שישי בצהריים, לפני שהגעתי לאמי שבקרית אתא עצרתי לאכול צהריים קלילים עם חבר צפוני בחומוס הנמל אבו ראמי, חומוסייה משפחתית מקסימה אשר ממוקמת ברחוב הנמל 30 בעיר התחתית בחיפה. נאג'י במקצועו הוא הנדסאי אלקטרוניקה בוגר הטכניון שאחרי 30 שנה בעסקי הקופות הממוחשבות החליט לפתוח את החומוסיה. הוא מגיע בכל בוקר אל החומוסייה ושוקד על כל ההכנות של המנות במסעדה וב- 16:00 הוא כבר סוגר. המקום נקי ומסודר, על קירות המסעדונת תראו תמונות ממוסגרות של חיפה בשחור לבן לפני קום המדינה ועל השולחנות מעץ מפות משובצות אדום לבן, עיצוב ביתי חמוד ומקסים.התפריט נכתב על לוח מחיק גדול במסעדה, תמצאו פה סוגים שונים של חומוס, עם בשר, בצל וצנוברים,או גרגירי חומוס חמימים, פטריות טריות, טחינה או פול ועוד. המטבח פה פתוח ותמצאו את נאג'י מכין הכל במקום ,הכי טרי שיש. פתחנו שולחן חיפה סטייל, בחרנו בחומוס עם בשר טחון עדין ולא גס, עם בצל וצנוברים וחומוס עם פטריות טריות. הוא מכין את החומוס במקום ע"פ מתכון של אביו. החומוס שלו עדין, חלק וקליל. מעל שני סוגי החומוס זולף שמן זית איכותי בנדיבות, אבקת פלפל אדום ופטרוזליה קצוצה. נאג'י מכניס למסעדונת שלו רק מרכיבים טריים לא תמצאו פה פטריות מקופסא או מיץ לימון משומר. החומוס של נג'י-הבעלים חלק ועדין (ממש לא יציקה Which is good) יושב כזה קליל בבטן- איזה תענוג. לא הרגשנו בסוף הארוחה כבדים ועייפים כמו שבד"כ קורה אחרי שאוכלים חומוס ורוצים רק לישון אחרי.
הזמנו גם כדורי פלאפל ירוקים נהדרים ממתכון של חמתו עם תערובת תבלינים מיוחדת וסודית:הצ'יפס פה קריספי, עשוי מתפוחי אדמה טריים עם תערובת תבלינים ומעל ושום כתוש שזה מצוין ! בנוסף, סלט טאבולה טרי ורענן עם מלא לימון טרי שנסחט במקום וסלט ירקות שנחתך עם ההזמנה, לצד פיתות טריות, חמוצים טעימים עבודת יד, זיתים סורים דפוקים וחריף ירוק.
טחינה סמיכה ונהדרת, עם שמן זית בזילוף מעל ופטרוזיליה קצוצה:
לסיכום, החומוס פה נהדר וקליל, הכל ממרכיבים טריים באווירה ביתית וחמימה ובמחיר משתלם. השירות כ"כ מנומס ונעים, הבעלים במקום מדבר עם כולם וכולו קסם. כולם פה עם מסיכות על הפנים, צאו לאכול ותהנו (:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה