חמישי בערב הגעתי לפני השקיעה להשקת בכורה של בר יפני חדש בשם SEFORA, איזאקיה יפנית חדשה על גג העולם בקומה ה-49 בקניון עזריאלי המשקיף לכל המטרופולין שמסביב.
מקימי הבר מקבוצת 2c בבעלות משפחת בדוס – מיקי, נימי, ליאור ומירב שבבעלותם מקומות כמו מסעדת 2c וגן האירועים "אושן" בת"א. בתמונה הם נושאים דברים לצד גברת רות סירקיס:
מקימי הבר מקבוצת 2c בבעלות משפחת בדוס – מיקי, נימי, ליאור ומירב שבבעלותם מקומות כמו מסעדת 2c וגן האירועים "אושן" בת"א. בתמונה הם נושאים דברים לצד גברת רות סירקיס:
SEFORA הוא בר בר יפני מעוצב, מביא את יפן המסורתית והמודרנית לגג העולם בתל-אביב. מדובר בחוויה ייחודית המשלבת בין דיוק, אסתטיות ומינימליזם יפני לבין היצע אלכוהולי רחב במיוחד, נוף עוצר נשימה המשקיף על כל העיר תל אביב ותרבות בילוי תוססת בהשראת לילות לבנים בטוקיו.
השפים גלעד דבוש ואיליה בשס יצרו תפריט יפני מודרני וקלאסי תוך שימת דגש רב על יישום טכניקות וצורת עבודה הנהוגות ביפן ושימוש בחומרי גלם איכותיים מקומיים ועונתיים. השניים מאפשרים לצפות בתהליך הכנת המנות אשר עשויות בנאמנות רבה לתהליכי ההכנה וההגשה היפניים המסורתיים.
SEFORA הוא בר איזאקיה - בר בסגנון יפני, המגיש משקאות אלכוהוליים לצד מנות יפניות קטנות המלוות את השתייה.
השם איזאקיה מורכב מהמילה "אי" שמשמעותה לשבת, ומהמילה "סאקאיה" שמשמעותה חנות לממכר משקאות חריפים. מן הסתם פתחנו את הערב עם סאקה:התפריט מגוון וצבעוני,מתאים את עצמו לאופי הצעיר של הבר, שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. מגוון מנות מהמטבח היפני המסורתי לצד מטבח מודרני, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות , מנות עיקריות, קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם.
בתפריט הסושי ניתן למצוא מבחר עצום של סושי, סשימי וניגירי:
טרטר לוקוס – שיסו, עירית, וואסאבי, פאף אורז ונורי, קומבוג'וי סויה ושמן זית.
רול לוקוס – לוקוס טמפורה, ספייס יוזו, מלפפון עטוף באבוקדו ושבבי בטטה.
סלמון טמפורה רול – סלמון בטמפורה, אבוקדו, קנפיו בציפוי סלמון צרוסב עם מיסו כמהין.
פורל בו –זושי – פורל צרוב, אורז מתובל בקנפיו קריספי סלמון שומשום ובצל ירוק.
על הבר מבחר של סשימי שהוגשו על אידרות הדגים , מראה מאד מיוחד ומקורי:
בתמונה קרפצ'יו דג ים ומבחר דגים נאים מלווים עם אטריות זכוכית וסויה משובחת של חברה "ימה וקדמה", אסטטיקה ומינימליזים יפנית במיטבה:
בנוסף למנות הסשימי טעמתי מנות נוספות של סושי וניגירי, מנות יפות ואסטטיות שלוו באלכוהול משובח.
פאני פורי ,קונכיות בצק מטוגנות במילוי דג טונה אדומה טריה:
בתפריט האלכוהול ניתן למצוא מגוון רחב של סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו, לצד תפריט האוכל אשר כולל מנות יפניות קטנות.
בין הקוקטיילים הבולטים בתפריט:
בני קיקוסוי- שיכר שזיפים יפני מסורתי על בסיס סאקה, מתוק חמוץ וארומטי.
יוזו סאקה – יוזו על בסיס סאקה מקיוטו, מתוק מרענן והדרי.
סאסאניג ניגורי – סאקה לא מסונן על בסיס ג'ונמאי גינג'ו עדין מתקתק ומרענן.
קיקוסוי ג'ונמאי גינג'ו – סאקה יבש ופירותי.
בורן גולד- ג'ונמאי דאיגינג'ו- סאקה חצי יבש, עשיר ומתקתק בעל ארומה אלגנטית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה