כבר הרבה זמן שאני רוצה לטעום את האוכל ההודי של רושפלד בקפטן קארי בשרונה ולא ממש יוצא לי. רושפלד, אחד מהשפים בארץ שאני יותר מעריכה הן בזכות האישיות הכנה שלו והן בזכות היד הטובה שלו במטבח שאף פעם לא התאכזבתי במסעדותיו לאורך השנים. סצנת האוכל ההודי בישראלי זהו טרנד שתפס לאחרונה יחד עם האוכל התיאלנדי והגיאוגרי. נשאתי עיניי לקפטן קארי בסניף החדש בדיזינגוף שהוא חידוש מלהיב בסצנת האוכל ההודי. הסניף החדש במרכז דיזינגוף נפתח לפני 3 חודשים,אוכל בסגנון הודי מסורתי מהיר שהתפתח מדוכן בשרונה מרקט למסעדה רחבת ידיים באותו קונספט ותפריט דומה.
המקום מעוצב יפה,צבעוני וססגוני. פוסטרים של סרטים הודים מקשטים את הקירות וציורי קיר. מטבח פתוח בו רואים את הטבחים מכינים את התבשילים מידי יום מול העיניים.
גם בסניף החדש אין מלצרים והמקום בוייב לא פורמלי. ההזמנות מתבצעות דרך הדלפק, ניגשים מזמינים ומשלמים ואז ממתינים למנות. בסה"כ העניין די מתוקתק מבחינת הזמנים,זמן המתנה אורך בסביבות מספר דקות. בקפטן קארי מטבח הודי בכיוון קצת שונה באנטרפציה של רושפלד, מטבח מרתק הכולל שפע קטניות,ירקות,רטבים עשירים,טעמי גראם מסאלה אותנטיים,הרבה מאד צבע וטעמים דומיננטיים. קונספט של אוכל רחוב הודי,מהיר ולא פורמלי. התפריט החדש וצבעוני,די מיוחד וחריף.
מן התפריט מנות קטנות שמכונות "צ'וטה"- קטן בהודית: מלפפונים וערמוני מים, כנפיים עם יוגורט לוהט של מנגו וקוקוס, צ'יקן קופטה וכרובית קדושה. המנות הגדולות מכונות "זכרונות הילדות של הקפטן": בקר ראג'ה מון ופלפלים ירוקים לוהטים, קארי בטטה, פאניר פונג'בי סטייל. "טנדורי של הקפטן"- תנור אש לוהטת, עוף טנדורי רך, פורל טנדורי עם קארי עגבניות וקוקוס וקלאמרי,יוגרוט כוסברה וליים. "ממטבח הארמון": טלה ועוף ביריאני. ישנן גם מנות צמחוניות בזכות מגוון הקארי,התיבול והתוספות השונות וקארי טבעוני. רושפלד יצר בקפטן את הפנטזיה האישית שלו על אוכל רחוב הודי פרשנות של השף לטעמיים הודיים ולמנות מוכרות מהמטבח העשיר הזה ובנגיעות מתוחכמות. תחילה פתחנו את הנערב עם בירות מהחבית של מכבי.
אני אוהבת אוכל הודי כי הוא מתובל ולעתים חריף ומלא בטעם. הזמנו כנפי עוף "חוף גואה", כנפיים ברוטב של יוגורט, מנגו, קוקוס וכוסברה קצוצה מעליהן, מנה די מקורית. הכנפיים הוגשו בתבנית אלומניום קטנה על מגש מתכת לצד סכו"ם בתוך שקיק בד צבעוני ומרהיב. המנות מוגשות כאן באופן לא רשמי ובכלי הגשה חד פעמיים ברובם. כנפיים בשרניות, נצרבו לפני שכוסו בהרבה רוטב יוגורט מנגו וקוקוס - רוטב שמשלב חריפות ומתיקות, בכל ביס אני מנסה להבין איזה טעם משתלט.
המשכנו עם פאניר פונג'בי סטייל. פאניר זו גבינה הודית שיחודה במרקם המשי ובטעמה הנייטרלי. חתיכות הגבינה טוגנו והונחו במרכז הקערה בשילוב דאל עדשים, בצל סגול,אורז מתחת ושני רטבים, מעט יוגורט ורוטב חריף מעל. כמו כן פוזרו מעל בצל מטוגן בבלילת קמח חומוס שנתן קראנצ'יות טובה וחטיפי חומוס מטוגנים ופריכים.הרוטב היה מלא בטעמים, אהבתי את כל התוספות הפריכות מעל שהתפצצו בפה אולם הגבינה הזכירה לי מעט טופו, נראה לי שאני פחות אוהבת פאניר. לצד זה נהננו מצ'יקן קופתה, כופתאות במילוי עוף, מלוי עשיר, רך ומלא בטעמים.
האוכל בקפטן בפרשנות של רושפלד לאוכל רחוב הודי. צורת ההגשה צבעונית ודיי מגרה. אוכל מתובל, מפוצץ בתבלינים וטעמים הודיים דומיננטיים מובהקים, אוכל עז טעמים ולא מתחנף. האוכל טעים בחלקו חריף לעתים אפילו לא מדי, צבעוני ומעניין והכי חשוב זריז, השירות אדיב ומקצועי.
בימים אלו הושק בקפטן קארי דיזינגוף מנת נאן ראשונה.
הנאן הוא סוג של התחליף ההודי למנת השווארמה בלאפה שאנו מכירים ואוהבים. הפתרון לזלילת לילה-נאן בקז'ואל לשעת לילה, בקיצור רושפלד בפיתה.
* קרדיט תמונות: אליה מלניקוב.
קפטן קארי
דיזינגוף 142 תל אביב
03-6095960
כל השבוע מ12:00 - 00:00
גם רושפלד מצטרף לכל השפים שפתחו מקומות של אוכל מהיר. בקפטן קארי אוכל רחוב הודי מסורתי ומהיר,תפריט עם מאכלים מרחבי הודו, מאכלים טבעוניים, צמחוניים לצד מנות עם דגים,עוף, בקר ושרימפס. לאור ההצלחה בשרונה החליטו להתרחב ופתחו סניף חדש בדיזינגוף באותו קונספט ועם עשרות מקומות ישיבה הפזורים בחוץ על הרחוב המשקיף על המולת הרחוב ומקומות ישיבה על הבר בכסאות בר גבוהים בחלל הפנימי הממוזג, מוזיקת פופ הודית מתנגנת ברקע לצד בירות קרות ותבשילים מהבילים.
המקום מעוצב יפה,צבעוני וססגוני. פוסטרים של סרטים הודים מקשטים את הקירות וציורי קיר. מטבח פתוח בו רואים את הטבחים מכינים את התבשילים מידי יום מול העיניים.
גם בסניף החדש אין מלצרים והמקום בוייב לא פורמלי. ההזמנות מתבצעות דרך הדלפק, ניגשים מזמינים ומשלמים ואז ממתינים למנות. בסה"כ העניין די מתוקתק מבחינת הזמנים,זמן המתנה אורך בסביבות מספר דקות. בקפטן קארי מטבח הודי בכיוון קצת שונה באנטרפציה של רושפלד, מטבח מרתק הכולל שפע קטניות,ירקות,רטבים עשירים,טעמי גראם מסאלה אותנטיים,הרבה מאד צבע וטעמים דומיננטיים. קונספט של אוכל רחוב הודי,מהיר ולא פורמלי. התפריט החדש וצבעוני,די מיוחד וחריף.
מן התפריט מנות קטנות שמכונות "צ'וטה"- קטן בהודית: מלפפונים וערמוני מים, כנפיים עם יוגורט לוהט של מנגו וקוקוס, צ'יקן קופטה וכרובית קדושה. המנות הגדולות מכונות "זכרונות הילדות של הקפטן": בקר ראג'ה מון ופלפלים ירוקים לוהטים, קארי בטטה, פאניר פונג'בי סטייל. "טנדורי של הקפטן"- תנור אש לוהטת, עוף טנדורי רך, פורל טנדורי עם קארי עגבניות וקוקוס וקלאמרי,יוגרוט כוסברה וליים. "ממטבח הארמון": טלה ועוף ביריאני. ישנן גם מנות צמחוניות בזכות מגוון הקארי,התיבול והתוספות השונות וקארי טבעוני. רושפלד יצר בקפטן את הפנטזיה האישית שלו על אוכל רחוב הודי פרשנות של השף לטעמיים הודיים ולמנות מוכרות מהמטבח העשיר הזה ובנגיעות מתוחכמות. תחילה פתחנו את הנערב עם בירות מהחבית של מכבי.
המשכנו עם פאניר פונג'בי סטייל. פאניר זו גבינה הודית שיחודה במרקם המשי ובטעמה הנייטרלי. חתיכות הגבינה טוגנו והונחו במרכז הקערה בשילוב דאל עדשים, בצל סגול,אורז מתחת ושני רטבים, מעט יוגורט ורוטב חריף מעל. כמו כן פוזרו מעל בצל מטוגן בבלילת קמח חומוס שנתן קראנצ'יות טובה וחטיפי חומוס מטוגנים ופריכים.הרוטב היה מלא בטעמים, אהבתי את כל התוספות הפריכות מעל שהתפצצו בפה אולם הגבינה הזכירה לי מעט טופו, נראה לי שאני פחות אוהבת פאניר. לצד זה נהננו מצ'יקן קופתה, כופתאות במילוי עוף, מלוי עשיר, רך ומלא בטעמים.
המשכנו עם בקר ראג'ה מון, בשר בקר מפורק ופלפל צ'ילי. המנה שהכי אהבתי בשל החריפות שלה והטעמים העזים במנה. מעל אורז לבן הונח תבשיל בשר בקר מפורק עם דאל עדשים שחורות, בצל מטוגן בטמפורה של קמח חומוס ופלפלי צ'ילים חריפים. כל ביס ממנה הותיר פיצוץ של טעמים נפלאים בפה, מנה עשירת בטעמים ודי משביעה, לחלוטין הייתי חוזרת שוב להנות מהמנה הזו.
כמו כן נהנו ממאשרום פאלאק, מנת פטריות מצוינת שמורכבת ממגגון סוגי פטריות. הפטריות בשרניות לא בושלו יתר על המידה הרוטב היה מלא טעמים הודיים מובהקים, לגמרי מנה מצויינת.
מנה מתנור אש פתוחה- פורל טנדורי, קארי עגבניות וקוקוס,מנה נוספת צבעונית וטעימה מאד בעיני. דג עדין שבושל כמו שצריך ושמר על העסיסיות שלו, הדג השתלב נפלא עם רוטב קארי עגבניות וקוקוס עשיר,טעים ופיקנטי. הדג שחה ברוטב והאורז מתחתיו ספג את כל הטעמים. התוספת של הליים והכוסברה לגמרי מרעננת את המנה.
עוף טנדורי רך,הקלאסיקה ההודית המפורסמת מכולן. צורת הגשה יפה ודי מגרה בקערה די מושכת את העין וטעימה לחיך. הקערה הכילה שני שיפודים מעץ ובהם נתחי עוף רכים,עסיסיים ופיקנטיים שנצבעו בצבע מרהיב ואדמדם מחומרי המשרה והתבלינים עם זילוף קל של שמנת חמוצה מעל אורז,רוטב עדשים עשיר,כוסברה, גרגירי חומוס מטוגנים, בצל סגול טרי ורוטב מסאלה אדום. קיוויתי וציפיתי לרוטב הרבה יותר חריף. האוכל בקפטן בפרשנות של רושפלד לאוכל רחוב הודי. צורת ההגשה צבעונית ודיי מגרה. אוכל מתובל, מפוצץ בתבלינים וטעמים הודיים דומיננטיים מובהקים, אוכל עז טעמים ולא מתחנף. האוכל טעים בחלקו חריף לעתים אפילו לא מדי, צבעוני ומעניין והכי חשוב זריז, השירות אדיב ומקצועי.
בימים אלו הושק בקפטן קארי דיזינגוף מנת נאן ראשונה.
הנאן הוא סוג של התחליף ההודי למנת השווארמה בלאפה שאנו מכירים ואוהבים. הפתרון לזלילת לילה-נאן בקז'ואל לשעת לילה, בקיצור רושפלד בפיתה.
* קרדיט תמונות: אליה מלניקוב.
קפטן קארי
דיזינגוף 142 תל אביב
03-6095960
כל השבוע מ12:00 - 00:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה