חברותיי ואני החלטנו לנסוע למחלבת עברי להפניג של גבינות ביום שישי בצהריים. היה זה יום יפה עם מזג אויר נהדר והשמש שלחה קרניים חמימות. זכרתי שבימי שישי מתקיים הפניג במחלבת עברי עם מאפים וגבינות בטבע במושב עם נופים ירוקים. הרעיון מאד קסם לי ומאחר ויש לי פינה חמה אצלי בלב לגבינות טובות ומשובחות קרץ לנו להגיע לטיולון קצר מתל לאביב היישר למושב עזריה שליד לטרון.
מחלבת עברי חבויה בין כרמי גפן ושדות ירוקים במושב עזריה שבעמק איילון. עוד בתחילת שנות ה-50 הקימה משפחת עברי משק קטן בו גידלה פרות, כבשים ועיזים מחלבן יצרו הסבתות גבינות על פי המסורת העירקית. כיום יש במשק דיר כבשים המשמש לייצור חלב עבור המחלבה. חלב איכותי הוא הבסיס ליצור גבינה איכותית. במחלבה מעבדים חלב כבשים ובקר ומייצרים כ-25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים. במחלבה ניתן למצוא מגוון גבינות שפותחו בשיתוף פעולה בין המחלבה לבין מיטב מתכוני העמים וטכנולוגיה חדשנית.
אחת לשבוע בימי שישי פותח המשק את שעריו למבקרים ומציע חגיגה קולינרית לכל המשפחה.
תאריכי הפנינג מתפרסמים בדף הפייסבוק- לינק: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005355253871
בהפנינג המחלבה פותחת את חנות המחלבה על מגוון מוצריה: גבינות צאן ובקר,מגוון סוגים של גבינת מוצרלה,ריקוטה,מסקרפונה,קממבר ופטה כבשים. עוד בחנות: לחמי מחמצת טריים,יינות,מטבלים,שמני זית וקונפיטורות.
בחנות אפשר לטעום את הגבינות לפני הקנייה:
בסמוך לחנות ישנה רחבה גדולה,מתחם אוכל חיצוני גדול עם ספות מפנקות וישיבה בכסאות סביב שולחנות כשברקע מתנגנת מוזיקה נעימה של נגנים שהובאו במיוחד לאירוע באווירה כפרית אותנטית. תפריט המשלב מאפים וגבינות משובחות,מנות מטריפות מהטאבון עם טעמים חדשים ומפתיעים.
במתחם האוכל פותחים טאבון עצים שבו נאפים פוקאצ'ות עשירות בגבינות,מאפי קלצ'ונה ופיצות. שילוב מופלא בין גבינות טריות למאפים שיוצאים רותחים מהטאבון.
וואי וואי איזו חגיגה זו הייתה ותכף אפרט.
נהננו מכוס יין לבן קר וצונן והתענגנו על מאפים מהטאבון ומיטב גבינות המשק.
תחילה נשנשנו פלטת גבינות זוגית עשירה שכללה מבחר גבינות צאן ובקר,פנכה עם לאבנה,שמן זית ועגבניות שרי צלויות,זיתי קלמטה,ירקות,קונפיטוריה וחמאה. המנה הוגשה עם סלסלת לחם.
המשכנו עם קערת ההפתעות,קערת בצק אפויה ממולאת בסלט יווני,פטה ופקורינו פלפל,מוגש עם כוסית ציזקי. מנה יפיפיה למראה ומאד מגרה. קערת בצק דקה שהוכנה בטאבון. מאפה הקערה היה טרי והוא הכיל הכיל סלט ירוק ורענן עם גבינת פטה ופקורינו פלפל. הסלט תובל טוב ולווה עם כוסית צזיקי מרענן טעים במיוחד. במיוחד אהבתי לחתוך את הבצק מהקערה ולאכול אותו עם הסלט הטרי והרענן.
וזו הקלצונה שלנו הנפלאה:
זוית נוספת לקלצונה :
היה לי ברור שאנחנו חייבות להזמין מהתפריט מנה עם בוראטה,כי שמה של גבינת הבוראטה במחלבת עברי הולכת לפניה. אגב זו מנה הכי פופלרית במחלבת עברי ולו בכדי. כאמור הזמנו פיצה בוראטה ממרח עגבניות מיובשות,עלי רוקט,בוראטה וחומץ בלסמי מצומצם. בוראטה (מקורה באיטליה),כדור נפלא של גבינת מוצרלה שבתוכו מוצרלה עשירה יותר, רכה ונוזלית. כל הנוזל הוא בשקיק וברגע שחותכים את המעטה החיצוני הקשה של הגבינה כל הגבינה נשפכת החוצה. הבוראטה הוגשה מעל בצק פיצה שנאפה בטאבון עם עם רוטב עגבניות מיובשות ועלי רוקט רעננים. הבוראטה של עברי טרייה,קרירה ובמרקם שמנתי ומענג חושים. כל החוויה של לנעוץ את הסכין בגבינה ולראות אותה נשפכת החוצה היא בבחינת ריגוש.
עת לחתוך בבוראטה: וכך זה נראה לאחר שחתכנו עם הסכין, מרקם השמנת בתוך הבוראטה הוא כה נפלא:
קינחנו עם ספלוייטלה הומאז' לקינוח האיטלקי,קראוסון חמאה עם קרם גבינת ריקוטה והדרים ומעט קינמון. מה שאהבתי בקינוח במיוחד את גבינת הריקוטה העשירה בטעמים עדינים של הדרים וקינמון שהונחה בתוך הקראסון שהיה טרי ומפנק וכוסה עם אבקת סוכר מעל.
עוד ממוצרי החנות:
לסיכום,העברנו כמה שעות קסומות במחלבת עברי, נהננו ממבחר מאפים עם גבינות משובחות של המחלבה באווירה כפרית ופסטורלית. קניתי גם גבינות הביתה במחיר אטרקטיבי במיוחד.
רוצו לעברי טעים וכייף פה !
חנות המחלבה פתוחה בימי חמישי מ-11:00 עד 17:00 ובימי שישי מ-08:00 ועד 14:00
ההפניג מתקיים אחת לשבועיים וכדאי לוודא לפני שמגיעים באתר http://ivry-dairy.co.il
שומרים מקומות מעל 10 אנשים בלבד.
בשבת המקום סגור.
מחלבת עברי
לבירורים 050-7310454
כתובת: משק 50, מושב עזריה
טל': 08-9227266
050-7310454
ב-Waze כתבו "מחלבת עברי".
תפריט:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה