איטלקיה בפשפשים ממוקמת במבנה באוהאוס בפינת הרחובות עולי ציון ומרגוזה בלב שוק הפשפשים ביפו. איזור יפו תפס תאוצה בשנים האחרונות ושוק הפשפשים הפך למתחם בילוי שוקק חיים עם אטרקציות רבות ובו ברים מדליקים,מסעדות מצוינות,בניינים עתיקים ונוף קסום. כייף לטייל בו בערב הוא בעל קסם מיוחד,האורות צבעוניים ברחובות באווירת מסיבה ותמהיל אנשים מעניינים. תמצאו ברחובות ובסמטאות בליינים יפים,מבוגרים וצעירים כאחד ותיירים כמובן שבאו לספוג את התרבות,טעמים והריחות מסביב.
איטלקיה בפשפשים מסעדה שתמיד כייף לחזור אליה היא ממש באמצע השוק ויש בה תחושה של איטליה, האוכל טעים ובמחירים הוגנים. מקום אידאלי לארוחה משפחתית נעימה,
מפגש חברים או בילוי זוגי אינטימי.
התפריט משתנה ומתחדש מעת לעת עם מנות בעלות אופי, עניין וערך מוסף,משהו מעבר למנות הסטנדרטיות האיטלקיות.התפריט מגוון ויש בו מנות פסטה,ניוקי, פיצות דקות ומבחר ספיישלים מתחלפים עם בשר,דגים ופירות ים. האוכל כאמור איטלקי ואותנטי באווירה קלילה,הכי מזכיר את איטליה כל המולת האנשים,המלצרים המתרוצצים והריחות שנודפים מהמטבח. במרכז המסעדה בר ומקומות הישיבה מסביבו וישנם גם מקומות בחוץ על הרחוב,בחורף כמובן זה מקורה בתוך מרפסת סגורה עם תנורים.
יש משהו באיטלקיה בפשפשים נעים ומחבק במיוחד בערב הקר בו הגענו חברתי ואני והתיישבנו מתחת לתנור ובחרתי להתחמם עם סיידר חם עם יין לבן,מתוק,טעים,מחמם ומשכר קלות.
האווירה במסעדה נעימה,קלילה ובגובה העיניים. תחילה בהמלצת המלצר החביב הזמנו מנה ראשונה קלאסית,קרפצ'יו בקר,שמן זית,בלסמי מצומצם,אורוגולה ופרמז'ן. ביצוע טוב למנה קלאסית,פרוסות בשר טריות דקות בתיבול טוב וגילופי פרמז'ן מלוחים שנתנו את הטאץ' לרוטב הבלסמי המתקתק.
המשכנו עם מנה מהראשונות מהפירות ים שקרצה לי מאד בתפריט,קלאמרי צרוב במחבת עם שעועית ירוקה,קרעי תפוח אדמה,שום,פטרוזילה,בייקון טלה,יוגורט ולימון כבוש. ניכר כי השתמשו בחומרי גלם איכותיים,הקלאמרי היה טרי ועבר צריבה וחריכה על הפלנצ'ה ואליו שודכו פרוסות בייקון טלה שהעניקו טעמים מעושנים למנה. אהבתי מאד את השידוך בין הקלאמרי לבשר הטלה זה העשיר ונתן עומק במנה. הירקות הירוקים שלוו למנה היו נגיסים וקראנצ'ים ולא בושלו יתר על המידה שזה נהדר ותלולית היוגורט עם הלימון הכבוש ספגו את כל הטעמים שניגרו מהקלאמרי והבייקון טלה. מה טעימה וכייפית שכייף לבצוע את הפוקאצ'ה שקיבלנו עם הקרפצ'יו ביד ולנגב את כל הרוטב הנהדר הזה.
התלבטנו לגבי העיקרית האם להזמין עוד פסטה סטנדרטית או להזמין מנה חדשה מהתפריט כי היה שם ריזוטו עם שרימפס ברוטב בויבאס שנשמע פנטסטי אבל הקריווינג ללזניה גבר. היה לנו קר ורצינו משהו חם ומהביל ומה יותר מנחם מלזניה שופעת גבינות מבעבעת לערב קר? אז כמובן שהזמנו לזנייה ראגו בקר בבישול ארוך,בשמל,מוצרלה ופרמז'ן. הופתענו לקבל מנה מאד נדיבה בגודלה,לזניה שופעת גבינות ורוטב בשמל שנמס לכל עבר בתוך מחבת שופעת רוטב עגבניות שהיה טעים ומתובל טוב, לזניה מאד מאד טעימה ומומלצת.
המשכנו עם פילה דג דניס,כרוב ניצנים צרוב במחבת,אפונת שלג,רביולי תרד ויריקוטה וחמאת לימון. מנה שהפתיעה שוב בגודלה לטובה כי הפילטים של דג הדניס היו גדולים ועסיסיים. עור הדג מעל בקראסט קריספי והדג מבפנים היה לבן,טרי ובשרני שקיבל את הטעמים והרוטב הלימוני באהבה. הרביולי תרד שהונחו מתחת לדג היו דקים ועדינים והירקות היו נגיסים וקראנצ'ים. מנה טעימה מאד!
קינחנו עם טירמיסו קלאסי שהיה טעים,מתוק ומאוזן.
האווירה נעימה במסעדה,האוכל טעים ובמחירים הוגנים.
השירות מהיר וענייני.
העברנו אחלה ערב טעים וחמים.
איטלקיה בפשפשים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה