במוצ"ש במוד לאוכל מקסיקאני שאני כה אוהבת הגענו ל-Rock&Stein מסעדה מקסיקאנית משפחתית בכניסה לישוב פרדסיה, בלב איזור השרון. המסעדה מנוהלת ע"י נחמן וברק רוקנשטיין (אב ובן), לשניים שנים של ניסיון בתחום הקולינארי וניהול מטבחים. האב יהלומן לשעבר וברק הבן, גיטריסט קלאסי לשעבר, מוסיקאי שהתמחה באוניברסיטת אוקלהומה בגיטרה קלאסית ולאחר תאונה שעבר וויתר על הקריירה בגיטרה והתמסר לאהבתו הנוספת שזה האוכל. בתקופה בה למד בארה"ב נחשף לאוכל המקסיקאני. כשחזר לארץ הספיק לעבוד בטאיזו , עלמה ואצל השף יונתן רושפלד.
עיצוב המסעדה והאווירה בה שמחה וצבעונית החל מהקוקטיילים שמוצעים בהתחלה וטעמים אקזוטיים באוכל ובקינוחים. הישיבה במקום בחלל המסעדה סביב שולחנות או בקז'ואל על הבר:
ישנה גם אופציית ישיבה במרפסת הפתוחה אשר צופה אל הכביש הראשי:
ב-Rock&Stein תפריט מגוון ופתוח, מנות דגל ממקסיקו, מהקריביים ומהמטבח הלטיני מחומרי גלם טריים, איכותיים מתוצרת מקומית. מבחר נאה של מנות מקסיקניות כמו קסדייה גבינות, טאקוס שונים, בוריטו, פיצות, כריכים, מנות עיקריות בצלחת ועוד. תחילה הזמנתי קוקטייל -אל מטאדור, טקילה אננס וליים שהיה חמוץ במידה שאני אוהבת, קליל ומרענן.
הזמנו שתי מנות פתיחה שהגיעו ממש מהר, שתיהן הוגשו על מגש מממתכת ונייר אפייה, האחת - נאצ'וס Supreme גבינות מותכות,פיקו דה גאיו, סלסה ורדה וסלסלה רוחה, שמנת חמוצה,חלפניו כבוש, סלסה גווקאמולי וכוסברה. נאצ'וס הום מייד עם גבינות מותכות בכמות נדיבה בשילוב סלסה ורדה וסלסה רוחה שהם רטבים חריפים מהמטבח המקסיקני שכוללים עגבניות לצד שמנת חמוצה, חלפיניו כבוש חרפרף ושפע עלי כוברה טריים ורעננים.
המנה השניה -כנפיים בגלייז צ'יפוטלה -סילאן לצד דיפ גבינה כחולה. כנפיים עסיסיות ורכות בציפוי קראנצ'י בצבע קרמל בוהק ומגרה, הכנפיים שילבו ברוטב טעמים מתקתקים וחרפרפים במידה. הכנפיים הוגשו עם רוטב גבינה כחולה שזה השידוך המושלם.
מאחר ואני אוהבת דגים לא התאפקתי והזמנתי טאקו דג ים על הפלנצ'ה, סלסה ורדה, גווקאמולה, פיקו דה גאיו וכוסברה טרייה. קיבלנו שני טאקוס פתוחים עם דג טונה אדומה צלויה מעל, סלסה ורדה, מריחה של גווקאמולה (סלט אבוקדו) טעים ופיקו דה גאיו -סלסה מקסיקאנית טיפוסית ועלי כוסברה טריים ורעננים. מנה טובה בטעמים עדינים. היה חסר לי חריף אז הוספתי רוטב צ'יפוטלה שיסעיר לי את החך (:
בנוסף הזמנו טאקו נתח קצבים שהגיע בתוך שני עיגולי טאקו סגורים והכיל כמות נאה של נתח קצבים בשר קצוץ עסיסי ומלא טעם, סלסה, גווקאמולה, פריחולס, בצל כבוש וכוסברה טרייה. מנה מעולה ששילבה טאקוס פריך וכמות נאה של בשר מלא בטעם ומטבלים מקסיקאניים שמוסיפים הרבה טעם לכל מנה ומנה.
קיבלנו כפינוק על חשבון הבית מרגריטה תות ברדית מתוקה ורעננה:
לשלב העיקריות כבר היינו די מלאים ודי התפתינו להזמין מנה מקסיקאנית קלאסית שהיא חובה בכל מקום מקסיקאני הלא היא -צ'ילי קון קרנה, תבשיל שעועית ובשר על אורז לבן עם פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה, סלסה ורדה, סלסה רוחה, חלפניו כבוש וכוסברה. מנת נחמה בצלחת אשר מכילה אורז ותבשיל בשר ושעועית מתובלים טוב עם המטבלים המקסיקאניים הקלאסיים וחלפניו כבוש, מנה חרפריפה וטעימה! המנה הגיעה עם תוספת שתופסת (: תפוח אדמה שבור, תפוחי אדמה מדורה מטוגנים עם צ'דר ופפריקה, מנה נדיבה בגודלה אשר הכילה תפוחי אדמה רכים כשהציפוי החיצוני שלהם הוא די קראנצ'י בתיבול פפריקה וגבינת צ'דר שהוקרמה מעל - כל ביס מהם הסב לי עונג.
איך אפשר בלי קינוח מתוק ומפנק לסיום למרות שהיינו כה מפוצצים - הזמנו קינוח המשלב עוגת גבינה סטייל ניו יורק גבוהה ועשירה, צ'ורוס מתוק שהיה אווירירי עם סוכר וקינמון שפוזרו מעליהם עם ריבת חלב ליד ואלפחורס שהונחה מעל עוגת הגבינה, אלפחורוס נימוכים וקלילים. קינוח מצוין שהשאיר לנו טעם טוב בפה וסיום מוצלח לארוחה במקום.
ברק רוקנשטיין הבעלים והשף, איש צנוע ומקסים, מכין אוכל מקסיקאני אותנטי עשוי בצורה מקצועית בהתאמה לחך הישראלי. מרגישים שהכל מושקע ומוכן באהבה גדולה.
ממליצה בחום !
Rock&Stein
שדרות הנשיא 1, צומת פרדסיה.
טלפון:09-7743330
שעות פתיחה:
ראשון עד שישי מ- 11:30 ועד אחרון הסועדים.
שבת מ- 18:00 ועד אחרון הסועדים.
משלוחים, שעה אחרי פתיחת דלתות ועד השעה 22:00
לינק: https://www.rocknstein.com/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה