מספר לא גדול של מקומות ישיבה ופרטי עיצוב בהשראה מהעולם הערבי כמו פוסטר בערבית של פריד אל אטרש ועוד. מהרגע שהתיישבנו לא עבר זמן רב שקיבלנו קנקן מים קרים שהוגש עם כוסות דקרוטיביים ואותנטיים.
תחילה הזמנתי קוקטייל ששילב עארק רמאללה ותמר הינדי והחבר שאיתי הזמין בירה קרה וצוננת.
בהמלצתה של נוגה הזמנו חומוס פוקוע, חומוס בתוספת תבשיל פטריות, ירקות ופיתה. המנה היא מהתפריט של המנות הצמחוניות, חומוס משחתי טעים. אל החומוס השתדכו פטריות ומספר פלפלים בצבעים שהוקפצו בתערובת תבלינים, זילוף של שמן זית בנידיבות, סומק ופטרוזיליה. נהנינו לנגב את החומוס עם פיתות שהוגשו לנו.
המשכנו עם מסחא'ן, לאפה מקמח מלא, אפויה בשמן זית ובצל בתוספת עוף בבישול איטי, מוגש עם חומוס וסלט. על מגש עגול מתכתי כסוף ובוהק הונחה לאפה מקמח מלא דקה יחסית וקלילה שנאפתה עם שמן זית ועליה שכבה של בצל מקורמל וסומק בבישול ארוך. לי באופן אישי יש "בעיה" עם עוף שמוגש על העצם, ובעיני נראה אסטטי יותר לאכול את העוף ללא העצם, לכן ביקשתי שיפרקו אותו וכך קיבלנו את המנה כשהעוף בבישול האיטי מפורק לחתיכות ומעליו שקדים ועשבי תיבול. מאד אהבתי את המנה, היא הייתה עשירה בטעמים אם כי הטעמים היו מאוזנים ולא גסים מדי. בילאל כאמור משתמש בתבלינים מאזור מגוריו. אהבתי את הבצל בבישול הארוך שהפך למקורמל ומתקתק ואת התיבול והשקדים הקראנצ'ים, מנה נהדרת, גדולה ומשביעה. מאחר ולא ידענו עד כמה נדיבות הן המנות בזאכי אז היינו די מפוצצים ולקחתי חצי מהמנה בT.A ונהניתי לאכול אותה בבוקר שלמחרת אפילו שהייתה קרה וארוזה הייתה טעימה, עססית ומלאת טעם !
יחד עם המנה קיבלנו סלט ירקות טרי ורענן וצלוחית עם חומוס:
בנוסף הזמנו מנס'אף, מנה ערבית מסורתית, ביתית ומשביעה. מנס'אף, 260 גרם של בקר בבישול איטי, על מצע אורז צהוב, קרעי פיתה, עם יוגורט, שום ותבלינים. בתוך צלחת חרסינה עגולה קיבלנו אורז צהוב עשיר בכורכום ושום ובתוכו היו גם קרעי פיתה לחים אשר ספגו את כל הטעמים של היוגורט החם. מעל האורז הונחו חתיכות בשר בקר שעברו בישול איטי ומעליהן פוזרו עשבי תיבול ושקדים. היה תענוג לחפון עם הכף את מנת הקומות הזו, קצת מהאורז, קצת מהפיתה הלחה, מהיוגורט ומהבשר, שילוב של טעמים ומרקמים בפה שעושים נעים בבטן ושמח בלב.
לקינוח הזמנו קפה שחור עם הל וכנאפה נבלוסייה שהגיעה במחבת קטנה רותחת. הכנאפה הייתה מתוקה ומלאה בגבינה ועם פיסטוק טחון שפוזר מעל.
לסיכום, התפריט בזאכי מתבסס על מאכלים ערביים מסורתיים באווירה משפחתית.
המנות נדיבות בגודלן ומשביעות ובתמחור סביר, מומלץ בחום !
מסעדת זאכי
רחוב ויטל 2 ת"א (שכונת פלורנטין) תל אביב.
טלפון: 03-6291212 או 077-2317465
שעות פעילות: ב'-שבת 12:00-23:00; ראשון סגור.
קליק אחד לאתר המסעדה: https://zaci.co.il/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה