קפה פופולאר פרי יצירתם של ארבעה מסעדנים תל-אביביים. המקום מתפרש על שתי קומות בבית-המלון הבוטיקי 'ג'ייקוב סמואל', בצומת הרחובות דיזנגוף-ארלוזורוב בתל אביב.
מקומות הישיבה הם בקומת הכניסה,תפריט ביסטרו קלאסי מקומי וצעיר שנבנה על-ידי השף והבעלים אבי ביטון והקומה התחתונה והמחתרתית הממוקמת מתחת לאדמה מהווה בר עם תפריט אלכוהול משובח ותפריט אוכל.
בכל העולם מלונות בוטיק מעוצבים הולכים יד ביד עם מסעדות טובות וברים טרנדיים שפועלים בתוכם. קפה פופלר לא המסעדה המוקפדת הראשונה שפועלת בתוך מלון בוטיק. במסעדה שני חלקים,בחלק העליון חלל רחב ידיים בעל חלונות גדולים המשקיפים על הרחוב הסואן עם תפריט ביסטרו קליל וקז'ואלי וחלק תחתון של בר מסעדה באווירה צעירה. המקום יפה, מעוצב, מסוגנן ומוקפד באווירה אינטימית,נעימה ומלאה בשיק וברקע יש מוזיקת גא'ז שמלווה את כל הארוחה בנעימות וברכות.
כשהגענו בצהריי יום שישי המקום נראה שוקק חיים, המסעדה הייתה מלאה בסועדים רבים ובשולחנות מלאים במספר רב של מנות מגוונות שנראות מעוררות תאבון. על האוכל ב"קפה פופלר" אמון השף אבי ביטון שעוד זכרות לי מנות מצויינות ממסעדתו " אדורה" אותה הקים במו ידיו ושימש בה כשף ובעלים ונסגרה לפני כ-3 שנים. ב"קפה פופלר" תפריט מגוון של מנות קטנות-בינוניות לצד קוקטיילים וניתן לראות קריצות למנות שהיו באדורה. תפריט האוכל מחולק לקטגוריות ירקות, ים, יבשה ומתבסס על מנות ביניים לחלוקה.
כאמור הגענו לבראנץ' החדש שפועל מזה כשבועיים במתכונת של שישי שבת מ10:00 -14:00 בעלות 98 ש"ח,בראנץ' שכולל צלחות אוכל רבות ומגוונות.
גבינת "משק דותן",קרם עגבניות חריף, גבינה רכה,לא שמנת אבל משהו שמזכיר גבינה צפתית שהונחה על קרם עגבניות פיקנטי בעל צבע כתום עז בחריפות מעודנת- קרם ממכר בטירוף,אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו. המאזטים לוו בבייגלה ירושלמי טרי ופרוסות חלה טרייה קלויות:
כמו כן נהננו מסלט ירוקים טרי שהכיל קולרבי,שומר ומלפפון בתיבול מינימלי פשוט,שמן זית,לימון בכמות טובה,מלח ופלפל, כמה פשוט ככה טעים. בנוסף, פסטייה, תרד, גבינה מלוחה,יוגורט,פסטייה קראנצ'ית וכייפית במילוי תרד וגבינה מלוחה פשוט מושלמת,הייתי אוכלת עוד חמישה לפחות (:
עגבניות שרי, דואה מצרית,קריספי שאלוט, סלטון שהורכב מעגבניות שרי טריות,בתיבול טוב וטוויסט לסלט בדמות קריספי שאלוט שהוסיפו מרקם קראנצ'י לסלט, היה מאד מוצלח !
סלט עשבים,שקדים ממולחים,סלט מאד פרשי, עשבי תיבול קצוצים עם המון מיץ לימון ושקדים פרוסים דק:
לביבות ירק,תפוח אדמה,יוגורט נענע, לביבות ירק רכות במרקם אוורירי וטוב, הבעיה היחידה שהיה חסר מעט תיבול כי היו קצת תפלות אבל המאסה שלהן הייתה טובה. הלביבות לוו בלאבנה עשירה וחמצמצה ובצל סגול טרי.
ברוסקטה פריקסה,טונה טרייה,לימון כבוש :
עדשים שחורות,פטה ברולה,קרם צזיקי,מנה קלילה ופרשית. עדשים שחורות הונחו על תלולית של קרם צזיקי ובתוספת גבינת פטה רכה שקורמלה מעל ובנגיעות פלפל צ'ילי טרי וחריף:
בחרתי מתוך תפריט הקוקטיילים של הבראנץ' בקוקטייל-LAGER ,מרטיני ,ביטר לימון בירה שהיה טעים.
הבראנץ' מורכב מהרבה מנות בגודל בינוני ומגוונות:
מתחילים עם רוסטביף,טחינה שמן זעתר, מנת פתיחה מעולה שהכילה פרוסות רוסטיביף עסיסיות בשילוב טחינה,שמן זית זעתר ולסלט עגבניות קצוץ טרי. מנה ססגונית ומגרה ! גבינת "משק דותן",קרם עגבניות חריף, גבינה רכה,לא שמנת אבל משהו שמזכיר גבינה צפתית שהונחה על קרם עגבניות פיקנטי בעל צבע כתום עז בחריפות מעודנת- קרם ממכר בטירוף,אי אפשר היה להפסיק לאכול אותו. המאזטים לוו בבייגלה ירושלמי טרי ופרוסות חלה טרייה קלויות:
כמו כן נהננו מסלט ירוקים טרי שהכיל קולרבי,שומר ומלפפון בתיבול מינימלי פשוט,שמן זית,לימון בכמות טובה,מלח ופלפל, כמה פשוט ככה טעים. בנוסף, פסטייה, תרד, גבינה מלוחה,יוגורט,פסטייה קראנצ'ית וכייפית במילוי תרד וגבינה מלוחה פשוט מושלמת,הייתי אוכלת עוד חמישה לפחות (:
עגבניות שרי, דואה מצרית,קריספי שאלוט, סלטון שהורכב מעגבניות שרי טריות,בתיבול טוב וטוויסט לסלט בדמות קריספי שאלוט שהוסיפו מרקם קראנצ'י לסלט, היה מאד מוצלח !
סלט עשבים,שקדים ממולחים,סלט מאד פרשי, עשבי תיבול קצוצים עם המון מיץ לימון ושקדים פרוסים דק:
לביבות ירק,תפוח אדמה,יוגורט נענע, לביבות ירק רכות במרקם אוורירי וטוב, הבעיה היחידה שהיה חסר מעט תיבול כי היו קצת תפלות אבל המאסה שלהן הייתה טובה. הלביבות לוו בלאבנה עשירה וחמצמצה ובצל סגול טרי.
ברוסקטה פריקסה,טונה טרייה,לימון כבוש :
עדשים שחורות,פטה ברולה,קרם צזיקי,מנה קלילה ופרשית. עדשים שחורות הונחו על תלולית של קרם צזיקי ובתוספת גבינת פטה רכה שקורמלה מעל ובנגיעות פלפל צ'ילי טרי וחריף:
סביצ'ה דג ים,זעתר טרי,שמנת חמוצה,סביצ'ה שהורכב מחתיכות דג ובשילוב סלט עגבניות,בצל סגול,זעתר טרי,הרבה לימון ושמן זית שהונח על לאבנה סמיכה וחמצמצה,אני מאד אהבתי ת'מנה הזו:
קישוא בלאדי,גרמולטה,מיץ לימון, הקישואים היו נגיסים ומעליהם פוזרה גרמולטה-תערובת איטלקית של עשבי תיבול, קליפות הדרים ושום שנקצצים יחד לתערובת שמוסיפה למנה רעננות וחמיצות נהדרות.
ממשיכים עם מקושקשת, ראגו פטריות,פרמז'ן:
סופריטו חציל,טחינה,ביצה חומה, סוג של סביח שהורכב מחתיכות חציל עסיסיות קלויות בליווי רוטב עגבניות עשיר, ביצים קשות חומות, טחינה ופטרוזילה שפוזרה מעל:
ביף בורגניון,ירקות שורש,ביצת עין,מנה שהפתיעה גם בגלל שזה תבשיל לבראנץ לא כ"כ קונבנציונלי ' וגם בגלל שהמנה הוכנה למופת. ביף בורגניון קלאסי, תבשיל צרפתי של בקר ביין אדום שמתבשל שעות ארוכות בתנור והריח שלו משכר. חתיכות הבשר היו עסיסיות ורכות וביצת העין מעל הותקנה כהלכה כשהחלמון היה צהוב ונוזלי שהעשיר את כל המנה ברגע שנעצנו בו את המזלג:
לסיכום, חברתי ואני שתינו "עפנו" על הבראנץ' המטריף פה "בקפה פופלר". זה בדיוק מה שאנחנו אוהבות ומחפשות להתפנק בכמה שיותר מטעמים על השולחן ואלכוהול בשישי בצהריים. ב"קפה פופלאר" שיחקו אותה BIG TIME עם הבראנץ' הזה עם שפע מנות טעימות, עשירות ומגוונות מכל ארוחת בוקר או בראנץ' שהייתי (והיינו בהרבה!) הרבה זמן שלא נהננו ככה, ניכר כי אבי ביטון יודע מה הוא עושה והוא עשה את זה פגז.
* מומלץ בחום,רק 98 ש"ח לכל האוכל הזה שישביע אתכם לשעות רבות !
"קפה פופולר"
רחוב דיזנגוף 197, תל אביב
טלפון 03-5552020
בראנץ' שישי - שבת 10:00 - 14:00
לינק לאתר: https://www.cafepopular.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה