חנוכה זה סופגניות ובואו נודה בזה שאנחנו מתים על מטוגן. היום השפע בחנויות הוא כביר,מבחר ענק של סופגניות עם תוספות מושחתות עם רטבי שוקולד,ריבת חלב ושלל ציפויים,מילויים עשירים ותוספות כמו סוכריות קופצות,פרלינים,פירות ומה לא בעצם. כשאני חושבת על סופגנייה תמיד קופצת לי סופגניית הדואנטס האמריקאית בראש. מצ"ב מתכון לדונאטס אפויים של "שימרית" יצרנית מוצרי האפייה המוביל בישראל. דונאטס צבעוניים במתכון נשתמש בשמרים היבשים של שימרית ונטורינה על בסיס שמן קוקוס שזה תחליף מרגרינה איכותי בטעם ניטרלי ומרקם חלק.
נטורינה, תחליף חמאה ומרגרינה עשיר בשמן קוקוס המתאים לאפייה ובישול. נטורינה לאפייה על בסיס שמן קוקוס היא ללא שומן מוקשה,ללא חומרים משמרים,ללא שומן טראנס, טבעונית ומועשרת בשמן קוקוס אך ללא טעם הקוקוס. הטעם ניטרלי וללא טעם הקוקוס ומרקם חלק,שאינם ניכרים באפייה. מתאים למגוון רב של אפייה פרווה וטבעונית.
לאור הניסיון רב השנים של חברת שמרית בתחום האפייה והיכרותה עם צורכי הענף, פיתחה החברה את נטורינה–סדרת תחליפי שומן המבוססת על שמנים צמחיים בעלי ערכים תזונתיים מוספים, המהווה תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים על פני מוצרי המרגרינה הקיימים כיום בשוק.
מצ"ב מתכון דונאטס אפויים בייתים לחג החנוכה:
מתכון לדונאטס אפויים של רות אוליבר באדיבות מגזין "על השולחן"
מרכיבים:
חומרים לכ-15 דונאטס
5 כוסות קמח (700 גרם)
¾1 כוסות חלב (420 מ"ל)
1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
50 גרם נטורינה/חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך.
2.מכסים ומתפיחים חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
3.לשים מעט את הבצק ומרדדים לעובי של כ-2 ס"מ.
4.קורצים 10 עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן בקוטר של 3-4 ס"מ. מרדדים שוב את השאריות וקורצים באותו אופן דונאטס נוספים.
5.מתפיחים עוד 20 דקות עד שהבצק תופח ומתעגל.
6.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הדונאטס כ-20 דקות עד שמזהיבים.
מצננים ומצפים לפני ההגשה.
טיפים להכנת המתכון:
1.דונאטס מטוגנים: למי שלא מוטרד מהקלוריות או למי שמוכן בחנוכה לאכול "קלוריות שוות", אפשר גם לטגן את הדונאטס בשמן עמוק. ואז מברישים את הדונאטס המוכנים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.
2.אייסינג: רוצים ציפוי לבן וחגיגי כמו בתמונה? מערבבים חצי חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים לפני האפייה. אפשר גם להוסיף צבע לאייסינג על ידי הוספת מעט צבע מאכל לתערובת.
* כשרות: כשר פרווה, בד"ץ העדה החרדית.
לינק לאתר של שימרית:http://shimrit.co.il/about/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה