במוצ"ש האחרון שמתי פעמיי לרחובות (כן לכו תשכנעו תל אביבית לצאת מעירה) והפעם הייתה סיבה מיוחדת להגיע לפיצה Fabrica- פיצריית בוטיק ארטיזנלית שמתמחה באוכל נפוליטני אותנטי ,מקום בו עושים המון כבוד למסורת האיטלקית. הפיצריה נמצאת בלב רחובות על רחוב הרצל ובו הרבה מסעדות וברים. אורון אמר הפיציולו והבעלים (ביחד עם שותף נוסף) למד את סודות הפיצה הנפוליטנית במשך תקופה ארוכה בסלרנו, עיירת חוף יפיפיה דרומית לנאפולי. אורון חבר לאביעד ענאקי וביחד הם הקימו את פיצה Fabrica פיצרייה נאפוליטנית אותנטית ברחובות.
אז מה מיוחד בפיצה הנפוליטנית הזו ?
בנאפולי הפיצה רכה וגמישה, מדובר על פיצות מבצק עם אחוזי מים מאוד גבוהים, הרבה אוויר ושמרים טבעיים בלבד, מה שנקרא מחמצת שאור שעובר התפחות כפולותבצק נפוליטני דורש יחס ייחודי ותשומת לב לכל שינוי קל במצבו.
בתמונה אורון אמר:
גם שאר הפרודוקטים ב-Fabrica סופר איכותיים: רוטב העגבניות טרי שנעשה ללא בישול מעגבניות איכותיות ובשלות במיוחד, בשילוב מוצרלה פיור די לאטה מחלב בקר המגיעה מסורנטו, פרמג'אנו רג'אנו, שמן זית מקומי משובח ובזיליקום טרי. בתפריט מנות ראשונות כמו לחם אפוי במקום, פסטו ג'נובזה ושמן שום חריף, סטייק כרובית צלוי בטאבון- רוטב כוסברה, דואה תבלינים,מיץ לימון ושמן זית, ברולה בטטות ופלפלים שרופים,גבינת פטה ופרמז'ן, קפרזה בהרצל- עגבניות שרי צהובות, עגבניית שטח, רוטב צ'ילי פיקנטי, מוצרלה די בופאלו, בצל סגול, קציפת פרמז'ן, בזיליקום טרי, פסטו ג'נובזה ושמן זית.
ב-Fabrica תפריט עם פיצות קלאסיות ומספר פיצות ייחודיות למקום.
בין הפיצות הקלאסיות תוכלו למצוא למשל:
מרגריטה- רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, בזיליקום, שמן זית ומלח ים.
מרינרה- רוטב עגבניות, שום קונפי, אורגנו, שמן זית ומלח ים.
מלנזנה-רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה,חצילים, שום קונפי,קלמטה, פרמז'ן, בזיליקום,שמן זית ומלח ים.
פוטסקנה- רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, אנשובי אורטיז,קלמטה, שום טרי, אורגנו ושמן-זית.
4 בצלים- תערובת בצלים בבישול ארוך,מוצרלה טרייה, אורגנו, צ'ילי גרוס, פרמז'ן ושמן זית.
לצד אלו תפריט פיצות מיוחדות כמו:
פיצה מדורה עם מוצרלה טרייה,קוביות תפוח אדמה,קרם פרש,בצל ירוק,לימון סחוט, שמן זית ומלח ים.
פיצה גלילית עם מוצרלה טרייה, גליל עזים, תרד, אבקת יוגורט, פלפל ירוק טרי, שמן זית ומלח ים.
טונדו וורדה- רוטב פסטו, מוצרלה טרייה, בוראטה, פונדו צ'דר, פיסטוקים קלויים, שמן זית ומלח ים.
כמהין מזויפות- מוצרלה טרייה, פורטבלו בטעם כמהין, קציפת פרמז'ן, שמן זית ומלח ים.אנחנו בחרנו בפיצה הראשונה בסגנון קלאסי ועם רוטב עגבניות- פוטנסקה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, אנשובי אורטיז, קלמטה ושום טרי. ב-Fabrica הבצק נעשה במקום ובעבודת יד בתבניות בקוטר 30 ס"מ. לאחר התקנת הפיצה על כל מרכיביה הפיצהנכנסת לטאבון ל-45 שניות בלבד למכת חום של 450 מעלות. הפיצה יצאה חמה עם הגבינה מבעבעת והריח מכל התוספות העשירות משכר. הפיצה יצאה עם מרכז דק ושוליים שמנמנים ותפוחים מ-א-ד אוורירים וקלילים בטירוף. מלבד בצק הפיצה המדהים,הרוטב הוכן מעגבניות בשלות במיוחד ונמרח בנדיבות ביחד עם מוצרלה פיור די לאטה, פרמג'אנו רג'אנו,פרוסות שום דקות ואנשובי אורטיז. כל ביס מהפיצה היה מענג ולא ישכח במהרה ! הפיצה מושלמת - הבצק אוורירי,הרוטב טעים, הגבינות מבעבעות והשילוב עם האנשובי המלוח היה פשוט חלומי !
כמו כן הזמנו פיצה נוספת ביאנקה (ללא רוטב) קווין בי- מוצרלה טרייה, גורגונזולה ,פטה עזים,קציפת פרמז'ן, שרי צהוב, אורגולה, שמן זית ומלחים. פיצה נוספת מעולה עם גבינות איכותיות מעל בצק עם שוליים תפוחים ואווריריים בדומה לפיצה הקודמת. בין כל הגבינות, גבינת הגורגנוזולה הכחולה הורגשה בשל טעמיה הדומיננטים והשתלבה נהדר עם גבינת פטה עזים,קציפת פרמז'ן,שרי צהובים ועלי רוקט טריים ורעננים. התענגנו ולא רצינו שיגמר !
בתפריט הקינוחים תמצאו טירמיסו, פאי קרם בננות, קלצונה- הבצק של Fabrica במילוי שוקולד נוטלה ואבקת סוכר וקראק פאי. אנחנו באחרנו בקינוח האחרון שהזכרת,קראק פאי, פאי קראנצ'י של גרנולה, טופי, קרמל, וניל וקרם פרש. הקארק פאי היה מעולה, טעים ורך בטירוף. הקארק פאי היה מתוק והקרם פרש לא ממותק - השילוב בינהם היה נהדר ומאוזן, כייף !
לסיכום, ב-Fabrica אכלתי את אחת הפיצות היותר מדהימות שאכלתי בשנים האחרונות (וזה כולל את ביקורי באיטליה לפני מספר חודשים ושם אכלתי פיצה מעולה בטרמיני ברומא).
יש פה ב-Fabrica ברחובות מגוון פיצות נפוליטניות אותנטיות, הכל טרי ומיוצר מאפס.
בקיצור אתן חייבות להתניע את הרכב ופשוט לבוא !
Fabrica
הרצל 203, רחובות
טלפון: 053-6113733
שעות פעילות:
יום א'-ה' , 18:00-01:00
לינק לאתר: http://fabrica.rest.co.il/http://fabrica.rest.co.il
ומסתבר שככה חותכים את הפיצה עם מספריים:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה