לאחר ההצלחה של "פאו ואו" בר מסעדה במרכז ראשון לציון באווירה צעירה וקלילה עם תפריט של מנות רחוב לחלוקה פותחים צוות המסעדנים חמארה כשרה בשם JAMALI FORUSH. החמארה ממוקמת כמו כן ברחוב רוטשילד בראשון לציון.
מסעדת Jamali Forush ג'מלי פורוש הינה חמארה כשרה המגישה בשר ויין ומציעה אלטרנטיבת בילוי מצוינת לקהל שומר הכשרות ולקהל חובבי הבשר כאחד. הקונספט הינו בר מסעדה (חמארה) אוריינטלית וחדשנית שנותנת פרשנות בין הפשטות והאותנתיות העממית לצד אוכל מסוגנן.
התפריט בניצוחו של שף אייל פרץ מורכב ממנות קטנות, בינוניות וגדולות שמתאימות לחלוקה, בדגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים. בשעות הערב המקום פועל גם עם יין בריפיל מתוך ברז מזיגה מחבית ואלכוהול לסוגיו.
בתפריט תמצאו מנות פתיחה, אידאלי לחלוקה כשמגיעים כחבורה שמחה כאשר כל מנה עולה 24 ש"ח וישנה אופציה לפיקס פרייס, לחם ו-6 מנות פתיחה קטנות ב155 ש"ח. מנות כמו ירקות בגריל, קבב טלה ופיסטוקים על טחינה, קרפצ'יו חציל, רוסטביף סינטה שנכבש במקום, אספרגוס עם קרם שעועית לימה, סלט ערבי קצוץ ועוד
פתחנו את הערב עם קוקטיילים קלילים:
הזמנו לחם שומשום ומספר מנות פתיחה לצד האלכוהול לחלוקה בין ארבעתינו. לחם שומשום, מוגש עם סלסלת פלפלים חריפים, בצל מהגריל, שמן זית וזעתר. הלחם הגיע עם ענף רוזמרין שרוף עולה בלהבות שפיזר את ריחו לכל עבר.
לחם השומשום היה חמים וטעים במיוחד. הוא הוגש עם פנכה של סלסת פלפלים חריפה שמאד אהבתי, בצל סגול על הגריל ושמן זית עם זעתר שהיה כייף לבצוע את הלחם ולטבול בו.
רוסטביף סינטה, סינטה פרוסה במרינדה עשבי תיבול חרדל ודבש מוגש עם קורנישונים חרדל דיז'ון ואיולי, רוסטביף מצוין שהם מכינים במקום ופיסטוק על הגריל, קבב שפונדרה טלה, פיסטוקים ופטרוזיליה ברוטב טחינה עמבה. שלושת הקבבים היו עסיסיים ומלאי טעם, הם הונחו על טחינה סמיכה, עשבי תיבול ופלפל חריף:
כתר אספרגוס, אספרגוס מתובל בשום שמן זית ומלח אטלנטי מוגש על קרם שעועית לבנה, מנה שכולנו אהבנו אותה. אספרגוס במרקם נגיסי הונח על קרם שעעית לימה בתיבול שמן זית איכותי וסומק.
היה גם סלט ערבי קצוץ, מלפפון, בצל, עגבניה ופטרוזיליה בתיבול שמן זית ולימון. סלט ערבי עם ירקות טריים קצוצים בתיבול פשוט אך טעים של שמן זית, לימון מלח ופלפל וזיתי טאסוס:
בתפריט המנות הראשונות תמצאו אצבעות פילה בקר קריספיים, טרטר בקר במרינדת אוזו עם ברוסקטות, קרפצי'ו פילה וחומוס לימה עם גרגירי חומוס. אנחנו בחרנו ב-אצבעות פילה, פילה בקר פרוס לרצועות בציפוי קריספי מוגש עם צ'יפס בתיבול עשבים. נגיסי הבקר היו קריספיים והיו טעימים והם לוו עם מנת צ'יפס קריספי בעשבי תיבול, מנה שגם נזללה די מהר בשולחן.
פונקנו על חשבון הבית עם חומוס לימה, קרם לימה, טחינה עמבה וגרגירי חומוס. חומוס שונה מהמקובל כי הפעם הוא עשוי משעועית בובס במרקם משחתי, מעודן בטעמו. יחד עם הקרם לימה שולבו גריגירי חומוס רכים ועלי פטרוזילה מעל:
מסעדת Jamali Forush ג'מלי פורוש הינה חמארה כשרה המגישה בשר ויין ומציעה אלטרנטיבת בילוי מצוינת לקהל שומר הכשרות ולקהל חובבי הבשר כאחד. הקונספט הינו בר מסעדה (חמארה) אוריינטלית וחדשנית שנותנת פרשנות בין הפשטות והאותנתיות העממית לצד אוכל מסוגנן.
התפריט בניצוחו של שף אייל פרץ מורכב ממנות קטנות, בינוניות וגדולות שמתאימות לחלוקה, בדגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים. בשעות הערב המקום פועל גם עם יין בריפיל מתוך ברז מזיגה מחבית ואלכוהול לסוגיו.
בתפריט תמצאו מנות פתיחה, אידאלי לחלוקה כשמגיעים כחבורה שמחה כאשר כל מנה עולה 24 ש"ח וישנה אופציה לפיקס פרייס, לחם ו-6 מנות פתיחה קטנות ב155 ש"ח. מנות כמו ירקות בגריל, קבב טלה ופיסטוקים על טחינה, קרפצ'יו חציל, רוסטביף סינטה שנכבש במקום, אספרגוס עם קרם שעועית לימה, סלט ערבי קצוץ ועוד
פתחנו את הערב עם קוקטיילים קלילים:
הזמנו לחם שומשום ומספר מנות פתיחה לצד האלכוהול לחלוקה בין ארבעתינו. לחם שומשום, מוגש עם סלסלת פלפלים חריפים, בצל מהגריל, שמן זית וזעתר. הלחם הגיע עם ענף רוזמרין שרוף עולה בלהבות שפיזר את ריחו לכל עבר.
לחם השומשום היה חמים וטעים במיוחד. הוא הוגש עם פנכה של סלסת פלפלים חריפה שמאד אהבתי, בצל סגול על הגריל ושמן זית עם זעתר שהיה כייף לבצוע את הלחם ולטבול בו.
רוסטביף סינטה, סינטה פרוסה במרינדה עשבי תיבול חרדל ודבש מוגש עם קורנישונים חרדל דיז'ון ואיולי, רוסטביף מצוין שהם מכינים במקום ופיסטוק על הגריל, קבב שפונדרה טלה, פיסטוקים ופטרוזיליה ברוטב טחינה עמבה. שלושת הקבבים היו עסיסיים ומלאי טעם, הם הונחו על טחינה סמיכה, עשבי תיבול ופלפל חריף:
כתר אספרגוס, אספרגוס מתובל בשום שמן זית ומלח אטלנטי מוגש על קרם שעועית לבנה, מנה שכולנו אהבנו אותה. אספרגוס במרקם נגיסי הונח על קרם שעעית לימה בתיבול שמן זית איכותי וסומק.
היה גם סלט ערבי קצוץ, מלפפון, בצל, עגבניה ופטרוזיליה בתיבול שמן זית ולימון. סלט ערבי עם ירקות טריים קצוצים בתיבול פשוט אך טעים של שמן זית, לימון מלח ופלפל וזיתי טאסוס:
בתפריט המנות הראשונות תמצאו אצבעות פילה בקר קריספיים, טרטר בקר במרינדת אוזו עם ברוסקטות, קרפצי'ו פילה וחומוס לימה עם גרגירי חומוס. אנחנו בחרנו ב-אצבעות פילה, פילה בקר פרוס לרצועות בציפוי קריספי מוגש עם צ'יפס בתיבול עשבים. נגיסי הבקר היו קריספיים והיו טעימים והם לוו עם מנת צ'יפס קריספי בעשבי תיבול, מנה שגם נזללה די מהר בשולחן.
פונקנו על חשבון הבית עם חומוס לימה, קרם לימה, טחינה עמבה וגרגירי חומוס. חומוס שונה מהמקובל כי הפעם הוא עשוי משעועית בובס במרקם משחתי, מעודן בטעמו. יחד עם הקרם לימה שולבו גריגירי חומוס רכים ועלי פטרוזילה מעל:
תפריט המנות העיקריות כולל המבורגר קלאסי, המבורגר אסאדו מפורק, קבב מבשר בקר וטלה, שווארמת הודו על לאפה, שיפודי פרגית, סטייק אנטריקוט,250 גרם בשר משויש וסטייק סינטה. אחרי הפוגה קלה אחרי כל מה שנשנשנו לראשונות בחרנו לחלוק ב2 מנות עיקריות:
שווארמה ג'מלי, שווארמה הודו עם בצל מקורמל, עשבי תיבול, מוגש על לאפה לצד סלסה פיקנטית, טחינה עמבה. על לאפה עגולה הונחה שווארמת הודו בתיבול מזרחי עם בצל מקורמל בטעמים מתקתקים, עשבי תיבול רעננים, טחינה סמיכה ועמבה. כולנו אהבנו שהלאפה ספגה את כל טעמי הבשר. המנה הוגשה לצד טחינה, זיתי טאסוס וסלסה פיקנטית שהייתה חריפה שאהבנו מאד.
פרגיות במרינדה, 2 שיפודים, מתובל בצמחי תבלין, חרדל דבש, מוגש על לאפה לצד ירקות מהגריל, טחינה עמבה וזיתי טאסוס. הפרגיות במרינדת החרדל ודבש היו עסיסיות והיו בעלות טעמי חריכה של הגריל, טעמים שאני כ"כ אוהבת. גם פה אהבנו את הלאפה שספגה את כל טעמי הבשר, שתי מנות הבשר על הגריל היו מצויינות!
קינחנו עם עוגת סולת שהוגשה חמה עם פיסטוקים, עוגת הסולת הייתה חמימה ונימוכה והיא הוגשה עם פיסטוקים קראנצ'יים, עוגה פשוטה די טעימה. סגרה לנו את הפינה עם החשק לביס מתוק בסיום הארוחה. בנוסף נהנינו ממלבי סמיך (פרווה) ברוטב אדום, פיסטוקים קצוצים ושבבי קוקוס.
לסיכום, Jamali Forush ג'מלי פורוש נעים להכיר, בהחלט אופצייה קולינרית טובה וטעימה לקהל שומרי הכשרות.
האוכל פה טעים ומושקע ובמחירים סבירים.
הכי כייף לבוא ולפתוח שולחן עם מספר מנות ראשונות לצד מגוון אלכוהול שיש במקום.
Jamali Forush
רחוב רוטשילד 104, ראשון לציון.
שעות פתיחה:
א' עד ה' מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות.
שישי: 12:00 עד 16:30
שבת: כחצי שעה מצאת השבת ועד אחרון הלקוחות.
כשרות: רבנות ראשון לציון.
לינק לעמוד הפייסבוק של המסעדה: https://www.facebook.com/jamaliforush/
תפריט פה https://bit.ly/JamaliMenu?fbclid=IwAR3t6CAjsNiF-d1kOk8cVCw_V98haWpKq96pO0p40wHGV163e4kJPtqezbw
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה