מסעדת אלמרסא בעכו היא מסעדה בסגנון ביסטרו ים תיכוני שעל המטבח אמון השף עלאא מוסא. אלמרסא מציעה את ניחוחות הים של עכו היישר אל הצלחת,עיקר חומרי הגלם המשובחים שמרכיבים את המנות שבתפריט המסעדה מגיע מחוף ימה של עכו,חומרי גלם עונתיים ומקומיים. התפריט משלב מטבח אירופאי ועכואי כולל דגה יומית,טעמים מהמטבח הערבי המקומי ובישול ים תיכוני וההשראה מהמסעדות שבהן עבד עלאא באירופה. השף מביא עמו את נסיון עבודותו בחו"ל ובישול ברזומה של במסעדות עטורות כוכבי משלן בשוודיה ועבודה במלונות מובילים ובמסעדות יוקרה בארץ וההשראה מנמל עכו.
המסעדה ממוקמת בלוקיישן עתיק מלא אווירה בלב נמל עכו במבנה עתיק ויפה מהתקופה הצלבנית בנמל עכו.,מבנה עם רצפות מצוירות ותריסי עץ.
המסעדה ממוקמת במרחק של מטרים בודדים מהים ובעלת חלל גדול וחלונות הזכוכית משקיפים אל נופי נמל עכו, חומות העיר עתיקה,המרינה, מעגן סירות הדייגים והים התיכון,הנוף הוא מרהיב. נמל הדייגים הוא הנוף שנשקף מבעד לחלונות המסעדה.
שף עלאא יצר מטבח פיוז'ן המשלב בין החדש לישן,בין המזרח למערב בצורה נפלאה ביותר. שילוב מעניין וטעים מאוד של מנות קלאסיות עם השפעה מזרח תיכונית. המנות מתבססות על שלל הדייגים הטרי שמגיע מדי בוקר למסעדה,לדגים ופירות הים מקום של כבוד בתפריט המסעדה. עלאא מאמין בטריות,עונתיות וחומרי גלם טובים,אוכל ערבי עם טאץ' בינלאומי. מיד כשהתיישבנו התרווחנו על הכסא, נשענו לאחור ושתינו לימונדה קרה וצוננת כשברקע ים כחול נשקף וסירות במעגן הדייג.
יחד עם קנקן הלימונדה קיבלנו לשולחן סלסלה עם לחמניות טריות ופיתות,זיתים ירוקים,טחינה טובה,סלט מטבוחה חרפרף עם נוכחות בולטת של שום (דבר שאני מאד אוהבת) וסלט חצילים טעים.
כאמור שף עלאא משלב מתכונים מהמטבח המקומי עם מאכלי דגים ופירות ים וכל זה תוך התבססות על חומרי הגלם הטריים והמשובחים ביותר שהוא מביא משוק עכו הסמוך למסעדה. בעזרתם השף יצר תפריט בעל השפעות חובקות עולם שספג במטבחים השונים בהם עבד. אז לא מן הנמנע שהזמנו דגים ופירות ים טריים. המנה הראשונה שהגיעה היתה קרפצ'ו טונה אדומה צלפים,שקדים קלויים ושמן זית. פרוסות טונה דקות דקות עד לשקיפות הונחו על צלחת עגולה לבנה לוו בשקדים קלויין קראנצ'יים,צנוניות,צלפים,טבעות צ'ילי אדום,זלזלי אפונה,פרוסת לימון טרי ובזילוף הרבה שמן זית איכותי. שילוב האפונה הטרייה והשקדים הקראנצ'ים העניקו מרקם נוסף למנה,פריך וטעים.
המשכנו עם קובה עכאויה,קובה עכאויה ממולאת בפירות ים ומוגשת על סלט עדשים שחורים,לבנת עיזים וקרם חומוס עדין. מנה מיוחדת המשלבת בין מזרח למערב כי איפה עוד תמצאו קובה ממולאת בפירות ים? הקובות היו עסיסיות,זהובות ורכות בעלות מעטה קראנצ'י בעלות עובי טוב. הקובות הונחו על סלט עדשים שחורים ולבנת עזים שהעניקה את המליחות הטובה כתבלין לעדשים והיו גם נגיעות של קרם לימון שהעניק חמצמצות טובה לכל ביס וביס הרי שהוא משתלב מצוין עם טעמים מהים.
וכך היא נראית מבפנים:
המנה הבאה הייתה סלט קלמרי,סומק,זיתים שחורים קרם לבנה פיקנטי וצנוברים. סלט שהורכב מקלמרי עסיסיים ונגיסים על מצע קרם לאבנה סמיך וחמצמץ-טעים במיוחד. מליחות הלאבנה והזיתים השחורים השתלבו נהדר עם הקלאמרי,והצנוברים העניקו קראנצ'יות בכל ביס וביס.
לעיקרית התלבטנו ארוכות מה להזמין מתוך תפריט הדגים והפירות ים העשיר והמסקרן. אני בחרתי בפילה לברק עשוי בתנור עם קרסט תבלינים,קרם כרובית עדין ושעועית מוקפצת. דג הלברק ניכר כי היה טרי ועסיסי, הדג צופה בתערובת תבלינים קראנצ'ית והוא הוגש על קרם כרובית בטעמים עדינים בליווי קרם לימון כבוש וברוקולי חצי עשויים כך שנשארו במרקם נגיס.
והיה מי שהזמין מדליוני פילה בקר עם רוטב פטריות פורצ'יני ופירה מוקרם בפרמז'ן. על הצלחת האובלית הוגשו שלושה מדליוני פילה בקר,הוא ביקש את הבשר במידת עשייה מידיום וכך קיבל, בשר אדום ורך שהונח על מצע פירה סמיך ועשיר עם פרמז'ן. מנה שהפתיעה מאד לטובה מאחר ומדובר על מסעדת דגים מנה מצויינת שהייתי שמחה לאכול בכל בראסרי טוב במרכז הארץ !
חברתי הזמינה מנת דג מסקרנת,פילה דג ים מוגש על תבשיל פריקה, עולש בר, לבנת הריסה ולימון כבוש. מנה שאני טעמתי והכרתי במסעדתו הנהדרת של שף עלאא LUX שבחיפה. נתח של פילה דג מוסר ים טרי עסיסי ובשרני שהונח על תבשיל פריקה-חיטה ירוקה קלויה. תבשיל הפריקה היה חמוץ מלח ושילב טעמים של שום. עוד במנה,לבנת עריסה שפוררה והעניקה מליחות לדג,נגיעות של קרם לימון כבוש וקרם טחינה עם חציל קלוי מעושן. המנה הזו שילבה את כל מה שיש לעכו להציע,דגים טריים וחומרי גלם מקומיים ואת את כל הנסיון והרזומה העשיר של עללא במסעדות מישלן בחו"ל ואת המטבח מהבית.
הזמנו קפה שחור שהוגש בפינג'אן ולקינוח הזמנו מוס חלווה סמיך שהגיע עם גלידת פיסטוק קרמית וטעימה ושיערות חלווה. הקינוח הוא זה שחתם לנו את הארוחה עם טעם טוב ומתוק בפה,מתוק אך לא מדי,כזה שלא מכביד,סוף טוב הכל טוב.
לסיכום,העברנו צהריים כייפים ומהנים בעכו ובמסעדת אלמרסא בפרט,הנוף אל מעגן הסירות הוא מדהים והאוכל שהוגש לנו היה טרי, מדויק וטעים. מנות שנעשו במחשבה רבה,שימוש בחומרי גלם מקומיים עונתיים,בישול עילי והשראה של אוכל ערבי מהבית.
מנות נדיבות,שירות מצויין ומחיר הוגן לתמורה.
מדושנים מעונג צעדנו בין סמטאות השוק והנמל לכיוון הרכב עם חיוך וזכרון מתוק ונעים מהעיר העתיקה והטעמים המיוחדים במסעדה.
*במקום מוגשות מנות מיוחדות לילדים ותפריט עסקיות.
מסעדת אלמרסא
כתובת: נמל הדייגים 13, עכו העתיקה
טלפון: 053-9438661
לינק לאתר המסעדה: http://www.almarsa.rest.co.il/
שעות פעילות:
יום א'-ש' , 12:00-00:00
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה