הפעם הגעתי להרצליה אחרי ששמעתי שלא מכבר נפתחה מסעדה חדשה רוזנברג שמה ברחוב משכית אשר והביאה איתה משב רוח רענן וצעיר להרצליה והסביבה. תכלס איזור התעשייה של הרצליה פיתוח רוייי מסעדות וסגנונות אבל נעדרת בו מסעדה עם מטבח ישראלי עסלי. איזור התעשייה של הרצליה מאופיין עם הרבה לקוחות שעובדים במשרדים באיזור הגודשים את חללי המסעדות השונות בחיפוש עסקיות זריזות ומשתלמות. מסיעדת רוזנברג עם תפריט ייחודי אשר מתבסס על מטבח ישראלי ים תיכוני וחומרי גלם טריים מסעדת שף חדשה מז'אנר המטבח הישראלי נוסח סנטה קתרינה ויפו תל אביב לא הייתה עד כה בהרצליה!
מנות מהמטבח הערבי ישראלי שמתבסס על חומרי גלם טריים. התפריט בנוי על מנות שמיועדות לחלוקה,תפריט שעונה גם על הצורך לשבת על כוס יין או קוקטייל על הבר ולחלוק כמה מנות בינוניות.תפריט המסעדה מחולק למנות קטנות לפתיחת התיאבון, מנות חלוקה ועיקריות. במנות הקטנות תמצאו סטייל פתיחת שולחן כמו בייגל עם רסק עגבניות שרופות ושמן זית,פריקה ואבן יוגורט,או חצילים וגבינת טולום,סלט ביצים. מנות בינוניות כמו כרובית צלויה,טרטר דג על לאבנה עם פיסטוקים ,טרטר בקר עם מח עצם ועראייס. מנות גדולות כמו פסטה אדומה חריפה עם שמנת חמוצה,נתח קצבים או פרגית על חומוס מסאבחה.
חלל המסעדה גדול ומתחלק ל2 קומות,שבקומת הכניסה נמצאת המסעדה ומאפשרת ישיבה בשולחנות וגם סביב בר גדול ומוארך אשר מציע תפריט אלכוהולי נרחב ומגוון. חלל נוסף עם מקומות ישיבה הוא בקומה השניה בקומת הגלריה אשר שם אופציית ישיבה מעט יותר אינטימית וניתן לערוך שם אירועים פרטיים. המסעדה בעיצוב צעיר, מוזיקה ישראלית ברקע קצבית ובווליום הנכון ולא מחריש אזניים.
במקום מבחר קוקטיילים ותפריט אלכוהול עשיר שבנתה המיקסולוגית ריי ווייט. ידיד שלי בחר בקוקטייל Mr. Brown ברבן, אמארו מונטנגרו, פימס, תערובת תבלינים סודית ואני בחרתי ב-Vered רוזנברג פינק רום, דבש מדברי, סורבה אגסים, לבנדר, לימון טרי קוקטייל קליל ומתקתק.
הזמנו תחילה מנות סטייל פתיחת שולחן,2 מנות קטנות ובייגלה טרי,אוכל שילווה את האלכוהול:חצילים וגבינת טולום,עגבניות ,בצלים שרופים קצוצים עם גבינת טולום שמן זית ואורגנו טרי. חצילים עסיסיים שנקלו בשילוב גבינת טולום תורכית והרבה שמן זית.
צזיקי תורכי -יוגורט באפלו ושמנת חמוצה עם עשבים וגלדים של בצלים שהיו על גריל פחם, צזיקי שהורכב ברובו עם שמנת עשירה ומעט יוגורט עם עשבי תיבול במקום מלפפון. הצזיקי היה טעים אך שמנתי למדי,היה צורך בלשנות את היחס בין השמנת ליוגורט,כי זו הייתה מנת פתיחה,סוג של נשנוש,מנה גדולה ומאד כבדה אבל בהחלט טעימה !
בייגל אליס,עגבניות קצוצות שרופות, סחוג ופלפל חריף בשמן זית,בייגל טרי בעל מרקם קראנצ'י, נאמר לי שהוא מהמאפייה שסמוכה למסעדה והוא נהדר כמה שהוא טרי ופריך. קיבלנו עם הבייגלה פנכה של עגבניות מרוסקות ועלי זעתר מעל שפוזרו ופנכה עם פלפלים חריפים וסחוג. נשנושי פתיחה מעולים מחומרי גלם טובים שהוגשו ביד רחבה והרבה יותר גדולים מהמקובל במחוזות תל אביב הן בגודל והן במחיר.
הזמנו טרטר דג על לאבנה ביתי, פיסטוקים ופלפל צ'ילי אדום שישב על עלה בוריק קריספי מטוגן. היה כייף לחתוך את עלה הבוריק ולהעמיס עליו את הפרודקטים מעל ולשים ביס גדול. מנה טובה שהכילה חתיכות דג טרי בשילוב עשבי תיבול,שמן זית בנדיבות,חמיצות טובה מהלימון וטבעות פלפל חריף שהוסיפו איזה עיקצוץ לכל ביס וביס.
כמו כן נהננו מספיישל בטן של דג דניס,חלק יותר שומני בדג שנצלה על הגריל שהוא אגב גריל פחמים במקום עם סלט ירוקים חריף. ניכר כי הדג טרי,הוא היה רך ועסיסי בטעמים של חריכת הגריל. הדג לווה בסלט ירוק טרי ורענן עם הרבה שמן זית ולימון והרבה שמיר שלא נקצץ והגודל שלו הפריע מעט בזמן האכילה. מנה זו הוכיחה את הכשרון של השף במטבח להוציא מנות טעימות מחומרי גלם טובים בלי כל התפלצנות מיותרת !
במסעדה עובדים רק עם דגים טריים ובשר איכותי שחלק ממנו מיישנים במסעדה. הזמנו סטייק אנטריקוט 300 גרם בשר שיושן במסעדה. קיבלנו אותו במידת עשייה מידיום לפי שביעותרצונינו. בשר אדום עסיסי מלא טעם. ניכר שמי שעובד במטבח ברוזנברג יודע ומכיר בשרים טובים ויודע איך לטפל בבשר. הסטייק הוגש עם מח עצם וסירות תפוחי אדמה.
בנוסף הזמנו פילה דג ים, תבשיל קישואים,בצלים ושעועית ירוקה. מנה די גדולה שהכילה 2 פילטים של דג בר ים,טרי ועסיסי שהונחו מעל תבשיל מצוין וטעים של קישואים,בצלים ושעועית ירוקה., הכל הוכן ביד רחבה תיבול טעים ומאוזן. מנה שמאד אהבתי !
לא היה לנו מקום לקינוח היינו שבעים מאד ומרוצים,המנות במסעדה נדיבות בגודלן,האוכל טוב והטעמים מאוזנים. והמחיר? לגמרי סביר.
רוזנברג
משכית 32 הרצליה
טל': 09-8980088
א'-ו', 12:00-23:00
שבת, 13:00-23:00
ראשון עד חמישי בין HAPPY HOUR בין השעות 17:00 - 19:30 כ-30% על כל החשבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה