יום רביעי, 30 באוגוסט 2017

CHANG BA מסעדה תיאלנדית אותנטית מעולה בחיפה


זהו ביקורי השני בצ'אנג בה בחיפה,מסעדת רחוב תיאלנדית בעיר התחתית של חיפה. אוכל רחוב תיאלנדי,אותנטי ומקורי הכי לא מתחנף לחך הישראלי, מנות נאמנות למקור. אחד המקומות היותר טעימים בחיפה בעיני,כל מנה קלעה בול. אוכל מעולה באווירה ביתית ונינוחה, הרבה מעבר רק לפאדתאי סטנדרטי,מסעדה שכל חובב אוכל תיאלנדי חייב לעצמו ביקור במקום. מסעדה צנועה, טעימה ומשתלמת, לא מסעדה יוקרתית לא בנראות ולא בתמחור האוכל מקורי ומגוון בקיצור-תיאלנד על הצלחת.
מסעדה קטנה ומדליקה, אוכל מצוין וסלטים מיוחדים. המקום מעוצב בסגנון תיאלנדי באווירה שמחה,צעירה,צבעונית ותוססת,מוסיקה תיאלנדית ברקע. קירות בצבעים עזים המזכירים את רחובות והמולת בנגקוק. מקומות הישיבה פזורים בתוך חלל המסעדה הממוזג בסמוך למטבח הפתוח או ישיבה על הבר עם כסאות בר גבוהים לצד קוקטייל מרענן או בירת סינגה קרה וצוננת.

ישנם גם מקומות ישיבה בחוץ ברחבה. 
התפריט מרתק עם מנות תיאלנדיות אותנטיות. המנות מופיעות בשמן המקורי התיאלנדי וישנו פירוט ליד ממה הן מורכבות. המטבח מתבסס על חומרי גלם טריים,מקוריים תוך שימוש בתבלינים,שמנים ורטבים שמיובאים ישירות מבנגקוק הרחוקה והגדולה ומסתמך על תוצרת טרייה מהים שמגיעה יום יום.  טכניקות הבישול התיאלנדי המסורתי תוך שימוש בכלים במטבח מיובאים מתיאלנד במטבח הפתוח. קלאסיקות מהמטבח התיאלנדי בשיא הצניעות וללא התחנפות, אוכל שנעשה מהר בתיבול מדויק ובחריפות מעודנת. שיחזור טעמים עזים ומופלאים של אוכל רחוב תיאלנדי. חברתי בחרה בתה קר יסמין שטעמו מתקתק ומזכיר מעט מי וורדים ואני בחרתי בקוקטייל על בסיס ג'ין, לימוני חמצמץ ומרענן. 
Cold jasmine green tea

הזמנו סום טאם, רצועות פפאיה ירוקה כתושות עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בוטנים,לימון, שום,רוטב דגים. סלט קלאסי מהמטבח התיאלנדי, סלט פפאיה מצויין עם רוטב ותיבול המשלבים מתיקות וחריפות בצורה מאוזנת עם סטיקי רייס דביק שמנגבים איתו את רוטב הסלט. הפפאיה שמרה על פריכות מצוינת לגמרי סום טאם בין הטובים שאכלתי בארץ!
היינו במוד לדגים אז הזמנו מגוון מנות המשלבות דגים לשמחתי הדגים טריים בצ'אנג בה איכותיים וטריים. תחילה בחרנו ביאם פלה, קוביות צלויות של פילה דג,נענע, בצל ירוק,בצל שאלוט, מלפפון, שום, לימון, סוכר דקלים, אורז קלוי ורוטב דגים. סלט מרענן מפוצץ בטעמים המשלב קוביות דג מטוגנות רכות כמו חמאה,הדג טוב מאד, עדין וטעים. האורז הקלוי קריספי ומתפצץ בפה, שילוב נהדר עם הירקות הטריים והמרעננים.
המשכנו עם לאב גאי עוף קצוץ מרוסק עם כוסברה,נענע, בצלי שאלוט,מלפפון, לימון רוטב דגים וצ'ילי. גם זו מנה קלאסית בטעמים מוכרים ואהובים. הלאב גאי עוף,סוג של סנדוויץ' עם עוף בטעמים אסייתים רק שבמקום לחם העוף הקצוץ הונח על עלי חסה טריים. שילוב טעמים חריפים לצד מתוקים,דבר שאני מאד אוהבת,מרכיבים טריים וחריפות מאוזנת. אחלה מנה לנשנוש להתחלה. 
בחרנו בתבשיל קארי שהכי מזכיר את תיאלנד,גאנג לאונג, דג מבושל עם חלב קוקוס חמצמץ, פלחי פפאיה,קשיו, בצל לבן, בטטה, ברוקלי, בצל ירוק באקצ'וי, שום, ג'ינג'ר ולימון. בקערה אחת-תבשיל קארי חריף אך לא מדי ,חמצמץ ומפוצץ בטעמים,נתחי דג רכים,כל החריפות מהקארי נספגה לדג ובקערה אחת אורז רגיל,מנה טעימה להפליא. גם פה אין שום נסיון להתחנף לחך הישראלי. כמובן שלפני הזמנת כל המנות הדגשנו שאנחנו אוהבות חריף אבל לא בקטע מטורף שיהיה פיקנטי באמצע.
בהמלצה חמה נאמר לנו שמנת הדג הזו היא אחת המנות הכי נפוצות במסעדה אז לא מן הנמנע שהזמנו את הדג הזה לתפארת תיאלנד (: 
פלה טוט, דג שלם מטוגן ומעליו בצלי שאלוט מטוגנים, מוגש לצד אורז ומטבל פיקנטי. על צלחת אובלית קיבלנו דג לברק שלם שעבר טיגון וקיבל פריכות נהדרת עם שבבי בצל מטוגנים מעל. הרעיון פשוט לאכול אותו בידיים ולטבול מהרוטב שליד. שוב מרגישים את הטריות ובחירת חומרי גלם מעולים כי הדג היה טרי ובשרני וזללנ ואותו בנאה גדולה והשארנו רק את ההידרה. כמה טעים. ככה טעים, כמו בתמונה. 
קינחנו בטפיוקה, טפיוקה,חלב קוקוס,מנגו חתוך לקוביות,ענבים ועלה נענע מעל. קינוח שקשה באמת לפספס איתו, הטפיוקה מעורבבת בקרם קוקוס עשיר ובמתיקות מאוזנת, קרם שהזכיר מעט בטעמו טופי,זללנו אותו בשניות.

לסיכום,היה טעים וכייפי בצ'אנג בה,אחד המקומות הטובים בעיר חיפה. האוכל אותנטי,טעים ולא מתחנף לחך הישראלי-אפשר תמיד לשלוט על מידת החריפות. כל מנה קלעה בול, מנות מדוייקות ומעניינות, הכי קרוב לתיאלנד בחיפה. בתפריט מנות שמתאימות גם לצמחוניים במחירים נוחים. האירוח נעים,שירות חם ואדיב, מקבלים את כולם בחיוך גדול וישנה חניה בשפע.

CHANG BA

הנמל 23 חיפה 

04-6722891

שעות פתיחה:  כל יום מ12:00 עד 23:00 

פתוח כל ימי השבוע למעט שבת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה