יש חיים ורוח חדשה בסמטאות שוק התקווה שבתל אביב-שוק הומה אנשים ושוקק חיים. בתוך סמטאות השוק בין כל המולת הרוכלים והדוכנים נפתחה מסעדת שוק בשם "הקובייה". ישנן מסעדות וותיקות בתקווה של שיפודים ואוכל אותנטי מזה שנים אבל ללא ספק הקובייה היא משב רוח מרענן,מקום צעיר וצבעוני, מקום מואר ובוייב שמח עם מנות שף יצירתיות מחוץ לקופסא או שמא נאמר - מחוץ לקוביה (:
המסעדה מצטרפת לטרנד מסעדות שמפתחות סמוך לשוק ונשענות על חומרי גלם הכי טריים היישר מהדוכנים,ירקות ופירות טריים,דגים,בשר ועוד.
הקוביה כאמור מסעדת שוק צבעונית עם מרכיבים טריים הישר מהשוק,אידאלית לבילוי קליל עם החברים או ערב זוגי בקזו'ואל,להנות מאוכל יצירתי וטרי לצד קוקטיילים בתמחור שפוי. במסעדה מטבח פתוח בו מבשל השף המוכשר ג'לאל סאלם,שף צעיר עם רזומה עשיר (עבד בטוטו,כתית,שגב וגם כשף לקייטרינג פרטי לעשירון העליון). באוכל של ג'לאל מרגישים יד טובה,בטוחה ומלאת מיומנות,תפריט עם מנות ממטבח עונתי מגרה בטירוף.
התפריט כתוב על קרטון ומספרי הבסטות בשוק מככבות כשמות למנות הראשונות. התפריט מתחיל במנות קטנות: סביצ'ה דג ים עם פירות העונה ועשבי תיבול,ארטישוק בציפוי פריך עם איולי עשבי תיבול,כרובית פריכה בשמן זית,לימון וכמון,חציל שרוף על הגריל, סביח מפורק, ערייאס בקר טחון בפיתה דקה על הגריל וקבב.
במנות גדולות תמצאו מיקס בשר מעורב במחבת עם גרגירי חומוס,בצל צלוי וטחינה,המבורגר מוגש עם איולי פפריקה ואורוגולה,פרוסות שניצל מוגש עם פיתה דקה וטחינה ירוקה,לחמניה עם פרוסות אנטריקוט וביצת עין ויש גם המבורגר טבעוני. תחילה הרווינו את צימאננו עם מים קרים שהגיע בקנקן עם קביות קרח וברגע שהתיישבנו קיבלנו צלוחית עם חומוס מסבאחה במרקם קרמי עדין עם פסטו וסלסת עגבניות עם כוסברה וצלוחית נוספת עם קרעי פיתות מטוגנות. נשנוש טעים על חשבון הבית.
תפריט השתייה במחירים אטרקטיביים במיוחד כמו יין לבן פינו גריג'ו ב-22 ש"ח לכוס,ריוחה יין אדום ב-22 ש"ח לכוס. בנוסף ליינות יש בירות מהחבית לצד בקבוקי בירה כמו מלכה,סטלה קסטיל רוז' וקורונה. בחרנו בקוקטייל "גברת ליצ'י"-ערק וליקר ליצ'י,לימונדה וענבים ו"איפה הימים"-טקילה,ליקר תפוזים ותאנים. שניהם היו קלילים עם כמות אלכוהול נדיבה,משכרים קלות וטעימים.
בחרנו במספר ראשונות: בסטה 21-ארטישוק בציפוי פריך ואורגני,מוגש עם איולי עשבי תיבול ושמן פפריקה. בשניה הראשונה כשהגיעה המנה זה היה נראה כמו ברבוניות או קלמרי מטוגנים במיוחד עם רבעי הלימון הטרי שהוגש לצידה של המנה. הארטישוקים היו בציפוי פריך וקליל,רכים וטעימים,הוגשו עם איולי עשבי תיבול טעים במיוחד. מנת פתיחה מעולה!
בסטה 7-סביצ'ה דג ים,פירות העונה,עשבי תיבול,מתובל בסומק,צנוברים וינגרט יפני. הסביצ'ה הורכב מחתיכות דג טרי,תאנים טריות ו-4 נקטרינות: מוטק׳ה,פלטינה,פרגוואי ונקטרינה. ראשית אתחיל מזה שהמנה יפיפייה וללא ספק אנחנו אוכלים עם העיניים תחילה וזה נראה כ"כ אסטטי ומגרה. מרגישים במנה הזו את הבית של השף ג'לאל ובכלל לאורך כל המנות בתפריט,מוטיבים מהמטבח הערבי ושילובם במטבח המודרני תוך שימוש בירקות ועשבי תיבול מהגליל כמו ריז'לה ועשבי תיבול נוספים. הרוטב שליווה את חתיכות הדג לימוני,חמצמץ וטעים בליווי סומק שהיה דומיננטי ווינגרט סלק. כאמור מנה יפיפייה, טעימה ורעננה.
קיבלנו פינוק השף בדמות קרפצ’יו דלעת מתובל בחומץ מנגו,בלסמי תאנים,פרחי בזיל אדום,טרגון צ'יפס,עשבי תיבול, תאנים טריות מדהימות,ענבים אדומים ושמן סלרי. מנה טבעונית,מרהיבה ביופייה,פרוסות דקות של דלעת מתוקה בתיבול חריף שזה השילוב המושלם,טעמים המזכירים את המטבח האסייתי,מנה כ"כ פרשית וטעימה!
המשכנו עם בסטה 63-עראיס מבשר בקר טחון פיתה דקה,עגבניות פיקנטיות,מקבץ עלים טריים,טחינה ואריסה ביתית.עראיס שמורכב מבשר בקר עסיסי ורך ובתיבול עדין שהוכנס לתוך פיתה שרופה שמוחלקת ל-4 רבעים,מעל נמזג בנדיבות עמבה ביתית נהדרת וטחינה לבנה. הסלט שהוגש לצד המנה עם עשבים מהמטבח הגלילי,סלט מדהים,טרי ומרענן. היו בו כל מיני ירוקים ועשבי תיבול טריים מהמטבח הגלילי כמו ריז'לה,אורגולה ועוד עלים בעלי טעם דומיננטיים שחלקם חריפים לצד עגבניות פיקנטיות ופרוסות דקות של צנונית.
בסטה 13,בוריקה מעורב עם ביצה לצד בצל כבוש בסומק,טחינה לבנה,קרם מעושן וירק שוק טרי. מדובר באחת הבוריקות הטובות שאכלתי ואני חצי טריפולטאית שזה אומר שסבתי ז"ל הייתה מכינה לנו בוריקה כשהיינו ילדים קטנים. בצק הבוריקה דק וקריספי מכיל בתוכו מעורב בשרי,טחינה לבנה וביצה רכה שהחלמון שלה מתפרץ החוצה וצובע חלק מהמנה בצהוב לוהט. העמבה שכיכבה גם במנת העראיס עושה פה חייל,עמבה ביתית טעימה להפליא שמחברת בין כל מרכיבי הבוריקה בין הבצק הדק והקריספי למילוי שופע הטעמים. אחד הבוריקים הטעימים שאכלתי ! המנה לוותה עם בצל סגול כבוש עם המון סומק מעל,אריסה ביתית חריפה וטעימה ופרוסות צנונית דקות.
למנה עיקרית הזמנו מחנה יהודה -מיקס בשר מעורב במחבת,גרגירי חומוס,בצל צלוי,שום,ירק טרי,טחינה לבנה ואריסה ביתית. מנה נהדרת שהכילה חלקי פנים,כבדים שעשויים טוב,רכים וורדרדים מבפנים,נימוחים ומתמסרים לכל ביס לצד לבבות,חתיכות עוף עם הרבה בצל צלוי,פרוסות דקות של פלפל צ'ילי אדום חריף ומעל הכל נמזג טחינה בנדיבות,אריסה ביתית חרפריפה ועמבה. מנה שהיה קשה להפסיק לנשנש ממנה - טעימה בטירוף! עם המעורב קיבלנו צ'יפסים דקים וקריספים של תפוח אדמה וצ'יפס בטטה בחתיכות עבות יותר וממכרות בטעמן!
שני קינוחים מככבים בתפריט,מלבי או קדאיף ופירות העונה אנחנו בחרנו במלבי מפורק שהיה מצויין שלא רק נראה יפיפייה על הצלחת אלא גם טעים מאד. המלבי הוגש עם תאנים טריות מעל ואגוזים קצוצים.
מסעדת הקוביה לגמרי משב רוח מרענן בשוק התקווה שמתעורר לחיים כי עם כל הכבוד לשיפודיות ולשווארמיות בא לנו גם אוכל שונה ומקורי שהוא לא בפיתה. המחירים פה בסך הכל הוגנים מאד,המנות מושקעות וטעימות ומרובות מרכיבים. אופציה מעולה למי שבא לעשות קניות בשוק ורוצה לעשות הפסקה של לאכול ושתות על הדרך או לשכנים שגרים בסמוך לשוק הרוצים לאכול באווירה נעימה ובלתי מתחייבת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה