בסופ"ש האחרון ביליתי את החג אצל אמי שבקריות, זה נהפך אצלי למנהג קבוע להפגש עם חברים לפני שאני עולה לרכבת בדרך חזרה הביתה לתל אביב. דבר זה מאפשר לשמחתי להכיר ולטעום כל פעם מקומות אוכל שונים חדשים לצד מסעדות וותיקות שפועלות בחיפה בעיר התחתית, בכרמל ומסביב. בחיפה תמצאו נופים ירוקים, שפע אטרקציות ומסעדות מגוונות. הפעם נפל הפור על מקום חדש שנפתח לאחרונה בשם "צ'יוויטו"- סנדוויץ' דרום אמריקאי, מקום בו מכינים סנדוויצ'ים דרום אמריקאים עם מבחר בשרים שונים, גבינות, רטבים וירקות טריים בתוך לחם שנאפה במקום.
שם המקום CHIVITO על שם אוכל רחוב טיפוסי מאורגוואי, כריך מפנק ביותר אשר בנוי משכבות ומלא טעמים עסיסיים. השף והבעלים אהרון גולדוויצג בעל עבר עשיר של 40 שנה במסעדות במלונות יוקרה. אהרון והצוות שלו קיבלנו אותנו עם חיוך גדול, דבר שמאד אופייני לכל הדרום האמריקאים שהכרתי עד כה. אנשים חמים שידועים בהכנסת האורחים שלהם שהיא למופת, תמיד עם חיוך גדול, הרבה בשר ובירות, תכלס מה עוד צריך? (: בתפריט מגוון מנות בשריות, מושחתות ומפתות מהמטבח הדרום אמריקאי שיעוררו את בלוטות הטעם שלכם. מבחר אמפנדס במילויים שונים ולא שגרתיים כמו עם גבינת מוצרלה או שרימפס ומוצרלה. בגזרת הכריכים שזהו עיקר התפריט פה כריכים דרום אמריקאים עם מבחר בשרים, נקניקיות, גבינות, רטבים וירקות טריים.
מארגנטינה,בארוס לוקו-בשר עגל מובחר עם גבינת גאודה.
מברזיל, סרוונטס-בשר עגל או בשר לבן , חסה , עגבניות, גבינה שוויצרית, אננס מקורמל ורוטב שום.
מקובה- כמו כריך קובנו- חזה בשר לבן עם שינקן לבן מעושן, גבינה שוויצרית, רוטב שום , חרדל, חמאה ומלפפון חמוץ.
תחילה בחרתי בבירת חיטה, מוסקו מבשלת בוטיק ישראלית. במבשלה מייצרים בירות אייל לא מסוננות ולא מפוסטרות במתכוני בירה ייחודיים ומחומרים טבעיים בלבד. שתיתי בירת מוסקו חיטה - בירת חיטה קייצית טרייה ומרעננת, בעלת טעמים פירותיים עם סיומת ארוכה.
בתפריט אמפנדס -מנת פתיחה מהמטבח הדרום אמריקאי, אמפנדס שונים עם מילויים לא שגרתיים שמכינים במקום עם אסאדו בקר / עוף / פטריות / תירס / מוצרלה / שרימפס מוצרלה / שינקן מוצרלה. בחרנו ביחידה אחת של אמפנדס במילוי מוצרלה עשיר ויחידה נוספת במילוי בשר אסאדו מפורק נימוח וטעים במיוחד. האמפנדס היו פריכים והמילוי שלהם היה עשיר וטעים. עם האמפנדס קיבלנו שתי פנכות, האחת עם רוטב צ'ימוצ'רי והשניה עם רוטב סלסת עגבניות.
בתמונה אמפנדס במילוי גבינת מוצרלה:
מתוך תפריט הסנדוויצ'ים הרחב מיבשת אמריקה הדרומית בחרתי כמובן בהמלצת המקום את סנדוויץ' הבית הלא הוא צ'יביטו, סנדוויץ' ע-נ-ק עם בשר עגל, בייקון, שינקן לבן ,גבינת גאודה, ביצת עין נוזלית, בצל מקורמל, גמבה מטוגנת, חסה, עגבניות, זיתים ירוקים, לבבות דקל ומיונז ביתי. סנדוויץ' הצ'יביטו - כריך טיפוסי מאורוגוואי שגדוש בכל טוב ומוגש בתוך לחם עסיסי וחם בהכנה ביתית שנאפה במקום. הסנדוויץ' כולו עשוי בעבודת יד והותקן על המקום, כאמור הוא היה ענקי ועסיסי אשר הכיל חתיכות דקות של בשר עגל, בייקון קריספי בטעמים מעושנים, גבינת גאודה שנמסה מעל, ביצת עין שהותקנה כהלכה והחלמון שלה היה נוזלי והתערבב בצורה נפלאה עם יתר המרכיבים. התוספות הנוספות שכיכבו בסנדוויץ', בצל מקורמל, גמבה מטוגנת שהוספיה מעט מתיקות למנה, ירקות טריים כמו חסה, פרוסות עגבניה, זיתים ירוקים, לבבות דקל ומריחה נדיבה של מיונז שגם הוא הוכן המקום. ביקשתי מעט חריף (כי אי אפשר בלי) וקיבלתי חריף מפלפל הבנרו 🌶שהם מכינים במקום. בקיצור סנדוויץ' עסיסי, טעים בטירו ודי התמסרתי ואכלתי אותו בתאווה גם שהכל טיפטף, כי כשזה טעים למי אכפת מקצת להתלכלך?
הכריך האורוגוואי המקורי מוגש עם ביצה קשה ופה הוא הוגש עם ביצת עין.
תמונה אחרי ביס בכל הכריך העסיסי הזה:
לצד הסנדוויץ' מוגשות תוספות כמו צ'יפס קלאס, פוטטו הום פרייז, אדממה, כדורי תפוח אדמה, צ'יפס בטטה וטבעות בצל. אנחנו בחרנו בצ'יפס בטטה שהיה פריך וחמים.
בתפריט הקינוחים תמצאו פה צ'ורוס, מאכל מתוק העשוי מרצועות של בלילה מתוקה המטוגנת בשמן עמוק. מאכל פופולרי בספרד, פורטוגל, הפיליפינים, אמריקה הלטינית, ארצות הברית וצרפת. הצ'ורוס של צ'יביטו היו פריכים וחמימים. מעליהם נמזגה ריבת חלבים שאף היא מוכנת במקום והוגשה גם בפנכה ליד. הצ'ורוס צופו בסוכר וקינמון והריבה חלב הייתה עשירה, מתוקה וטעימה, סיום מושלם לארוחה טעימה בצ'יביטו.
לסיכום, ממליצה בחום על צ'יביטו -סנדוויצ'ים עם בשר עסיסיים ומלאי כל טוב מהמטבח דרום אמריקאי.
צ'יביטו
שער פלמר 2 חיפה.
טלפון: 04-622-0032
לינק לעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/chivitoil/
מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק שלי: https://www.facebook.com/adi.e.ezra.3
לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/adi_ezra_aaaa/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה