מזה חודשים שאני רואה את הטיזר של השף עינב אזגורי באינסטגרם בו הוא מעלה תמונות אוכל מגרות בטירוף מהמסעדה שאמרתי לעצמי שאני חייבת לבקר במקום בהקדם האפשרי. וכך זה קרה קבעתי עם חבר פודי גרגרן כמוני לבוא ולהתרשם מקפה נורדוי, המקום בשיק הכי אירופאי בלב תל אביב. מאחורי המקום עומדים השף עינב אזגורי (לשעבר סרווסריה וכיום במקביל לBar a vin ו-da da & da) והמסעדנים שגיא ורגב עברון ותומר שלו. קפה נורדוי ממוקם בלב מלון הבוטיק נורדוי בתוך מבנה מקסים ששופץ הנמצא סמוך למדרחוב נחלת בנימין.
עיצוב המסעדה אלגנטי,מוקפד ומושקע בלוק ובתחושה אירופאית. במקום רצפת עץ וציורי קיר מודרניים. מקומות הישיבה בתוך חלל פנימי ממוזג ובו בר אליפטי רחב. השולחנות ערוכים מראש עם סכו"ם,כוסות יין,מפיות ואגרטל קטן ומתוק עם פרחים אמיתיים. המוזיקה בווליום נעים ולא מחריש אזניים והאורות מעומעמים באווירה אינטימית,רגועה וסקסית,אסקפיזים למספר שעות בהם מרגישים כמו בחו"ל. המלצרים והמלצריות בלבוש פורמאלי עם חולצות לבנות ופפיונים,שירות מאד קפדני ויעיל .שף אזגורי שמוביל גם מסעדות אחרות כמו Bar a vin הצרפתית וda da & da מביא את כל הידע שלו והנסיון לקפה נורדוי והאוכל פה הוא לא רק צרפתי אלא עם השפעות מאנגליה,איטליה וספרד. יש שיאמרו שהתפריט פה מושחת ואני בתור נהנתנית "עפה" על כל התפריט כי המנות פה הן לא שגרתיות ולא נמצאות בשום מסעדה אחרת בעיר. רב המנות בגודל בינוני, בלי קישוטים מיותרים,לא זול במיוחד אבל ללא ספק טעים.
בחרנו להתחיל את הערב עם כוס יין לבנה וצוננת ופריטו מיסטו,פרח זוקיני ממולא בגבינות וירוקים בטמפורה,רוטב ליים. מנה של ירקות בטמפורה: במיה,אספרגוס ופרח קישוא קטן ממולא בגבינות עם טרגון שפוזר מעל. בלילת הטמפורה שעטפה את הירקות הייתה טובה,הירקות שמרו על פריכותם ולא היה שמנוני מדי.פרח הקישוא במילוי גבינות: ריקוטה,פרמז'ן ומוצרלה היה טעים מאד וכל ביס ממנו היה מענג. כ"כ התבעסתי שהיה קטן ונגמר מהר. לא היה אכפת לי לשלם יותר ולקבל עוד 2-3 פרחי זוקיני. הירקות הוגשו לצד רוטב שמנתי בטעמי ליים וטרגון במן חמיצות ממכרת. מנת פתיחה טובה התחלה מצוינת וקלילה.
בריוש ממולא מוס כבד עוף,מוסטארדה פרי,מלפפון חמוץ. בריוש טרי ממולא במוס כבד עוף במרקם עשיר ומתקתק. על כל ביס מהבריוש עם מוס הכבד שילבתי מעט מהמוסטארדה שזו ריבה איטלקית מתוקה שמאד מחמיאה למוס כבד העוף. כמו כן על הצלחת הוגש מלפפון חמוץ בכבישה ביתית לאיזון הטעמים. מעדן !!!
המשכנו עם המבורגר סקאלופ איולי טרגון בלחמניית בריוש. מנה שהתענגתי עליה רבות פשוט מעדן מהים ! מדובר על קציצת המבורגר יחסית דקה וקריספית של סקלופס קצוצים אשר הונחה בתוך לחמניית בריוש מתוקה עם איולי טרגון ולו טעם ונוכחות דומיננטית,עלה חסה ומלפפון חמוץ בכבישה ביתית בצד. מנה מלאת טעמים מהים ומי שמכיר אותי יודע עד כמה אני מטורפת על פירות ים ועל סרטנים בפרט. טעמי הקציצה מאד דמו לקציצת סרטן עם טעם מהים מובהק אשר זורק אותי תמיד לחופשות קסומות בחופים רחוקים.
המשכנו עם נקניקה שמנה ופירה לא רזה עם ציר בקר. מדובר על נקניקייה עסיסית,מלאת טעמי בשר חזקים אשר הונחה על פירה עשיר במרקם קרמי וטעים בטירוף. ציר הבקר העמיק והעשיר את הטעמים,נקניקייה נהדרת !
טוסט שרימפס,מוחו ירוק,גבינת מאסדם וחלפניו. פה מרגישים את חותמו של השף כי זו מנה בהשפעת ספרד. הטוסט הורכב מלחמניה קטנה עם בשר שרימפס טרי שנקצץ,גבינה הולנדית קשה שנמסה ורוטב מוחו פורטוגוזי, מנה בעלת טעמים מהים שגם אהבתי במיוחד.
המלצרית מנתה את הקינוחים בע"פ והזמנו את עוגת הגבינה הרכה שנשמעת יוצאת דופן וטעימה. על צלחת לבנה קיבלנו שתי חתיכות של עוגת גבינה שהחלק החיצוני העליון אפוי ובעל צבע שחום ומבפנים היא רכה ונוזלית,בוקעת החוצה כמו לבה שנשפכת וזולגת לכל עבר. העוגה טעימה אך מתוקה מדי.
לסיכום העברנו ערב נהדר בקפה נורדוי החדש מסוג המקומות שמעניקים אסקפיזם,קפיצה קטנה לח"ול. עיצוב ואווירה נעימה ואינטימית,שירות ברמה גבוהה,תפריט קלאסי בביצוע מוקפד ומאוזן. בקיצור אני מפנטזת כבר על הגיחה הבאה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה